BitTorrent Review: The Token of the Largest File Sharing Protocol

BitTorrent (BTT) is het native token van ‘s werelds grootste protocol voor het delen van bestanden dat onlangs eerder dit jaar een veelgeprezen ICO voltooide.

De ICO en het token kregen al deze publiciteit omdat het de eerste was die een verhoging voltooide op het Binance Launchpad, een nieuw financieringsportaal. De ICO werd ook zwaar gepromoot gezien het eigendom van BitTorrent door Justin Sun of the Tron (TRX) cryptocurrency.

Heeft BTT echter echt toekomst en zal de hype afnemen?

In deze BitTorrent review ga ik verder kijken dan de publiciteit en analyseer ik de onderliggende technologie, roadmap en use cases. We zullen ook kijken naar het prijspotentieel voor BTT en het vooruitzicht van een grootschalige acceptatie.

BitTorrent ICO

BitTorrent is verreweg het grootste protocol voor het delen van bestanden, en volgens sommige schattingen is meer dan 20% van het internetverkeer gerelateerd aan BitTorrent. Daarom was het enorm nieuws toen Justin Sun van Tron de filesharing-site kocht voor $ 140 miljoen. En het was zelfs nog groter toen Tron een TRC-10-token voor BitTorrent lanceerde met de BTT-ticker.

Die tokenverkoop, die plaatsvond op de nieuwe van Binance Launchpad-platform, eindigde in minder dan 15 minuten, waarmee $ 7,2 miljoen werd opgehaald voor BitTorrent. En dat was na een privéverkoop van $ 20 miljoen. Onnodig te zeggen dat het een van de meest succesvolle openbare tokenverkopen van het afgelopen jaar is, aangezien de bearmarkt in cryptocurrency voor het grootste deel is uitgebreid naar nieuwe munten.

BitTorrent-statistieken

Enkele statistieken voor BitTorrent-gebruik

Door de openbare verkoop was de vraag naar het BTT-token zo groot dat de site niet al het verkeer aankon en veel investeerders geen toegang hadden tot de site en de tokenverkoop..

Tot nu toe zouden we moeten zeggen dat het succesvol blijft, maar houd er rekening mee dat de hype rond het token voortduurt, met Justin Sun van Tron die BitTorrent en het BTT-token blijft pompen. Vanaf 11 februari promoot hij de grootste en langste airdrop in de geschiedenis, die begon op blokhoogte 6.600.000 en hij zal zien dat TRX-houders 0,1097681177 BTT ontvangen voor elke TRX die ze in hun portemonnee hebben..

Na het bereiken van het hoogste punt ooit van $ 0,001250 op 5 februari 2019 is het BTT-token enigszins teruggetrokken en wordt het verhandeld tegen $ 0,000847 terwijl de enorme airdrop begint. Dat is natuurlijk hoger dan de ICO-prijs van $ 0,00012, waardoor ICO-investeerders een 7x rendement krijgen in ongeveer 2 weken.

Nu je het achtergrondverhaal op de ICO hebt, laten we BTT, BitTorrent en de mogelijke use-cases voor het BTT-token eens nader bekijken. En we kijken naar zowel de positieve als de negatieve punten om een ​​goed afgerond beeld te krijgen.

Wat is het BTT-token?

BTT is een TRC-10-token gemaakt op de Tron-blockchain. Het is gemaakt om een ​​verbetering te bieden aan het BitTorrent-protocol, dat in 2001 werd gelanceerd en in 2018 door de Tron Foundation werd gekocht.

De twee passen goed bij elkaar, waarbij Tron het nieuwe tijdperk van gedecentraliseerde platforms vertegenwoordigt en BitTorrent een van de allereerste gedecentraliseerde netwerken op internet is. BitTorrent is ook een van de meest populaire netwerken, met meer dan 100 miljoen maandelijkse gebruikers. Dit geeft BTT vanaf dag één een enorm bereik.

