Blockchain-compatibel Fiat komt eraan! Wat betekent dit?

Op 21 februari ging Charlie Lee van Litecoin naar Twitter en maakte een cryptische tweet over de opwindende productpijplijn van WEG Bank. Onnodig te zeggen dat de belofte dat een traditionele bankinstelling zich intensiever met cryptocurrency zou gaan bezighouden heel goed viel in de Crypto Twitterverse:

Over welke opwindende nieuwe producten hintte Charlie Lee? Een week later lijkt het erop dat we een van de antwoorden hebben en het lijkt erop dat het gaat om de nieuwe partners van WEG Bank, Nimiq en Agora Trade..

De blauwdruk voor een nieuwe crypto-naar-Fiat-brug

Nimiq, een ontwrichtend cryptobetalingssysteem, heeft onlangs aangekondigd dat het project de blauwdruk heeft gecreëerd om te maken fiat-valuta (USD, EUR, enz.) Blockchain-compatibel. Het werk aan deze nieuwe Crypto-naar-Fiat-brug is voortgezet in samenwerking met zowel WEG Bank als Agora Trade.

Kortom, deze innovatie is erop gericht ervoor te zorgen dat fiat-valuta’s, zoals de euro, zich direct gedragen alsof het een token op de blockchain is. Dit maakt een naadloze waarde-uitwisseling mogelijk tussen de crypto en traditionele bankwereld.

Partners met WEG Bank

De leden van de maatschap. Afbeelding via Weg-Bank

Bovendien heeft Nimiq de behoefte aan een enkele gecentraliseerde tussenpersoon, bijvoorbeeld. betalingsverwerkers en beurzen, om de twee activa die worden verhandeld te controleren. Nog beter, dit werkt zonder dat een derde partij ooit de privésleutels van het crypto-activum controleert.

Nu klinkt dit voor veel mensen misschien als een woordsalade. Simpel gezegd betekent dit alles dat Nimiq een manier heeft gevonden voor cryptohouders om hun munten rechtstreeks aan houders van fiat-bankrekeningen te verkopen en vice versa, zonder crypto-activa toe te vertrouwen aan een derde partij, zoals een exchange..

Iedereen die daadwerkelijk crypto-activa heeft gekocht of verkocht voor fiat-valuta, weet dat het niet zo eenvoudig of naadloos is als het zou moeten zijn. Je zou inderdaad een paar dagen kunnen wachten tot je fiat-storting Coinbase bereikt en dan moet je Bitcoin of Ethereum overzetten naar een crypto-naar-crypto-uitwisseling om die altcoin te kopen die je wilt.

Dit alles creëert een ketting van hoepels om doorheen te springen en de waarheid is dat veel mensen het gewoon opgeven. Dat is slecht nieuws voor een bredere acceptatie van cryptovaluta.

tevens de Quadriga-schandaal, waar een cryptocurrency-uitwisseling naar verluidt de privésleutels van $ 135 miljoen aan gebruikersgeld heeft verloren, benadrukt de voordelen van het bieden van cryptohouders een alternatieve manier om hun munten te verkopen voor fiat-valuta, zonder privésleutels aan een exchange toe te hoeven vertrouwen.

De nieuwe aanpak van Nimiq is gericht op een revolutie in de manier waarop waarde wordt uitgewisseld tussen het traditionele banksysteem en het cryptocurrency-universum, door veel van de bestaande complicaties en barrières weg te nemen..

Deze innovatie is niet alleen disruptief voor huidige cryptocurrency-houders, maar het heeft ook het potentieel om cryptocurrency-markten aanzienlijk toegankelijker en veiliger te maken voor nieuwe crypto-supporters..

Blockchain-compatibel Fiat: hoe is het storend?

De nieuwe blauwdruk van Nimiq heeft het potentieel elimineer onnodige tussenpersonen voor zowel cryptohouders als handelaren.

Online crypto-betalingsverwerkers:

Maak de wrijving tussen de cryptocurrency en de traditionele bankwereld glad door waarde uit te wisselen tussen de twee ecosystemen. Het probleem is dat deze tussenpersonen (zoals Simplex) doorgaans tot 5% aan transacties in rekening brengen en nog een extra laag toevoegen die moet worden vertrouwd door cryptohouders.

De nieuwe crypto-naar-fiat-brug van Nimiq zou de behoefte aan online cryptobetalingsprocessors volledig kunnen verstoren en wegnemen. Door directe integratie met gedecentraliseerde uitwisselingen, elimineert het de behoefte aan bewaarprocessors van derden zoals BitPay.

