Casestudy Machine Learning voor Crypto Portfolio Management: week 3

>

Wauw! We dachten dat de eerste week van de studie gek was, maar de dingen zijn alleen maar interessanter geworden. De Nomics ML-strategie had een aantal legendarische prijsvoorspellingen, terwijl Bitcoin de hele week moeite had om zijn waarde vast te houden.

Laten we niet nog een moment wachten. Hier zijn de resultaten van de afgelopen week en wat we de komende week mogen verwachten!

Herinnering: de methodologie voor deze studie werd voor het eerst beschreven in ons vorige artikel.

Volg de voortgang van deze studie over Shrimpy.

Resultaten week 2

Het onderzoek loopt tot nu toe nog maar twee weken, maar tot nu toe was elke week een schok! Terwijl de eerste week een sterke voorkeur voor Bitcoin toonde, was vorige week het tegenovergestelde waar.

# 1 Bitcoin

Bitcoin heeft de afgelopen week zware verliezen geleden. Dit was een abrupte verandering ten opzichte van de vorige week, toen Bitcoin de markten domineerde.

Na de tweede week van onze studie heeft Bitcoin nu de laagste prestatie van elke strategie die we testen.

Uiteindelijke waarde van de Bitcoin-portefeuille: $ 1.038,34

# 2 Top 10-index

Vanwege de zware verliezen die Bitcoin heeft geleden, werd verwacht dat een portefeuille op basis van een marktgewogen index ook zware verliezen zou lijden, aangezien Bitcoin ongeveer 77% van de waarde in de portefeuille.

Naarmate de portefeuille in evenwicht blijft, zullen we beter kunnen begrijpen hoe de portefeuille zal afwijken van de eenvoudige Bitcoin HODL-portefeuille.

Definitieve waarde van de portefeuille in de Top 10 Index: $ 1.041,93

# 3 Muntgekko

De portefeuille van Coin Gecko kende in de loop van deze tweede week een gestaag waardeverlies. Gelukkig heeft de strategie, vanwege de diversiteit aan activa, de verliezen getemperd die werden geleden door de meer bitcoin-zware portefeuilles..

Interessant is dat elk actief in de Coin Gecko-portefeuille de afgelopen 7 dagen een negatief rendement had.

Uiteindelijke waarde van de Coin Gecko-portefeuille: $ 1.040,87

# 4 Nomics ML

De Nomics Machine Learning-strategie blies de concurrentie uit het water. De verwachte winst van vorige week was +21,19% voor alle geselecteerde items. Met een uiteindelijke portfolioprestatie van +26,08%, de portefeuille verpletterde de projecties.

De grootste winnaars die zijn geselecteerd door de Nomics ML-strategie zijn:

 • Theta-teken (THETA): +83,18% Laatste 7 dagen

 • OmiseGo (OMG): +75,42% Laatste 7 dagen

Simpel gezegd, dit was een uitstekende week voor de selectie van activa van Nomics ML.

Uiteindelijke waarde van de Nomics ML-portefeuille: $ 1.254,98

Conclusies

Afgelopen week kon de Nomics ML-portefeuille zelfs hun eigen schattingen overtreffen met een paar koppelingsvoorspellingen. Het was spannend om de ommekeer van de vorige week te zien, die grotendeels afhankelijk was van de prestaties van Bitcoin.

Opmerking: het doel van deze studie is om elk van deze strategieën op lange termijn te evalueren. We kunnen nog geen conclusies trekken over het potentieel van deze strategieën op lange termijn na slechts twee weken. Daarom moeten we deze resultaten met een korreltje zout nemen. Niettemin, het waren een interessante eerste weken!

Week 3 Strategiewijzigingen

Nu we de resultaten van de afgelopen week hebben besproken, is het tijd om uit te splitsen hoe we elk van deze portefeuilles de komende week zullen wijzigen.

Nomics ML-strategie

De Nomics ML-strategie maakt gebruik van de 7-daagse prijsvoorspellingen die worden gegenereerd door de Nomics ML-engine. Deze prijsvoorspellingen worden vervolgens gebruikt om te bepalen welke activa deze week in onze portefeuille moeten worden geplaatst. Aanvullende informatie over de methodologie is te vinden in ons vorige artikel.

Portefeuilletoekenningen

De volgende activa kregen precies 10% van de portefeuillewaarde toegewezen voor de tweede week van dit onderzoek.

1. Theta-token (THETA)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +95,09%

2. OmiseGo (OMG)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +72,85%

3. HyperCash (HC)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +38,98%

4. Nano (NANO)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +36,24%

5. Ren (REN)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +24,77%

6. VeChain (VET)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +21,61%

7. PICTOGRAM (ICX)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +21,52%

8. Verge (XVG)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +21,22%

9. Golem (GNT)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +21,12%

10. IOST (IOST)

 • Verwachte winst van 7 dagen: +19,35%

Herinnering: we nemen alleen de activa die beschikbaar zijn op Binance op in deze portefeuille.

De gemiddelde prestatieschatting is 37,28% voor de komende 7 dagen voor dit portfolio.

