BitMEX Review: compleet Exchange-overzicht

Het lijdt geen twijfel dat u zou hebben gehoord van BitMEX (de Bitcoin Mercantile Exchange).

Dit is een van de meest bekende toekomstige Bitcoin-uitwisselingen ter wereld en is de go-to-exchange voor zowel gevorderde handelaren als speculanten.

Maar wat is de real deal met BitMEX? Is het te vertrouwen en is het een veilige uitwisseling om te gebruiken?

In deze BitMEX-recensie zullen we dieper ingaan op deze uitwisseling en u alle antwoorden geven. We zullen je er ook een paar geven hints en tips om liquidaties te voorkomen en het meeste uit de handel in futures te halen.

Overzicht

BitMEX is in 2014 opgericht door voormalig Citibank-handelaar Arthur Hayes, evenals Samuel Reed en Ben Delo. BitMEX is gevestigd in Hong Kong en het team is daar gevestigd.

De houdstermaatschappij heet HDR Global trading Limited en is geregistreerd op de Seychellen. Dit is een structuur die veel Bitcoin-gerelateerde bedrijven en beurzen kiezen, gezien de belastingefficiëntie.

BitMEX is een handelsbeurs voor marges. Dit betekent dat u posities met hefboomwerking verhandelt met munten die op de marge zijn geplaatst. Margehandel is niet voor alle handelaren en kan erg riskant zijn. Dit geldt vooral in het geval van BitMEX waar marges kan tot 100 keer lopen.

Een van de grote voordelen van margehandel is dat het de handelaar in staat stelt om de prijs van de cryptocurrency short te gaan. Dit betekent dat ze geld kunnen verdienen aan de daling van de prijs van het actief door het short te verkopen.

Een ander ding dat BitMEX onderscheidt van tal van andere beurzen, is dat ze geen Fiat-aanbetalingen accepteren. U kunt alleen in Bitcoin financieren en opnemen in Bitcoin.

BitMEX verschilt ook van andere grotere cryptocurrency-uitwisselingen zoals Binance doordat alle posities in Bitcoin zijn gemarkeerd. Hoewel u een margepositie op altcoins kunt verhandelen, is uw winst in Bitcoin en kunt u deze munten niet van de uitwisseling opnemen.

BitMEX is dus een beurs voor handelaren. Geen investeerders die kopen en vasthouden.

Is BitMEX veilig?

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een beurs zijn ongetwijfeld de beveiligingsprocedures die ze implementeren.

Dus, is BitMEX veilig?

Tot op de dag van vandaag heeft BitMEX geen last gehad van hacks. Dit kan te maken hebben met hun geavanceerde beveiligingspraktijken, waarover u meer in detail kunt lezen hier. Ze splitsen hun uitwisselingsbeleid op naar functie:

Portemonnees

De portemonnees zijn beveiligd met stortingen en opnames van meerdere handtekeningen. Dit betekent dat BTC uit de gekoelde portemonnees van de beurs niet kan worden uitgegeven totdat de ondertekenaars (BitMEX-partners) intrekking kunnen autoriseren.

Ze gebruiken ook een externe service om te verifiëren dat alle deponeringsadressen die op het systeem worden aangemaakt, de adressen zijn die worden beheerd door de oprichters. Als ze dat niet doen, wordt alle handel gestopt.

Voor persoonlijke veiligheid heeft u twee-factor authenticatie als u er gebruik van wilt maken. De met de hand verwerkte opnames zijn een extra beveiligingslaag als uw account op enig moment in gevaar komt.

Systeem

De serverinfrastructuur wordt beveiligd door Amazon Web Services. Ze vereisen meerdere vormen van authenticatie en hardwaretokens.

Handelsmotor

Afgezien van de dreiging die afkomstig is van externe aanvallers, is er ook een groot risico bij het runnen van zo’n sterk hefboomeffect en omvangrijk handelsplatform.

