Civic (CVC) Review: digitale identiteit beveiligen op de blockchain

Civic (CVC) biedt on-demand, veilige en goedkope toegang tot identiteitsverificatiediensten met behulp van Blockchain-technologie.

We weten allemaal hoe omslachtig het kan zijn om onszelf steeds weer opnieuw te identificeren bij interactie met online providers. Het doel van Civic is het elimineren van deze overtolligheid waarbij de identiteit meerdere keren moet worden geverifieerd bij het contact met deze serviceproviders.

Bovendien streeft Civic ernaar om uw digitale identiteit te beveiligen tegen hacking of blootstelling aan ongewenste partijen door middel van cryptografie. Dit is vooral belangrijk gezien voorbeelden zoals de Equifax-hack vorig jaar.

IQ Option Handel met creditcard

CVC is het native token dat wordt gebruikt in het Civic-ecosysteem waar serviceproviders toegang kopen tot de beveiligde gebruikersidentificatiegegevens.

In dit overzicht geven we een uitgebreid overzicht van Civic, zijn technologie en het vooruitzicht voor het CVC-token. Laten we erin springen!

Hoe Civic werkt

Vergelijkbaar met hoe de Bitcoin Blockchain een grootboek van betalingen opslaat, slaat Civic een grootboek op met geverifieerde identiteiten.

Het platform categoriseert 3 soorten deelnemers: gebruikers, validators en serviceproviders.

Gebruikers

Via de Civic ‘Secure Identity’ -app voeren gebruikers hun persoonlijke gegevens in (naam, adres, belasting-ID of sofinummer, paspoortnummer, rijbewijs, enz.) En beveiligen ze deze met behulp van biometrische vingerafdrukscannen. Er is geen gebruikersnaam of wachtwoord vereist.

Alle persoonlijke informatie wordt opgeslagen op de telefoon van de gebruiker en gecodeerd, zodat deze niet rechtstreeks door het Civic-platform kan worden gezien. Civic slaat in plaats daarvan ‘attesten’ of verwijzingen naar uw gegevens op de openbare Blockchain op.

Civic Architecture

Bron: Wit papier

Validators

Validators zijn entiteiten van derden wiens taak het is om te bevestigen dat de informatie die gebruikers invoeren correct is. Deze entiteiten zijn in de meeste gevallen ook dienstverleners (financiële instellingen, overheden, nutsbedrijven, enz.).

Deze personen / entiteiten worden gestimuleerd met CVC-tokens om de gebruikersinformatie te vergelijken met openbare en financiële gegevens om er zeker van te zijn dat deze juist is. Zodra validators de informatie hebben geverifieerd, tekenen ze zich af en kunnen ze beginnen met het verkopen van de gecodeerde versies van gebruikersgegevens aan serviceproviders op de Civic-marktplaats.

Dienstverleners

Dienstverleners / aanvragers zijn bedrijven of instellingen (hotels, beurzen, banken, enz.) Die zich registreren bij de CivicApp om hun klanten efficiënter te identificeren.

Traditioneel zouden serviceproviders miljoenen dollars moeten betalen om identiteitsverificatiediensten te gebruiken om te voldoen aan wettelijk vereiste KYC-processen (ken uw klant). In 2016 zou de gemiddelde bank $ 55 miljoen uitgeven aan KYC-compliance.

Civic helpt serviceproviders aanzienlijk tijd en geld te besparen op deze services door simpelweg de ‘toegangsrechten’ tot gebruikersinformatie te kopen met behulp van CVC-tokens (de valuta van het CIVIC-ecosysteem).

Hoe meer serviceproviders toegang hebben tot de gecodeerde verwijzingen naar gebruikersgegevens, des te naadloos kunnen de gebruikers met elk van deze serviceproviders communiceren.

De CVC-tokens die door serviceproviders worden uitbetaald, gaan naar zowel de validator als de gebruiker. De overdracht van geld tussen de ene partij naar de andere wordt automatisch geïnitieerd via Smart Contracts.

Het Civic Network

Bron: Wit papier

Geschiedenis & Team

Vinny Lingham Civic

Vinny Lingham. Afbeelding via Twitter

Civic is opgericht door Vinny Lingham, een Zuid-Afrikaanse ondernemer met een simpele visie dat iemands identiteit in handen moet zijn van de persoon zelf. Hij zei: “Je bezit het, je krijgt het niet van je regering”.

Civic begon te integreren met partnersites en de eerste reeks slimme contracten te ontwikkelen in Q3 van 2017. Hun platform ging in Q4 naar de alfafase en leverde KYC-services, waaronder documentverificatie en de mogelijkheid voor validators om identiteiten te bevestigen om CVC-tokens te verdienen.

In het eerste kwartaal van 2018 ging CVC verder naar bètaversie 1, waardoor de CVC-token-transactiemogelijkheden tussen partners en identiteitsproviders werden uitgebreid.

Vanaf vandaag is het Civics-product beschikbaar op het web en in de mobiele app. Ze doen momenteel open inschrijving voor serviceproviders en nodigen gebruikers uit om informatie in te dienen die kan worden gevalideerd op het netwerk.

