Blockchain-technologie ingesteld om de marihuana-industrie te stimuleren

Een aantal sectoren staat klaar om te profiteren van de opkomst van blockchain-technologie en een paar, zoals supply chain management, onroerend goed en financiën, proberen al naadloos te integreren met de blockchain. Een van de meest over het hoofd geziene industrieën die ook kunnen profiteren van deze technologische vooruitgang, is de markt voor medische marihuana.

De levering van marihuana voor gezondheidsdoeleinden is een snelgroeiende markt in Noord-Amerika, waarbij zowel Canada als de VS toestaan ​​dat cannabis legaal wordt gebruikt om bepaalde gezondheidsproblemen te helpen behandelen.

Een groeiende industrie

In Canada is cannabis momenteel alleen legaal voor medicinale doeleinden en onder voorwaarden die zijn uiteengezet door Health Canada in hun publicatie Access to Cannabis for Medical Purposes Regulations (ACMPR). In de VS is het gebruik van zowel recreatieve als medicinale marihuana gelegaliseerd in staten aan de westkust zoals Californië, Nevada, Oregon en Washington, naast de staten Alaska, Colorado, Maine en Massachusetts. In een aantal andere staten is het gebruik van cannabis alleen op medische gronden toegestaan.

In 2016 was de verkoop van marihuana in Noord-Amerika de moeite waard ongeveer $ 6,7 miljard, wat een stijging was van ongeveer 30% ten opzichte van het totaal van vorig jaar. De verkoop in de regio zal naar verwachting ook in 2021 meer dan $ 20 miljard bedragen, waarbij Canada doorgaat met plannen om het legale gebruik van marihuana door volwassenen te implementeren. Deze cijfers zetten de medische marihuana-industrie op één lijn met de National Football League (NFL), die ongeveer $ 12 miljard aan inkomsten per jaar genereert en naar verwachting tegen 2027 ongeveer $ 25 miljard zal bereiken..

Het is duidelijk dat de cannabisindustrie een van de vastende groeisectoren in de economie is en parallel loopt met een andere industrie die de economie stilletjes bestormt. Cryptocurrencies groeien in snel tempo, waarbij de sector momenteel een gecombineerde marktkapitalisatie van $ 204 miljard waard is. De twee industrieën liggen op schema om hun snelle groei de komende jaren voort te zetten. Er zijn echter een paar flinke hobbels in de weg.

Groeipijn

Marijunana Crypto-betalingen

Ondanks deze snelle groei is de medische marihuana-industrie niet zonder problemen en momenteel hebben verkopers het meest behoefte aan een betrouwbaar banksysteem. De medicinale marihuana-industrie is verspreid over 23 Amerikaanse staten en cannabisverkopers in het hele land delen dezelfde ervaring. Bedrijven worstelen om de meest elementaire bankfaciliteiten te krijgen en kiezen er daarom voor om uitsluitend op contanten te vertrouwen om hun activiteiten te runnen.

Een gebrek aan gestructureerd bankieren heeft ertoe geleid dat bedrijven in de sector cashflowproblemen hebben en vaak moeite hebben om de betalingen aan zowel leveranciers als werknemers bij te houden. Bovendien leidt de afhankelijkheid van contanten vaak tot een gebrek aan transparantie in boekhoud- en controleprocessen.

Dit weerhoudt bedrijven er op zijn beurt van om de branchespecifieke belastingen die elke staat oplegt, efficiënt aan te vragen en te betalen. Een overduidelijke overvloed aan contant geld verandert retailers ook in een honingpot voor criminelen, met marihuanawinkels en medische dispensaria die steeds meer het doelwit worden van inbrekers en overvallers.

Desondanks worden aspirant-bedrijven fundamentele bankprocessen geweigerd, zoals controle en creditcarddiensten van lokale banken, en dit is te wijten aan een ongelijkheid in de wetgeving in het hele land. Banken kiezen ervoor om geen zaken te doen met legale marihuanabedrijven vanwege het verschil in interpretatie tussen staatswet en federale wetgeving.

De twee huidige conflicterende en federale wetten verwijzen naar marihuana als een Schedule I-medicijn en plaatsen het in dezelfde categorie als heroïne. Als gevolg hiervan kiezen banken er simpelweg voor om geen zaken meer te doen met medische marihuanabedrijven om te ontsnappen aan elke associatie met de handel in Schedule I-drugs, of het nu legaal of illegaal is. Bovendien kunnen strenge federale wetten met betrekking tot het witwassen van drugsgeld leiden tot schorsingen, hoge boetes en zelfs gevangenisstraffen, waardoor de hele industrie niet de moeite waard is om mee om te gaan..

Interessant is de oplossing voor cryptocurrency-betalingen BitPay heeft ook geweigerd diensten aan te bieden aan marihuanabedrijven.

Cryptocurrencies bieden alternatieven

Er zijn een aantal projecten opgedoken die tot doel hebben de groeiende legale marihuana-industrie aan te boren en te helpen bij het bieden van hoognodige oplossingen. We bekijken enkele van de meest veelbelovende blockchain-startups in de ruimte.

