China’s Bitcoin Miners bereiden zich voor op exit na Crackdown-geruchten

Leden van de actieve cryptocurrency-gemeenschap in China blijven hun werk doen, nu de nationale toezichthouders hardhandig optreden tegen alle cryptocurrency-gerelateerde activiteiten. In september sloten Chinese toezichthouders bedrijven en individuen in om fondsen te werven via symbolische verkoop.

De People’s Bank of China verklaarde het aanbieden van initiële munten (ICO’s) illegaal en riep op tot een onmiddellijke stopzetting van de praktijk. Dit werd al snel gevolgd door het besluit om Bitcoin-beurzen te sluiten, waarbij de Chinese autoriteiten aankondigden dat alle Bitcoin-beurzen in Beijing en Shanghai de opdracht kregen om plannen in te dienen om hun activiteiten tegen 20 september af te bouwen..

Deskundigen op het gebied van de interne werking van het Chinese politieke systeem verwachtten dat dingen zouden veranderen in het najaar, aangezien de Chinese Communistische Partij (CCP) van 18 tot 25 oktober haar 19e partijcongres in Peking hield. Het evenement dat twee keer per decennium duurt, betreft de verkiezing van de het hoogste leiderschap van de partij en bepaalt ook de nationale beleidsdoelen van de partij.

Verwacht werd dat het strikte beleid dat voorafgaand aan het congres was aangenomen, na het congres zou worden ingetrokken en vervangen door minder restrictief beleid. Er werd ook verwacht dat het congres zou resulteren in een toename van overheidsregulering in de hele industrie.

Dit moet nog plaatsvinden, en vóór de beleidswijziging was China de dominante natie in de wereld van cryptocurrencies. Vóór september domineerde de Chinese Yuan de Bitcoin-handelsmarkten, net als Chinese beurzen zoals OKCoin, Huobi Pro en BTC China. Door ICO’s en uitwisselingen te verbieden, hebben de autoriteiten deze dominantie snel beëindigd en het lijkt erop dat de focus nu op mijnbouw is gericht..

Crackdown geruchten

China hardhandig optreden tegen Bitcoin Miners

Afbeelding via Trustnodes

Eerder deze week begonnen berichten te circuleren dat mijnbouwactiviteiten de volgende keer zouden worden bestraft als gevolg van het buitensporige verbruik van waterkracht. Een document dat werd verspreid door een dochteronderneming van de State Grid Corporation, gevestigd in de provincie Sichuan, waarschuwde kleine waterkrachtcentrales om de steun voor mijnbouwpoolactiviteiten stop te zetten. Dit was zorgelijk omdat de provincie Sichuan veel grote Bitcoin-mijnbouwfaciliteiten herbergt vanwege de grote watervoorziening in de regio die een overvloed aan goedkope waterkracht opwekt..

De Sichuan Electric Power Company verklaarde dat het Chinese staatsnet op het punt stond alle Bitcoin-mijnbouw in de provincie Sichuan te verbieden. Een document van het bedrijf kondigde aan dat “Bitcoin-mijnbouw een illegale activiteit is”.

Later werd bevestigd dat het document afkomstig was van het Dan Ba-filiaal in Sichuan en sindsdien zijn lokale leidinggevenden verhuisd om hun verklaringen te verduidelijken. Hoewel ze toegeven dat het rapport gedeeltelijk waar is, benadrukken functionarissen van de landentak van Dan Ba ​​dat de vrijlating een intern document was dat geen echte relatie had met een alomvattende regelgeving die door de staat werd gesteund en ook een aantal niet-geverifieerde claims bevatte.

Een Dan Ba-functionaris legde de situatie uit aan de Chinese publicatie Caixin

Onze energiesector is slechts een bedrijfseenheid, geen staatsagentschap, en heeft ook niet de bevoegdheid om te karakteriseren of de productie van Bitcoin illegaal is of niet en er kan veel onduidelijkheid zijn bij de presentatie van het document.

Ook het Chinese nieuwscentrum CnLedger is verhuisd om de geruchten op te helderen en heeft dat aangekondigd

Het hoofd van dat bedrijf heeft duidelijk gemaakt dat ze fouten hebben gemaakt in de verklaring, aangezien ze geen administratieve afdeling van de overheid zijn en geen rechten hebben om te bepalen of Bitcoin-mijnbouw illegaal is.

Er wordt nu gedacht dat de regering nog niet van plan is om Bitcoin-mijnbouw of enige andere activiteit rond cryptocurrency-mijnbouw in de regio te verbieden. In feite kan de hele situatie een soort machtsstrijd vertegenwoordigen tussen de waterkrachtcentrales in de regio’s en Bitcoin-mijnactiviteiten.

