Bitfinex Review 2020: zijn het oplichtende handelaren?

>

Deze recensie maakt deel uit van een serie beoordelingen over crypto-uitwisselingen. Onze laatste beoordelingen zijn geëvalueerd Kraken, Binance, Bittrex, Huobi, KuCoin, Poloniex, Tweelingen, en Coinbase Pro. Periodiek wordt de inhoud van dit artikel bijgewerkt wanneer Bitfinex nieuwe functies of nieuwsgebeurtenissen vrijgeeft met betrekking tot het uitwisselingsoppervlak. We publiceren recensies voor elk van de beste beurzen, dus mis geen enkele van deze updates op toetreden tot onze Telegram-groep.

Die lezers die al handelen met Bitfinex, schrijven zich in voor een Shrimpy-account om uw handelsstrategie te automatiseren. Het duurt slechts 5 minuten om op te zetten en dat kan verhoog het rendement met meer dan 305% ten opzichte van een eenvoudige buy-and-hold-strategie!

Ga naar een willekeurige cryptocurrency-investeerder en vraag hen om drie beurzen te noemen. We wedden meer dan een paar satoshis dat hun antwoord Binance, Coinbase en Bitfinex.

Oké, misschien zouden ze Binance, Coinbase en Bitmex zeggen, maar Bitfinex zou er zeker ergens zijn. Ons punt, hoe ondoelmatig het ook is, is dat Bitfinex zich in die elite-aandachtsfeer bevindt die het aan het begin van een cryptogerelateerd gesprek plaatst..

De oorsprong van Bitfinex is gehuld in mysterie. Ooit bood CoinDesk iets aan dat leek op een profiel op de uitwisseling, maar zelfs zij hadden moeite om conclusies te trekken.

Het lijkt erop dat de oprichter van Bitfinex Raphael Nicolle was, een Fransman die de uitwisseling al in 2012 lanceerde. Bitcoin zelf ging pas drie jaar eerder live en de beruchte Mt. Gox alleen het jaar ervoor. Bitfinex is dus waarschijnlijk de eerste cryptocurrency-exchange die nog steeds actief is.

De echte verrassing hier is dat Bitfinex niet alleen in 2012 van start ging met de handel, maar dat zijn populariteit en positie als cryptopijler met het verstrijken van de tijd alleen maar is toegenomen. Toen Nicolle Bitfinex lanceerde, begreep hij dat degenen die op zoek waren naar eenvoudige BTC-aan- en verkoop al Mt. Gox en andere peer-to-peer-methoden voor handel. Om een ​​andere en misschien meer verfijnde groep handelaren te verleiden, lanceerde hij Bitfinex als een handelsbestemming met hefboomwerking.

Vóór Bitfinex was er geen legitieme en toegewijde plaats om crypto te verhandelen. De verhuizing werkte – Bitfinex was al vroeg een hit. Door de jaren heen is Bitfinex echter getroffen door diefstal na diefstal, met eindeloze technische storingen als bittere kers op de taart..

Zoals gerapporteerd door CoinDesk, werd Bitfinex geboren uit de as van een andere genaamd exchange Bitcoinica. Bitfinex dateert van ongeveer een jaar vóór Bitfinex, en Bitcoinica was een vlammend wrak van een beurs twee keer gehackt in een tijdsbestek van slechts enkele weken voor 61.000 BTC. Dat bedrag, destijds ongeveer $ 300.000 waard, is vandaag meer dan $ 600.000.000 miljoen waard.

Nadat Bitcoinica ten onder ging, besloot Bitfinex zijn diep gebrekkige codebase te lenen om zijn platform te lanceren. In 2015 verloor Bitfinex 1500 BTC in een hack die, hoewel jammer, verbleekt in vergelijking met wat er het jaar daarop gebeurde. Ergens in augustus 2016, Bitfinex is gehackt voor meer dan 100.000 BTC – een bedrag van in totaal meer dan $ 1 miljard vandaag.

Elke hack is slecht nieuws, maar de manier waarop Bitfinex er destijds mee omging, zorgde voor zout in de wonden van klanten. Om zichzelf te dekken tegen het enorme verlies, heeft Bitfinex alle accountsaldi van klanten met 36% verminderd, inclusief de saldi van degenen die niet door de diefstal waren getroffen. In ruil daarvoor gaf Bitfinex klanten een token voor het delen van inkomsten, genaamd BFX. De ruil was niet optioneel en heeft zeker niemand gelukkig gemaakt.

Tijdens dit alles bleef Bitfinex klanten opstapelen en tegelijkertijd regelgevings- en bankdrama opbouwen. Wells Fargo en een Taiwanese bankpartner hebben allebei de relatie met de beurs verbroken in 2017, wat leidde tot een reeks gebeurtenissen die leidde tot een van de grootste nieuwskoppen van 2019. In april van dit jaar, De procureur-generaal Letitia James van New York beschuldigde Bitfinex ervan zichzelf te redden van een verlies van $ 850 miljoen door geld te nemen uit de reserves van stablecoin Tether.