Vinny’s eerdere ondernemingen waren onder meer de oprichter van een digitaal cadeaukaartplatform, Gyft, dat in 2014 werd overgenomen door First Data Corporation). Hij brengt meer dan een decennium aan ervaring mee uit de e-commerce-ruimte, waardoor hij zeer bekend is met KYC en andere identiteitsverificatieprocessen.

Vinny en de rest van het directieteam zijn gevestigd in San Francisco:

Jonathon Smith – Medeoprichter en CTO

15 jaar ervaring in bank- en technologieadvies voor bedrijven als Deloitte en RBS.

Chris Hart – COO

20 jaar senior financiële en IT-ervaring, laatstelijk als CFO bij Guidebook, Inc. en Nextag

ICO & Token-prestaties

Civic heeft in minder dan een maand $ 33 miljoen opgehaald met weinig tot geen marketing en onderscheidt zich als een succesvol ICO-verhaal dat de dingen ‘op de juiste manier’ deed.

Ze slaagden erin om de steun van de cryptogemeenschap te verzamelen door eerst een product te lanceren, deel te nemen aan Telegram-groepschats en geweldige ideeën te posten op populaire technische blogsites zoals Medium.com.

Het token werd in juli 2017 gelanceerd voor een prijs van $ 0,16. Het token heeft sinds de lancering twee grote pieken gehad, eenmaal op 11 augustus toen het naar $ 0,64 per token ging en opnieuw op 3 januari toen het $ 1,37 bereikte. U kunt CVC kopen op beurzen zoals Kucoin en Poloniex.

Voordelen

  • Civic heeft tot doel identiteitsfraude te voorkomen, wat een enorm probleem is zoals uiteengezet in het Witboek Civics; in 2016; 15,4 miljoen Amerikaanse volwassen slachtoffers. Verliezen ter waarde van $ 16 miljard
  • Serviceproviders kunnen jaarlijks miljarden dollars besparen op KYC-compliance
  • Gebruikers besparen tijd door hun identiteit niet herhaaldelijk te verifiëren voor elke nieuwe serviceprovider waarmee ze communiceren. Gebruikers in onderontwikkelde landen zullen profiteren van een digitale identiteit die ze kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot basisgezondheids- en financiële diensten, evenals de mogelijkheid om te stemmen

Nadelen

Betrouwbaarheid & Verificatieproces van validators

Om de persoonlijke informatie van gebruikers te verifiëren, hebben validators toegang nodig tot de niet-versleutelde versie van die informatie. Er wordt van hen verwacht dat ze dezelfde traditionele verificatiemethoden gebruiken (zoals kruisverwijzingen met openbare registers en andere KYC-compatibele processen) die de Civics-app zou moeten elimineren.

Dit betekent dat validators nog steeds de kosten van identiteitsverificatie moeten betalen, in de hoop dat ze hun verliezen kunnen terugverdienen door CVC-tokens te verdienen. Het whitepaper van Civic geeft echter aan dat de kosten van identiteitsverificatie onder traditionele methoden alleen maar duurder worden. Dit kan problemen opleveren voor validators die willen profiteren van het verifiëren van de gebruikersidentificatie.

Dit leidt tot een ander probleem, waarbij prikkels mogelijk niet sterk genoeg zijn om te voorkomen dat kwaadwillende validators persoonlijke gegevens van gebruikers naar partijen buiten het Civic-ecosysteem lekken. Als deze partijen bereid zijn meer te betalen dan wat validators aan CVC-tokens kunnen verdienen, is er geen garantie dat slechte acteurs niet zullen profiteren van de situatie.

Validators moeten (per definitie) toegang hebben tot leesbare gegevens van gebruikers om hun werk te kunnen doen. Dit legt een mogelijke zwakte in het systeem bloot als de prikkels niet sterk genoeg zijn om validators betrouwbaar te houden.

Daagt marketing uit voor 3 verschillende gebruikers

Civic behoeften:

  • Dienstverleners aan boord om gevalideerde identificatie van gebruikers te accepteren
  • Gebruikers moeten zich aanmelden en hun identificatie verstrekken
  • Validators om de informatie die gebruikers verstrekken te valideren om de attesten aan dienstverleners te verkopen

Elke groep kan niet bestaan ​​zonder de andere 2, en dus als Civic worstelt om een ​​van deze groepen te verwerven, werkt het hele ecosysteem niet.

Het argument tegen dit punt is dat de prikkel om CVC-tokens te verdienen interesse en deelname van gebruikers en validators zal trekken, en dat alle serviceproviders zich hoeven aan te melden. Het valt nog te bezien hoe ver het platform zal opschalen met tokens als primaire prikkel.

Leercurve

Identiteit is zo’n gevoelig onderwerp voor gebruikers, waardoor het bijna onvermijdelijk is dat Civic nieuwe gebruikers zal moeten uitleggen hoe de Blockchain werkt om hun privacy te beveiligen en hun gegevens veilig te houden. Dit zou een belemmering kunnen worden voor massale adoptie.

