BitconnectX: Bitconnect’s poging om investeerders op te lichten via ICO

Tijdens de crash van de cryptocurrency-markt deze week zagen we een van de bekendste en langstlopende ponzi crytpocurrencies uiteindelijk zijn deuren sluiten..

Veel mensen dachten dat het slechts een kwestie van tijd was voordat Bitconnect zou instorten en daarna een hele reeks ongelukkige investeerders achterliet die dachten dat ze in een legitieme onderneming investeerden..

Uiteindelijk vertrouwde het piramidespel op stabiele en groeiende cryptocurrency-prijzen om de kredietverlening te beheren. De munt kreeg al veel aandacht van de gemeenschap en zelfs van wetshandhavers.

IQ Option Handel met creditcard

Nu lijkt het alsof de exploitanten van de regeling hun sites hebben omgezet in een andere onderneming, en ze hebben niet eens de moeite genomen om een ​​nieuwe naam te gebruiken. Er is momenteel een BitconnectX ICO dat is investeringen aannemen via hun muntenaanbod.

Laten we deze ICO eens bekijken en kijken of het louter toeval is bij naamgeving of dat het waarschijnlijk oplichterij is.

Wat is BitconnectX?

BitconnectX beweert een “open source, op blockchain gebaseerde, gedecentraliseerde cryptocurrency” te zijn. Hoewel dit in eerste instantie misschien indrukwekkend klinkt, is dit een bijna algemene beschrijving van hoe de meeste cryptocurrencies werken.

Wat ze echter zeggen dat vrijwel onmiddellijk argwaan wekt, is de bewering dat ze interesse zullen bieden aan die mensen die het geld in hun portemonnee hebben en proberen de “netwerkbeveiliging” te behouden..

We zijn altijd wantrouwend tegenover cryptocurrencies die “rente” bieden op bezit van die munt. Dit komt omdat het bijna altijd de bewoording is die wordt gebruikt door andere uitleenmunten zoals Bitconnect.

Ze beweren dat ze zowel een proof-of-work (PoW) als proof-of-stake (PoS) algoritmen zullen gebruiken om aan hun rentebetalingsvereisten te voldoen.

Precies hoe ze de mijnbouw zullen bereiken met zowel PoS als PoW, is moeilijk te zeggen. Dit komt voornamelijk omdat we geen enkele whitepaper voor deze ICO kunnen vinden. Dit is iets dat bijna elke ICO (zelfs de oplichting) ergens op hun site heeft.

Hoe ziet de ICO eruit??

De ICO zamelt momenteel geld in als onderdeel van hun routekaart. De fondsenwerving begon op 10 januari en loopt tot 23 februari. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste nummers als onderdeel van de ICO:

  • Maximaal aanbod: 49 miljoen
  • ICO-prijs: $ 50
  • Huidig ​​aanbod: 14.700.000
  • Totale ICO-distributie: 11.760.000
  • Reservefonds: 2.940.000
  • Dagelijkse ICO-verkooplimiet: 261.333 munten voor 24 uur.

Dit ziet er op het eerste gezicht vrij eenvoudig en vanille uit, maar er waren een of twee punten die alarmbellen zouden moeten doen rinkelen voor de potentiële investeerder. Wanneer een ICO een prijs claimt voor hun tokens, vermelden ze deze meestal in termen van een uitwisseling voor een andere cryptocurrency.

In dit geval hebben ze de prijs van de tokens op $ 50 vermeld. Dit is nogal een verrassing en voegt verder geloof toe aan het feit dat dit minder is dan een gerenommeerde ICO.

Als iemand zich zou registreren om deel te nemen aan hun ICO, kun je zien dat ze drie verschillende cryptocurrencies nemen. Dit zijn Bitcoin, Litecoin en natuurlijk Bitconnect! Hieronder ziet u een screenshot van het gebruikersbeheerpaneel.

BitconnectX Backend Scam

Gebruikersbeheerpaneel op de backend van BitconnectX

Ze beweren natuurlijk dat ze vandaag 261.333 tokens BCCX-tokens hebben verkocht. Men kan alleen maar hopen dat dit een list is om een ​​gevoel van legitimiteit te creëren. Het zou inderdaad behoorlijk deprimerend zijn om te weten dat ze vandaag meer dan $ 1 miljoen hadden binnengehaald.

Overige informatie over BCCX

Wat natuurlijk niet verrassend is, is dat er schaarse details zijn over wie er precies achter de operatie zit, wie de ontwikkelaars zijn en van waar ze opereren.

Er zijn geen contactpagina’s en er zijn ook geen standaardvoorwaarden & Voorwaarden, informatieverschaffing aan beleggers en alle andere normale juridische documenten die men zou verwachten bij een massale verkoop van welke aard dan ook.

Hoewel ze een sectie met veelgestelde vragen hebben toegevoegd, is dit ongelooflijk schaars met beperkte details. De FAQ’s gaan voornamelijk over informatie die anders ergens anders op de website staat.

We hebben talloze ICO’s beoordeeld en er is nog nooit een geweest met zulke schaarse informatie over alles, van de technologie tot het bedrijf en de oprichters. We zouden contact hebben opgenomen en om een ​​whitepaper hebben gevraagd als we zelfs contactgegevens konden vinden.

Is BitconnectX een scam?

Hoewel we niet met 100% nauwkeurigheid kunnen zeggen dat het een oplichterij of een ponzi is, wijst alles wat we hebben gezien tot die conclusie. Er is geen informatie over het bedrijf, de oprichters of de technologie.

Bovendien zou het ontbreken van een whitepaper een grote rode vlag moeten zijn voor investeerders die erover denken om geld bij te dragen voor de ICO. Het is ook niet verwonderlijk dat dit is opgedoken op een moment dat Bitconnect is ingestort.

We vinden het ook nogal verdacht dat ze Bitconnect BCC-tokens zouden accepteren als onderdeel van hun inspanningen om geld in te zamelen. Geen enkel zichzelf respecterend cryptocurrency-project zou bijna waardeloze tokens accepteren als onderdeel van de financiering.

Ten slotte is de naam duidelijk geen toeval en is deze waarschijnlijk ontwikkeld om te worden geassocieerd met Bitconnect. Het kunnen de oorspronkelijke operators zijn die het Bitconnect “x” -domein hadden gekocht of het zou een copycat-oplichter kunnen zijn die een aantal van degenen die in Bitconnect wilden investeren, wilde overhevelen..

Er zijn honderden hoogwaardige ICO-projecten die momenteel geld inzamelen met toegewijde ontwikkelaars en geavanceerde technologie. Richt je aandacht, tijd en natuurlijk geld hier liever op.

Afbeeldingen via bitconnectx.co

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me