Tether wordt verondersteld te worden ondersteund door een Amerikaanse dollar voor elke USDT die in omloop is. Die cashbacking wordt in reserve gehouden door iFinex Inc., dat, verrassend genoeg, ook Bitfinex bezit.

Het verhaal gaat ongeveer als volgt:

  1. Bitfinex kon geen legitieme bankpartners van betalingsverwerkers vinden nadat het was uitgeput door eerdere banken zoals Wells Fargo.

  2. In plaats van entiteiten zoals WF begon Bitfinex over de hele wereld naamloze bankpartners te gebruiken waarvan de legitimiteit waarschijnlijk twijfelachtig is.

  3. Bitfinex werkte ook samen met een betalingsverwerker die bekend staat als Crypto Capital, een bedrijf dat betrokken is bij investeerder Reggie Fowler die eerder dit jaar werd aangeklaagd voor verschillende financiële misdrijven..

  4. Ondanks het feit dat Bitfinex gedurende twee opeenvolgende jaren een brutowinst van ten noorden van $ 300 miljoen per jaar heeft geboekt, heeft Bitfinex ongeveer $ 850 miljoen aan verwerkte betalingen bij Crypto Capital vastgelegd. Na verschillende aanklachten wegens financiële misdrijven werden Crypto Capital-fondsen bevroren door de autoriteiten, waaronder de $ 850 miljoen van Bitfinex.

Dat is min of meer hoe Bitfinex eindigde met een verlies van bijna $ 1 miljard terwijl het recordwinsten boekte. Door een pagina uit het playbook van 2016 te halen, besloot de beurs bovendien om eenvoudig het geld te lenen dat de belangrijkste stablecoin van de cryptocurrency-markt ondersteunt, zonder de toestemming van iemand te vragen..

Het wordt niet vager dan dat.

Oh wacht, het doet! Na ophef in de hele sector besloot Bitfinex een privéverkoop te lanceren waarbij het $ 1 miljard bij investeerders ophaalde voor de lancering van zijn $ LEO-token. Het $ LEO-token is in wezen een terugkoopprogramma dat wordt gebruikt om Bitfinex de $ 850 + miljoen te geven die het nodig heeft, terwijl het ook een mechanisme heeft om investeerders in de loop van de tijd terug te betalen..

Kenmerken

Dat gezegd hebbende, biedt Bitfinex handelaren met specifieke functies die het heel goed beheert.

  • Margehandel, kredietverlening en financiering. De bekendste en meest gewaardeerde functie van Bitfinex is de margehandel. Handelaren kunnen een hefboomwerking tot 3,3x gebruiken die, hoewel lager dan bij andere marge-uitwisselingen zoals BitMex, nog steeds hoog genoeg is om mee te profiteren. Handelaren kunnen ook financiering ontvangen via het platform, en HODLers kunnen hun cryptovaluta aan handelaren lenen voor het opbouwen van rente.

  • Superliquiditeit en handelshulpmiddelen. Het valt gewoon niet te ontkennen dat het orderboek van Bitfinex ontzagwekkende liquiditeit bezit. Op elke handelsdag met hoog volume voor BTC en andere large-cap-activa zoals ETH, kan Bitfinex ergens in de buurt van de top worden gespot, waardoor de hele show mogelijk is. Een behoorlijk scala aan digitale activa geeft handelaren meer dan 80 paren om mee te werken. Wat de tools betreft, vullen de gebruikelijke verdachten zoals markt- en stoporders het platform, maar meer geavanceerde functies zoals trailing stops zorgen ervoor dat Bitfinex opvalt.

  • OTC-balie. Als een grote instelling in de cryptohandelwereld behandelt Bitfinex de rente van vermogende particulieren en bedrijven via zijn over-the-counter trading desk. Trades moeten minimaal $ 100.000 bedragen, maar dat zou in de eerste plaats geen probleem moeten zijn voor diegenen die de privacy van Bitfinex ‘OTC-desk zoeken.

  • Fiat-deposito’s. Op de een of andere manier, en ondanks de litanie van bankproblemen die zijn verleden controleren, biedt Bitfinex nog steeds fiat-stortingen aan voor de meeste grote valuta’s ter wereld. Door niets meer dan een e-mailadres te gebruiken, kunt u snel een wisselrekening opzetten en geld storten / opnemen op de beurs. Als u echter snelle opnames nodig heeft, moet u aanvullende KYC-informatie verstrekken.

  • Bitfinex-partnerprogramma. Door aantekeningen te maken van andere succesvolle partnerprogramma’s op de cryptocurrency-uitwisselingsmarkt, heeft Bitfinex onlangs een nieuwe manier uitgebracht om wat inkomsten te verzamelen van andere cryptohandelaren die u doorverwijst. Door uw vrienden en collega’s uit te nodigen om uw verwijzingslink te gebruiken, zal Bitfinex u commissies geven voor transacties uitgevoerd door verwijzingen tot 3 graden van scheiding. Dat betekent dat wanneer de mensen die u aan boord van hun vrienden doorverwijst, u ook een deel van hun taart krijgt. Dit kan uiteindelijk leiden tot versterkte verwijzingsbonussen.