Dit is de reden waarom BitMEX een aantal beleidsregels heeft om ervoor te zorgen dat alle bestellingen inderdaad overeenkomen. Ze voeren een risicocontrole uit na elke beweging op de beurs en op het moment dat er een discrepantie is, wordt de handel stilgelegd.

Communicatie

Voor die handelaren die extra voorzichtig zijn met hun communicatiebeveiliging, biedt BitMEX de optie om de geautomatiseerde e-mails met PGP te versleutelen.

PGP-instellingen

PGP-beveiliging inschakelen in uw account

Als dit iets is dat u zou willen doen, dan moet u naar uw account gaan en uw openbare PGP-sleutel invoeren in het formulier dat ze presenteren. Zodra dit is voltooid, worden alle e-mails die afkomstig zijn van [email protected] gecodeerd.

Dekking van crypto-activa

BitMEX Crypto Asset-dekking

Uittreksel van enkele Bitmex-contracten

Aangezien BitMEX een futuresbeurs is, is Bitcoin de enige troef die u op de spotmarkt kunt verhandelen. Dit is de reden waarom als je het volume op Coinmarketcap bekijkt, je alleen een cijfer voor Bitcoin ziet.

Als het echter om de futuresmarkten gaat, kunt u met BitMEX 10 verschillende cryptocurrency-activa verhandelen. Deze worden hieronder gegeven:

Bitcoin (BTC), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Ripple (XRP), Tezos (TEZ), Zcash (ZEC) en Cardano (ADA).

Hoewel dit veel minder munten zijn dan die van Bittrex en Poloniex, zijn dit marge-transacties in cryptocurrency en niet de aankoop van fysieke munten. Het zou veel moeilijker kunnen zijn om de liquiditeit te vinden voor de kleinere altcoin-futures.

Eeuwigdurende swaps versus futures

BitMEX heeft twee soorten afgeleide activa die u kunt verhandelen. Dit is een instrument dat een “Perpetual Swap” wordt genoemd en de gewone vanille-futures.

Wat is een eeuwigdurende ruil?

Een eeuwigdurende ruil is simpelweg een future die geen vervaldatum heeft. Voor degenen die het niet weten, futures zijn instrumenten die ergens in de toekomst worden afgewikkeld. Deze worden meestal elk kwartaal afgerekend en hebben meestal een expiratiekoers boven de huidige spot.

Een eeuwigdurende swap zal slechts een future zijn die dagelijks voortdurend tegen marktwaarde wordt gewaardeerd. Op deze manier kunt u een eeuwigdurende ruil op vrijwel dezelfde manier zien als gespreid gokken of een Contract for Difference (CFD) werkt..

Laat definities u echter niet in de war brengen.

Het verhandelen van een eeuwigdurende swap is net als het ter plaatse verhandelen van het fysieke instrument. De prijs die wordt gepresenteerd, is de contante prijs van het activum. Door de hefboomwerking worden uw winsten / verliezen natuurlijk vergroot.

BitMEX-hefboomwerking

BitMEX heeft de voorkeur van cryptocurrency-handelaren over de hele wereld vanwege de hefboomwerking die u kunt gebruiken. In het geval van hun Bitcoin-instrumenten heeft u bijvoorbeeld een maximale hefboomwerking van maximaal 100x.

Pro-tip ✔️: Hefboomwerking begint zo laag als 1x. Begin klein en werk eerst omhoog!

Hoewel dat de maximale hefboomwerking is die men met Bitcoin kan gebruiken, zullen de andere activa een lagere maximale hefboomwerking hebben. Dit wordt bepaald door het bedrag aan initiële marge dat moet worden aangelegd. Hieronder staan ​​enkele van de maximale hefboomcijfers voor andere munten:

BitMEX-hefboomwerking

BitMEX-hefboomwerking op Exchange

 • Rimpel (XRP): 20x
 • Litecoin (LTC): 33x
 • Ethereum (ETH): 50x
 • Bitcoin Cash (BCH): 20x
 • Cardano (ADA): 20x
 • Ethereum Classic (ETC): 20x
 • Monero (XMR): 25x
 • ZCash (ZEC): 5x

Wanneer u in marge handelt, zijn er twee soorten waar u gebruik van kunt maken: geïsoleerd en cross-marge.

