Bitcoin kopen in het VK: alle opties

Nu Bitcoin opnieuw een hoge vlucht neemt, zoeken steeds meer mensen naar manieren om nu binnen te komen voordat de prijs nog verder stijgt. In dit artikel leert u alles wat u moet weten over waar en hoe u Bitcoin in het VK kunt kopen.

Voordat u begint, laten we het echter hebben over waarom u daadwerkelijk Bitcoin wilt kopen, en niet een afgeleid product zoals een ETF, een toekomst of een CFD..

U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van deze afgeleide producten waarvan u niet echt iets bezit als u ze koopt. In plaats daarvan speculeert u alleen op de prijs van het activum, in dit geval Bitcoin.

Bitcoin Jack

Vliegen met de Bitcoin Jack

Er wordt gezegd dat dit een eenvoudige manier is om te speculeren over de prijs van Bitcoin, en dat is uiteindelijk waar, maar deze afgeleide producten hebben een aantal duidelijke tekortkomingen en risico’s, vooral als het om Bitcoin gaat..

De grootste fout bij het gebruik van een derivaat zoals een CFD of een spread bet is dat Bitcoin is ontstaan ​​als reactie op de financiële puinhoop die is ontstaan ​​door derivaten tijdens de financiële crisis van 2007-2008. Wanneer u derivaten gebruikt om te speculeren op prijsveranderingen in Bitcoin, verslaat u het hele doel van Bitcoin en de cryptocurrency-revolutie.

En met dat uit de weg, laten we verder gaan en leren hoe we bitcoin in het VK kunnen kopen.

Coinbase

Coinbase is gevestigd in San Francisco in de VS, maar dat betekent niet dat Britse gebruikers hier geen Bitcoin kunnen kopen. Dat kunnen ze zeker. Coinbase, opgericht in 2012, is de grootste Amerikaanse cryptocurrency-uitwisseling en behoort ook tot de top van wereldwijde beurzen.

Behalve dat het een cryptocurrency-uitwisseling is, is Coinbase ook een cryptocurrency-makelaardij. En ze bieden bewaaropslagdiensten voor instellingen, een cryptocurrency-betalingsplatform en hun eigen stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, de USD Coin (USDC)..

Coinbase


Koop Bitcoin bij een van de grootste wereldwijde beurzen. Afbeelding via Coinbase.com

Hoewel Coinbase de grootste Amerikaanse cryptocurrency-uitwisseling is, wordt het om verschillende redenen ook niet gewaardeerd door de cryptocurrency-gemeenschap:

  • Hoge vergoedingen: De vergoedingen bij Coinbase zijn aanzienlijk hoger dan bij veel van zijn concurrenten. De exchange kan hiermee wegkomen omdat hun eenvoudig te gebruiken interface ze perfect maakt voor nieuwe cryptocurrency-gebruikers die bereid zijn iets meer te betalen voor eenvoud en gemak. De hoge kosten kunnen worden vermeden door over te schakelen naar het Coinbase Pro-platform, maar dit kan overweldigend zijn voor nieuwe cryptohandelaren, en het is niet mogelijk om te kopen en verkopen met fiat-valuta bij Coinbase Pro..
  • Gebruikers hebben geen controle over privésleutels: Hoewel dit geldt voor elke gecentraliseerde uitwisseling, blijft het in de hoofden van veel gebruikers een enorm negatief punt voor Coinbase. Elke keer dat munten in een uitwisselingsportefeuille worden bewaard, behoudt de uitwisseling de controle over de privésleutels. Omdat de privésleutels controle en eigendom van de Bitcoin overdragen, vermijden veel gebruikers elke portemonnee die hen geen toegang geeft tot de privésleutels. Een populair gezegde is “Niet uw sleutels, niet uw munten.”
  • Coinbase probeert de privacy van gebruikers te beperken: Al in 2014 zijn er berichten dat Coinbase de manieren volgt waarop gebruikers hun Bitcoin overdragen en uitgeven. Deze activiteit werd bevestigd in 2019 toen werd vernomen dat Coinbase Neutrino had overgenomen, een technologiebedrijf dat zich richt op het analyseren van blockchains om de identiteiten achter adressen in die ketens te achterhalen. Velen geloven dat Coinbase dit bedrijf heeft overgenomen om de privacy van Bitcoin-gebruikers overal te verminderen. Coinbase heeft onlangs ook geprobeerd zijn gegevens te verkopen aan de Internal Reveneue Service (IRS) en de Drug Enforcement Administration (DEA). En het was succesvol met het binnenhalen van het contract om zijn gegevens aan de geheime dienst te verkopen.

