Coinmama Review: complete beginnershandleiding

Nu Bitcoin en andere cryptovaluta’s mainstream worden, is de informele belegger steeds meer op zoek naar manieren om deze digitale activa op de meest efficiënte manier te kopen..

Coinmama is een van de meer gevestigde cryptocurrency-uitwisselingen en biedt een service die precies dat biedt.

Coinmama staat ook bekend als iets dat mensen een “Fiat Gateway” noemen. Dit zijn in wezen beurzen waar mensen hun fiat-valuta kunnen inwisselen voor een cryptocurrency. Er zijn andere gevestigde beurzen die deze service aanbieden, dus hoe verschilt Coinmama?

In deze uitgebreide Coinmama-recensie zullen we u door alle stappen leiden die nodig zijn om cryptocurrency op de beurs te kopen. We zullen ook dieper ingaan op de beveiliging, klantenondersteuning, vergoedingen en gebruikerservaring.

Overzicht

Coinmama is een ‘exchange’ waarmee gebruikers Bitcoin, Etheruem, Bitcoin Cash, Litecoin en Cardano kunnen kopen met een creditcard of betaalpas.

Dit wordt mogelijk gemaakt door te integreren met Simplex, een fintech-bedrijf dat zich richt op online betalingsverwerking en fraude. Ze verwerken creditcardbetalingen voor goederen en diensten die online worden verkocht.

Voor sommigen wordt Coinmama niet als een uitwisseling beschouwd, omdat je op hun site eigenlijk geen cryptovaluta’s kunt verhandelen. Momenteel is het enige doel om op te treden als een fiat-gateway waar mensen cryptovaluta’s kunnen kopen met hun creditcards.

Het platform bestaat al sinds 2013 en heeft een sterke reputatie opgebouwd in de cryptocommunity. Ze zijn geregistreerd in Slowakije, maar zijn eigendom van New Bit-ondernemingen, met het hoofdkantoor in Israël.

Coinmama is ook beschikbaar in ongeveer 226 landen, waaronder 23 staten in de VS..

Is Coinmama veilig?

Coinmama slaat geen creditcardgegevens op hun server op en vereist identiteitsverificatie voordat cryptovaluta’s kunnen worden gekocht. U moet uw naam, adres invoeren en een geldig legitimatiebewijs overleggen.

Coinmama gebruikt ook Trust Guard en Comodo om uw veiligheid te garanderen (beide met behulp van 256-bit SSL-codering op pagina’s die privé-informatie bevatten). Er wordt echter geen gebruik gemaakt van 2-factor authenticatie, waardoor uw wachtwoord extra veilig moet zijn om diefstal te voorkomen. Coinmama is ook een gecentraliseerde uitwisseling, wat betekent dat ze één enkel storingspunt hebben en dat de kans groter is dat gedecentraliseerde uitwisselingen uw persoonlijke gegevens openbaar maken.

Ten slotte zou Coinmama het niet aanbieden van een online portemonnee eigenlijk als een voordeel kunnen worden gezien omdat het gebruikers dwingt om hun eigen digitale portemonnee op te zetten, wat de transactie en opslag van crypto-valuta’s uiteindelijk veiliger maakt. Dit is in tegenstelling tot andere gecentraliseerde centrales die uw privésleutels bevatten.

Coinmama-vergoedingen

Coinmama rekent zeer hoge kosten. De Bitcoin- en Etheruem-prijzen die op hun website worden weergegeven, zijn inclusief een vergoeding van 5,9%. Bovendien brengen hun verwerkers voor creditcard- / debetkaarttransacties een extra vergoeding van 5,00% in rekening (deze vergoeding wordt toegevoegd nadat u uw betalingsmethode hebt gekozen).

Dit brengt de totale vergoedingen op 10,9%.

Ter vergelijking: Coinbase rekent 4% kosten voor creditcard- en debetkaarttransacties, 1,49% kosten voor transacties die worden gedaan vanuit uw online Coinbase-portemonnee en 1,49% voor aankopen die rechtstreeks vanaf uw bankrekening zijn gedaan..

