ChainX Review: cross-chain interoperabiliteit opbouwen

In de korte tijd dat de blockchain bestaat, zijn er letterlijk honderden nieuwe oplossingen voor oudere problemen ontstaan ​​doordat innovatieve ontwikkelaars en ondernemers de nieuwe technologie op onverwachte manieren gebruiken. Hoewel dit geweldig was voor het oplossen van problemen, heeft het ook geleid tot het bestaan ​​van veel niet-gekoppelde systemen die kunnen profiteren van verbindingen.

Bitcoin kan bijvoorbeeld een uitstekende waardeopslag zijn, maar lijdt onder lage transactiesnelheden. Met Monero krijgen we privacy, maar slimme contracten ontbreken. Ethereum geeft ons slimme contracten, maar blijft tot nu toe worstelen met schaalbaarheid.

Terwijl deze individuele projecten aan hun zwakke punten werken, zijn er nieuwe projecten ontstaan ​​die proberen de kwestie aan te pakken van hoe we betrouwbaar en veilig gegevens en informatie tussen blockchains kunnen delen om de netwerkgebreken aan te pakken die specifiek zijn voor elk. Er zijn veel facetten van deze onderzoeksweg, en een van de moeilijkste tot nu toe was de kwestie van het delen van native tokens tussen verschillende ketens..

Een project dat dit probleem rechtstreeks aanpakt, is ChainX omdat het zich richt op de cross-chain interactie van blockchain-activa. Laten we dieper in het project kijken om te zien hoe het dit bereikt en hoe we er allemaal van kunnen profiteren.

ChainX Achtergrond

Het ChainX-project heeft wortels die teruggaan tot 2016, toen de oprichters het werk van het Parity-team tegenkwamen en de Polkadot-whitepaper begonnen te bestuderen. Het werk aan het substraat begon in 2018 en op 25 mei 2019 werd de eerste ChainX mainnet-versie gelanceerd.

Het project zelf richt zich op de noodzaak om native blockchain-assets interoperabel te maken met andere blockchains. Als gedistribueerd systeem heeft het ChainX-netwerk het mogelijk gemaakt om op een peer-to-peer manier cross-chain activa uit te wisselen. Dit elimineert de meeste menselijke fouten en de mogelijkheid tot fraude.

Gateway voor digitale activa

De Digital Asset Gateway zoals beoogd door ChainX. Afbeelding via ChainX-whitepaper.

Hoewel ChainX Bitcoin in veel opzichten volgde, merkte het team al vroeg dat de decentralisatie van het Proof-of-Work-consensusmechanisme lijdt onder de centralisatie van miners. Momenteel krijgen de grote mijnbouwactiviteiten bovenaan de piramide plaats en de enige manier voor nieuwkomers om toegang te krijgen tot blokbeloningen is door grote investeringen in krachtige mijnbouwinstallaties..

Helaas kan Proof-of-Stake iets beter zijn op momenten dat een groot deel van de tokens in handen is van de vroege investeerders of door het ontwikkelingsteam. Dit laat slechts kruimels over voor de nieuwkomers, die overgeleverd zijn aan de genade van de open markt en geen echte macht hebben in het beheer van het netwerk. Het maakt deze netwerken in wezen onderhevig aan centralisatie vanwege de grote muntvoorraden van de vroege investeerders in het netwerk.

ChainX is gegaan met een Proof-of-Stake-consensus, maar het is op een andere manier geïmplementeerd waardoor het eerlijk is voor alle netwerkgebruikers. In deze review zul je zien hoe ChainX zich onderscheidt van andere projecten en hoe het de governance van het netwerk verbetert..

Wat is ChainX

Eenvoudig gezegd is ChainX een blockchainsysteem dat het delen van native assets van andere blockchainsystemen mogelijk maakt. Het doet dit door het gebruik van parachains, en gebruikt een Proof-of-Stake consensusmechanisme om consensus te bereiken.

Dit maakt het ook mogelijk om munten uit te zetten die normaal gesproken geen native staking ondersteunen, zoals Bitcoin. ChainX werd aanvankelijk gelanceerd als een keten met één systeem, werd later geüpgraded naar een netwerk met twee ketens en opereert vanaf 2021 als een systeem met meerdere ketens dat een aantal andere blockchains ondersteunt.