In het geval van Geïsoleerd kunt u het bedrag in uw portemonnee selecteren dat moet worden gebruikt voor een positie nadat u de bestelling heeft geplaatst. De cross-marge daarentegen zal ervan uitgaan dat al het geld dat u op uw account heeft beschikbaar is voor hefboomwerking.

Het spreekt voor zich dat u alleen een hoge hefboomwerking en cross margin moet gebruiken als u weet wat u doet. Hefboomwerking is een tweesnijdend zwaard en je kunt ook merken dat je vrij snel uitschakelt als je aan de verkeerde kant van een transactie zit.

Dit komt door beruchte ‘margin calls’.

In het geval van BitMEX zijn deze margestortingen automatisch en zullen ofwel het geld dat op uw rekening staat opnemen, ofwel uw posities liquideren. Dit zal gebeuren wanneer uw positie daalt tot het niveau van de onderhoudsmarge.

BitMEX-kosten

De handelskosten bij BitMEX werken een beetje anders, aangezien u met hefboominstrumenten handelt. Je zult “maker” en “taker” vergoedingen hebben. Deze impliceren in wezen of u een bestelling plaatst of een bestelling opneemt.

Wat betekent dit?

Kortom, als u een nemer bent, stemt u overeen met een bestelling die al in de orderboeken staat. U verwijdert in feite liquiditeit door een order aan te nemen die al in hun boeken staat.

In het geval van een maker voegt u liquiditeit toe aan de orderboeken door een limietorder te plaatsen die afwijkt van de huidige prijs. Dit zou een limietorder voor kopen onder de huidige prijs zijn of een limietorder voor verkopen boven de huidige prijs.

Bij BitMEX, wanneer u liquiditeit toevoegt aan hun boeken, zullen zij u betalen. Daarom worden ze een korting genoemd. BitMEX heeft een vrij eenvoudige structuur voor zijn vergoedingen.

Voor Tezos en ZCash zijn de kosten:

 • Maker fee (korting): 0%
 • Taker fee: 0,25%
 • Afrekeningskosten: 0,25%

En voor alle andere munten:

 • Maker fee (korting): 0,075%
 • Taker fee: 0,025%
 • Afrekeningskosten: 0,05%

In het geval van verborgen bestellingen (meer hieronder) zullen de vergoedingen enigszins verschillen. Wanneer u uw verborgen bestelling plaatst, betaalt u de afnemervergoeding totdat de volledige bestelling is voltooid. Als het eenmaal is uitgevoerd, krijgt u de maker-korting.

Als het om andere vergoedingen gaat, hoeft u niets aan BitMEX te betalen om uw geld te storten of op te nemen. Ze brengen u echter een minimum netwerkvergoeding in rekening voor uw betalingen, dus het is logisch om uw transactie in grotere tranches te houden.

Registratie en handel

Voordat u het platform kunt testen, moet u zich bij BitMEX aanmelden met een account. Het aanmeldingsproces is relatief eenvoudig en u hoeft alleen een e-mail op te geven.

Tot nu toe heeft BitMEX geen KYC-documenten van handelaren nodig, dus het is mogelijk om anoniem in te schrijven. U bent echter verplicht om een ​​geldig e-mailadres op te geven, aangezien u dit nodig heeft om uw account en alle opnames enz. Te bevestigen.

BitMEX VS-registraties

Als u in de Verenigde Staten bent gevestigd, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af of u bij BitMEX kunt handelen?

Het korte antwoord is hoogstwaarschijnlijk nee. BitMEX is een offshore ongereguleerde futuresbeurs die geen licenties van de SEC heeft om dit soort diensten aan Amerikaanse burgers aan te bieden.