Deposito’s en kosten van Coinbase

Coinbase staat bekend om zijn verwarrende vergoedingsschema en de hoge kosten van die vergoedingen. Daar komt nog een beperkt aantal stortingsopties bij, waardoor het niet zo eenvoudig is als andere beurzen als het gaat om bankieren. Hieronder ziet u een grafiek stortingsmethoden voor Coinbase:

Coinbase-betalingen en -stortingen

Maak een keuze uit de stortingsmethoden. Afbeelding via Coinbase.com

Als het om vergoedingen gaat, is er een hele lange pagina op de Coinbase-website om de vergoedingsstructuur uit te leggen. Je mag een kijkje nemen hier Als je dat wil. Een meer vereenvoudigde versie van de Britse vergoedingsstructuur wordt weergegeven in de onderstaande grafiek:

Coinbase-kosten

Vergoedingen zijn het ergste van het kopen van Bitcoin. Afbeelding via Coinbase.com

Bitcoin kopen bij Coinbase

Het kopen van Bitcoin bij Coinbase begint met het registreren van een account. Dat is gemakkelijk genoeg gedaan. Als u op de startpagina terechtkomt, ziet u rechtsboven een knop ‘Aanmelden’. Klik daarop en vul uw voornaam, achternaam, e-mailadres, een wachtwoord in en vink het vakje aan om te bevestigen dat u ouder bent dan 18 jaar. Klik vervolgens op de knop om uw account aan te maken.

Registreer bij Coinbase

Snelle en gemakkelijke registratie. Afbeelding via Coinbase.com

Daarna ontvang je een e-mail van Coinbase waarin je op een link moet klikken en de e-mail moet verifiëren. Vervolgens wordt u om uw telefoonnummer gevraagd en wordt er een sms verzonden naar het nummer dat u opgeeft met een code die moet worden ingevoerd om het telefoonnummer te bevestigen.

Coinbase 2FA

2FA-controles houden uw account veilig. Afbeelding via Coinbase.com

Dit is het telefoonnummer dat later wordt gebruikt voor 2FA-codes, dus zorg ervoor dat u er altijd toegang toe hebt. Zoals bij elk account moet u tegenwoordig ook identiteitsdocumenten aan Coinbase verstrekken om hogere niveaus te ontgrendelen en te kopen, verkopen en handelen. En u moet uw accountgegevens invoeren voor stortingen en opnames.

Zodra u bent ingelogd op uw account, zoekt u naar de blauwe knop (KOPEN / VERKOPEN) bovenaan de startpagina. Als u erop klikt, wordt een venster weergegeven waarin u Bitcoin en de andere door Coinbase ondersteunde cryptocurrencies kunt KOPEN, VERKOPEN of CONVERTEREN..

Bitcoin Coinbase kopen

Koop, verkoop of converteer cryptocurrencies snel en gemakkelijk. Afbeelding via Coinbase.com

Coinbase-verzekering

Cryptocurrency-uitwisselingen hebben geen bescherming als het gaat om investeerdersregelingen of door de overheid gesponsorde verzekeringsplannen, maar Coinbase heeft het geld van zijn klanten privé verzekerd tegen eventuele verliezen als gevolg van hacking of diefstal.

Coinbase-beveiliging

De eerste beveiligingslijn bij Coinbase is simpelweg het beveiligen van uw eigen account. Coinbase helpt hierbij door voor alle accounts een of andere vorm van 2FA te eisen. Vervolgens gaat het verder door meer dan 98% van alle klantengelden offline te bewaren in koude opslag. En natuurlijk zou haar verzekeringspolis eventuele verliezen als gevolg van diefstal of hacking vergoeden.

Dat gezegd hebbende, moet u uw Bitcoin nooit in een uitwisselingsportefeuille bewaren. Nadat u Bitcoin heeft gekocht, verplaatst u deze onmiddellijk naar een niet-bewaarbare portemonnee van derden die u beheert. Hiervoor zijn verschillende redenen. Een daarvan is dat zolang de Bitcoin in de Coinbase-portemonnee blijft, ze de privésleutels hebben en de controle over de munten behouden.

Met andere woorden, ze zijn niet echt van jou. Coinbase is ook een enorm doelwit voor hackers, en alleen omdat Coinbase nog nooit het slachtoffer is geweest van een hack, wil dit niet zeggen dat ze dat op geen enkel moment zouden kunnen zijn. De geschiedenis leert dat als uw munten worden gestolen door een hacker, de kans zeer klein is dat u ze ooit zult terugvinden.

Coinbase Verdien

Coinbase Gratis Crypto

Gratis is goed. Afbeelding via Coinbase.com

Dit is een interessant programma dat Coinbase in 2019 heeft toegevoegd. Het stelt gebruikers in staat om kleine hoeveelheden alternatieve cryptocurrencies te verdienen voor het bekijken van video’s en het maken van korte quizzen over elke specifieke altcoin. Coinbase voegt altijd nieuwe cryptocurrencies toe en gebruikers kunnen meer dan $ 150 aan cryptocurrencies verdienen als ze alle lessen doorlopen.