Potcoin

Potcoin brengt zichzelf op de markt als de eerste digitale valuta die is gecreëerd om transacties binnen de gelegaliseerde cannabisindustrie te vergemakkelijken. PotCoin streeft naar een ultraveilige digitale cryptocurrency-, netwerk- en bankoplossing voor de legale marihuana-industrie. Het team suggereert dat verkopers en apotheken al hun zakelijke bankzaken via het PotCoin-platform kunnen regelen.

In overeenstemming met de excentrieke praktijken van ‘wietmunten’, beweert Pot Coin ook dat zijn aanhangers achter Dennis Rodmans reis naar Noord-Korea zaten, nadat hij de financiën voor zijn reis had opgehaald via een crowdfundingfonds. POT handelt momenteel tegen een prijs van ongeveer $ 0,13 en heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 29 miljoen.

Toonbeeld

Toonbeeld hield eerder dit jaar een veel gepubliceerde ICO waarin rapper The Game de deugden van het project prees. Ondanks de media-aandacht heeft Paragon een scatter gun-benadering toegepast waarbij het bedrijf een blockchain-database aanbiedt om informatie bij te houden, zoals de chain of custody, doktersrecepten en laboratoriumtests voor marihuanasoorten..

Daarnaast streeft het Paragon-team ernaar om een ​​netwerk van co-working spaces te runnen en een grote online community te creëren. De PRG-munt handelt momenteel rond $ 0,20 en heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 18 miljoen.

De rookuitwisseling

De Rookuitwisseling beweert ‘s werelds eerste zelfbedieningsadvertentieplatform voor de marihuana-industrie te zijn. Het platform fungeert als een digitale marktplaats waarmee adverteerders en uitgevers advertentieruimte kunnen verhandelen op een realtime veilinggebaseerd biedplatform..

Het team achter Smoke Exchange wil het probleem oplossen van de grote display-advertentienetwerken die geen advertenties accepteren voor bedrijven die betrokken zijn bij de marihuana-industrie. Net als in de banksector, kiezen adverteerders ervoor om geen zaken te doen met bedrijven die zich bezighouden met cannabisgerelateerde activiteiten, zelfs als deze volledig legaal zijn. Dankzij een branchespecifiek advertentienetwerk kunnen alle betrokkenen advertenties kopen en verkopen zonder tussenkomst van een tussenpersoon.

DopeCoin

DopeCoin is gewoon bedoeld om een ​​betalingsalternatief te bieden voor iedereen die betrokken is bij het kopen of verkopen van marihuana. Adam Howell, de oprichter van Dope Coin, heeft verklaard

De marihuana-industrie heeft niet per se ‘een eigen munt nodig’, maar er is zeker een plek om het te gebruiken door liefhebbers of winkeliers die hun klanten een uniek soort beloningssysteem met een thema of een branchespecifieke betalingsoptie willen aanbieden.

DOPE handelt momenteel tegen ongeveer $ 0,02 en heeft een marktkapitalisatie van iets meer dan $ 2 miljoen.

De Chex

De Chex Online Exchange

Bron: The Chex

De CHEX (Cannabis Hemp Exchange) biedt een blockchain-gebaseerd platform om cannabis te volgen terwijl het door de toeleveringsketen beweegt en verklaart de geldigheid van het hele proces van het veld tot de apotheek. De site fungeert ook als een uitwisseling voor alle basisproducten van cannabis en maakt het mogelijk om private-label groothandelsuitwisselingsplatforms op te zetten, die online handel door distributeurs en groothandelaren zullen vergemakkelijken..

Het project biedt ook storefront leveranciers van cannabisproducten en heeft tot doel het volledige scala aan oplossingen te bieden die door telers, fabrikanten en retailers worden gevraagd. In de toekomst is het team achter de CHEX ook van plan om hun platform te gebruiken om andere uitwisselingen te bouwen, en hun digitale munt te gebruiken als de standaard betaalmethode tussen alle onderling verbonden kopers en verkopers..

Het CHEX-project lijkt vooruit te lopen op een idee van IBM dat pleit voor het gebruik van digitale grootboektechnologie om de verkoop van marihuana te volgen. Nu Canada van plan is om de verkoop van cannabis te legaliseren, kwam IBM met het idee om potvoorraden bij te houden terwijl ze hogerop in de toeleveringsketen van de boerderij naar de distributeur naar de detailhandelaar naar de consument gaan in een korte voorlegging van vier pagina’s aan de regering van British Columbia.

IBM was van mening dat blockchain-technologie de overheid zou kunnen helpen ervoor te zorgen dat cannabisgewassen legaal worden geteeld, met de juiste belastingen die worden geïnd, terwijl consumenten de exacte oorsprong kunnen weten van de producten die ze hebben gekocht. In hun inzending schreef IBM Blockchain’s

De relevantie voor het reguleren van cannabis is vergelijkbaar met de vele toepassingen van bewakingsketen op gebieden zoals farmaceutische distributie en voedselketens. De kern van die toeleveringsketens is hetzelfde, het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van consumenten, het voorkomen van fraude en namaak en het creëren van een basis van transparantie waarop de regelgeving kan worden gebaseerd.

De legale marihuana-industrie wordt nog steeds behandeld als een activiteit die aan de rand van de samenleving zou moeten plaatsvinden, maar via IBM en de blockchain heeft de industrie een validatieniveau gekregen dat cruciaal is om te overleven.

Afbeeldingen via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me