BitTorrent-statistieken

Partnerschap tussen Tron en BitTorrent. Afbeeldingsbron: Medium

De allereerste use-case die is voorgesteld in de BitTorrent (BTT) whitepaper is het verbeteren van de efficiëntie van het delen van bestanden. Bij het delen van bestanden op BitTorrent zijn zowel peers als zaden betrokken, waarbij de eerste degenen zijn die hun aangevraagde bestand (en) in kleine stukjes downloaden van de zaden, die gebruikers zijn die een volledige kopie van het bestand delen..

Tron gelooft dat BTT kan worden gebruikt om dit proces beter te laten werken.

BitTorrent-snelheidsfunctie

Een van de eerste features die genoemd wordt, heet BitTorrent Speed. Het wordt naar verwachting ergens in het tweede kwartaal van 2019 geïmplementeerd en is bedoeld om de acceptatiegraad van BTT te verhogen.

BitTorrent Speed ​​is ontworpen om financiële prikkels op het BitTorrent-netwerk te gebruiken. Peers kunnen nu betalingen doen in BTT om hun positie in downloadwachtrijen te vergroten en het downloadproces te versnellen. En zaden zullen profiteren als de ontvangers van deze betalingen, waardoor ze bereid zijn om hun bestanden langer online te houden voor zaaien dan anders het geval zou zijn..

BitTorrent-snelheid

De BitTorrent Speed-ontwikkelaars zijn van mening dat dit soort stimulering helpt om het gebruik van netwerk- en computerbronnen te optimaliseren. Er zal een biedsysteem worden geïmplementeerd, dat naar verwachting standaard en grotendeels geautomatiseerd zal zijn bij de release, met verdere ontwikkelingen en functies die later worden toegevoegd.

Volgens de BTT-whitepaper BitTorrent Speed:

stelt gebruikers in staat om hun biedingen binnen een zwerm te adverteren en BTT te verhandelen in ruil voor blijvende prioriteitstoegang tot zaden. Het beoogde resultaat is dat leeftijdsgenoten ervoor kiezen om langer te zaaien, wat leidt tot een langere levensduur van de zwerm en snellere downloadsnelheden voor alle zwermdeelnemers.

Andere BTT-toepassingen

Er zijn al andere geplande toepassingen voor BTT die in de toekomst zullen worden geïmplementeerd om het BitTorrent-ecosysteem te verbeteren en te ontwikkelen. Alle geplande functies zijn bedoeld om BitTorrent-gebruikers in staat te stellen waarde op te slaan door kleine stukjes in de infrastructuur te delen.

Aanvankelijk zijn er drie primaire gedecentraliseerde functies of services voorgesteld:

1. Een systeem voor het leveren van inhoud waarmee gebruikers hun biedingen kunnen adverteren en BTT kunnen betalen om sneller inhoud te ontvangen.

2. Een opslagplatform waar gebruikers kunnen betalen voor extra opslag of betaald kunnen worden om opslag aan te bieden.

3. Een proxyservice waarbij gebruikers met een onbetrouwbare internetverbinding een klant kunnen betalen om inhoud op te halen via URL.

Uiteindelijk zal het BitTorrent-protocol open source zijn, zodat externe ontwikkelaars gemakkelijk nieuwe en nuttige applicaties op het platform kunnen maken die voldoen aan de eisen van gebruikers. Ontwikkelaars zullen ook BTT ontvangen als stimulans voor het maken van applicaties.

De visie van de Tron Foundation en BitTorrent lijkt vergelijkbaar met die van veel blockchain-projecten. Dat is om een ​​economie te creëren waarin microbetalingen het systeem volledig aandrijven, en het ecosysteem groeit organisch door gebruikersbetrokkenheid in de loop van de tijd. Het succesvol opbouwen van een dergelijke economie is moeilijk gebleken, maar geen enkel ander project heeft een platform gehad met de grootte en populariteit van BitTorrent om op voort te bouwen.

