BlockFi Review: compleet overzicht van het uitleenplatform

De kans is groot dat uw crypto op een van de twee plaatsen zit. Het staat ofwel op de beurs waar je het kocht of, als je het voorzichtige type bent, het is overgezet naar een soort portemonnee.

Ervan uitgaande dat u heeft gekozen voor een gerenommeerde beurs of een veilige online of hardwareportefeuille, zou deze relatief veilig moeten zijn. Desalniettemin is de kans groot dat het niet zo veel doet, waar u ook kiest om het op te slaan.

Ja, u zou kunnen zeggen dat het wacht tot de prijs omhoog gaat, zodat u een gezond rendement op uw investering kunt behalen. Word lid van de club. Desalniettemin zit het daar nog steeds terwijl de prijsgrafiek zig- en zaagt. Maar er zijn manieren waarop u die crypto aan het werk kunt zetten, terwijl u deze nog steeds vasthoudt in afwachting van die grote winsten in de toekomst.

BlockFi Overzicht

Enkele voordelen van BlockFi. Afbeelding via BlockFi

BlockFi stelt u in staat om precies dat te doen. Het is een crypto-vermogensbeheerplatform dat gebruikers de kans biedt om rente te verdienen over hun cryptovaluta, leningen in USD af te sluiten met hun cryptovaluta als onderpand en om in verschillende cryptovaluta’s te handelen. Het is ook een institutionele geldschieter die leningen in cryptocurrencies, stablecoins en USD aanbiedt aan bedrijven en organisaties die geld willen verdienen met hun activa.

In deze review gaan we dieper in op BlockFi: de diensten die het aanbiedt, de mensen erachter en de cruciale vragen: is het veilig en is het legitiem? We zullen ook onderzoeken hoe het geld verdient, welke activa het ondersteunt en of het een service is die u moet overwegen.

Wat u kunt doen met BlockFi

Laten we beginnen met een overzicht van de services die BlockFi biedt. We zullen verderop wat meer in detail kijken naar factoren zoals rentetarieven en ondersteunde activa.

  • Renterekening: Dit is misschien wel de eenvoudigste manier om uw cryptovaluta te laten werken op het BlockFi-platform. Zodra u een rekening heeft geopend (hierover later meer), kunt u bij hen storten en direct samengestelde rente gaan verdienen. De tarieven die ze aanbieden zijn ook redelijk goed, hoewel ze variëren afhankelijk van het activum dat u heeft gestort. Als je een van hun drie stablecoins bezit, gaat het tarief omhoog naar 8,6% – niet te armoedig in iemands boek.
  • Crypto-leningen: Als u toegang tot contant geld nodig heeft, maar uw crypto-bezit niet wilt verkopen om het vrij te geven, biedt BlockFi door cryptovaluta gedekte leningen. Het minimale geleende bedrag is $ 5.000 en u kunt BTC, ETH of LTC als onderpand storten. Het geld wordt vervolgens in USD overgemaakt naar uw bankrekening. BlockFi promoot deze service als een ideale manier om grote aankopen te financieren, zoals onroerend goed, auto’s, vakanties en dergelijke, of als een kans om uw financiële portefeuille te diversifiëren.
  • Handel: BlockFi-gebruikers kunnen ook geld storten op het platform en deze gebruiken om meer crypto- of stablecoins te kopen.
  • Institutionele leningen: BlockFi gebruikt de crypto die door particuliere beleggers is gestort om leningen aan instellingen te financieren. Dit is een van de belangrijkste manieren waarop het platform geld verdient en iets dat we later in deze recensie zullen bespreken.

Over BlockFi

Hoewel BlockFi nog maar drie jaar oud is, wordt het geleid door mensen met veel relevante ervaring en indrukwekkende referenties – altijd een goed teken. Het bedrijf is opgericht in 2017 en is gevestigd in New Jersey. De mede-oprichters zijn Zac Prince en Flori Marquez, die respectievelijk dienen als CEO en SVP van operations.


Prince heeft een BA in International Business van Texas State University en een achtergrond in tech, hij was onder meer VP Business Development bij Orchard Platform en directeur sales bij Sociomantic Labs. Marquez, afgestudeerd aan Cornell, brengt financiële ervaring met zich mee, heeft gewerkt bij Bond Street en Oak Hill Advisors en is een van Crain’s rijzende sterren in het bankwezen en financiën voor 2020.