Coin Gecko Score-strategie

De Coin Gecko Score-strategie maakt gebruik van de “Gecko” -score die wordt berekend door de populaire datasite “CoinGecko”. Deze activascores worden gebruikt om de meest veelbelovende activa op lange termijn te bepalen die in een portefeuille moeten worden opgenomen. Aanvullende informatie over de methodologie is te vinden in ons vorige artikel.

Portefeuilletoekenningen

De volgende activa kregen precies 10% van de portefeuillewaarde toegewezen voor de eerste week van dit onderzoek.

1. Bitcoin (BTC) – score: 88%

2. Ethereum (ETH) – score: 79%

3. XRP (XRP) – Score: 71%

4. Bitcoin Cash (BCH) – score: 70%

5. TRON (TRX) – Score: 69%

6. Stellar (XLM) – Score: 68%

7. Litecoin (LTC) – Score: 68%

8. NEO (NEO) – Score: 67%

9. Monero (XMR) – Score: 67%

10. EOS (EOS) – Score: 67%

Opmerking: er waren geen wijzigingen in de portefeuille van vorige week, hoewel de Gecko-scores wel veranderden ten opzichte van de vorige week. Dat betekent dat we de allocaties voor elk van de bovenstaande activa op 10% laten staan ​​en de portefeuille gewoon één keer opnieuw in evenwicht brengen.

Coin Market Cap Index-strategie

De Coin Market Cap Index-strategie maakt gebruik van de asset market caps die worden berekend door “CoinMarketCap” om te bepalen welke activa in de portefeuille moeten worden opgenomen. Aanvullende informatie over de methodologie is te vinden in ons vorige artikel.

Portefeuilletoekenningen

De allocaties voor de portefeuillestrategie van de Top 10 Index zullen in de tweede week als volgt zijn.

1. Bitcoin (BTC): 76,86% toewijzing

2. Ethereum (ETH): 10,73% toewijzing

3. XRP (XRP): 4,58% toewijzing

4. Bitcoin Cash (BCH): 1,99% toewijzing

5. Litecoin (LTC): 1,31% toewijzing

6. Binance Coin (BNB): 1,20% toewijzing

7. EOS (EOS): toewijzing van 1,11%

8. Tezos (XTZ): 0,92% toewijzing

9. Cardano (ADA): 0,66% toewijzing

10. Chainlink (LINK): 0,64% toewijzing (* nieuw in index)

Let op: Chainlink was de enige asset die deze week aan de index is toegevoegd. Stellar (XML) werd uit de top tien gestoten en vervangen door Chainlink. We zullen ook de toewijzingen aanpassen om overeen te stemmen met de nieuwe percentages en een enkele herverdelingsoperatie uitvoeren.

Bitcoin Hold-strategie

De meest eenvoudige van de strategieën die we zullen onderzoeken, is een eenvoudige Bitcoin HODL. De Bitcoin HODL-strategie stelt ons in staat om deze andere strategieën te vergelijken met de prijsprestaties van Bitcoin. Aanvullende informatie over de methodologie is te vinden in ons vorige artikel.

Portefeuilletoekenningen

100% Bitcoin

Opmerking: er zullen geen wijzigingen of herschikkingen zijn voor de Bitcoin HODL-portfolio.

Volg samen met Shrimpy

Iedereen kan dit onderzoek volgen door de portfoliowijzigingen en prestaties in de Shrimpy-applicatie bij te houden. We hebben een leider gecreëerd op de Binance-beurs genaamd MLCaseStudy. Deze leider zal wekelijks worden bijgewerkt met de laatste portefeuilletoewijzingen.

Volg MLCaseStudy op Shrimpy.

Disclaimer

De inhoud is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden. U mag dergelijke informatie of ander materiaal niet interpreteren als juridisch, fiscaal, investerings-, financieel of ander advies. Niets op onze site vormt een verzoek, aanbeveling, goedkeuring of aanbod door Shrimpy of een externe dienstverlener om effecten of andere financiële instrumenten te kopen of verkopen in deze of in een andere jurisdictie waarin een dergelijke uitnodiging of aanbieding onwettig zou zijn volgens de effectenwetgeving van een dergelijk rechtsgebied.

Alle inhoud op deze site is informatie van algemene aard en heeft geen betrekking op de omstandigheden van een bepaalde persoon of entiteit. Niets op de site vormt professioneel en / of financieel advies, noch vormt enige informatie op de site een alomvattende of volledige verklaring van de besproken zaken of de wetgeving die daarmee verband houdt. U bent als enige verantwoordelijk voor het evalueren van de verdiensten en risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of andere inhoud op de site voordat u beslissingen neemt op basis van dergelijke informatie of andere inhoud. In ruil voor het gebruik van de site, gaat u ermee akkoord Shrimpy, zijn gelieerde ondernemingen of enige externe dienstverlener niet aansprakelijk te stellen voor enige mogelijke claim voor schade die voortvloeit uit een beslissing die u neemt op basis van informatie of andere inhoud die via de site aan u beschikbaar is gesteld..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me