Bovendien is BitMEX een van de weinige overgebleven beurzen waarvoor hun handelaren niet verplicht zijn om KYC te voltooien en zichzelf te identificeren. Dit betekent dat ze niet precies kunnen verifiëren wie er op hun platform handelt.

Dit heeft ertoe geleid dat talloze in de VS gevestigde klanten accounts hebben aangemaakt en op BitMEX hebben gehandeld.

Ja, dit is tegen hun T&Cs en BitMEX hebben Amerikaanse IP’s geblokkeerd voor handel, maar dit is niet echt een effectieve oplossing. We kennen allemaal VPN-software die de oorsprong van uw IP kan verbergen.

Gezien de toegenomen controle van de SEC naar andere offshore-makelaars en beurzen, is BitMEX echter begonnen met het sluiten van accounts waarvan wordt vermoed dat ze in de VS zijn gevestigd. Deze zijn begonnen met opmerkelijke cryptohandelaren:

Tone Vays Bitcoin-account

Populaire Bitcoin-handelaar die account afsluit. Bron: Twitter

Dus, als u een in de VS gevestigde handelaar bent, wat betekent dit voor u??

Welnu, BitMEX zal uw account waarschijnlijk alleen afsluiten als ze vermoeden dat u in de VS bent gevestigd. Dus als je daar nog steeds anoniem kunt handelen, is het onwaarschijnlijk dat ze er meteen op springen.

Dat gezegd hebbende, is het slechts een kwestie van tijd voordat het voor Amerikaanse handelaren onmogelijk wordt om er voortdurend gebruik van te maken. Uitwisselingen evolueren geleidelijk naar een transparantere status-quo en velen denken dat de dagen van anonieme uitwisselingsrekeningen geteld zijn.

Als u een in de VS gevestigd persoon bent met een op BitMEX gebaseerd account, moet u voorzichtig zijn. Je weet maar nooit of er een dag kan komen dat de uitwisselingsinstituten KYC verplicht stellen en je documenten zullen opvragen.

Als u op zoek bent naar een aantrekkelijk alternatief dat cryptomargehandel biedt aan in de VS gevestigde klanten, dan kunt u Kraken overwegen..

Ruilplatform

Het is tijd om de buik van het BitMEX-beest in te gaan.

Dat is het handelsplatform en de technologie. Aangezien de uitwisseling werd gelanceerd door ex-investeringsbankiers en handelaren, staat het erom bekend een van de meest efficiënte ‘matching engines’ te hebben die er zijn.

Laten we eens wat dieper kijken …

Nadat u uw e-mail heeft bevestigd en u weer bent ingelogd op de website, krijgt u het BitMEX-handelsplatform te zien. Je hebt een lijst met alle instrumenten die je kunt verhandelen bovenaan het platform.

BitMEX-handelsplatform

BitMEX-handelsplatform

Zodra u een bepaald instrument selecteert, wordt het op die markt geopend. Wat u te zien krijgt, is vrij typerend voor een cryptocurrency-uitwisseling. U beschikt over de orderboeken, grafieken, recente orders en posities.

Iets dat iets unieker is aan BitMEX is het betrokken bestelformulier. Dit is uiteraard nodig om de gewenste hefboomwerking en orderspecificaties te selecteren.

Maak een notitie✔️: U kunt widgets verplaatsen en de handelsinterface aanpassen aan uw wensen voorkeuren

U kunt de grafiek ook uitvouwen tot volledig scherm en gebruik maken van alle grafiektools en analyses. BitMEX maakt gebruik van grafieken met handelsweergaven, wat betekent dat u toegang hebt tot de meeste onderzoeken en indicatoren die u nodig hebt.

Onder alle grafieken in de afbeelding ziet u ook alle bestellingen die u momenteel heeft. Als u een live limietorder heeft waarvan u besluit dat u deze niet wilt laten vullen, kunt u eenvoudigweg besluiten deze te annuleren via deze bestelinterface.