Asset-ondersteuning

Coinmama biedt de 3 belangrijkste cryptovaluta’s; Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, evenals Litecoin en Cardano (ADA). Hoewel dit nog een munt is dan op andere beurzen zoals Coinbase, is het nog steeds veel minder dan bij andere Fiat-gateways zoals Kraken.

Er is natuurlijk niets dat u ervan weerhoudt om een ​​van deze munten op Coinmama te kopen en vervolgens uw munten naar een grotere beurs zoals Poloniex of Binance te sturen om de Altcoin van uw keuze te kopen..

Financierings- / opnamemogelijkheden

Coinmama slaat uw cryptovaluta’s nooit op hun site op, dus er zijn geen financierings- / opnamemogelijkheden. Wanneer u voor munten betaalt, worden uw munten onmiddellijk overgebracht naar uw portemonnee (hoewel het in sommige gevallen duurt 24 uur of meer te verwerken​.

Hoewel de kosten voor de aankoop behoorlijk hoog zijn, zijn er geen kosten voor het verzenden van de munten naar uw adres. Er zijn een aantal uitwisselingen die kosten in rekening brengen of een minimale opnamevereiste hebben.

De klantenservice van Coinmama

De website van Coinmama bevat een helpcentrum waar u de trefwoorden kunt typen voor al uw vragen, en het zal u naar een artikel leiden dat in de ‘kennisbank’ is geschreven..

Ze hebben ook een contactpagina waar u uw e-mailadres en details van het probleem dat u ondervindt, kunt invoeren. Ze antwoorden doorgaans binnen 24 uur, wat ongeveer de standaard responstijd is voor de meeste uitwisselingen. Ze reageren ook op opmerkingen of directe berichten op hun Facebook-pagina.

Makkelijk te gebruiken

De mogelijkheid om een ​​creditcard te gebruiken, maakt Coinmama een geweldige service voor mensen die voor het eerst cryptovaluta kopen.

Er wordt echter geen online portemonnee aangeboden, wat betekent dat gebruikers moeten weten hoe ze hun digitale of offline portemonnee moeten instellen voordat ze aankopen doen op Coinmama..

U kunt uw gekochte munten ook niet naar adressen sturen die niet van u zijn (u moet uw portefeuilleadres verifiëren door eerst op een bevestigingsmail te klikken die naar u is verzonden voordat u een aankoop doet).

Ten slotte, hoewel ID-verificatie de service veiliger maakt, betekent dit ook dat u niet meteen munten kunt kopen wanneer u de site voor het eerst bezoekt. Het kan zijn dat u een paar uur of zelfs dagen moet wachten.

Registreren & Verificatie

Meld u aan door hieronder uw e-mailadres, wachtwoord en andere vereiste gegevens in te voeren en klik vervolgens op ‘Account maken’.

Registreer een account Coinmama

Coinmama zal je dan een e-mailadres sturen om je account te verifiëren. Zodra u op de e-mail klikt, wordt u teruggeleid naar de site.

Om munten te kopen, moet u eerst uw identiteit verifiëren.

De site heeft drie verificatieniveaus, die elk meer details vereisen dan de vorige. Met niveau 1 kunt u tot $ 15.000 aan cryptovaluta’s kopen, niveau 2 staat tot $ 50.000 toe en niveau 3 staat tot $ 1 miljoen toe.

Voor verificatieniveau 1 vraagt ​​de site je om je volledige naam, telefoonnummer, geboortedatum en adres.

Verifieer de identiteit op Coinmama

U moet dan uw officiële ID-nummer en vervaldatum invullen. De wachttijd voor verificatie kan enkele uren tot enkele weken duren.

Vorig jaar stond Coinmama gebruikers toe om tot $ 150 in Bitcoin te kopen zonder identiteitsverificatie, maar dat lijkt niet meer het geval te zijn. Dit kan zijn in reactie op strengere KYC- (Know Your Customer) en AML- (Anti Money Laundering) regelgeving.