  • Bitfinex Lightning Node. Bitfinex ondersteunt een bliksemsnelle netwerkknooppunt waarmee u verbinding kunt maken voor toegang tot schaalbare, goedkope en directe Bitcoin-transacties. Lees meer over de Bitfinex Lightning Node.

Vergoedingen

Het vergoedingsschema van Bitfinex kent geen verrassingen en sluit aan bij de rest van de branche. Takers betalen een vergoeding van 0,2%, terwijl makers 0,1% betalen. Hoe meer u handelt, hoe minder u uitgeeft aan de maker-kant, waarbij de vergoedingen dalen tot 0,04% voor degenen die $ 2,5 miljoen en hoger handelen.

Als een welkome ontwikkeling voor iedereen die het Bitfinex-platform gebruikt, kan iedereen die $ LEO bezit, vanwege de financiële problemen van eerder dit jaar en de daaropvolgende lancering van $ LEO-tokens, zijn handelskosten verlagen. Crypto naar crypto, crypto naar stablecoin en crypto naar fiat-transacties ontvangen allemaal een korting van 15% op kosten wanneer $ LEO in een Bitfinex-portemonnee wordt gehouden.

Het goede en het slechte

Uiteindelijk is Bitfinex niets anders dan onrustig. Het heeft sinds de eerste dag geen einde aan drama’s gehad, en als je het idee opneemt dat het afstamt van een eerder gehackte uitwisseling, wat valt er dan te concluderen?

Bitfinex heeft gedurende zijn lange geschiedenis aangetoond dat het zijn klanten op een tweede plaats zet ten opzichte van hun eigen zakelijke belangen. Na te hebben geleden aan een van de grootste hacks van crypto ooit, heeft Bitfinex eenvoudig de bezittingen van andere mensen opnieuw toegewezen en zichzelf een reddingsplan gegeven waar niemand om had gevraagd.

Om de wereld te bewijzen dat er niets is veranderd, deed Bitfinex het dit jaar opnieuw – behalve in plaats van het slechts één keer te doen, gingen ze twee keer. Eerst door in het geheim te lenen van Tether, en toen het deksel eraf werd geblazen bij die poging, gingen ze de privéverkooproute en kregen ze toch een miljard.

De cryptocurrency-wereld is gebaseerd op idealen van eerlijkheid, transparantie en vertrouwen. De acties van Bitfinex door de jaren heen waren in lijn met de schokkende, lompe en twijfelachtige activiteiten van reguliere financiële instellingen.

Bitfinex heeft zich bij verschillende gelegenheden gedragen op een manier die ons doet twijfelen aan hun toewijding om een ​​vertrouwde wereldwijde financiële instelling te worden. Dat gezegd hebbende, lijkt het erop dat Bitfinex klaar is om aan een hogere standaard te worden gehouden met de introductie van $ 1 miljard aan dollars van particuliere investeerders.

Het kan zijn dat het toezicht van externe partijen Bitfinex zal veranderen in de verantwoorde uitwisseling waar het jaren geleden aan had moeten werken. Bovendien zal het onder het oog staan ​​van de procureur-generaal van New York de prestatiedruk vergroten. Maar alleen de tijd zal het leren.

Bitfinex-beoordeling – 3.3

Totale beoordeling – 3.3

Bitfinex heeft aanzienlijke ruimte voor verbetering. Beginnend met het herwinnen van het vertrouwen van de klant, heeft Bitfinex nog een lange weg te gaan als ze hun publieke imago opnieuw willen opbouwen.

Extra lezen

Coinbase Pro Cryptocurrency Exchange recensie

Binance Review – Exchange-functies, handelskosten en beveiliging

Hoe u een crypto-indexfonds bouwt

Tips voor het selecteren van portfolio-assets

Cryptocurrency Trading Bots – De complete gids

Garnaal is een applicatie voor het beheren van cryptocurrency-portfoliobeheer en een handelsbot die elke grote crypto-uitwisseling ondersteunt, inclusief Bitfinex. Door uw Bitfinex-account aan Shrimpy te koppelen, worden handige handelsfuncties ontgrendeld die u kunnen helpen bij het automatiseren van uw cryptostrategie. Probeer het vandaag nog uit!

Shrimpy’s Universal Crypto Exchange API’s zijn de enige uniforme API’s voor crypto-uitwisselingen die specifiek zijn ontworpen voor applicatieontwikkelaars. Verzamel real-time handels- of orderboekgegevens, beheer gebruikersuitwisselingsaccounts, voer handelsstrategieën uit en vereenvoudig de manier waarop u verbinding maakt met elke belangrijke beurs.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me