Changelly

Changelly werd in 2013 gelanceerd als een prototype dat is ontwikkeld door het team van MinerGate, dat destijds een populaire mijnbouwpool was. Sindsdien is Changelly zijn eigen weg gegaan en zijn de twee bedrijven niet meer met elkaar verbonden.

Changelly is een cryptocurrency-uitwisseling, maar met een verschil. Het wordt gebruikt voor cryptocurrency-swaps en als zodanig houdt het geen gebruikersfondsen aan en neemt het ook niet deel aan liquiditeitspools. Het is echter een van de veiligste manieren om cryptocurrencies uit te wisselen. En je kunt het gebruiken om Bitcoin in het VK te kopen met een creditcard, wat volgens ons ongelooflijk handig is.

Changelly kopen

Kies uit de beste providers online. Afbeelding via Changelly.com

Zoals u kunt zien, verzamelt de creditcardaankoop aanbiedingen van andere cryptocurrency-verkoopservices. Gebruikers kunnen kiezen uit Visa, Mastercard, Apple Pay en bankoverschrijving als betaalmethode en kunnen de aanbiedingen sorteren op basis van deze betaalmethoden. En naast Bitcoin kunnen gebruikers kiezen uit meer dan 130 andere cryptocurrencies wanneer ze klaar zijn om te vertakken.

De kosten zijn ook redelijk goed. Changelly vindt de beste aanbiedingen van providers en voegt zijn eigen kleine vergoeding van 0,25% toe aan de transactie. Dat overtreft zeker de vergoedingen van andere topbeurzen.

Nadat u uw provider heeft gekozen, wordt u op het volgende scherm gevraagd om uw Bitcoin-adres toe te voegen. Dit is waar uw Bitcoin wordt afgeleverd. Het betekent ook dat je een Bitcoin-portemonnee nodig hebt. Er is een enorm aantal om uit te kiezen en Bitcoin-portefeuilles zijn beschikbaar voor uw pc of Mac en voor uw Android- of iOS-telefoon.

Of u kunt gewoon een online portemonnee gebruiken. U voert uw adres in zoals hieronder weergegeven. Drievoudige controle om er zeker van te zijn dat u het juiste portefeuilleadres invoert, omdat Bitcoin-transacties onomkeerbaar zijn. Als u uw munten naar het verkeerde portefeuilleadres stuurt, blijven ze daar.

Changelly Wallet-adres

Controleer altijd driemaal om er zeker van te zijn dat dit het juiste adres is. Afbeelding via Changelly.com

Om de service te gebruiken, moet u zich aanmelden bij de provider die u gebruikt. Changelly zal je dus doorverwijzen naar de provider, en zij zullen eerst om een ​​e-mailadres vragen om een ​​account bij hen aan te maken. De provider kan ook om andere informatie vragen, zoals uw naam, telefoonnummer of adres. Dit is allemaal in overeenstemming met de KYC-vereisten.

Is Changelly veilig?

Het is natuurlijk algemeen bekend dat hackers cryptocurrencies kunnen en zullen stelen, en dat er tal van andere mogelijke oplichting en frauduleuze services zijn. Dus hoe zit het met Changelly? Zijn ze betrouwbaar? Zijn ze veilig??

Changelly Aankoop

Een eenvoudig proces in drie stappen om Bitcoin te kopen. Afbeelding via Changelly.com

Hoewel niets ooit gegarandeerd is, hebben we er alle vertrouwen in Changelly een veilige omruilservice te noemen. Aangezien het niets anders nodig heeft dan uw e-mailadres (met behoud van de privacy) en het geen bewaarportefeuille gebruikt om uw munten te bewaren, zou het zelfs een van de veiligste alternatieven kunnen zijn voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies..

En als u ons niet gelooft, kijk dan online en kijk wat het internet te zeggen heeft. U zult merken dat Changelly-gebruikers tevreden zijn met de service, blij zijn met de lage transactiekosten en blij zijn met een service die hun privacy handhaaft.

Paxful

Paxful is wat bekend staat als een peer-to-peer (P2P) -marktplaats en verbindt kopers en verkopers van Bitcoin sinds 2015. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot meer dan 200 werknemers en kantoren die zich uitstrekken van New York tot Hong Kong, met kantoren in Manilla en Talinn voor de goede orde. Dit alles wil zeggen dat Paxful niet een nachtvluchtoperatie is die niet kan worden vertrouwd. Gewoon uitchecken deze pagina voor enkele sociale bewijzen.