U hebt nu een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs nodig om een ​​hoeveelheid cryptovaluta te kopen.

Hoe te kopen

Zodra uw identificatie is geverifieerd, kunt u beginnen met het kopen van cryptovaluta’s via een van de verschillende opties in het zijbalkmenu:

Klik op ‘Bitcoin kopen’ om de aankooppagina te openen. Hier kunt u verschillende pakketten kiezen die Coinmama aanbiedt voor het kopen van Bitcoin, of u kunt verder naar beneden op de pagina scrollen om een ​​bepaald bedrag te kopen. Met de optie specifiek bedrag kunt u een schuifregelaar naar links of rechts verplaatsen om het exacte aantal Bitcoin aan te geven dat u wilt. De minimaal te kopen Bitcoin per dag is 0,011 (of ~ $ 100), en het maximum is 0,563 (of ~ $ 5.000).

Selecteer Bitcoin Buy Coinmama

Zodra u de gewenste hoeveelheid Bitcoin heeft geselecteerd, wordt de wisselkoers op het moment van uw aanstaande aankoop vergrendeld. Dit betekent dat u de exacte hoeveelheid cryptovaluta ontvangt die u heeft besteld, ongeacht de marktschommelingen die optreden terwijl u invoert. uw betalingsgegevens.

De volgende stap is het selecteren van uw betalingsmethode. Nadat u uw creditcardgegevens heeft ingevoerd, voert u uw Wallet-adres in en klikt u op ‘Betaling voltooien’.

Voltooi betaling Coinmama

Zodra de betalingsgegevens zijn geaccepteerd, wordt de Bitcoin onmiddellijk naar uw Wallet-adres verzonden. Als uw bestelling om welke reden dan ook wordt afgebroken, maakt Coinmama het geld binnen 48 uur terug op uw bankrekening.

In tegenstelling tot Coinbase en andere beurzen, biedt Coinmama geen online portemonnee aan, wat betekent dat gebruikers al een wallet-configuratie moeten hebben voordat ze beginnen met het kopen van crypto..

Om veiligheidsredenen slaat Coinmama uw creditcardgegevens niet op hun servers op. Coinmama gebruikt ook Trust Guard en Comodo om uw veiligheid te garanderen. Beide beveiligingsspecialisten gebruiken 256-bits SSL-codering op pagina’s die privé-informatie bevatten.

Coinmama Mijn bestellingen

U kunt op de knop ‘Bestellingen’ in het zijbalkmenu klikken om uw bestellingen te bekijken:

Coinmama-wedstrijd

Coinmama-wedstrijd

Hoewel Coinmama duidelijk een aantrekkelijke methode is om uw Fiat voor Crypto rechtstreeks in uw portemonnee in te wisselen, zijn er alternatieven. Deze omvatten andere met meer gecentraliseerde en gedecentraliseerde opties. Hieronder ziet u hoe Coinmana het doet ten opzichte van hun meest waarschijnlijke concurrentie.

Coinmama versus Coinbase

  • Coinbase is een veel populairdere service (34 miljoen bezoeken per maand vergeleken met Coinmama’s 600.000 bezoeken per maand)
  • In tegenstelling tot Coinbase is Coinmama een ‘alleen kopen’ uitwisseling. U kunt alleen cryptovaluta’s kopen met uw creditcard en deze vervolgens overbrengen naar uw digitale of offline portemonnee voor opslag. Met Coinbase kunt u aankopen doen met een bankpas / creditcard, een directe storting van uw bankrekening en een bankoverschrijving. Coinbase heeft ook een online portemonnee om je cryptovaluta’s op te slaan, en je kunt dat geld naar andere portemonnees sturen die niet van jou zijn door hun adres in te voeren.
  • Coinmama berekent hogere creditcardkosten dan Coinbase (5,9% vergeleken met 4%).
  • Coinmama is alleen toegankelijk via het web en de mobiele browser, terwijl Coinbase een mobiele app heeft.
  • Coinbase is de meer populaire service, heeft meer geld en meer gebruik. Dit betekent echter ook dat het langer kan duren voordat ze reageren op vragen van gebruikers.
  • Coinbase is gevestigd in San Francisco, terwijl Coinmama is gevestigd in Slowakije. Dit onderscheid kan van invloed zijn op de hoeveelheid persoonlijke gegevens die gebruikers willen vrijgeven wanneer ze zich aanmelden.