ChainX-structuur

De complexe structuur van ChainX – gebouwd op Substrate 2.0. Afbeelding via ChainX-whitepaper.

In de huidige multi-chain-versie van ChainX draait het als een laag 2 relay-netwerk op de Polkadot-blockchain. Het werkt momenteel met vier hoofdmodules:

 • PCX-module – De module is gebaseerd op de native token PCX. Het omvat voor het grootste deel functies die worden uitgevoerd door PCX, zoals uitzetten, vergoedingen betalen, on-chain governance, het verdelen van inter-chain mining-beloningen en het ondersteunen van financiële derivaten van Bitcoin. PCX is gerelateerd aan de meeste programma’s die op ChainX draaien.
 • DEX-module – Een cross-asset transactiemodule, het bevordert de circulatie van activa in verschillende ketens terwijl de transactiekosten worden geminimaliseerd.
 • Interketen-module – Dit is een ‘binnenkomen of verlaten’ module voor verschillende ketenactiva en de X-tokens. Het omvat een verificatiesysteem voor transacties tussen ketens, een oplageprogramma op de keten, een trusteeship-programma en een stortings- en opnameprogramma voor de X-tokens.
 • Relaismodule – Een venster voor informatie-uitwisseling en verificatie tussen ChainX en externe ketens, het bestaat voornamelijk uit een programma voor het bijwerken van keteninformatie, een kettingbewakingsprogramma en een programma voor het verzamelen en verzenden van informatie tussen de ketens.

Het platform gebruikt een vorm van uitzetten die het asset mining noemt. Hoewel ChainX activa kan accepteren van een verscheidenheid aan verschillende gedecentraliseerde blockchains met behulp van een willekeurig aantal consensusalgoritmen, wat veel complexiteit op de achtergrond met zich meebrengt, blijft het concept van asset mining in de kern vrij eenvoudig..

Het begint met het idee dat elk activum dat op het platform wordt gestort, slechts één stem zal hebben. Dit maakt het mogelijk om elk activum dat door het ChainX-platform wordt ondersteund, uit te zetten. Gebruikers kunnen BTC of ETH storten, en ook vele andere cryptocurrencies, en in ruil daarvoor PCX ontvangen. Omdat er geen pre-mine of ICO was die grote hoeveelheden PCX verdeelde aan vroege investeerders, blijft dit systeem eerlijk, gelijkmatig en evenwichtig op het gebied van inzet en beheer.

In het ChainX-protocol wordt rekenkracht gecreëerd door stemmen. Dit betekent dat gebruikers worden beloond op basis van het aantal stemmen dat ze in het systeem hebben. Een groter aantal stemmen betekent meer rekenkracht, en dat leidt tot grotere beloningen.

ChainX Mijnbouw

Zoals hierboven vermeld, gebruikt ChainX een “One Asset One Vote” -model voor mijnbouw. Het splitst dat ook in twee verschillende vormen: Stemmining en interchain-activamining. PCX wordt gebruikt als de rekenkrachteenheid in het systeem.

Stemmen op mining is simpelweg het daadwerkelijke inzetten van echte PCX om deel te nemen aan mining. Interchain asset mining is echter heel anders, omdat het gaat om het deponeren of in kaart brengen van verschillende andere activa, zoals BTC of ETH, om deel te nemen aan mijnbouw. Deze activa hebben een virtueel rekenvermogen dat wordt berekend op basis van een aantal factoren, zoals het berekenen van het vaste rekenvermogen, het berekenen van marktprijskortingen en andere die in meer detail worden beschreven in de ChainX-whitepaper.

ChainX Mijnbouw

Mijnbouwkracht in ChainX geïllustreerd. Afbeelding via ChainX-whitepaper.

Het ChainX-platform maakt gebruik van Proof-of-Stake-consensus die de rekenkracht van PCX-stem- / mijnkracht combineert met de toegevoegde stem- / mijnkracht van activa tussen ketens. De beveiliging van het netwerk wordt gegarandeerd door PCX, met meer uitgezet PCX die de algehele beveiliging van het netwerk verhoogt.

