Bitcoin-handelsverbod in Zuid-Korea: alleen geruchten of iets meer?

Sinds China een paar weken geleden Initial Coin Offerings (ICO’s) en cryptocurrency-uitwisselingen verbood, zijn crypto-investeerders over de hele wereld een beetje paranoïde geweest.

We vragen ons allemaal af: kan het volgende regelgevingsverbod voor zwarte zwanen elk moment komen te vervallen? En zo ja, in welk land?

Natuurlijk kunnen we vanuit een investeringsperspectief allemaal maagverboden verbieden in kleinere landen met een klein koopvolume voor bitcoin. Zeg bijvoorbeeld Portugal. De meer zorgwekkende angst is dat een land dat grote gevolgen heeft voor het wereldwijde BTC-volume, zoals Zuid-Korea, als het ware de banhammer zou kunnen laten vallen..

En dat zou zeker een verwoestende klap zijn voor de cryptomarkt, aangezien Zuid-Korea de afgelopen weken een gigantisch, buitenmaats deel van het wereldwijde BTC-koopvolume aandrijft (wat op zijn beurt heeft bijgedragen tot het opdrijven van de prijs).

Dus het gefluister is toegenomen en FUD (“angst, onzekerheid, twijfel”) verspreidt zich. Kan Zuid-Korea de volgende zijn?

Vandaag geven we u dan een dieptepunt over hoe bezorgd (of niet) u zou moeten zijn.

Zuid-Koreaanse toezichthouders lanceren een nieuwe regelgevende taskforce

Nog maar een paar dagen geleden ontstond er veel geratel toen Zuid-Koreaanse bestuurders de oprichting van een “taskforce voor tegenmaatregelen tegen virtuele valuta” aankondigden.

Het woord “coutnermeasure” wekte niet bepaald vertrouwen bij Zuid-Koreaanse investeerders, zoals u zich kunt voorstellen.

Maar het blijkt dat de taskforce meer beschermend is dan wat dan ook, althans volgens de ‘kleine lettertjes’. Volgens de minister van Financiën van Zuid-Korea:

“We zullen regels opstellen ter bescherming van investeerders in plaats van regels voor het wisselen van virtuele valuta.”

Dus nu reden om ons verstand nog niet te verliezen.

Handelen op Bitcoin-futures is nu verboden in het land

Een andere relevante ontwikkeling kwam net als de Zuid-Koreaanse toezichthouders bekend gemaakt dat bitcoin-futures niet legaal mogen worden verhandeld of uitgegeven in het land.

Toch is dat niet eens direct gerelateerd aan een daadwerkelijk ‘Bitcoin-verbod’, aangezien BTC-futures een heel ander en meer traditioneel beest zijn..

En nog minder verontrustend is het feit dat het toekomstverbod bijna tijdelijk lijkt. De Financial Services Commission (FSC) van de natie heeft het verbod uitgevaardigd “zich zorgen te maken over … als het uit de hand loopt omdat ze geen standpunt hebben ingenomen over cryptocurrency.”

Met andere woorden, terwijl de FSC nog steeds een besluit neemt over cryptocurrencies in het algemeen, willen ze dat binnenlandse handelaren de meer traditionele beleggingsoptie van Bitcoin-futures uitstellen, waarvan een golf wordt uitgegeven in de komende weken via Nasdaq en de CME Group.

S. Koreaanse govt. gaat vooruit op crypto-belasting

Ook de aandacht van Zuid-Koreaanse crypto-investeerders trekken is het nieuws dat de nationale belastingdienst (NTS) van het land stappen begint te nemen om een ​​inkomstenbelasting op cryptocurrencies in te voeren.

Hoewel een dergelijke opmerkelijke regulering altijd de aandacht van de investeerders trekt, is deze regulering in dit geval goed, omdat ze laat zien dat Bitcoin en andere cryptocurrencies in het regelgevende ‘daglicht’ worden gebracht.

Volgens de NTS:

“We zullen belasting heffen op virtuele valuta zoals bitcoin. Aangezien virtuele valuta een soort eigendom is, zoals onroerend goed of effecten, moet het worden belast volgens het principe dat ‘er een belasting op inkomen is’.

Natie die ICO-verbod omkeert?

Het laatste nieuws uit Zuid-Korea is dat functionarissen daar het binnenlandse ICO-verbod dat enkele weken geleden was ingesteld, bijna ongedaan maken..

Met name overwegen Koreaanse toezichthouders om in de toekomst mogelijk alleen professionele beleggers toe te staan ​​ICO’s in het land te faciliteren:

“Bitcoin is ingewikkeld in zijn technologie en investeringsmethode. Dus gezien zijn risico- en technologische expertise, is het goed voor professionele investeerders om een ​​ICO te doen, niet voor gewone burgers die niet op de hoogte zijn van de technologie en medeplichtigheid ervan. “

We zullen moeten zien hoe die dynamiek verloopt.

Over het algemeen: het is op dit moment niet erg in Zuid-Korea

In crypto weet je nooit wat er gaat komen, maar het lijkt erop dat er geruchten de ronde doen in Zuid-Korea, vooral omdat er zoveel regelgevende ontwikkelingen plaatsvinden. Mensen hebben moeite om bij te blijven of het te begrijpen, en dan beginnen geruchten zich te verspreiden.

Voorlopig lijkt het duidelijk dat er in Zuid-Korea geen overkoepelend crypto-verbod op handen is.

Regelgevers proberen daar in ieder geval een proactieve greep te krijgen op het binnenlandse crypto-ecosysteem, zodat ze het in de plooi kunnen brengen zoals andere soorten activa.

Korea

Het lijkt erop dat Zuid-Korea probeert de crypto bij te houden, niet achter te blijven – Afbeelding via Cnet

De “engste” maatregel die ze nemen, is proberen te weten welke gebruikers welke uitwisselingen gebruiken en hoe. Met andere woorden, ze proberen de Bitcoin-handel te de-anonimiseren, net zoals toezichthouders in het VK dat nu ook doen.

Dat is natuurlijk geen verbod. Dat is gewoon de belastingman die zijn deel wil.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me