BlockFi-team

Van links naar rechts: Zac Prince, Flori Marquez & Rene van Kesteren

Rene van Kesteren is chief risk officer en werkte dertien jaar bij Bank of America Merrill Lynch voordat hij bij BlockFi kwam. Hij noemt machine learning en blockchain-technologie als een van zijn belangrijkste interesses.

Het andere hoofdlid van het leiderschapsteam is CTO Mahesh Paolini-Subramanya die in de technologie heeft gewerkt sinds hij eind jaren tachtig afstudeerde aan de Universiteit van Notre Dame. Net als van Kesteren heeft hij een diepgaand begrip van blockchain en het potentieel ervan en werkte hij eerder bij Factom en Ubiquiti Networks.

De rest van het leiderschapsteam heeft een vergelijkbare mix van ervaring in fintech en reguliere financiën, terwijl het bedrijf als geheel 65 medewerkers in dienst heeft, verspreid over vier kantoren in New Jersey, New York, Argentinië en Polen. Er is sprake van het openen van een kantoor in Singapore in de nabije toekomst en al deze cijfers lijken te groeien nu BlockFi zijn dienstenaanbod wil uitbreiden..

Investeerders

Een van de meest betrouwbare statistieken bij het evalueren van een relatief nieuw bedrijf is de lijst met investeerders. BlockFi heeft een indrukwekkende ondersteuning op dit gebied, onder meer van Akuna Capital, Coinbase Ventures, Galaxy Digital Ventures en de alomtegenwoordige Winklevoss tweeling.

BlockFi-investeerders

Enkele van de BlockFi-investeerders. Afbeelding via BlockFi

Het is de meest recente serie A-financieringsronde in augustus 2019 en werd geleid door Valar Ventures, dat wordt gesteund door PayPal-oprichter Peter Thiel. Het haalde $ 18,3 miljoen op om toe te voegen aan de $ 50 miljoen die vorig jaar was opgehaald.

De kleine lettertjes

Tot nu toe hebben we een reeks services die flexibiliteit willen bieden aan de cryptoportefeuilles van mensen en een ervaren team met indrukwekkende lijsten met letters achter hun naam. Er zijn ook genoeg grote beesten en zware slagmensen die hun geld op het platform willen steken.

Tot nu toe zo goed. Maar laten we enkele van de fijnere details van het gebruik van BlockFi eens nader bekijken.

Het is belangrijk op te merken dat als u rente wilt verdienen, een lening wilt krijgen of wilt handelen, u dit alleen kunt doen met Bitcoin, Ethereum of Litecoin als u ervoor kiest om crypto te gebruiken. De andere optie is om een ​​stablecoin te gebruiken, waarvan BlockFi er drie ondersteunt: USDC, Gemini Dollar (GUSD) en PAX. Dus als uw holdings uit andere altcoins bestaan, moet u naar een van deze opties overschakelen om gebruik te maken van de services van BlockFi.

We hebben het gehad over de rentetarieven die beschikbaar zijn voor diegenen die hun cryptovaluta willen gebruiken met de renterekening, maar hier is een volledig overzicht van wat er beschikbaar is:

BlockFi ondersteunde crypto

Overzicht van ondersteunde cryptocurrencies & APY-tarieven. Afbeelding via BlockFi

Zoals vermeld, is die toprente alleen beschikbaar voor degenen die stablecoins storten, maar de tarieven voor crypto zijn nog steeds mijlenver beter dan alles wat u bij een gewone bank zou vinden. Er is ook geen minimum saldo nodig, dus zelfs degenen met kleinere portefeuilles kunnen er nog steeds bij betrokken worden.

Een ander punt waar u op moet letten bij het openen van een renterekening, is dat er opnamekosten in rekening worden gebracht als u uw cryptovaluta terug wilt krijgen. Hier is een overzicht van die vergoedingen:

BlockFi-opnamekosten

Uitbetalingslimieten & Vergoedingen & BlockFi

De gegenereerde rente wordt uitbetaald in de oorspronkelijk gestorte valuta. Dus als u BTC heeft gestort, ontvangt u zo de maandelijkse rentebetalingen. Onlangs heeft het platform echter een service geïntroduceerd die het Interest Payment Flex noemt, waarmee u ervoor kunt kiezen om die rentebetalingen in een andere valuta te ontvangen, zolang dit een van de door BlockFi ondersteunde valuta is..