Omdat ChainX ook fungeert als een gateway voor inter-chain assets, verbindt het assets van andere blockchains en neemt de waarde toe naarmate er meer assets zijn verbonden. Zowel de PCX als de activa tussen de ketens nemen deel aan het mijnbouwproces.

Om te voorkomen dat in de beginperiode een enorme toename van activa tussen ketens het systeem overweldigt, is een dynamisch mijnbouwmodel aangenomen om een ​​plotselinge instroom van activa tussen ketens te compenseren. Dit komt ook met een vaste rekenkrachtverhouding tussen de twee die kan worden aangepast via een referendum over ketenbeheer.

Computer kracht

Interketen-activa worden verdisconteerd bij deelname aan mijnbouw. De huidige verhouding van interchain-activa tot PCX in termen van mijnbouwvermogen is vastgesteld op 1: 9, wat kan worden aangepast door middel van stemmen door de gemeenschap, wat betekent dat het maximale mijnvermogen van alle interchain-activa is ingesteld op 10% om ervoor te zorgen dat PCX-mijnbouwvermogen groter is dan of gelijk aan 90%.

ChainX-consensus

ChainX maakt gebruik van een hybride Proof-of-Stake consensusmechanisme dat bekend staat als “Babe + Grandpa”, waarvan de meest opvallende eigenschap is dat het genereren en bevestigen van blokken nu gescheiden is. De Babe-module zorgt voor het genereren van blokken, waarbij elke 6 seconden nieuwe blokken worden gemaakt, terwijl de Grandpa-module blokbevestigingen verwerkt.

Het ChainX-team heeft vastgesteld dat het traditionele Proof-of-Work consensusmodel zwakke individuele knooppunten bevat die zelf geen blokken kunnen smeden. Dit vereist het maken van of aansluiten bij miningpools, met als resultaat een klein aantal miningpoolknooppunten op elke keten.

In PoS kan de initiële keten ongeveer 7 knooppunten hebben, en latere vervolgketens kunnen uitgroeien tot tientallen knooppunten. Dit alles blokkeert het gedecentraliseerde karakter van de blockchain door te voorkomen dat gewone gebruikers knooppunten worden en ervoor te zorgen dat grote organisaties de controle over de blockchain kunnen overnemen..

Consensus

Opa blokkeert bevestiging. Afbeelding via Polkadot Wiki

Met het Babe + Grandpa-consensusmechanisme zijn er al enkele tientallen consensusknooppunten toen de blockchain werd gelanceerd. Dat aantal groeit geleidelijk naarmate de ChainX-gemeenschap groeit en evolueert. Hoewel het waar is dat de cloudservers nodig waren om de eerste knooppunten te bouwen, kunnen latere knooppunten worden gemaakt via de desktopportemonnee.

Deze knooppunten hebben echter nog steeds een blijvende internetverbinding en voldoende rekenkracht nodig, anders kunnen blokken worden vertraagd, wat resulteert in een straf voor het knooppunt. Als er een straf wordt opgelegd, worden de fondsen aan de Schatkist geleverd, waar latere referenda kunnen beslissen hoe die fondsen moeten worden gebruikt.

Er is een stimulans om een ​​knooppunt te runnen, aangezien het een winstmodel heeft dat het verkrijgen van 10% mijnbouwinkomsten van gebruikers omvat, hoewel dat aandeel op elk moment kan worden gewijzigd door een referendum. Alle vallende knooppunten of kwaadaardig gedrag zullen worden bestraft door het verminderen van beloningen. Verificatieknooppunten volgen een verkiezingscyclus van slechts 1 uur, waarbij knooppunten worden gerangschikt op basis van het aantal stemmen dat ze ontvangen.

Elk knooppunt dat niet genoeg stemmen krijgt om een ​​verificatieknooppunt te worden, wordt in plaats daarvan een synchronisatieknooppunt. Stemmen van zowel consensusknooppunten als synchronisatieknooppunten nemen deel aan de verdeling van de mijnbeloningen met hetzelfde voordeel, zodat de voortgang van synchronisatieknooppunten niet in gevaar komt.

