Bitcy.biz: het nieuwste Ponzi-schema om Bitcoin-gebruikers te targeten

U hebt waarschijnlijk de uitdrukking Ponzi-regeling of HYIP-zwendel (high yield investment plan) eerder gehoord. In eenvoudige bewoordingen werkt dit soort zwendel op de volgende basisprincipes:

1. Het biedt onrealistische rendementen, meestal verdubbeling of verdrievoudiging van investeringen in zeer korte tijd

2. Ze proberen zich te verspreiden via affiliate marketing

3. Ze gebruiken de term ‘gegarandeerde winst’

4. Deposito’s kunnen gedurende een bepaalde tijd niet worden opgenomen

5. Ze onthullen niet wie de zwendel bedient en geven geen valse informatie over wie erachter zit

6. In eerste instantie zullen ze lijken uit te betalen zoals beloofd, maar zodra een bepaalde drempel is bereikt, verdwijnt de site samen met al het geïnvesteerde kapitaal.

Laten we deze een voor een doornemen, en we zullen zien of Bitcy.biz is echt een Ponzi-schema.

1. Het biedt onrealistische rendementen, meestal verdubbeling of verdrievoudiging van investeringen in zeer korte tijd

Bitcy beweert een geautomatiseerd valutahandelplatform te zijn. Er is geen bewijs om dit te ondersteunen, maar meestal beweren Ponzi-schema’s dat ze een soort magische, onfeilbare methode hebben om geld te verdienen die altijd werkt en altijd winstgevend is. bitpetite.com zegt dat ze winst maken met “munten mengen”, BitConnect beweert geld te verdienen via leningen, en laser.online beweert dat ze geld verdienen met … lasers.

Het punt is dat dit deel er niet toe doet. Ze kunnen bijna alles claimen. Laten we eens kijken hoe de uitbetalingsstructuur zogenaamd werkt.

Laten we dit even bespreken. Een dagelijks rendement van 2,3% zou betekenen dat een aanbetaling van $ 100 in 24 uur $ 102,30 waard is en in een maand $ 207. In wezen is het veelbelovend om uw geld elke maand te verdubbelen, wat volkomen belachelijk en totaal onhoudbaar is.

De cijfers worden alleen maar onrealistischer naarmate je verder in de keten gaat, eindigend op maximaal 7000% rendement na 100 dagen. Dit zou weer betekenen dat een aanbetaling van $ 100 in iets meer dan drie maanden $ 7000 zou worden. Nogmaals, dit is onmogelijk en onrealistisch.

Biedt Bitcy.biz dus in zeer korte tijd een onrealistisch rendement? Ja.

2. Ze proberen zich te verspreiden via affiliate marketing

Bitcy.biz heeft een complex affiliate marketingprogramma dat claimt mensen te belonen die anderen in de val lokken. De beloning is meestal een percentage van de stortingen die de slachtoffers geven.

Volgens de officiële uitlegger video- ze op YouTube hebben gepost, kan dit variëren van 1% tot 10% zodra u een “regiomanager” voor het programma wordt.

Gebruiken ze affiliate marketing om zich te verspreiden? Oh ja, dat zijn ze.

3. Ze gebruiken de term ‘gegarandeerde winst’

Ik heb de zin niet op hun website gezien, maar het staat in hun uitleg video-.

Deze is gemakkelijk. Het zegt vrij letterlijk gegarandeerde winst.

4. Deposito’s kunnen gedurende een bepaalde tijd niet worden opgenomen

Als u teruggaat naar de investeringsopties, zult u merken dat ze allemaal een vaste tijdslimiet hebben. Gedurende deze tijd kunnen fondsen niet worden opgenomen. De reden hiervoor is om te voorkomen dat gebruikers plotseling al het geld uit het programma proberen te halen, waardoor het vroegtijdig crasht.

Zelfs met hun zogenaamde uurprogramma is een lock-downtijd van 1440 uur vereist. Dat zijn 60 dagen.

Door deze vertragingen in te stellen, wordt gezorgd voor een gestage kapitaalstroom, zodat ze bepaalde uitbetalingen kunnen blijven doen en zo lang mogelijk legitiem lijken.

Zijn stortingen beperkt op basis van een tijdsduur? Absoluut.

5. Ze onthullen niet wie de zwendel bedient en geven geen valse informatie over wie erachter zit

Bitcy.biz was geregistreerd met WHOIS op 21 augustus en de site ging enige tijd later live. De registratie is gedaan onder anonimisering onderhoud zodat we niet kunnen zien van wie de site echt is.

De over ons-pagina maakt gebruik van nepnamen en nepfoto’s. De foto’s zijn van echte mensen, maar ze zijn duidelijk verduisterd of gestolen. U zult merken dat de afbeeldingen een afbeeldingsfilter hebben ondergaan waardoor ze niet verschijnen in een Google-zoekactie naar afbeeldingen. De namen zijn ook nep.

Het bedrijf beweert ook op een adres in de high-end New Bond Street in Londen te zijn. Het adres blijkt om die van een kledingwinkel genaamd Miu Miu te zijn.

We hebben geen idee wie er achter Bitcy zit. Ze doen grote inspanningen om te verbergen wie ze zijn. Deze is ook een groot, nadrukkelijk ja.

6. In eerste instantie zullen ze lijken uit te betalen zoals beloofd, maar zodra een bepaalde drempel is bereikt, verdwijnt de site samen met al het geïnvesteerde kapitaal.

Het bedrijf heeft een officiële Telegram-pagina. Daarin lijken mensen bewijs te plaatsen dat ze uitbetalingen ontvangen. Dit kan echter gemakkelijk worden vervalst, omdat het maken van Telegram-accounts eenvoudig is.

Het moderatoraccount van het kanaal heeft dit gepost:

Met andere woorden: zeg niets negatiefs over het programma, anders word je verbannen.

Betalen ze echt uit? Met deze programma’s is het bijna onmogelijk te zeggen. De aangesloten programma’s maken het bijna onmogelijk om eerlijke getuigenissen te vinden. Elk bericht dat u zult vinden dat iemand tonnen winst heeft gemaakt, bevat ook een aangesloten link, waardoor het bericht bevooroordeeld en hoogstwaarschijnlijk onwaar wordt.

Aangezien de website nog steeds actief is, kunnen we # 6 niet veilig als absoluut waar verklaren. Echter, gebaseerd op alle andere veelbetekenende tekenen dat dit een klassiek Ponzi-schema is, is het slechts een kwestie van tijd totdat dit crasht en het kapitaal voor altijd verloren gaat..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me