Paxful beoordelingen

3 miljoen gebruikers kunnen zich niet vergissen. Afbeelding via Paxful.com

Dus waarom zou je Paxful kiezen boven een traditioneel uitwisselingsmodel zoals EXMO en Coinbase, of een ruilservice zoals Changelly? Een zeer goede reden is de enorme keuze aan betaalmethoden die door Paxful worden ondersteund. Waar de andere wisseldiensten u beperken tot creditcards of betaalpassen en bankoverschrijvingen, heeft Paxful een schat aan andere opties. Nee, serieus, Paxful heeft meer dan 350 geaccepteerde betaalmethoden.

Paxful betalingsmethoden

Kies uit de grootste verzameling betalingsproviders. Afbeelding via Paxful.com

Aan de slag gaan bij Paxful is ook vrij eenvoudig. Ga naar de website en kijk bovenaan de pagina voor een knop met de tekst ‘Aan de slag’. Als je daarop klikt, heb je de keuze om in te loggen of om een ​​account aan te maken. Klik op die knop om een ​​account aan te maken.

Paxful aanmeldingsproces

Eenvoudig, snel aanmeldingsproces. Afbeelding via Paxful.com

Je ontvangt vrijwel onmiddellijk een e-mail van Paxful met een link om je registratie te bevestigen. Klik op die link en je wordt naar je profielpagina geleid. U moet hier uw telefoonnummer invullen en identificatiedocumenten verstrekken om het platform te gebruiken.

Paxful profiel

Voeg hier uw telefoonnummer toe. Afbeelding via Paxful.com

Hoe Bitcoin op Paxful te kopen?

BTC kopen op Paxful is vrij eenvoudig. Zorg er allereerst voor dat u op de startpagina van Paxful de betaalmethode selecteert die u wilt gebruiken en het bedrag dat u wilt uitgeven, invoert en de valuta van uw keuze selecteert. Tik vervolgens op die knop ‘aanbiedingen zoeken’.

Paxful Koop Bitcoin

Zoek naar de beste deals. Afbeelding via Paxful.com

U ziet dan alle aanbiedingen die beschikbaar zijn op de Paxful-marktplaats en die overeenkomen met uw zoekopdracht. Selecteer de verkoper van wie u wilt kopen door op de knop ‘Kopen’ te klikken en voer vervolgens het bedrag in dat u wilt uitgeven.

Paxful gebruikers

Kies de bestseller. Afbeelding via Paxful.com

Ten slotte wordt u naar een chatpagina geleid waar de betalingsinstructies voor de transactie worden gegeven.

Escrow bij Paxful

Paxful biedt een veilige escrow-service voor Bitcoin-transacties. Zodra u een verkoper heeft geselecteerd die u wilt gebruiken en het bod wordt geaccepteerd door de Bitcoin-verkoper, wordt de Bitcoin automatisch op borgtocht gezet.

Dit betekent dat de verkoper de transactie niet meer kan annuleren en dat de koper een bepaalde tijd heeft om de betaling uit te voeren. Als de betaling binnen de tijdslimiet is gedaan, wordt de Bitcoin overgedragen aan de koper.

Is paxful veilig?

Omdat Paxful niets meer is dan een marktplaats die kopers en verkopers samenbrengt, is enige voorzichtigheid zeker een goede zaak. Afgezien daarvan wordt Paxful door meer dan 3 miljoen gebruikers wereldwijd vertrouwd en heeft het een uitstekende reputatie. Het maakt gebruik van een escrow-model dat ervoor zorgt dat verkopers daadwerkelijk de Bitcoin hebben die ze beweren te verkopen, en dat deze aan de kopers wordt afgeleverd.

Tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat de kopers hun einde van de deal nakomen en de betaling aan de verkoper leveren. Het werkt eigenlijk heel goed en neemt de noodzaak om de andere partij te vertrouwen uit de vergelijking, aangezien het Paxful-systeem de transacties betrouwbaar maakt.

  • Volg deze tips om ervoor te zorgen dat uw koopervaring zo veilig mogelijk is:
  • Controleer de reputatiescore van de verkoper en zorg ervoor dat deze zo hoog mogelijk is.
  • Kies verkopers met meer dan 6 maanden op het platform en met veel positieve recensies.
  • Houd alle communicatie met de verkoper op het Paxful-platform

Gevolgtrekking

Zoals je kunt zien, zijn er tal van opties om Bitcoin te kopen in het VK, en om eerlijk te zijn heeft deze recensie alleen maar de oppervlakte bekrast. Er zijn veel andere uitwisselingen die we hier niet hebben behandeld, zoals Binance.

Hoewel we Binance misschien niet als onze beste Bitcoin-uitwisseling kiezen, is het onze favoriete altcoin-uitwisseling, en als je klaar bent om uit te breiden van Bitcoin naar andere munten, wil je het misschien ook proberen. Je kunt hier onze volledige Binance-recensie bekijken.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map