ChainX en Polkadot

Als een onderlinge verbinding tussen blockchain-projecten moet worden bereikt, is het van cruciaal belang om interactie tussen ChainX en Polkadot te hebben en dit gebeurt op een aantal manieren. In de eerste plaats zien we echter dat ChainX de interactie van blockchain-activa afhandelt, terwijl Polkadot de uitwisseling van gegevens tussen de verschillende blockchains afhandelt..

ChainX Polkadot

ChainX en Polkadot zijn een krachtige combinatie. Afbeelding via ChainX-blog.

Door deze twee systemen samen te brengen, werkt ChainX als een secundaire laagrelais op Polkadot. De twee worden samengebracht via een parachain-systeem dat de volgende modules bevat:

 • ChainX Relay Chain – Verantwoordelijk voor het beveiligen van het gehele tweede laag netwerk
 • Overbrug Paraketens – Splitst de verantwoordelijkheden van verschillende transferbruggen over verschillende parachains om de doorvoer te verbeteren en de schaalbaarheid te vergroten.
 • Trade Para-chain (DEX-module) – Biedt een matching-service voor activa op het platform, waardoor de doorvoer gaandeweg wordt verhoogd.
 • Dapp Para-ketens – Dit behandelt gedecentraliseerde applicaties (Dapps) ontwikkeld door de ChainX-gemeenschap.

ChainX Bridge vs. Polkadot Bridge

De ChainX Bitcoin-overdrachtsbrug biedt transparante bewerkingen via een eenrichtingslichtnode-relaismodus. Dit is mogelijk door gebruikersfondsen te hosten op meerdere trustknooppunten. Daarnaast zijn er twee warme en koude openbare multi-sig-adressen.

ChainX Polkadot vergeleken

De belangrijkste verschillen tussen de ChainX- en Polkadot-bruggen. Afbeelding via ChainX-blog.

Polkadot wordt gebruikt voor de communicatie van gegevens tussen parachains, maar op elk moment dat een ketting eronder moet communiceren buiten het ecosysteem, moet de overdrachtsbrug worden gebruikt. Met de parallelle kettingbrug is het mogelijk om op deze manier één of meerdere transfers te realiseren. Het is belangrijk op te merken dat omdat Polkadot communicatie tussen parachains mogelijk maakt, elke brugimplementatie alle andere parachains bedient en een netwerkeffect creëert.

De Polkadot-ketting is behalve een parachain ook een complete hoofdketen. Dat maakt secundaire slots mogelijk en omdat slots op de hoofdketen beperkt zijn en parallelle ketens duur kunnen zijn, bieden secundaire Polkadot-ketens een betaalbare oplossing.

Het ChainX-team heeft al voorzien dat naarmate het aantal bruggen verbonden met het Polkadot-ecosysteem toeneemt, er een tijd zal komen dat de eerste laag parachains onvoldoende is om aan de behoeften te voldoen, en op dat moment zal de secundaire relaisketen zorgen voor een manier om extra bruggen te ontwikkelen.

Met de toevoeging van de ChainX-overdrachtsbrug aan Polkadot die handelsdiensten biedt voor alle activa in de relaisketen, heeft ChainX het voordeel dat het toegang heeft tot alle activa die op het netwerk zijn aangesloten.

Hierdoor kan ChainX alle financiële diensten leveren die door het netwerk worden gewenst, inclusief stablecoins, particuliere handel op basis van ZEC, wedden met BTC en anti-risicotools zoals verzekeringen, leningen, indices, opties, futures en andere DeFi-tools. ChainX is ook onderverdeeld in multi-chain frameworks om de doorvoer te verbeteren, en als geheel Polkadot’s tweede-niveau relay-netwerk.

Het ChainX-token (PCX)

ChainX is gemaakt met in totaal 21 miljoen PCX-tokens en een initiële emissie van 50 PCX per blok. Halvering gebeurt om de 2 jaar en het oprichtende team zal 20% van de totale munten bezitten na de eerste twee jaar van gebruik.