Als het echter om leningen gaat, moet u meer kapitaal hebben om als onderpand te storten om in aanmerking te komen voor die lening van minimaal $ 5.000. Het maximale loan-to-value (LTV) -tarief is 50%, met tarieven van 30% en 20% ook beschikbaar. Hier is een volledig overzicht van die leentarieven:

Crypto Loan tarieven BlockFi

Tarieven voor Crypto-leningen & BlockFi

Het is de moeite waard om op dit punt te bespreken hoe die leningen precies zijn gestructureerd. Aanvragen worden snel verwerkt en als je op een werkdag solliciteert, kun je binnen ongeveer twee uur een beslissing van BlockFi verwachten. Uw kredietscore wordt ook niet beïnvloed door de toepassing, aangezien BlockFi ‘geen harde of zachte controles uitvoert op het krediet van de klant.’

In plaats van te vertrouwen op kredietcontroles, gebruikt BlockFi andere factoren om de rentetarieven te berekenen, waaronder de omvang van de lening, de locatie en het specifieke onderpand dat wordt aangeboden. Dit is ongetwijfeld een grote aantrekkingskracht voor velen in de crypto-ruimte die zich willen bevrijden van enkele van de beperkingen die traditionele financiële ons oplegt..

De aflossingen zijn aflossingsvrij, hoewel te veel afgelost kan worden zonder boetes. Hier is een blik op de bedragen die ermee gemoeid zijn als u die lening van minimaal $ 5.000 zou afsluiten, met een maximale LTV van 50%:

BlockFi-leningsvoorwaarden

Uitleenvoorwaarden bij BlockFi

Er is een aanzienlijk deel van de rente te betalen, evenals die 2% originatiekosten. Dat gezegd hebbende, als u een groot stuk cryptovaluta heeft en u moet kapitaal vrijmaken zonder het te hoeven verkopen, dan is dit een goede potentiële optie, zelfs als het u kost. Als de waarde van de crypto die u heeft gestort in die tijd is gestegen, kunt u natuurlijk een deel van die kosten terugverdienen..

Als de waarde van uw onderpand plotseling daalt, moet u mogelijk extra geld verstrekken of het saldo van de lening aflossen. Dit staat bekend als een triggergebeurtenis – de eerste is als uw lening een LTV-tarief van 70% bereikt. Als dit lijkt te gebeuren, zal BlockFi u op de hoogte stellen van de noodzaak om actie te ondernemen.

Hoe BlockFi geld verdient

Het korte antwoord hier is dat de activa die u bij BlockFi deponeert, vervolgens worden gebruikt om leningen aan organisaties te financieren, via een proces dat ook wel bekend staat als herbelening.

De rente die BlockFi uitkeert, wordt tegen een lager tarief betaald dan het aan zakelijke klanten in rekening brengt. Zijn leningen zijn te veel gedekt en het platform beschikt over geautomatiseerde risicobeheersystemen die voortdurend de gezondheid van al zijn uitstaande leningen beoordelen.

BlockFi-oprichter CNBC

BlockFi’s oprichter van CNBC Talking Fundraising. Afbeelding via CNBC

Het bedrijf heeft zelf drie hoofdtypen organisaties geïdentificeerd die zijn diensten op deze manier gebruiken:

  • Handelaren en investeringsfondsen: in wezen diegenen die op zoek zijn naar arbitragemogelijkheden en die ‘crypto moeten lenen om verkeerde prijzen tussen beurzen of verspreide markten te dichten.’ Margehandelaren moeten mogelijk ook lenen om de kosten van hun handelsstrategieën te dekken,
  • Over the counter (OTC) market makers: breng kopers en verkopers in contact die zaken willen doen buiten de openbare beurzen, die vaak hoge vergoedingen en mark-ups hebben. In plaats van kapitaal vast te leggen om rechtstreeks crypto te bezitten (en dus blootgesteld te zijn aan prijsschommelingen), geven ze er vaak de voorkeur aan om te lenen om liquiditeit te verschaffen.
  • Bedrijven die crypto nodig hebben om liquiditeit te bieden: deze willen misschien het merendeel van hun activa in koude opslag houden, maar hebben nog steeds liquiditeit nodig om in hun klanten te voorzien. Crypto-geldautomaten worden hier als voorbeeld genoemd.