Handelaarstip?: Er is een nog geavanceerdere lay-out die professionele handelaren kunnen inschakelen in hun dashboard

In termen van de handelsengine zelf, gebruikt BitMEX software die op Wall Street wordt gebruikt door handelsfirma’s met een hoge frequentie. Het is geschreven in kdb+.

Om u een idee te geven van hoe snel de handelsengine orders kan uitvoeren, is het algemeen bekend dat kdb + een doorvoersnelheid heeft van maximaal 1.000.000 transacties per seconde.

Ordertypes

Zoals hierboven vermeld, zijn er een reeks ordertypes die u bij BitMEX heeft.

Hieronder ziet u links een screenshot van het bestelformulier. BitMEX bevat ook een handige calculator waarmee u uw winst / verlies kunt berekenen op basis van uw beoogde instap- en uitstapniveaus.

Bestelformulieren & amp; Rekenmachine

BitMEX Bestelformulier (links) en PnL Calculator (rechts)

Als u iemand bent die ooit heeft gehandeld op een van de andere, meer geavanceerde forex- of aandelenhandelsplatforms, dan zijn deze ordertypes bij u bekend. Hieronder staan ​​de bestellingen:

 • Marktorder: Order die wordt uitgevoerd tegen marktconforme koers.
 • Limietorder: De bestelling wordt uitgevoerd tegen de door u gekozen prijs
 • Stop limiet order: Dit zal een limietorder creëren die wordt gekozen door de handelaar zodra een bepaald stopniveau is bereikt
 • Marktorder stoppen: Met dit stoporder wordt het order op de markt uitgevoerd op het moment dat het stopniveau wordt bereikt.
 • Trailing stop order: Dit kan worden gezien als een bewegende stopmarktorder. Het stopniveau volgt de prijs die verantwoord is voor een spread weg van het marktniveau.
 • Neem een ​​winstlimietorder: Dit werkt veel als een stoporder, behalve dat het wordt uitgevoerd om de positie te sluiten om winsten vast te leggen.
 • Neem een ​​winstmarktorder: Dit werkt als de stopmarktorder, maar dan met betrekking tot het vastleggen van winsten via een marktorder zodra een bepaald niveau is bereikt.

Er zijn twee andere bestellingen die BitMEX in het bestelformulier heeft die u misschien nog niet eerder bent tegengekomen. Dit zijn de Hidden- en Iceberg-orders waarover we het eerder hebben gehad.

 • Verborgen volgorde: Verborgen order is een limietorder die niet in de openbare orderboeken wordt geplaatst. Dit wordt gebruikt door traders die niet willen dat andere traders weten welke posities ze gaan innemen.
 • Iceberg-bestellingen: Dit is een variant van de verborgen order waarbij slechts een deel van de order aan de markt wordt getoond. Dit wordt gedaan door sommige handelaren om hun verborgen bestelling te “verhullen” voor bepaalde “slimme handelaars”

Natuurlijk worden deze orders waarschijnlijk alleen gebruikt door die echt grote cryptovalvissen, van wie de orders waarschijnlijk een te grote impact hebben op het huidige orderboek..

BitMEX-liquidatierisico’s

Voor degenen die bekend zijn met BitMEX, zullen ze maar al te goed de gevaren van hoge leverage en liquidatie kennen.

Wanneer u op BitMEX handelt met een hefboomwerking tot 100x, neemt u een groot risico op zo’n vluchtig actief. Er is zelfs een Twitter-bot die BitMEX-liquidaties volgt (het kan bruut worden)

Liquidatie is wat er gebeurt wanneer de prijs van uw positie het prijsniveau “liquidatie” bereikt. Als u ooit dit liquidatieniveau bereikt, neemt BitMEX de onderhoudsmarge die u hebt ingezet en sluit uw positie. Zelfs als u nog een initiële marge over heeft op uw rekening om uw positie te dekken, wordt deze gesloten als deze de liquidatieprijs overschrijdt.

Dit is de reden waarom het inderdaad niet optimaal zou kunnen zijn voor zulke hoge hefboomposities op BitMEX. Met lagere leverage-transacties zorgt BitMEX ervoor dat uw positie een groter deel van uw initiële marge opneemt.

Bijvoorbeeld in deze interessante analyse, de auteur berekende dat het onderhoudsmargevereiste (MMR) bijna 50% van de initiële marge is wanneer u handelt met 100x hefboomwerking, terwijl deze lager is dan 5% wanneer u handelt met 10x hefboomwerking.

Waarschuwing⚠️: BitMEX is net zo efficiënt in het liquideren van verliezende posities als bij het plaatsen van uw initiële transacties.

Daarom suggereert de analyse dat de maximale hefboomwerking waarmee u bij BitMEX zou moeten handelen, niet meer dan 25x zou moeten zijn. Bovendien moet u, als u net begint met de uitwisseling, in ieder geval voorzichtiger zijn met het risico dat u.

Stortingen en opnames

Zoals gezegd is BitMEX een uitwisseling met alleen cryptovaluta. Er zijn geen opties om uw account te financieren met fiatvaluta’s.

Het account wordt gefinancierd en het onderpand wordt bijna uitsluitend in Bitcoin beheerd. Daarom moet u Bitcoin naar uw account sturen als u deze wilt financieren. Zoals eerder opgemerkt, is dit gratis.

Het minimum dat u kunt storten is 0.001BTC en er zijn geen limieten voor opnames. Als u een opname op BitMEX wilt starten, selecteert u gewoon het tabblad ‘Saldi’ van het platform en kiest u vervolgens het bedrag en het gekozen portefeuilleadres.

Herroepingsformulier

Een opname initiëren op BitMEX

Hoewel stortingen geautomatiseerd zijn, worden de opnames met de hand afgehandeld. Hoewel dit het proces enigszins kan vertragen, is het een betere optie in termen van beveiliging omdat het de gebruiker de tijd geeft om een ​​verdachte intrekking op te merken.

BitMEX-klantenondersteuning

De klantenondersteuning op BitMEX is redelijk in vergelijking met andere uitwisselingen.

Ze hebben 24/7 ondersteuning via e-mails en tickets. De feedback van andere handelaren die we hebben gekregen, is dat ze over het algemeen redelijk reageren en gemiddeld ongeveer een uur duren.

Knowledge Base voor zoekopdrachten

BitMEX Knowledge Base voor zoekopdrachten

Pro-tip☎️: je kunt een kaartje achterna zitten op hun sociale mediakanalen, zoals Reddit en Twitter

Als u een meer algemene vraag stelt, kunt u natuurlijk beter in hun kennisdatabase zoeken. Dit is relatief eenvoudig te navigeren en het lijkt erop dat ze inderdaad al hun bases hebben gedekt.

BitMEX API

Voor die handelaren die graag hun eigen bots en handelsalgoritmen coderen, heeft BitMEX een echt geavanceerde REST- en Websocket-API.

In feite is de API misschien wel een van de meest complete op de markt. Elke functie die op de website wordt gebruikt, wordt weergegeven via de API. Dit geeft de ontwikkelaars een grote mate van vrijheid als het gaat om het bouwen van bots en andere applicaties.

Hoewel de exacte details van de BitMEX API buiten het bestek van deze beoordeling vallen, kunnen we u een uitgebreide handleiding geven over het gebruik ervan.

Websocket-API

Een van de meest populaire API’s voor ontwikkelaars is de websocket, die gebruik maakt van het websocket-protocol. Het is zeer flexibel en misschien wel de snelste optie voor ontwikkelaars die alleen live gegevens van de uitwisseling willen ontvangen.

Daarom zou de websocket API het beste zijn voor die ontwikkelaars die applicaties bouwen die gebruik maken van marktgegevens van BitMEX. De meeste van deze informatie is ook toegankelijk vanaf de centrale zonder dat authenticatie vereist is.

Deze gegevens zijn ook niet tariefbeperkt, dus als u eenmaal bent verbonden, kunt u zo vaak als u wilt de meest actuele informatie krijgen. Als u echter informatie wilde krijgen die specifiek was voor uw account, dan zou u authenticatie moeten verkrijgen.

Om dit te doen, moet u een API-sleutel in uw account genereren. Je zou naar het sleutel generatie wanneer u bent ingelogd. U krijgt het onderstaande API-sleutelformulier te zien.

BitMEX API-sleutel genereren

API-sleutelgeneratieformulier op BitMEX

U moet de sleutel een naam geven en BitMEX vertellen welke machtigingen u wilt dat de sleutel heeft. U kunt ook verbindingen met deze API-sleutel beperken tot het door u gekozen IP-adres. Dit kan een verstandige zet zijn voor het geval iemand op de een of andere manier uw sleutel kan bemachtigen. U kunt meer lezen over algemeen sleutelgebruik hier.

Eenmaal voltooid, kunt u op de knop “API-sleutel maken” klikken en er wordt een sleutel voor u gegenereerd. U kunt nu accountspecifieke informatie streamen via de websocket-verbinding. U kunt echter geen bestellingen plaatsen via de websocket. Dit is waar de REST API van BitMEX in het spel komt.

REST API

Als u een ontwikkelaar bent die wilde profiteren van de volledige functionaliteit van de BitMEX API, dan kunt u gebruik maken van hun REST-eindpunten. Deze omvatten een hele reeks opties, zoals het uitvoeren van orders of het opnemen van een portemonnee. Dit laatste gebeurt zonder e-mailbevestiging, dus wees er heel voorzichtig mee.

Als u de REST API gebruikt, zijn er tarieflimieten die van toepassing zijn op uw verbinding. U bent beperkt tot in totaal 300 verzoeken per periode van 5 minuten. Ben je niet ingelogd dan is deze snelheidslimiet ingesteld op 150 per 5 minuten.

Als u echter vindt dat deze limieten te beperkend zijn en u loopt hier tegenaan, kunt u een specifiek verzoek indienen door het ondersteuningsteam van BitMEX te e-mailen via [email protected] Er zijn echter een aantal vereisten waaraan uw aanvraag moet voldoen voordat u deze aanvraagt. Hierover leest u meer hier.

U moet zich er ook van bewust zijn dat BitMEX algemene limieten heeft voor het aantal uitstaande bestellingen en de algemene bestelgrootte, waarover u meer kunt lezen in hun API-documentatie.

Handel in chats

BitMEX Trollbox

De BitMEX “Trollbox”

Iets anders dat BitMEX heeft dat tegenwoordig door veel FX-platforms wordt aangeboden, zijn de groepschatopties.

Dit is een vrij nette manier om met andere handelaren te communiceren en hun perspectief op de huidige markt te krijgen. Dit wordt toepasselijk de BitMEX “trollbox” genoemd. Er zijn chatgroepen in het Engels, Russisch, Spaans, Japans en Chinees.

In termen van de kwaliteit van de gesprekken, is de trollenbox meer voor het goed… trollen. Als u een zinvoller gesprek met de handelaren wilt hebben, kunt u deelnemen aan de IRC-chats. BitMEX geeft u de mogelijkheid om dat ook te doen.

BitMEX-verwijzingsprogramma

Als u tevreden bent met de BitMEX-handelservaring en anderen wilt doorverwijzen, dan kunt u gebruik maken van het BitMEX-verwijzingsprogramma. Hiermee geeft BitMEX u de mogelijkheid om een ​​commissie te verdienen op basis van de handelaren die u kunt aanbevelen.