PCX-tokenemissie

De PCX-emissie wordt elke twee jaar gehalveerd. Afbeelding via ChainX-whitepaper.

Gebruik van het PCX-token

 • Om mijnwerkerskosten te betalen
 • Fungeert als de marktkapitalisatie-eenheid
 • Als onderpand voor zowel consensus- als trustee-knooppunten
 • Standaard tijdens PoS-consensusverkiezingen
 • Vormt de basisvaluta en het wisselmedium

ChainX is gemaakt met een transactiekost van 0,0001 PCX, maar naarmate de doorvoer en prestaties van het netwerk verbeteren, zijn de vergoedingen ontworpen om te verlagen tot het punt dat ze irrelevant worden. Naarmate het netwerk evolueert naar de latere stadia, zal de uitgifte van nieuwe parachains vertragen en zullen de inkomsten uit de mijnbouw voornamelijk afkomstig zijn van deze kleine transactiekosten en van netwerkstraffen..

Er is ook een gasvergoeding verbonden aan PCX, wat nodig is om DDOS-aanvallen te voorkomen. De gasvergoedingen zijn gebaseerd op de complexiteit van de operaties die worden uitgevoerd. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om transacties te versnellen op basis van netwerkcongestie.

Hoewel dit de indruk kan wekken dat gebruikers vergoedingen betalen om het netwerk te gebruiken, kan dit worden gecompenseerd door de inkomsten uit mijnbouw die worden gegenereerd door het aanhouden en uitzetten van PCX. De meeste gebruikers zullen het netwerk dus nog steeds zonder nettokosten kunnen gebruiken, hoewel zware gebruikers van het netwerk waarschijnlijk nettokosten zullen betalen vanwege het aantal transacties..

ChainX Prijsprestaties

In de ongeveer 18 maanden sinds het PCX-token publiekelijk werd verhandeld, heeft het behoorlijk wat volatiliteit gekend, met een recordhoogte van $ 19,73 op 27 augustus 2020 en een dieptepunt van $ 0,5446 op 13 maart 2020. . Er waren een aantal andere pieken hoger voor het token, zoals te zien is in de onderstaande tabel.

PCX-prijsprestaties

ChainX heeft enig vluchtig gedrag gezien. Afbeelding via Coinmarketcap.com

In termen van marktkapitalisatie schommelt ChainX rond # 300 in termen van marktkapitalisatie, op ongeveer $ 120 miljoen. Met de relatief grote emissie van PCX-tokens aan het begin van het netwerk, wordt verwacht dat PCX snel zal stijgen in termen van marktkapitalisatie, ervan uitgaande dat de prijs niet terug crasht naar zijn laagste punt ooit..

Hoe PCX uit te zetten

PCX uitzetten en uitzetten is niet ingewikkeld, en de korte gids hieronder zal iedereen helpen die een portemonnee wil aanmaken en PCX-tokens wil uitzetten. Eventuele aanvullende vragen kunnen worden gericht aan het ChainX Telegram-groep.

Stap 1: maak een portemonnee

Ga naar dapp.chainx.org en klik op ‘Account toevoegen’. Geef in dat venster uw portemonnee een naam en sla uw geheugensteuntje op. Geef uw portemonnee een wachtwoord en herhaal het. Klik vervolgens op ‘Volgende’.

Portemonnee toevoegen

Het toevoegen van een portemonnee-account is uw eerste stap bij het uitzetten van PCX. Afbeelding via ChainX blog.

Klik in het volgende venster op opslaan en sla het back-upbestand op uw pc op. Dit is een JSON-bestand met uw met wachtwoord gecodeerde privésleutel en kan worden gebruikt om uw portemonnee te herstellen voor het geval er iets misgaat.

Portemonnee-back-up

Vergeet niet een back-up van uw portemonnee te maken. Afbeelding via ChainX-blog.

Stap 2: uw PCX uitzetten

Klik op ‘Uitzetten’ en vervolgens op ‘Uitzetten. Over.’.

Uitzetten

Hier bepaalt u hoeveel PCX u wilt inzetten. Afbeelding via ChainX-blog.

