Coinbase versus Uniswap – welke uitwisseling is beter?

>

Het debat over de vraag of gedecentraliseerde uitwisselingen beter zijn dan gecentraliseerde uitwisselingen woedt al jaren in de cryptowereld.

In theorie en geest kiezen de meeste cryptocurrency-gebruikers waarschijnlijk voor gedecentraliseerde uitwisselingen, aangezien cryptocurrency, nou ja, gedecentraliseerd is.

Het ethos om alles te decentraliseren betekent wegkomen van platforms zoals Coinbase in plaats van naar hen toe te bewegen. In de praktijk bieden gecentraliseerde beurzen echter nog steeds een soepelere, snellere en betrouwbaardere handelservaring.

Wacht even – is dat nog steeds waar? De opkomst en evolutie van Uniswap, een krachtige gedecentraliseerde uitwisseling die op Ethereum draait, doet ons afvragen of het tijdperk van de DEX nu begint.

Dus, wat is beter in de uitwisseling tussen Coinbase en Uniswap? Laten we eens kijken naar het aanbod van elke beurs, samen met een paar interessante extra’s voor je opleiding.

Kopieer ‘s werelds beste handelaren

Wanneer uw leider handelt, handelt u. Shrimpy werkt uw portfolio automatisch bij zodat deze altijd overeenkomt met die van uw leider. Blader door honderden cryptocurrency-handelaren om te kopiëren.

Snelle geschiedenis van gedecentraliseerde uitwisselingen

Gecentraliseerde versus gedecentraliseerde uitwisselingen – wat is het probleem?

Simpel gezegd, een gecentraliseerd exchange dwingt u om op een tussenpersoon te vertrouwen voor het verhandelen en opslaan van crypto-activa. Daarentegen laat een gedecentraliseerde uitwisseling peers die zelf-gehoste crypto-wallets gebruiken, anoniem verbinding maken en cryptocurrencies verhandelen.

De kern van de overtuiging dat gedecentraliseerde uitwisselingen beter zijn dan gecentraliseerde uitwisselingen, is de neiging van laatstgenoemde om te worden gehackt. Zie je, gecentraliseerde beurzen bewaren cryptocurrencies in wat bekend staat als hot wallets. Een hot wallet houdt crypto geladen voor gemakkelijke toegang, wat betekent dat dergelijke wallets op het netwerk zijn aangesloten en oh zo hackbaar zijn.

Als u voorbeelden van dergelijke hacks nodig heeft, hoeft u niet verder te zoeken dan de beruchte $ 500M + verliezen die zijn opgelopen tijdens de aanvallen op Mt. Gox en Coincheck.

Gedecentraliseerd beurzen lossen de beveiligingsproblemen op die cryptohandel belemmeren door p2p-handel tussen self-custody crypto-wallets mogelijk te maken. Zelfbewaring verwijst eenvoudig naar het feit dat u het bent, niet een beurs of derde partij, die uw crypto opslaat.

Er zijn sinds 2014 talloze pogingen gedaan om het DEX-formaat te gebruiken, maar geen enkele bleef echt hangen totdat EtherDelta erbij kwam. Hoewel EtherDelta een verscheidenheid aan problemen had die voortkwamen uit de off-chain architectuur van de beurs, droeg het bij aan zelfbewaring bij de handel. De slechte prestaties van de beurs waren de bron van veel klachten, maar terugkijkend zette EtherDelta de toon voor aanzienlijke vooruitgang in de ruimte.

Na EtherDelta vertakte de gedecentraliseerde uitwisselingsarchitectuur zich verder in twee richtingen: on-chain en off-chain. Het laatste resulteerde in de ontwikkeling van protocollen zoals 0x, terwijl het eerste ons het AMM-formaat (geautomatiseerde geldmaker) gaf dat wordt gebruikt door Bancor, en uiteindelijk Uniswap.

In feite is het AMM-formaat op de keten de basis voor bijna alle innovatie die wordt aangetroffen in gedecentraliseerde financieringsprotocollen zoals Compound, Aave, en Kromme.