BitTorrent-gemeenschap

Het gemeenschapsbelang achter een cryptocurrency is soms een van de belangrijkste drijfveren als het gaat om massale acceptatie. Het enthousiasme achter het gebruikersbestand is wat in staat is om het bewustzijn te verspreiden en hopelijk potentiële seeders aan te moedigen om zich bij het BitTorrent-netwerk aan te sluiten.

Gezien de eerdere populariteit van BitTorrent, hebben ze al een behoorlijk grote aanhang op sociale media. Ze hebben bijvoorbeeld meer dan 70.000 gebruikers die zich in hun Telegram-kanaal bevinden. Ze hebben ook meer dan 53.000 op hun Twitter account en bijna 650.000 likes op hun Facebook.

Dit zijn inderdaad behoorlijk indrukwekkende cijfers.

Dit sluit zelfs de impact uit die de Tron-gemeenschap kan hebben om het project vooruit te helpen. Aangezien TRX-houders BTT via de ether naar hen zullen krijgen, zullen ze waarschijnlijk ook betrokken raken bij het BitTorrent-ecosysteem. Het is bekend dat de Tron-gemeenschap behoorlijk gepassioneerd kan zijn als het gaat om het bredere Tron-ecosysteem.

Roadmap en ontwikkeling

Een van de belangrijkste criteria die we gebruiken om een ​​idee te krijgen van hoeveel werk er aan een project wordt gedaan, is door de GitHub-opslagplaatsen te bekijken. Dit kan een vaag idee geven van de hoeveelheid code die wordt gepusht.

Terwijl het BitTorrent-protocol 117 heeft openbare repositories, degenen die betrekking hebben op het BTT-token worden momenteel allemaal privé aan gewerkt. Hoewel dit jammer is, zou men moeten aannemen dat hier specifieke redenen voor zijn.

Desalniettemin heeft het BitTorrent-team een ​​roadmap uitgebracht met informatie over wat men het komende jaar van hen kan verwachten. Tegen het einde van het eerste kwartaal van 2019 hoopt het team het volgende te concluderen:

  • Volledige ontwikkeling van on- en off-chain exchange server-side
  • Compleet zwermanalysekader
  • Geef de TRC-10 BTT-tokens uit

In Q1 en Q2 van 2019 hoopt het team de volgende mijlpalen te behalen:

  • Start de volledige Wallet-gebruikersinterface naar hun stabiele client
  • Stel Wallet met on-chain / off-chain uitwisseling bloot aan een groep met vroege toegang
  • Publiceer BEP’s met betrekking tot BTT en tokenisatie van het BitTorrent-protocol
  • Voeg portemonnee-ondersteuning toe voor TRX en alle TRC-10- of TRC-20-tokens.
  • Begin met experimenteren met dApp-integratie in het netwerk

Dit zijn ongetwijfeld ambitieuze plannen voor de ontwikkelaars en aangezien we al halverwege het eerste kwartaal zijn, zal het interessant zijn om te zien of ze deze doelen kunnen halen. Tot op heden hebben de ontwikkelaars van Tron en BitTorrent hun doelstellingen echter op tijd bereikt, wat een goed teken is.

Kopen & BTT opslaan

Als je niet hebt deelgenomen aan de BTT crowdsale en je bent niet van plan om ze in de airdrop te ontvangen, dan kun je ze altijd op een open beurs kopen. Gezien de star-power achter BTT, heeft het een voorsprong en is het beschikbaar op een aantal verschillende beurzen.

Momenteel zijn er twee primaire beurzen waar BTT wordt verhandeld. Deze staan ​​op de Binance-beurs en UpBit. De eerste is voornamelijk bedoeld voor de handel van BNB-token, USDT en BTC tegen BTT, terwijl de laatste een Koreaanse beurs is met KRW-handel.