Door de stijging van de Bitcoin-prijs sinds de halvering, gecombineerd met een toename van het aantal aanmeldingen van klanten, is de activapool van BlockFi aanzienlijk gegroeid sinds de laatste financieringsronde. Een recent blogpost op zijn site meldde dat de omzet in het tweede kwartaal van dit jaar met 100% was gestegen.

Is BlockFi veilig?

BlockFi’s primaire bewaarder is Tweelingen, (er zijn weer die Winklevoss-bros) die onlangs zijn SOC 2 Type 2 compliance-examen, waarmee het de eerste crypto-uitwisseling is die dit beveiligingsniveau bereikt. Het wordt gereguleerd door het New York State Department of Financial Services (NYDFS) en houdt 95% van zijn activa in koude, luchtdichte opslag.

Gemini Custody

Gemini’s bewaaroplossingen. Afbeelding via Gemini

Volgens de website kunnen zelfs de tweeling zelf geen cryptovaluta uit deze koude opslag halen. Kortom, de beveiligingsprotocollen van Gemini zijn ongeëvenaard en de kans dat geld wordt gestolen of accounts worden gehackt, is extreem laag. Zelfs als een dergelijke inbreuk zou plaatsvinden, zijn alle activa verzekerd door Aon en zouden eventuele verliezen dus worden gecompenseerd.

Naast de ijzersterke beveiliging van Gemini, gebruikt BlockFi zelf een reeks functies om klantaccounts veilig te houden. Er is sprake van tweefactorauthenticatie en alle wachtwoorden, persoonlijke en gevoelige informatie worden versleuteld.

BlockFi toestaan

Hoe “Allowlist” op het BlockFi-platform

Het platform laat gebruikers ook ‘Allowlisting’ (ook wel bekend als whitelisting) oefenen op hun accounts, waarbij geld alleen kan worden opgenomen op bepaalde, gespecificeerde en goedgekeurde adressen. Ze kunnen zelfs hun Allowlists blanco en dus voorkomen dat er überhaupt opnames plaatsvinden.

Deze dubbele klap van uitwisseling en platformbeveiliging betekent dat BlockFi veilig in gebruik kan worden verklaard. Het zou een aanval van immense verfijning vergen om geld van BlockFi of zijn bewaarder te krijgen en zelfs dan zou de bestaande verzekering betekenen dat klanten van wie de rekeningen of activa werden beïnvloed, op lange termijn niet zouden verliezen.

Op het moment van schrijven was er geen klantengeld verloren gegaan en als een account gecompromitteerd is, wordt deze een week bevroren en wordt er een videoconferentie gehouden met de getroffen klant om hun identiteit te bevestigen. Er kunnen dan stappen worden ondernomen om wachtwoorden en e-mailadressen te wijzigen om ervoor te zorgen dat de klant de controle over zijn account terug kan krijgen.

Beginnen

Als je tot nu toe hebt gelezen en het geluid van BlockFi leuk vindt, dan zul je opgelucht zijn dat te horen inschrijven is gemakkelijk en relatief snel. Hoewel het bedrijf in de VS is gevestigd, accepteert het klanten van over de hele wereld, tenzij ze in gesanctioneerde of op de zwarte lijst geplaatste landen wonen.

Dus als je dit door een wonder leest in Noord-Korea, dan heb je pech. Het aanmeldingsformulier vraagt ​​om alle gebruikelijke details en u moet de KYC-procedures voltooien en uw ID verifiëren. Dat is gebeurd en je bent klaar om te gaan.

Aanmelden Blockfi

Het eenvoudige aanmeldingsformulier bij BlockFi

Accountverificatie duurt meestal maar een paar minuten, maar we raden u aan contact met ons op te nemen als u binnen 48 uur niets heeft gehoord.

