Coinsquare Review: complete beginnershandleiding

In deze Coinsquare-recensie zullen we een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen in Canada bekijken.

Ze zijn de afgelopen twee jaar aanzienlijk gegroeid en vormen een van de beste Canadese uitwisselingen. Ze zijn echter ook niet vrij van controverse. In 2020 leed de beurs niet alleen een inbreuk op persoonsgegevens, maar de CEO werd ook beschuldigd van wash-trading in de orderboeken van Coinsquare.

Dus is Coinsquare nog steeds veilig?

In deze Coinsquare review zullen we proberen daar antwoord op te geven. We zullen dieper ingaan op de beveiligings- en handelsfunctionaliteit. We zullen u ook enkele toptips geven waarmee u rekening moet houden voordat u hier handelt.

Coinsquare Canada

Zoals gezegd is Coinsquare een grote beurs die is gevestigd in Toronto, Canada. Ze begonnen als Coinsquare.io als een pure retail cryptocurrency-uitwisseling, maar zijn sindsdien verhuisd naar Coinsquare.com en hebben het bedrijf uitgebreid.

Ze hebben een mijnbouwonderneming geopend, evenals een kapitaalmarktafdeling die zich zal richten op vermogende individuele investeerders en instellingen.

Het bedrijf is opgericht in 2014 en is sindsdien flink gegroeid. Ze hebben de afgelopen jaren meer dan $ 47,3 miljoen ingezameld, waarbij de meest recente financieringsronde $ 30 miljoen binnenhaalde. Tegenwoordig zijn er meer dan 90 werknemers op kantoor en ze hopen tegen het einde van het jaar meer dan 200 in dienst te hebben.

Dit heeft Coinsquare geholpen om de dominante cryptocurrency-uitwisseling in Canada te worden en ze zijn uitgegroeid tot meer dan 100.000 gebruikersaccounts op de exchange.

Coinsquare heeft ook het geluk gehad dat zij een van de uitwisselingen waren die baat hadden bij de ineenstorting van QuadrigaCX. Voor degenen die het niet weten, Quadriga was de uitwisseling die ten onder ging toen de CEO stierf met de privésleutels.

Er zijn echter een aantal andere Canadese cryptocurrency-uitwisselingen geweest die hun activiteiten hebben uitgebreid. Dit zijn onder meer BitBuy, