Bitstamp Review – Zijn de hoge kosten het waard? (2020-update)

>

Deze recensie maakt deel uit van een serie beoordelingen over crypto-uitwisselingen. Onze laatste beoordelingen zijn geëvalueerd Kraken, Binance, Bittrex, Huobi, KuCoin, Poloniex, Tweelingen, en Coinbase Pro. We publiceren recensies voor elk van de beste beurzen, dus mis geen enkele van deze updates op toetreden tot onze Telegram-groep.

Die lezers die al handelen met Bitstamp, schrijven zich in voor een Shrimpy-account om uw handelsstrategie te automatiseren. Het duurt slechts 5 minuten om op te zetten en dat kan verhoog het rendement met meer dan 305% ten opzichte van een eenvoudige buy-and-hold-strategie!

Zoals veel dingen in Europa, Bitstamp is een oude instelling. Oud in Europa betekent meestal een 500 jaar oud gebouw of een muur gebouwd door de Romeinen in het v.Chr. In crypto betekent oud iets van drie of vier jaar geleden.

Bitstamp is Europa’s oudste cryptocurrency-uitwisseling. Opgericht in 2011 door Nejc Kodrič en Damijan Merlak, Bitstamp is, naar crypto-normen, een historische instelling. Aangezien Bitcoin zelf pas in 2008 dateert, plaatst de introductie van Bitstamp het slechts drie jaar later in de ijle lucht van cryptoveteranen.

Kom niet naar Bitstamp op zoek naar een enorm scala aan digitale activa of handelsparen, want dat wordt daar niet aangeboden. In plaats daarvan is Bitstamp een beetje zoals Coinbase uit het 2017-tijdperk, maar dan gericht op Europeanen. In plaats van zijn uitwisseling met elke crypto onder de zon te overspoelen, geeft Bitstamp prioriteit aan aanbiedingen en diensten van hoge kwaliteit, zelfs als het relatief weinig zijn.

Net als Coinbase en Gemini, Bitstamp heeft zijn inspanningen door de jaren heen gericht op het creëren van de meest conforme handelsomgeving die mogelijk is. Na door een paar rechtsgebieden te hebben gezwommen, waaronder stops in Slovenië en het VK, landde Bitstamp eindelijk en vestigde het hoofdkantoor zich in Luxemburg nadat het kleine land het een veilige haven bood.

Damijan Merlak – medeoprichter van Bitstamp

Kodrič en Merlak richtten de uitwisseling op met duizend euro, een paar laptops en een server tussen hen in. Zoals de meeste cryptocurrency-eigendommen en -diensten in die tijd, hadden ze niet verwacht of voorzien de rijkdom die op weg was naar de eerste gebruikers van crypto’s. In plaats daarvan waren ze erin om geek out en Europeanen een alternatief voor Mt. Gox, die voornamelijk Amerikaanse en Japanse handelaren bediende.

Sinds het begin zocht Bitstamp naar een positieve regelgevende omgeving waarin het zijn schoenen kon uittrekken en een tijdje kon blijven. Het VK bood het een ongereguleerde omgeving die niet paste bij de wens van de beurs om een ​​brug te worden tussen de traditionele investeringswereld en de chaos van crypto..

Voordat Bitstamp in Luxemburg aankwam, begon het zichzelf te reguleren volgens de beste praktijken in aanverwante industrieën. In 2013 werd de uitwisseling de eerste die volledige KYC-naleving vereiste, wat op dat moment bijna ketters was.

Bitstamp verstevigde in de loop der jaren stilletjes zijn positie binnen de markt zonder al te veel lawaai te maken. Helaas gaat geen nieuws zo snel rond als slecht nieuws, en in 2015, Bitstamp werd bekend omdat het werd gehackt voor 19.000 BTC.

Moeilijke tijden maken of breken een bedrijf. In het geval van Bitstamp heeft de hack van 2015 de uitwisseling geholpen om te worden wat het nu is. Onmiddellijk na de hack legde de beurs de activiteiten een hele week stil terwijl het een onderzoek en een beveiligingsaudit uitvoerde.

In 2015 was Bitstamp de op twee na grootste Bitcoin-beurs ter wereld en was het goed voor 5% van alle BTC-transacties. In tegenstelling tot Mt. Gox echter, Bitstamp huisvestte het grootste deel van zijn BTC in offline koude opslag – een ongebruikelijke techniek in die tijd die dividend uitbetaalde toen de hack plaatsvond.

Nejc Kodrič – CEO en mede-oprichter van Bitstamp

Tegen 2018 had Bitstamp zijn positie in het crypto-universum sterk genoeg verstevigd om interesse te wekken bij verschillende investeringsgroepen. In het laatste deel van dat jaar ging Kodrič het nieuws naar buiten Bitstamp werd overgenomen door de Belgische investeringsgroep NXMH.

Onthoud dat Bitstamp alles draait om het leveren van een eenvoudige maar zeer solide handelservaring aan een voornamelijk Europees publiek. Dat kan binnenkort veranderen de uitwisseling heeft zijn bedoelingen kenbaar gemaakt wereldwijd uitbreiden. Zolang u geen geavanceerde handelshulpmiddelen, margehandel of eindeloze digitale activa nodig heeft om uit te kiezen, zult u tevreden zijn met wat u op de beurs vindt.

Bitstamp-functies

Bitstamp biedt niet veel functies waaruit u kunt kiezen, maar het is erg goed in de functies die het wel biedt.

  • Hoge kosten in vergelijking met andere beurzen. Hoewel Bitstamp niet al te veel opvalt van andere beurzen, onderscheidt het zich onder andere door de vergoedingen. Maar niet op een goede manier. Bitstamp heeft hoge tarieven in vergelijking met de concurrentie. Met een vergoedingsschema dat begint bij 0,50% voor handelaren die minder dan $ 10.000 uitvoeren per maand maakt Bitstamp het voor particuliere beleggers moeilijk om winstgevende handelsstrategieën uit te voeren wanneer er veel wordt gehandeld.

  • Solide beveiliging. Na gehackt te zijn in 2014 en 2015, had Bitstamp er genoeg van. De centrale verving zijn volledige hardwaresysteem en werd de eerste die 98% koude opslag en multisig-wallets implementeerde. Rekeningen met USD zijn ook FDIC-verzekerd en de beurs voldoet aan de meeste belangrijke financiële wetten in zowel Europa als de VS..

  • Benijdenswaardige klantenondersteuning. Er is een raadsel met betrekking tot klantenondersteuning bij Bitstamp. Anekdotisch lijkt het erop dat de meeste van zijn klanten helemaal tevreden zijn. Ze noemen snelle reactietijden tussen 24-72 uur na het maken van supporttickets en een staf die meer dan bereid is om een ​​stapje extra te doen om problemen op te lossen. Als u echter inchecken bij Trustpilot, je ziet een heel ander plaatje. Met in totaal 199 beoordelingen krijgt Bitstamp een miezerig slechte beoordeling, hoewel hetzelfde kan worden gezegd voor de meeste crypto-uitwisselingen.

  • Eenvoudige accountconfiguratie. Een account krijgen op Bitstamp is eenvoudig. Doorloop gewoon de gebruikelijke hoepels met betrekking tot het opgeven van een e-mailadres en wachtwoord, en je bent bijna klaar om te rocken. U kunt cryptovaluta storten en opnemen zonder aanvullende KYC-informatie op te geven, maar als u met fiat-valuta wilt handelen, moet u verschillende identiteitsgerelateerde details opgeven.

  • Snelle fiat naar crypto. Met Bitstamp is het gemakkelijk om cryptocurrency te kopen met een creditcard of betaalpas. U kunt ook BTC, ETH, LTC, XRP of BCH kopen met een internationale overschrijving, SEPA of cryptovaluta. Je hebt genoeg opties om in het spel te komen; de manier die u kiest, is aan uw voorkeur.

Crypto Gateway Exchanges vergeleken

Het idee van een cryptocurrency-gateway is vrij eenvoudig. In feite hebben mensen een manier nodig om in de crypto-omgeving te komen, maar ze hebben waarschijnlijk geen Bitcoin-bezit dat dateert uit de oude dagen. Dat is de reden waarom gateway-uitwisselingen zoals Bitstamp, Kraken, Coinbase, en Tweelingen bestaan.

Ze bieden geen breed scala aan digitale activa, maar bieden wel de bouwsteenactiva waarvan het hele ecosysteem afhankelijk is. Deze zogenaamde Blue Chip-activa vormen de basis voor het grootste deel van de waarde van de cryptomarkt en zijn bij min of meer iedereen bekend. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash en Tether (afhankelijk van wie je het vraagt) zijn overal de fundamentele activa.

Elk van de bovengenoemde uitwisselingen heeft een sterk punt. In het verleden zou het gemakkelijk zijn geweest om te zeggen dat ze niet kunnen worden vergeleken, aangezien ze allemaal een andere geografische set bedienen. Het nieuwste gebaar voor crypto-uitwisselingen is echter om wereldwijd te gaan. Niemand is meer tevreden met het behouden van een bepaald regionaal aandeel.