BitMEX-verwijzingsprogramma

Bitmex-verwijzingscommissies

Dit is ook bijzonder handig voor die handelaren die online een relatief sterke aanhang hebben. Als u iemand doorverwijst naar BitMEX, verdient u een percentage van de handelscommissies van die persoon. Dit zal variëren afhankelijk van het bedrag dat de verwijzing verhandelt.

Het verwijzingsprogramma is ook gunstig voor degenen die u doorverwijst. Gedurende een periode van 6 maanden sinds ze zich hebben aangemeld, biedt BitMEX hen 10% korting op hun handelskosten.

Handelaarstip?: Als je volgers hebt, kun je je affiliate tracking-link pakken en deze promoten op Twitter en Facebook. Commissies voor jou, kortingen voor hen

Als u uw verwijzingslink wilt ontvangen, hoeft u alleen maar naar ‘Account’ te gaan & Beveiliging ”en klik op“ Affiliate Status ”. Hier heb je je affiliate-dashboard dat je je link laat zien, evenals andere belangrijke informatie, zoals het aantal mensen dat zich heeft aangemeld en de totale commissies.

Er is echter één voorbehoud en het is dat zodra de aangeslotene is doorverwezen, deze zijn registratie binnen 7 dagen moet voltooien als u wilt dat de commissies voldoende worden ontvangen. U kunt de volledige voorwaarden van hun partnerprogramma lezen hier.

Wat we niet leuk vonden

Hoewel BitMEX ongetwijfeld indrukwekkend is, zijn er een paar dingen die volgens ons enige verbetering behoeven.

Ten eerste, hoewel het platform geavanceerd is, is de gebruikersinterface behoorlijk verouderd en kunnen de zaken beter worden ingedeeld. Voor die handelaren die nog niet eerder geavanceerde FX en handelsplatforms hebben gebruikt, kan het in het begin behoorlijk moeilijk zijn om te gebruiken.

Er is ook een gebrek aan mobiele handelsfunctionaliteit.

Hoewel mobiel handelen niet voor iedereen is weggelegd, is het handig om snel uw posities te kunnen volgen terwijl u niet achter uw pc zit. Het ontwikkelen van een mobiele app voor een platform als BitMEX is natuurlijk geen sinecure.

Een ander nadeel is natuurlijk het feit dat het niet openstaat voor Amerikaanse handelaren.

Nu weerhoudt niets een Amerikaanse handelaar om toegang te krijgen tot BitMEX via het gebruik van een VPN. Aangezien ze niet om identificerende informatie vragen, kunt u dit gemakkelijk doen.

Is dat verstandig? Waarschijnlijk niet.

Het is in strijd met de algemene voorwaarden van BitMEX en als er ooit een situatie is waarin u met hen moet communiceren en zij ontdekken dat u een inwoner van de VS bent, kan dit alleen maar tot meer problemen leiden.

Gevolgtrekking

Een ding dat duidelijk wordt uit deze recensie is dat BitMEX een geavanceerd handelsplatform is en niet voor iedereen geschikt is.

Met BitMEX handelt u in zeer volatiele activa met een hefboomwerking die tot 100x kan oplopen. Dit is duidelijk niet het type handel voor degenen die nieuw zijn in cryptocurrencies.

U moet zich er ook van bewust zijn dat u de onderliggende waarde niet koopt en een derivatenhandel aangaat. Dit is niet het platform dat u zult gebruiken voor enige vorm van ‘kopen en vasthouden’.

Met dat gezegd zijnde, voor die handelaren die bekend zijn met margehandel en technische studies, is BitMEX een van de beste opties.

Ze hebben geavanceerde beveiliging, een responsief klantenserviceteam en een handelsengine die bijna ongeëvenaard is.

Als u BitMEX gaat gebruiken, zorg er dan voor dat u zich bewust bent van de risico’s die gepaard gaan met margehandel en natuurlijk nooit meer risico loopt dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

Uitgelichte afbeelding via BitMEX en Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me