Wedstrijd

  • Selfkey: een bedrijf in Hongkong dat individuen helpt bij het beheren en opslaan van hun digitale identiteit op de blockchain voor gebruik voor verschillende onderling verbonden diensten zoals burgerschap, financiële dienstverleningstransacties en meer
  • Gedecentraliseerde ID: een platform dat de gebruiker de controle geeft over zijn ID en persoonlijke gegevens, die veilig worden overgedragen via de Blockchain en exclusief worden opgeslagen op het apparaat van de gebruiker.

Mocht u CVC overwegen?

Is CVC het waard

Afbeelding via Fotolia

Het concept van het beveiligen van digitale identiteit is zeer intrigerend en is ook fundamenteel voor wat de Blockchain vertegenwoordigt: gedecentraliseerd vertrouwen. Ik geloof dat elk token dat een echt probleem oplost, en dit doet door zich te houden aan de basisprincipes van wat een blockchain is en waarvoor moet worden gebruikt, een investering is die het overwegen waard is.

Op de lange termijn moeten de problemen waarnaar wordt verwezen onder ‘Tegens’ van Civic worden aangepakt om een ​​haalbare oplossing te vinden, maar op korte termijn is er een zeer sterke reden waarom CVC een van de populairste tokens op de markt kan worden. :

Sommigen hebben gespeculeerd dat de pieken van CVC zijn veroorzaakt door een grote toename van symbolische aankopen door walvissen (individuen of entiteiten die grote hoeveelheden CVC vasthouden). Grote bedrijven, die momenteel jaarlijks miljoenen dollars uitgeven aan niet-herbruikbare ID-verificatiemethoden, zouden nu zoveel mogelijk herbruikbare identiteitsinformatie kunnen kopen, terwijl de prijs van een CVC-token (de valuta die nodig is om ID’s te valideren) nog steeds goedkoop is.

Er wordt gespeculeerd dat dit de vraag naar de tokens stimuleert (buiten het algemene sentiment rond de crypto-valutaruimte). Ik denk dat dit logisch is, simpelweg omdat entiteiten die geïnteresseerd zijn in het werken binnen het Civic-ecosysteem, veel eerder tokens in grote hoeveelheden zullen kopen. Hoe meer tokens ze verwerven, hoe meer klanten ze automatisch kunnen verifiëren, wat de kosten van KYC-compliance drastisch verlaagt.

Een enkele gebruiker is misschien alleen geïnteresseerd in het verkopen van zijn ID-referenties aan een handvol serviceproviders, terwijl een serviceprovider zal proberen honderdduizenden identiteiten te verwerven om eventuele frictie tussen hen en klanten die hun producten / diensten willen kopen te verminderen..

Een andere manier om ernaar te kijken, is door de prijs van de huidige KYC-services te vergelijken met die van Civic. De huidige services zijn in USD en blijven voor het grootste deel altijd vast. ID-verificatie op Civic is echter geprijsd in CVC. Dit zal minder kosten omdat CVC in de loop van de tijd waardevoller wordt.

Dit moedigt serviceproviders die geïnteresseerd zijn in het ecosysteem natuurlijk aan om zoveel mogelijk CVC-tokens te kopen, zodat ze een vroeg voordeel kunnen hebben ten opzichte van concurrenten die laat aankomen in het ecosysteem..

Deze onbenutte vraag van serviceproviders naar CVC-tokens zou de komende maanden een toenemende opwaartse prijsdruk kunnen betekenen. Uiteraard moet Civic zich aan de roadmap houden om deze aanbieders te interesseren.

Gevolgtrekking

Civic pakt een enorm probleem aan dat heel goed past bij wat de Blockchain te bieden heeft.

Een systeem voor identiteitsverificatie moet gedecentraliseerd, open en versleuteld zijn om maximale waarde te bieden aan alle betrokken partijen. Dit geldt met name in onderontwikkelde landen, waar een gebrek aan goede identificatie mensen verhindert te stemmen of toegang te krijgen tot cruciale gezondheids- en financiële diensten.

De beste benadering voor Civic is om klein te beginnen door zich te richten op groepen die binnen hun eigen ecosysteem bestaan, en unieke identificatie te bieden voor toegang tot verschillende delen van dat ecosysteem. Universiteiten en grote bedrijven met 1.000+ medewerkers zijn hier een mooi voorbeeld van.

De gebruikers zijn de studenten / werknemers en de dienstverleners zijn de cafetaria, de fitnessruimte, de slaapzaal en de klaslokalen. Van daaruit zal Civic een gezonde database van gebruikers verwerven, wier gevalideerde identiteiten toegankelijk kunnen worden gemaakt voor dienstverleners buiten de bedrijven waarvoor ze werken en de scholen die ze bezoeken..

Deze aanpak moet zorgen voor een meer organische vorm van groei, door gebruikers in staat te stellen het Civic-ecosysteem binnen te gaan zonder hun dagelijkse processen voor identiteitsverificatie onmiddellijk te verstoren..

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me