Mijnwerkers veroorzaken wrijving

Hoewel de eerste rapporten slechts geruchten bleken te zijn, heeft de hele affaire het vermogen van het land om Bitcoin-mijnactiviteiten te ondersteunen in twijfel getrokken. Tot nu toe hebben een aantal belanghebbenden geprofiteerd van de natuurlijke hulpbronnen van de regio, waarbij de Sichuan Electric Power Company optrad als de belangrijkste entiteit in de regio.

Sichuan Electric als nationale leverancier in het Chengdu-gebied in het zuidwesten van China stelde lokale waterkrachtcentrales in staat geld te verdienen door mijnwerkers van goedkope elektriciteit te voorzien. Deze elektriciteit was vaak overbodig, aangezien deze door de staat gesubsidieerde waterkrachtcentrales tijdens het regenseizoen in de regio vaak een teveel aan stroom opwekken.

Sommige van de netgekoppelde elektriciteitscentrales hebben er echter voor gekozen om het staatsenergiebedrijf te omzeilen en in plaats daarvan elektriciteit rechtstreeks te verkopen aan mijnwerkers die vaak naast de energiecentrales staan. Ongeveer 6 van de 9 stations in de regio werden verdacht van het kanaliseren van stroom van kleine waterkrachtcentrales om mijnbouwactiviteiten te ondersteunen tegen de vereisten van het elektriciteitscontract.

Bitmain Mining Farm in Mongolië

Afbeelding via Bitmain

Dit heeft geleid tot wrijving tussen de Sichuan Electric Power Company en enkele kleinere mijnwerkers, die zich tijdelijk in Sichuan vestigen. Grotere mijnbouwactiviteiten zoals Bitmain zijn overeengekomen om goedkope elektriciteit rechtstreeks van het openbare net te kopen en contractuele overeenkomsten aan te gaan met lokale overheden om preferentiële marktprijzen te garanderen.

Er is ook een overtuiging dat in regio’s met overvloedige waterkrachtbronnen zoals Sichuan en Yunnan, de staat zich concentreert op het evolueren naar grote damprojecten en het beperken van de activiteiten van kleinere waterkrachtcentrales. Als gevolg hiervan kan het gerommel dat voortkomt uit de Sichuan Electric Power Company nauwer verband houden met een algemene verschuiving in het elektriciteitsbeleid dan met een extra hardhandig optreden tegen Bitcoin-mijnbouw in het land..

Plannen verlaten

Bitcoin-mining vindt meestal plaats in regio’s die goedkope arbeidskrachten en goedkope elektriciteit kunnen bieden, en als gevolg daarvan is hashpower gecentraliseerd in deze regio’s. Bovendien hebben mijnwerkers hun middelen gebundeld in grote mijnbouwbedrijven om te profiteren van concurrentievoordeel. Momenteel zijn Chinese miners goed voor meer dan 70% van alle Bitcoin hashpower, terwijl India, het land op de tweede plaats, slechts 4% van hashpower voor haar rekening neemt. De VS, IJsland en Venezuela zijn goed voor slechts 5% van de totale hashpower tussen hen.

Daarom zou elk verbod op de verkoop van waterkrachtcentrales aan mijnwerkers of een significante verandering in het reguleringsbeleid voor energie resulteren in het einde van goedkope Bitcoin-mijnbouw in China. Mijnwerkers zouden gedwongen worden om nieuwe, goedkope energiebronnen te vinden en dit zou kunnen resulteren in een volledige verplaatsing van mijnbouwactiviteiten weg van de Aziatische natie.

Dit zou echter ook gunstig kunnen zijn voor het Bitcoin-netwerk, aangezien de mijnactiviteiten over een aantal geografische locaties zouden worden verspreid, aangezien het speelveld effectief was geëgaliseerd voor mijnwerkers over de hele wereld..

Deze laatste geruchten zullen de motivatie van de Chinese mijnbouwgemeenschap alleen maar vergroten om te proberen alternatieve locaties te zoeken. Er was enig gevoel dat Chinese mijnwerkers op zoek waren om van boord te gaan en de onthulling dat een aanzienlijk aantal mijnbouwbedrijven mijnbouwapparatuur in Rusland ondersteunt alleen dit sentiment.

Recente verschuivingen in de regelgeving hebben ertoe geleid dat een aantal cryptoprojecten is verhuisd naar Hong Kong en Japan. De huidige onzekerheid over de wetgeving inzake waterkracht kan ertoe leiden dat de grote Chinese mijnbouwpools hun activiteiten naar het buitenland verplaatsen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me