Bitfinex en Tether reageren op beschuldigingen

Bitfinex heeft de laatste tijd behoorlijk wat slechte pers gehad.

Ten eerste was er de hack van Tether, waarbij een hacker tot $ 30 miljoen aan cryptocurrency kon extraheren. Dit veroorzaakte natuurlijk dezelfde zorgen die mensen hadden over de legitimiteit van de cryptocurrency.

Toen was er gisteren het nieuws dat een groot aantal traders uit hun posities werd gesloten en dat hun rekeningen ver onder hun stopniveaus werden geliquideerd.

Bitfinex heeft echter eindelijk hun stilzwijgen verbroken en besloten om in het offensief te gaan met een media-blitz gericht op het wegnemen van de geruchten die zij als schadelijk voor hun merk beschouwden.

‘Bitfinex’ed’

Met behulp van een nieuw ingehuurde woordvoerder, Ronn Torossian, beweerden beide bedrijven dat de zorgen werden geuit door “dubieuze actoren” en dat Bitfinex “toegewijd is om de meest transparante crypto-uitwisseling in de branche te worden”.

Ze richtten zich vervolgens op een bepaalde criticus die volgens hen achter de nieuwsberichten zat. Ze noemden de anonieme blogger genaamd “Bitfinex’ed” die volgens hen verantwoordelijk was voor de lange termijn middelgrote berichten dat probeerde het bedrijf in diskrediet te brengen. Hij zei:

Wie is de grootste criticus van Bitfinex? Een anonieme online Twitter-gebruiker die aantijgingen uitslaat zonder ooit zijn of haar eigen identiteit prijs te geven,

Hij beweerde dat het loutere feit dat iemand die anoniem was dergelijke beschuldigingen lobbyde, op zichzelf al een aanwijzing was dat het om valse beschuldigingen ging..

Hij beweerde dat dit in tegenstelling was tot de manier waarop Bitfinex opereerde met een “sterk managementteam”. Deze beweringen kunnen bemoedigend zijn als we de inloggegevens van deze personen op de Bitfinex-website zouden hebben.

Volgens de woordvoerder is de CEO van het bedrijf Jan Ludovicus van der Velde, de CFO is Giancarlo Devasini en de chief strategy officer is Phil Potter..

Volledige audit

Hoewel er geen officiële bevestiging is van de link tussen Tether en Bitfinex, heeft de woordvoerder de openbaarmaking officieel gemaakt.

Velen konden speculeren omdat de verbinding informatie opleverde die was gelekt als onderdeel van de paradijspapieren. Hieruit bleek dat Potter en Giancarlo respectievelijk directeur en aandeelhouder waren.

Bovendien waren er evenmin openbaarmakingen van de bestuurders van Tether in hun openbare registers, zoals een website enz. Desalniettemin zei Torossian dat het bedrijf alle geruchten zou verdrijven door een volledige audit uit te voeren..

Hij haalde ook een eerdere aan verslag doen van die beweerde dat het bedrijf op 15 september meer dan $ 442,9 miljoen in contanten had. Dit rapport werd ingevuld door een auditor in New Jersey, Friedman LLP genaamd.

Maar als je wat meer in het rapport zou graven, zou je ontdekken dat er een of twee rode vlaggen waren. Een daarvan was dat het geld op naam van een trustee stond en dat er geen garantie was dat Tether toegang had tot het geld.

Hij beweerde ook in een afzonderlijk tussentijds rapport dat hij de exacte voorwaarden van het geld op de bankrekening niet kon verifiëren. Dit betekende dat hij niet kon bevestigen dat Tether de mogelijkheid had om dit geld van de rekening af te halen.

Toen hem werd gevraagd naar de Tether-hack die plaatsvond, zei Torossian dat ze nauw samenwerkten met wetshandhaving om de dader te lokaliseren.

Excuses verschuldigd

Torossian verontschuldigde zich ook voor het gebrek aan communicatie van Bitfinex en Tether in de betreffende periode. Hij beweerde dat de buitensporige vraag van gebruikers betekende dat ze niet genoeg middelen aan deze problemen konden besteden.

Hij ging ook in op de verliezen die Bitfinex heeft geleden in de bankrelaties. Zoals velen wellicht weten, werd Bitfinex gedwongen te stoppen met het accepteren van Amerikaanse klanten toen ze hun account bij Wells Fargo verloren.

Toch beweerde Torossian dat ze hun bankrelaties over de hele wereld volledig konden diversifiëren en stelde dat:

het verstrekken van de overgrote meerderheid van zijn klanten met een gediversifieerd en veerkrachtig banknetwerk om consistente liquiditeit te bieden

Er zijn nog steeds vragen

Hoewel enige communicatie van Bitfinex beter is dan de radiostilte van de afgelopen dagen, waren er toch enkele vragen die niet werden beantwoord.

Een daarvan was de belangrijkste claim van Bitfinex’ed dat de exchange de Tether-tokens afdrukte om de prijs van Bitcoin te verhogen..

Misschien zullen deze vragen worden behandeld in de volgende media-blitz door Torossian, Bitfinex en Tether.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me