Wat is Uniswap? De uitleg van 1 minuut

Uniswap is een gedecentraliseerd protocol waarmee u, samen met alle anderen in de wereld, tokens rechtstreeks vanuit uw door uzelf gehoste crypto-portemonnee kunt ruilen. U hoeft geen privacygegevens of privésleutels op te geven om Uniswap te gebruiken – sluit gewoon uw MetaMask aan en u bent klaar om te gaan.

Bij Uniswap is er geen tussenpersoon. Alleen jij, je collega’s en slimme contracten runnen de show. Er zijn twee hoofdfuncties van het Uniswap-protocol.

 1. Ruil ERC-20-tokens

 2. Verdien handelskosten door liquiditeit te bieden aan het protocol

U kunt dus enerzijds handelen zoals u gewend bent op andere beurzen, terwijl u anderzijds kunt profiteren door symbolische liquiditeit te verstrekken..

Hoe werkt Uniswap?

Uniswap krijgt veel shoutouts omdat het een gedecentraliseerde centrale is. Als we echter echt haren splijten, is het redelijk om te specificeren dat het niet echt een gedecentraliseerde uitwisseling is.

In plaats daarvan is de juiste term voor wat Uniswap is een geautomatiseerd liquiditeitsprotocol. Een geautomatiseerd liquiditeitsprotocol betekent dat Uniswap liquiditeit tussen handelaars faciliteert, maar geen liquiditeit opslaat of een orderboek beheert.

In plaats daarvan stelt Uniswap partijen in staat liquiditeitspools te creëren door tokens te storten in op Ethereum gebaseerde slimme contracten. Deze liquiditeitspools vormen de basis voor token swaps.

Als je het moeilijk vindt om je voor te stellen wat dit allemaal betekent, hier is een voorbeeld.

 1. Stel dat u zojuist een ERC-20-token heeft gemaakt. Om het waarde te geven en anderen ervoor te laten handelen, heeft uw nieuwe token een koppeling nodig met een vloeibaar ruilmiddel zoals ETH.

 2. U gebruikt dus Uniswap om een ​​liquiditeitspool te creëren tussen uw token en ETH door een X- en Y-bedrag van elk token te storten.

 3. Aangezien u de enige bent met uw token, geeft het koppelen aan ETH in een Uniswap-liquiditeitspool iedereen met ETH een gemeenschappelijke basis voor het kopen van uw token..

 4. Mensen hebben toegang tot uw geldmarkt via Uniswap en verhandelen ETH tussen hun portemonnee en de liquiditeitspool met slimme contracten. Naarmate meer portefeuilles worden blootgesteld aan uw cryptocurrency, beginnen swaps de andere kant op te gaan naarmate mensen terug handelen naar ETH.

Als je gewoon een ouderwetse altcoin-handelaar bent en je koffers wilt laden met de nieuwste munt, is het gebruik van Uniswap supereenvoudig.

 1. Ga naar uniswap.org, start de web-app

 2. Verbind uw MetaMask-portemonnee (zorg ervoor dat u ETH hebt voor gaskosten)

 3. Zoek het token dat u wilt ruilen in de vervolgkeuzelijst of voer het contractadres in

 4. Vul het bedrag in dat u koopt en handel vervolgens met de liquiditeitspool uit uw MetaMask-portemonnee

Het hele proces duurt slechts enkele minuten en is vrij intuïtief, dankzij het uitstekende UI-ontwerp. Ongeveer de enige moeilijkheid die u kunt tegenkomen, is om uw transactie te laten plaatsvinden wanneer er een hoog handelsvolume op uw geselecteerde token staat. Los dit op door de sliptolerantie-instellingen te verhogen.

Coinbase versus Kraken

Terwijl we spreken, vindt er een epische strijd plaats. Dit is de strijd tussen Kraken en Coinbase voor het marktaandeel van de fiat-to-crypto-transacties.

Voordelen van het gebruik van Uniswap versus Coinbase

Waarom zou je Uniswap gebruiken in plaats van Coinbase? Er zijn een aantal duidelijke voordelen vooraf.

 • Privacy – Coinbase zorgt ervoor dat u KYC-gegevens (ken uw klant) deelt. Naam, adres, geboortedatum – al het goede. Uniswap heeft geen gegevens nodig, behalve uw portefeuilleadres.