Houd er rekening mee dat er geen minimumstorting is voor de renterekening, hoewel u er zoveel mogelijk in wilt storten om elke vorm van interessante rente te verdienen. Als u een lening wilt aangaan, zorg er dan voor dat u volledig op de hoogte bent van de kosten en uw terugbetalingsverplichtingen voordat u uw zuurverdiende cryptovaluta als zekerheid stelt..

Klantenservice

Er is een goede lijst met veelgestelde vragen op de BlockFi-website die de meeste vragen van gebruikers en potentiële klanten zou moeten beantwoorden.

Alle andere vragen kunnen worden verzonden via een supportaanvraagticket van hun helpcentrum of er is een ondersteuningsbot voor live chats waarmee u ook kunt communiceren. Ze bieden ook zowel e-mail als telefonische ondersteuning als u hulp wilt handelsgerelateerde vragen.

BlockFi-ondersteuning

Aanvraagformulier voor ondersteuning bij Blockfi

De consensus lijkt over het algemeen positief met betrekking tot de klantenondersteuning van BlockFi, hoewel er een paar klachten zijn over Trustpilot en Reddit, voornamelijk met betrekking tot opnames en daaruit voortvloeiende vragen..

Gevolgtrekking

BlockFi heeft veel te bieden: er is dat sterke team met een gezonde mix van ervaring in technologie en financiën om het vooruit te helpen. Er is ook geen gebrek aan vertrouwen van investeerders, die het goed vonden om de afgelopen drie jaar miljoenen dollars in het project te steken. Grote namen als de Winklevoss-tweeling, Peter Thiel en Mike Novogratz van Galaxy Digital Ventures hebben duidelijk vertrouwen in BlockFi en hun mening telt voor veel.

Het aantal aanmeldingen van klanten stijgt in een gezond tempo en de zaken lijken een hoge vlucht te nemen. Dan is er die samenwerking met Gemini en de gezamenlijke implementatie van beveiligingsfuncties van het hoogste niveau om de activa van de klant uit handen van hackers te houden. De NYDFS-regelgeving van Gemini is in dit opzicht ook een groot pluspunt en laat zien dat beide platforms hun verplichtingen inzake openheid en transparantie serieus nemen.

De informatie over de services van BlockFi is duidelijk beschikbaar op de website en de voorwaarden zijn goed ingedeeld. Beleggers dienen zich altijd bewust te zijn van de risico’s van het gebruik van dergelijke financiële instrumenten en zich volledig bewust te zijn van de kosten en lasten die ze kunnen maken.

BlockFi-app

Nieuwe BlockFi-app gelanceerd in 2020. Afbeelding via BlockFi

Dan is er de kwestie van eigendom en het oude refrein van ‘niet je sleutels, niet je crypto’.Ja, het is waar dat als je je cryptovaluta overdraagt ​​naar BlockFi, er een risico aan verbonden is, zij het een klein risico..

Gebruikers moeten ook duidelijk zijn over het bedrag aan rente dat ze waarschijnlijk zullen verdienen en moeten zelf beslissen of het verdient om hun crypto-activa over te dragen aan een derde partij. Het is ook belangrijk voor hen om te beseffen dat hun gestorte geld wordt uitgeleend door het platform als een belangrijk onderdeel van het bedrijfsmodel..

Met dat alles gezegd, lijdt het geen twijfel dat BlockFi een legitieme onderneming is en kan worden vertrouwd met uw crypto. Het is ook een intrigerend alternatief om uw munten gewoon op een beurs of in een portemonnee te bewaren.

Als crypto die heilige graal van massale acceptatie wil bereiken, moet het gebruikers een vergelijkbaar productassortiment bieden als traditionele financiële instellingen. Rente op uw bezit verdienen – vooral wanneer de rentetarieven van de centrale bank zo laag zijn – en uw portefeuille kunnen gebruiken om echte activa te kopen, zijn beide cruciale stappen om aan een dergelijke vraag te voldoen.

Dat dit kan worden gedaan terwijl u uw munten vasthoudt, is een enorme bonus voor velen die op lange termijn winst willen maken. BlockFi loopt in dit opzicht voorop – verwacht dat er meer zullen volgen.

Uitgelichte afbeelding via BlockFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map