BTT-tokenuitwisselingen

Sommige uitwisselingen om BTT-tokens te kopen

Er is ook volume voor BTT op andere beurzen, waaronder Huobi Global en Bittrex, hoewel dit aanzienlijk minder is dan op Binance (om voor de hand liggende redenen). Voor een token dat zojuist een ICO heeft voltooid om bijna $ 87 aan dagelijks volume te hebben, is zonder twijfel indrukwekkend. Dit betekent niet dat ze niet vluchtig zijn en dat u toch voorzichtig moet zijn bij het verhandelen ervan.

Als je je BTT-tokens al hebt gekocht en op zoek bent naar een plek om ze op te slaan, kun je elke Tron-portemonnee gebruiken die ondersteuning voor TRC-10-tokens heeft bevestigd. Momenteel hebben Tron Wallet en Trust Wallet beide bevestigd dat ze BTT zullen ondersteunen en klaar zijn voor de airdrop.

Bezorgdheid over BitTorrent (BTT)

Hoewel het protocol en het platform van BitTorrent uitzonderlijk populair en succesvol zijn gedurende bijna twee decennia, blijft het onzeker hoe succesvol BTT zal zijn. Er zijn vragen geweest over de noodzaak om blockchain-technologie aan BitTorrent toe te voegen, evenals de keuze om het Tron-netwerk als blockchain te gebruiken.

Een bron van deze twijfels is een voormalige BitTorrent-manager, die ontslag nam nadat Tron BitTorrent had gekocht, beweren de Tron-blockchain is niets meer dan “een marketingmachine gelaagd op een heel dun laagje technologie.” Hij zei verder dat het voor de TRX-blockchain onmogelijk zou zijn om ergens in de buurt van het aantal transacties dat nodig is voor BitTorrent af te handelen.

Er is ook gespeculeerd binnen de gemeenschap dat het vroege succes van het BTT-token niets meer is dan de hype van Tron die de munt pompt, met niets fundamenteels dat de prijsstijging ondersteunt. Sommige communityleden zijn sceptisch over het feit dat het BTT-token echt nuttig of praktisch is, en beweren dat BitTorrent-gebruikers op geen enkele manier zullen betalen om snellere downloads te krijgen.

Ten slotte zijn er vragen geweest over de legaliteit van het genereren van inkomsten met downloads van auteursrechtelijk beschermd materiaal, aangezien dit piraterij zou zijn volgens de Amerikaanse wetten en de wetten van veel andere landen.

Conclusie

BitTorrent is een van de allereerste gedecentraliseerde netwerken op internet en het is enorm succesvol geweest, met meer dan 100 miljoen maandelijkse gebruikers. Nu heeft Tron controle over het BitTorrent-protocol en wil hij blockchain-technologie aan het ecosysteem lassen, waardoor een zichzelf in stand houdend economisch model ontstaat waarin gebruikers worden gestimuleerd om inhoud te delen en te downloaden.

Hoewel het een ambitieus idee is, zijn er vragen over de vraag of het echt nodig is of niet, om nog maar te zwijgen over de wettigheid van het stimuleren van het delen en downloaden van auteursrechtelijk beschermde inhoud.

Er is ook enige scepsis geweest over de snelle stijging van de prijs van BTT-tokens, waarbij sommigen beweren dat de stijging niets meer is dan de door Justin Sun geïnspireerde hype, en dat zodra hij stopt met het pushen van de munt, de prijs zal instorten..

Anderen vinden dat het inzetten van deze populaire filesharing-service een geniale zet is en dat dit het begin is van een enorm succesverhaal in de blockchain-industrie.

Als u ervoor kiest om in het BTT-token te springen, begrijp nu dat het al 7x in prijs is gestegen gedurende twee weken. Weet ook dat, hoewel er grote beloften zijn in dit project, het minstens enkele maanden zal duren voordat de meest elementaire incentives aan BitTorrent kunnen worden toegevoegd, en hoewel investeren in deze fase u nog steeds extreem vroeg zou kunnen opleveren als het project slaagt, is het ook een zeer risicovolle investering gezien de vragen rondom het hele BTT-project.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia & BitTorrent

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me