 • Veiligheid – Zeker, Coinbase-portefeuilles zijn FDIC-verzekerd. Hoewel dat leuk is, gaat er niets boven het opslaan van je eigen crypto & handelen vanuit uw eigen portemonnee met een DEX zoals Uniswap.

 • Token-lijsten – Coinbase is notoir traag om tokens aan hun uitwisseling toe te voegen. Ter referentie: Coinbase zojuist DNT vermeld, maar DNT is al een aantal jaren oud. Uniswap-vermeldingen zijn onmiddellijk in vergelijking, aangezien het enige dat nodig is, het creëren van een liquiditeitspool is.

 • Goedkope tarieven – Handelskosten zijn het brood en de boter van gecentraliseerde beurzen zoals Coinbase. Coinbase berekent 0,5% kosten voor transacties tot $ 10K. Ze brengen u ook het gas in rekening dat wordt gebruikt voor Ethereum-overdrachten als het moeilijk wordt. Daarentegen brengt Uniswap 0,3% in rekening, ongeacht het verhandelde bedrag.

 • Zelfbewaring – Heb je het crypto-adagium gehoord, niet je sleutels, niet je portemonnee? Het betekent dat tenzij u de privésleutels van uw portemonnee bezit, deze niet van u is. Coinbase-portefeuilles worden bewaard door de beurs. Toegang tot uw portemonnee en het geld erin kan op elk moment worden geblokkeerd of ingehouden. Uniswap bewaart uw crypto niet – het laat dat aan u over, wat betekent dat u altijd het eigendom van uw crypto-activa behoudt.

Nadelen van het gebruik van Uniswap versus Coinbase

Niet alles aan Uniswap is rozen en eenhoorns. Net als al het andere heeft Uniswap zijn eigen nadelen.

 • Onvoorspelbare gaskosten – Een van de nadelen van het gebruik van Uniswap is het betalen van gaskosten. Uniswap draait op het Ethereum-netwerk. Soms raakt Ethereum overbelast, vooral wanneer er veel Uniswap-activiteit plaatsvindt. Dit leidt tot hoge gaskosten – soms $ 30 per transactie of meer. Wanneer Ethereum echter overbelast raakt, brengt Coinbase u ook gaskosten in rekening. Als het op gas aankomt, zijn Uniswap en Coinbase een wasbeurt.

 • Kosten maken met mislukte tx’s – Wanneer Uniswap het bijzonder druk heeft, is het vrij eenvoudig om uw transactie te weigeren door laag gas te gebruiken. Zelfs bij de aanbevolen gasinstellingen heeft Uniswap de gewoonte om tijdens uren met een hoog handelsvolume alle GWEI-bereiken af ​​te wijzen, behalve de hoogste. Zelfs als uw transactie mislukt, verliest u nog steeds het gas. Aangezien Coinbase in bewaring gehouden activa en een orderboek gebruikt om te handelen, hoeft u zich geen zorgen te maken over mislukte transacties.

 • Tapijt trekt – Het trekken van het vloerkleed is een zeer recent fenomeen dat verwijst naar de overvloedige zwendelfiches die op Uniswap circuleren. Omdat Uniswap niet gereguleerd is, iedereen kan liquiditeit toevoegen en handelen voor een ERC-20-token mogelijk maken. Het enge is dat veel van deze tokens zwendelprojecten zijn die de ene dag verschijnen en de volgende dag weer verdwenen zijn. Coinbase voert grondig due diligence-onderzoek uit op alle activa die aan hun platform zijn toegevoegd, wat betekent dat u met absoluut vertrouwen in cryptocurrencies kunt handelen.

Mocht u Uniswap gebruiken in plaats van Coinbase?

Gedecentraliseerde uitwisselingen hebben een lange weg afgelegd sinds de EtherDelta-dagen. Uniswap is bijna net zo eenvoudig als de Square Cash-app voor het verhandelen van altcoins en het verdienen van vergoedingen voor gestorte activa.

Wanneer moet u Uniswap gebruiken in plaats van Coinbase??

 • U wilt met privacy handelen en uzelf niet identificeren

 • Het is belangrijk voor u om altcoins te krijgen zodra ze op de markt komen

 • U waardeert de veiligheid van zelfzorgportefeuilles

 • U wilt geld besparen op handelskosten

 • Je ondersteunt graag geavanceerde cryptotechnologie en wilt DeFi proberen

Wanneer moet u Coinbase gebruiken in plaats van Uniswap??