In zoverre wordt de vraag: welke crypto gateway-uitwisseling biedt de meest eenvoudige en directe handelservaring? Gateway-uitwisselingen zijn in wezen gebouwd voor complete beginners, aangezien gevorderde handelaren de neiging hebben om te migreren naar uitwisselingen met rijkere functies. Dat maakt eenvoud en gestroomlijnde gebruikersinterface de echte prijs bij het vergelijken van uitwisselingen.

Met gebruiksgemak als belangrijkste kenmerk dat de kroon neemt, wint Coinbase zonder meer. De Coinbase-app bestaat al een aantal jaren en was de meest gedownloade Apple-app in 2017. Niemand anders komt in de buurt – zelfs Bitstamp niet.

Een betere vergelijking zou zijn om Bitstamp versus Kraken te bekijken. Beiden begonnen voornamelijk met het bedienen van het Europese publiek voordat Kraken prioriteit begon te geven aan zijn Amerikaanse aanwezigheid. Tussen de twee scoort Bitstamp hoger in termen van gemak en beginnersvriendelijkheid, terwijl Kraken uitblinkt in termen van keuze van digitale activa.

Het goede en het slechte

Bitstamp legt veel nadruk op zijn lange levensduur als crypto-uitwisseling. Dat kan niet worden genegeerd – andere uitwisselingen die in dezelfde tijd begonnen, werden van de kaart geveegd door ongelooflijke hacks die in totaal miljarden dollars bedroegen.

Gezien hoe lang Bitstamp al bestaat, is het echter een beetje verrassend dat het de afgelopen jaren nog steeds rond dezelfde vijf cryptocurrencies handelt. Aangezien andere beurzen het nog gemakkelijker maken om Bitcoin, Ethereum of Litecoin te kopen dan zij, is er niet veel reden om Bitstamp te gebruiken, behalve wanneer u daar terechtkomt na een Google-zoekopdracht. Om nog maar te zwijgen van de recente verhogingen van de handelskosten die nieuwe gebruikers verder afschrikken. Er zijn te veel kwaliteitsbeurzen op de markt om genoegen te nemen met een handelsvergoeding van 0,5%. Terwijl uitwisselingen zoals Bittrex werken aan het verlagen van de kosten, het is alarmerend om te zien dat Bitstamp de kosten blijft verhogen.

Dat is niet om Bitstamp neer te leggen. Ze doen een aantal dingen heel goed, zoals aan de regels blijven voldoen, 98% van hun geld in koelcellen met luchtgaten bewaren en de klantenondersteuning vergrendeld houden. Het punt is dat het crypto-uitwisselingsspel de afgelopen jaren een niveau hoger is gekomen. Zijn het aanbod van Bitstamp voldoende om het aantrekkelijker te maken dan zijn concurrenten??

We zouden wedden dat ze dat niet zijn, maar dat is niet noodzakelijk de fout van Bitstamp. Bitstamp lijkt veel op een Honda Civic – betrouwbaar, brengt u waar u heen moet, en de kosten zijn veilig, maar aan het eind van de dag is het gewoon een andere auto die niet echt opvalt.

Na te zijn overgenomen door NXMH, verwachten we dat Bitstamp veel meer op Binance of Upbit gaat lijken, maar alleen de tijd zal het leren.

Bitstamp-beoordeling – 3.8

Totale beoordeling – 3.8

Bitstamp heeft een geschiedenis in stand gehouden van het bieden van uitzonderlijke waarde voor de cryptocurrency-gemeenschap. Wat nog moet worden gezien, is hoe deze geschiedenis zich in hun toekomst zal uitstrekken.

Extra lezen

Coinbase Pro Cryptocurrency Exchange recensie

Binance Review – Exchange-functies, handelskosten en beveiliging

Hoe een Crypto Index-fonds te bouwen

Tips voor het selecteren van portfolio-assets

Cryptocurrency Trading Bots – De complete gids

Garnaal is een applicatie voor het beheren van cryptocurrency-portfoliobeheer en een handelsbot die elke grote crypto-uitwisseling ondersteunt, inclusief Bitstamp. Door uw Bitstamp-account aan Shrimpy te koppelen, worden handige handelsfuncties ontgrendeld die u kunnen helpen bij het automatiseren van uw cryptostrategie. Probeer het vandaag nog uit!

Shrimpy’s Universal Crypto Exchange API’s zijn de enige uniforme API’s voor crypto-uitwisselingen die specifiek zijn ontworpen voor applicatieontwikkelaars. Verzamel real-time handels- of orderboekgegevens, beheer gebruikersuitwisselingsaccounts, voer handelsstrategieën uit en vereenvoudig de manier waarop u verbinding maakt met elke beurs.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me