Zoek een node waarmee u wilt inzetten en klik op ‘Stemmen’. In het stemvenster vult u het bedrag in dat u wilt inzetten en klikt u op ‘Stemmen’ om te bevestigen. Zorg ervoor dat u 0,01 overlaat voor Tx-kosten. Voer het wachtwoord van uw portemonnee in en verzend het.

Stemmen

Vergeet niet op validatorknooppunten te stemmen. Afbeelding via ChainX-blog.

Stap 3: Claim uw interesse

Klik bovenaan uw scherm op ‘Mijn uitzetten’ (of klik op ‘Uitzetten – Mijn uitzetten’). Hier kunt u uw huidige uitzet bekijken met de knooppunten die u heeft gekozen. Door op ‘Claim Interest’ te klikken en te bevestigen met uw wachtwoord, wordt uw niet-opgeëiste interesse die in het knooppunt is opgeslagen, naar uw portemonnee verzonden.

Claim rente

Ga van tijd tot tijd terug om uw inzetbeloningen te claimen of opnieuw in te zetten. Afbeelding via ChainX-blog.

Door op ‘Stemmen’ te klikken, kunt u de door u geclaimde rente opnieuw inzetten. Het werkt hetzelfde als de eerste keer stemmen op een knooppunt en voegt het simpelweg toe aan de bestaande inzet.

Stap 4: Unstaking (niet geconsolideerd)

Om de inzet ongedaan te maken, klikt u op ‘Unbound’ en vult u het bedrag in dat u ongedaan wilt maken. Na bevestiging met uw wachtwoord wordt het bedrag drie dagen bevroren. Hierna kunt u op ‘Inwisselen’ klikken om de PCX te ontgrendelen en terug te zetten naar uw portemonnee.

Uitzetten

Ongedaan maken zodra u klaar bent met stemmen. Afbeelding via ChainX-blog.

ChainX-beheer

Vanaf ChainX 2.0 heeft het ChainX-netwerk een driekamerige bestuursstructuur aangenomen die vergelijkbaar is met Polkadot, met onder meer een Referendumkamer, Raad en Technische Commissie. Daarnaast heeft ChainX ook een Treasury en een gemeenschapsorganisatie geïntroduceerd, de X-Association.

ChainX-beheer

Beheer op de keten dat centralisatie vermijdt. Afbeelding via ChainX-blog.

Referendum Kamer

De Referendumkamer is samengesteld uit alle PCX-houders en eventuele wijzigingen in de blockchain-runtime-logica moeten door middel van een democratisch referendum worden goedgekeurd door de leden van de Referendumkamer. Elk referendum dat het stemproces doorstaat, wordt naar het netwerk gestuurd en automatisch geïmplementeerd na een vertraging van zeven dagen.

Raad

Omdat de bestuurlijke efficiëntie zou lijden onder een strikt op referendum gebaseerde benadering van bestuur, is er ook een Raad voor het ChainX-netwerk om de routinezaken af ​​te handelen. Deze raad heeft 11 volwaardige leden en nog eens 7 tweedeprijswinnaars die worden gekozen door een on-chain community-stemming. De leden van de Raad dienen 24 uur, met dagelijks een nieuwe verkiezing, maar de leden van de Raad veranderen slechts af en toe onder normale omstandigheden.

Hoe te stemmen voor de ChainX-raad. Afbeelding via ChainX-blog.

Toekomstige raadsleden moeten 10 PCX beloven bij het indienen van hun kandidatuur, en als ze niet worden geselecteerd voor de Council, verliezen ze deze 10 PCX-belofte. Als ze winnen, wordt de 10 PCX vastgehouden en teruggegeven wanneer ze hun kandidatuur intrekken.

De gemeenschap stemt op de leden van de Raad en kan maximaal 16 individuele leden kiezen om op te stemmen, waarbij het aantal tokens wordt vergrendeld, waarbij het gewicht van de stemmen gelijk is aan het aantal vergrendelde tokens. Het minimale pandbedrag is 0,01 PCX dat op elk moment kan worden ingetrokken door de stem te verwijderen.