 • U wilt crypto met contant geld kopen

 • U wilt crypto voor contant geld verkopen

 • Het hebben van een door FDIC verzekerde portemonnee is belangrijk voor u

 • Voor belastingdoeleinden wilt u een handelsgeschiedenis die gemakkelijk te exporteren is

 • U geeft er de voorkeur aan dat de beurs asset due diligence voor u uitvoert

 • Het hebben van een mobiele app om crypto te verhandelen is belangrijk voor u

Uniswap Veelgestelde vragen

In tegenstelling tot Coinbase wordt Uniswap niet gereguleerd door overheidsinstanties. Hoe speelt dat in op de legaliteit van Uniswap-transacties?

Gebruikt Uniswap legaal?

Het gebruik van Uniswap is legaal voor zover er geen specifieke wetgeving tegen is. De wet rond Uniswap is echter duister, net als voor de meeste niet-gereguleerde cryptocurrency-tools. Houd daarom uw Uniswap-transacties bij als u er in uw land rekening mee moet houden.

Handelt Uniswap belastbare gebeurtenissen?

Transacties met Uniswap zijn belastbare gebeurtenissen die vergelijkbaar zijn met transacties met Coinbase. In tegenstelling tot Coinbase maakt Uniswap het niet gemakkelijk om uw handelsgeschiedenis te exporteren voor boekhoudkundige doeleinden. Gebruik een portfoliotracker om uw Uniswap-transacties bij te houden en dingen te vereenvoudigen die op de belastingdag komen.

Wie beheert de Uniswap-centrale?

Uniswap is een op Ethereum gebaseerd protocol voor het creëren van liquiditeit tussen ERC-20-tokens. Iedereen kan het Uniswap-protocol integreren of als basis gebruiken voor een nieuw protocol. Het korte antwoord is dus gebruikers die communiceren met slimme contracten, gebruiken Uniswap, daarom is de uitwisseling gedecentraliseerd.

Handelt op Uniswap veilig?

Uniswap is een gedecentraliseerde beurs die handel mogelijk maakt tussen zelfbewaarde portefeuilles. Omdat de beurs geen orderboek heeft en geen activa bezit, is het opmerkelijk veilig in vergelijking met traditionele beurzen.

Het grootste risico bij het handelen op Uniswap is vallen voor zwendelprojecten of het kopen van zwendelstokens. Een scam-token is meestal een token die zich voordoet als een token dat bij een legitiem project hoort. Om te voorkomen dat u dergelijke tokens koopt, Controleer altijd het contractadres van de token om zijn legitimiteit te verifiëren alvorens te handelen.

Is Uniswap echt gedecentraliseerd?

Uniswap is een open-sourceprotocol dat draait op Ethereum, zelf een gedecentraliseerd blockchain-netwerk. Nu Ethereum met de lancering van ETH 2.0 overgaat op PoS-consensus, is Uniswap technisch gezien klaar om nog meer gedecentraliseerd te worden.

Wie heeft Uniswap?

In 2018 creëerde en lanceerde Hayden Adams Uniswap op het Ethereum-mainnet. Na een ontmoeting met Ethereum-oprichter Vitalik Buterin en het tonen van de code van Uniswap, Buterin stelde voor om Uniswap opnieuw te schrijven met Vyper voordat u een ETH-stichtingssubsidie ​​aanvraagt.

Het was echter Alan Lu, een onderzoeker bij Gnosis, die voor het eerst de marktmaker bedacht die Uniswap tegenwoordig gebruikt..

Wat is DeFi?

Gedecentraliseerde financiering is iets waar crypto-insiders jarenlang hartstochtelijk over hebben gepest uitleggen het concept.

Extra goede resultaten

Hoe maak je een crypto-handelsbot met Python

De eenvoudige handelsstrategieën voor cryptocurrency-arbitrage

Script voor Bitcoin Price Live Ticker (met behulp van websockets)

Threshold Rebalancing voor Crypto Portfolio Management

Crypto Trading 101: Selectie van portfolio-activa

Ons sociale handelsplatform

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om te komen leren over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Bedankt voor het langskomen!

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me