Over-the-Counter (OTC)

Volgens Onderzoek van de TABB-groep, deze markten zijn drie keer zo groot als de wisselmarkten en ze matchen eenvoudigweg hoogwaardige cryptohouders met hoogwaardige fiatkopers.

Onnodig te zeggen dat OTC-operators aanzienlijke kosten in rekening brengen voor deze service en als de nieuwe oplossing van Nimiq schaalbaar wordt, zou dit een aanzienlijke uitdaging kunnen vormen voor deze markten door een handige en efficiënte oplossing te bieden om overdrachten tussen crypto en fiat te matchen en uit te voeren..

Stabiele munten

Deze markt staat momenteel op ~ $ 2,8 miljard. Een van de belangrijkste toepassingen van stabiele munten (die proberen de waarde van de dollar te repliceren) is het bieden van een gemakkelijke manier voor crypto-eigenaren om zich in te dekken tegen de volatiliteit van cryptomarkten..

De nieuwe crypto-naar-fiat-brug van Nimiq is ingesteld om crypto-eigenaren een nieuwe en gemakkelijke manier te bieden om hun geld naar echte fiat te verplaatsen, terwijl het ook de noodzaak wegneemt om niet-gecontroleerde stabiele munten te vertrouwen..

Hallo Nimiq OASIS

Nimiq, werkend met WEG Bank AG en de niet-bewarende cryptocurrency-uitwisseling Agora.Trade, pioniert met een totaal nieuwe benadering van hoe banken omgaan met crypto door een crypto-naar-fiat-brug te bouwen.

Als die namen bekend voorkomen, komt dat omdat Litecoin en TokenPay elk een inzet in WEG Bank en Reto Trinkler maakten de Forbes ‘30 Under 30 ’-lijst.

Dit is een revolutionaire samenwerking die de verstoring zou kunnen bieden die nodig is om de massale acceptatie van crypto in te luiden door het veel gemakkelijker te maken om de interface tussen fiat en crypto te communiceren..

Nimiq OASIS

Afbeelding via Nimiq

De baanbrekende blauwdruk maakt fiat-valuta mogelijk, zoals de Euro zelf, om zich te gedragen alsof het een token op de blockchain is. De technologie heet de Nimiq OASISOpen EENsset Swap ikinteractie Scheme), de middelste laagoplossing die Agora Trade verbindt met WEG Bank.

Omdat het fiat naar crypto-uitwisseling mogelijk maakt, werkt dit zonder dat er stabiele munten moeten worden uitgegeven of gebruikt. Meer details over deze innovatieve oplossing zijn te vinden op De officiële blog van Nimiq.

Nimiq OASIS zou de manier waarop crypto wordt gekocht en verkocht met fiat-valuta volledig kunnen verstoren. Hoe breder visie is om andere beurzen, bank-, fiat- en cryptocurrencies toe te staan ​​Nimiq OASIS in de toekomst te integreren en te gebruiken. Dit zou nog meer crypto-gebruikers en financiële instellingen in staat stellen om tussenpersonen zoals betalingsverwerkers te elimineren en gemakkelijke waardeoverdrachten tussen de twee ecosystemen mogelijk te maken..

De huidige partners van Nimiq hebben de volgende uitspraken gedaan over de samenwerking. Volgens Matthias von Hauff, CEO van WEG Bank AG:

De afgelopen 12 maanden hebben we verschillende manieren onderzocht om onze kernbankactiviteiten uit te breiden naar de blockchain-gemeenschap. Met Nimiq hebben we niet alleen een baanbrekende betalingsinterface kunnen ontwikkelen die de manier waarop we omgaan met cryptocurrencies kan revolutioneren, maar ook een innovatief en krachtig partnerschap.

En, volgens Reto Trinkler, de medeoprichter van Agora Trade:

Overregulering en gebrek aan innovatie leiden tot de ontwikkeling van bewaarbeurzen en financiële intermediairs zoals stablecoins. Door een eenvoudig te gebruiken betalingstoken, een niet-bewarende uitwisseling en een innovatieve fiatbank te combineren, gaan we terug naar de kern van waar het bij blockchain allemaal om draait; Zelfsoevereiniteit en het verwijderen van onnodige tussenpersonen

Agora Trade ging ook over op Twitter nadat de officiële aankondiging van Nimiq was gedaan. Eén ding is duidelijk, Nimiq OASIS om de kloof tussen het traditionele banksysteem en cryptocurrency-markten te dichten.

World watch out, blockchain-compatibele fiat komt eraan!

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: De auteur heeft wat NIM in zijn portfolio en wordt door Nimiq gecompenseerd in een langdurige onafhankelijke adviesfunctie. Dit artikel mag niet worden opgevat als beleggingsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me