De Raad heeft een aantal verantwoordelijkheden, waaronder (maar niet beperkt tot) de volgende:

 • Het indienen van referendumvoorstellen voor openbare stemming.
 • Bij het annuleren van een referendum in geval van nood, moet 2/3 van de leden akkoord gaan;
 • Het annuleren van de staking penalty (slashing) veroorzaakt door netwerkafwijkingen, moet ten minste de helft van de bestuursleden akkoord gaan;
 • Bij het stemmen over voorstellen waarbij gebruik wordt gemaakt van eigen middelen, moet ten minste 3/5 van de leden een dergelijk voorstel goedkeuren, en meer dan de helft van de leden moet het rechtstreeks afwijzen.

Technische commissie

De technische commissie wordt gevormd door leden van het ChainX-ontwikkelteam. Ze dienen als aanvulling op de Raad om te adviseren over technische zaken en hun verantwoordelijkheden omvatten voornamelijk:

 • Het indienen van een noodvoorstel om veranderingen in een noodtoestand te versnellen;
 • Stem in op het referendumvoorstel van het bestuur als het het netwerk zou kunnen schaden, elk lid heeft maar één mogelijkheid om een ​​veto uit te spreken over een bepaald voorstel, en het kan maar 7 dagen duren.

ChainX Treasury

De ChainX Treasury is in dezelfde geest ontstaan ​​als de Polkadot Treasury. Het int vergoedingen van de volgende bronnen:

 • Knooppuntverlagingen;
 • TR-rekenkracht (mijnbouwdistributie);
 • Deposito’s van de kandidaten van de Raad die verloren hebben.

Elke gebruiker kan een aanvraag indienen voor het gebruik van de schatkistfondsen op een aantal manieren, waaronder, maar niet beperkt tot:

 • Implementatie, bediening en onderhoud van infrastructuur;
 • Netwerkbeveiliging, zoals bewakingsdiensten of audits;
 • Ecologische ondersteuning, zoals samenwerking met blockchains van derden (bruggen);
 • Marketingactiviteiten, zoals adverteren of partnerschappen;
 • Gemeenschapsactiviteiten, zoals meet-and-greets, ChainX-feesten of andere vormen, zowel digitaal als persoonlijk;
 • Software-ontwikkelingscategorie, zoals portemonnees of klanten.

X-Association

De X-Association is een non-profitorganisatie die is opgericht om de ontwikkeling van ChainX en de constructie van alle gerelateerde systemen te ondersteunen. X-Association is samengesteld uit experts en enthousiastelingen die bekend zijn met ChainX, blockchain community management, technologie, ontwikkeling, en klaar zijn om tijd te besteden aan het ontwikkelen van ChainX voor de lange termijn.

Gevolgtrekking

ChainX heeft veel mogelijkheden, maar de focus ligt op de interoperabiliteit van alle blockchain-assets. Dat omvat ook het mogelijk maken om niet-uitbetaalde activa zoals Bitcoin in te zetten. ChainX heeft een scala aan mogelijkheden geopend als het gaat om de toepassing en het gebruik van digitale valuta.

De sleutel tot dit alles zijn de interacties tussen ChainX en de Polkadot-blockchain. Met de nieuwe staking- en governance-modellen die door ChainX zijn geïntroduceerd, zijn zowel governance als tokenuitgifte rechtvaardiger geworden tussen vroege investeerders en latere leden van de gemeenschap.

Gebruikers krijgen de mogelijkheid om te profiteren van gratis ruiltransacties, en ontwikkelaars zullen het protocol kunnen gebruiken om veel verschillende economische modellen en scenario’s te ontwikkelen.

Het blijft erg vroeg in de ontwikkeling van het ChainX-protocol, dus het is onmogelijk om te zeggen of ze succesvol zullen zijn in het verkrijgen van adoptie voor hun model van gedecentraliseerde financiering of niet. Vanaf begin 2021 is er een grote hoeveelheid concurrentie in de ruimte, maar ChainX hanteert een unieke aanpak die de voorkeur zou kunnen krijgen naarmate de ruimte evolueert.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me