Coinmama versus lokale bitcoins

  • Lokale Bitcoins en Local Bitcoin Cash bieden een peer-to-peer-service voor het uitwisselen van munten. Dit maakt het efficiënter omdat er geen ID-verificatieproces vereist is en gebruikers hun crypto snel kunnen krijgen door simpelweg de persoon met wie ze uitwisselen te ontmoeten. Sommigen geven misschien de voorkeur aan dit proces omdat het u in staat stelt transacties uit te voeren met een echt persoon, op die manier weet u wanneer u een betaling doet, u gegarandeerd uw cryptovaluta in ruil krijgt..
  • Er worden geen belangrijke gegevens ingevoerd op de LocalBitcoins-site, dus u verliest minder snel essentiële informatie als er een hack plaatsvindt. Coinmama vereist dat u uw officiële ID invoert, waardoor gebruikers als internationaal bedrijf meer risico kunnen lopen.
  • Er zijn vrijwel geen kosten verbonden aan het wisselen van lokale bitcoin of lokale bitcoin cash.
  • Een voordeel dat Coinmama heeft ten opzichte van lokale Bitcoin is dat het is geregistreerd bij FINCEN (het Financial Crimes Enforcement Network) in de VS als een geldservicebedrijf. Dit beschermt ze tegen afsluiten en geeft hun gebruikers het vertrouwen dat ze legaal opereren.

Gevolgtrekking

Over het algemeen lijkt het erop dat Coinmama probeert gebruikers de veiligheid van Coinbase te bieden, terwijl het ook transacties snel en efficiënt maakt. Als u echter bedenkt hoe lang het kan duren om het ID-verificatieproces te doorlopen, is het transactieproces eigenlijk vrij traag.

De prijzen van cryptovaluta’s zijn zeer volatiel, dus wanneer een gebruiker besluit om Bitcoin tegen een bepaalde prijs te kopen, verwachten ze niet enkele dagen te wachten voordat hun ID is geverifieerd voordat ze de munten kunnen kopen. Tijdens het wachten konden ze zich gemakkelijk aanmelden bij Local Bitcoin en hun munten kopen bij iemand in de buurt.

Bovendien zouden gebruikers die privacy verwachten, het ID-verificatieproces niet willen doorlopen, noch zouden ze hun creditcardgegevens willen invoeren. Financiële instellingen zijn nog niet op hun gemak bij het accepteren van transacties van crypto-valutadiensten en kunnen proberen transacties op de site van Coinmama te blokkeren of ongedaan te maken..

In het geval van lokale Bitcoin en Local Bitcoin cash, nemen ze alleen de rol van tussenpersoon op zich tussen u en de persoon die de cryptovaluta’s verkoopt.

Dit peer-to-peer-systeem met minimale verificatie zorgt voor de meest brede acceptatie (zoals aangetoond door lokale Bitcoins 6 miljoen maandelijkse websitebezoekers).

Uiteindelijk zou Coinmama moeten beslissen of ze meer feature-heavy willen zijn zoals Coinbase, en een online portemonnee willen aanbieden voor het opslaan en verzenden van crypto, of dat ze de toegangsdrempels willen verlagen en slanker willen zijn zoals Local Bitcoins.

Welke richting ze ook kiezen, het zou gebruikers een veel betere ervaring geven in vergelijking met wat momenteel wordt aangeboden.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia & Coinmama

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me