BitcoinWhite Scam: nieuwste voorbeeld van een frauduleuze Bitcoin Hardfork

Vorkgekte gaat door tot ver in 2018, aangezien een aantal Bitcoin-forks heeft plaatsgevonden of wordt aangekondigd.

Nog een andere ietwat ongebruikelijke vork genaamd Bitcoin White verscheen op Bitcoin Talk in november vorig jaar. Het project was niet alleen een vork van bitcoin (vermoedelijk), het had ook een ICO, hoewel links naar die ICO nu leiden tot dode pagina’s.

Dus wat is Bitcoin White? Is het legitiem? Heeft het echt een sterke use-case, of is het gewoon weer een geldgreep door een anonieme groep?

Het witte papier

Whitepaper over Bitcoinwhite

Met een gewicht van niet al te forse 14 pagina’s, de wit papier legt uit dat het doel van Bitcoin White is om “een gebruiksvriendelijke, volledig functionele en plug-in te bieden & play-ecosysteem, waarmee ontwikkelaars hun JavaScript-applicaties snel kunnen herhalen en ze gemakkelijk kunnen implementeren in de applicatiewinkel die in het systeem (sic) is ingebouwd. “

Als we dat in gewoon Engels vertalen, is het een veilige gok dat wat ze hier proberen te zeggen, is dat ze een platform willen maken dat concurreert met Lisk. Met name dat het een op JavaScript gericht gedecentraliseerd applicatieplatform is.

Het witboek maakt verschillende vermeldingen van “BTW-munt”. Trouwens, niet te verwarren met het internet-jargon voor “trouwens”, is het door het team gekozen symbool voor hun valuta. Als de eigen valuta voor dit platform echt BTW-munt wordt genoemd, dan is de volledige naam ‘Bitcoin White Coin’.

Meneer White en zijn regenboogploeg

Normaal gesproken leveren cryptocurrency-teams speciale inspanningen om te onthullen wie ze zijn, wat hun ervaring is en waarom u ze moet vertrouwen. Veel ICO’s zijn bijvoorbeeld begonnen met het opnemen van foto’s en LinkedIn-accounts op hun teampagina.

Bitcoin White heeft er echter voor gekozen om in de volledig tegenovergestelde richting te gaan. In plaats van alleen te zeggen dat het team anoniem is, hebben ze extra moeite gedaan om kleine geanimeerde video’s te maken en te posten van elk teamlid met een ander gekleurd masker en dezelfde grijze hoodie, een wit overhemd met knoopsluiting en een paarse stropdas..

Bitcoin White-team

De teamleden heten allemaal “Mr.” plus een kleur. Het team eindigt met een Mr. White waarvan alleen een lichaamloos masker te zien is, en de enige beschrijving die voor deze vermeende persoon wordt gegeven is “???”. Het is duidelijk dat er geen poging wordt gedaan om in dit opzicht vertrouwen op te bouwen.


Scheuren in de gevel verschijnen

Een beetje verder graven leert al snel dat er veel meer aan de hand is met Bitcoin White.

Een deel van deze informatie is beschikbaar op Reddit. De officiële Bitcoin White-webpagina linkt naar een Reddit-gebruikersaccount genaamd BTWhiteTeam. Die gebruiker heeft alleen Geplaatst één bericht, en het is aan de ICO-investeerder Sub Reddit drie maanden geleden. Binnenin is een link naar de hoofdpagina, maar ook een aantal zeer verdachte opmerkingen.

Sommige van deze commentaren bevatten eenvoudige uitspraken zoals “goed project”, “regelrecht naar de maan … Het is het beste project ooit waar iedereen deel van uit maakt.” En een andere die zegt: “het is een geweldig (sic) project”.

Als je de berichtgeschiedenis en informatie over deze accounts bekijkt, kun je het probleem gemakkelijk ontdekken. Al deze accounts zijn in wezen gemaakt om dit bericht te plaatsen. Hoewel sommigen van hen twee of drie andere berichten hebben op andere subreddits, is hun rol in wezen zinloos.

Bovendien zijn al deze accounts minder dan drie maanden oud. Veel van de accounts zijn gemaakt kort voordat deze berichten werden geplaatst. Het is ook interessant dat er op deze specifieke Reddit-thread geen negatieve of verdachte opmerkingen zijn. Dat is op zichzelf buitengewoon achterdochtig.

Zelfs de meest betrouwbare en goed samengestelde ICO wordt streng onder de loep genomen op forums zoals Reddit. Het feit dat het alleen aandacht heeft van deze shill-accounts, is op zijn best twijfelachtig.

De shilling is ook niet beperkt tot Reddit. Dezelfde soort activiteit is te vinden op de Bitcoin Talk-pagina, waar een aantal berichten staan ​​die iets zeggen in de trant van “geweldig project”. Als je de gebruikersnamen achter deze berichten bekijkt, zul je opnieuw zien dat het over het algemeen heel nieuwe accounts zijn en dat ze alleen maar een ‘geweldig project’ over de hele site posten.

Onzorgvuldige communicatie

Een ander veelbetekenend teken van een project dat niets om de details kan schelen, is slecht geschreven tekst. Hoewel het niet redelijk is om te verwachten dat alle blockchain-projectteams vloeiend Engels spreken, is het redelijk om te verwachten dat ze hun project serieus genoeg nemen om ervoor te zorgen dat hun materiaal correct is bewerkt.

De whitepaper van de website en officiële accounts over Bitcoin Talk zijn tot de nok toe gevuld met talloze grammaticale fouten. Hoewel ze op zijn minst een spellingcontrole leken te gebruiken (en veel projecten doen dat niet eens), zijn de grammaticafouten gewoon veel te talrijk en onprofessioneel.

Zelfs in hun promotievideo die bovenaan hun hoofdpagina verschijnt, begint de video met de zin “wat zou de bitcoin moeten zijn?”

Conclusies

Al met al lijkt het op zijn minst uit welke informatie beschikbaar is dat Bitcoin White grotendeels een hype-project is dat tot doel heeft gebruik te maken van traditionele hype-tactieken, zoals het aanbieden van een ICO en het runnen van een airdrop om zo veel mogelijk aandacht aan hun project te besteden..

Hoewel sommige gebruikers van bitcoin-talk vermoeden dat het project in feite een vork van Lisk is, omdat het ook gedelegeerd bewijs van inzet lijkt te gebruiken, kunnen we niet met zekerheid zeggen dat dit waar is..

Om de zaken nog verwarrender te maken, is er online geruchten dat het project geplagieerde informatie heeft gebruikt, evenals een portemonnee die in wezen gewoon code is om te knippen en te plakken.

Ondanks het feit dat het project al bestaat sinds november, circuleert er ook bericht dat de portemonnee alleen updates van een enkel knooppunt verzamelt, wat op zijn zachtst gezegd hoogst verdacht is..

Gezien het feit dat het team weigert zich te identificeren ondanks het feit dat hun project niet op privacy gericht is, is dat hoogst vreemd. Ook gezien het feit dat het project veel meer gericht lijkt op het genereren van een hype door daadwerkelijk een werkend product te hebben, lijkt het veel meer op een geldgreep dan een echte zakelijke onderneming of zelfs een antibusiness, ondergrondse beweging.

Samenvattend is Bitcoin White waarschijnlijk iets waar u veilig langs kunt lopen en u zich geen zorgen hoeft te maken. Het lijkt gewoon de moeite niet waard te zijn.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me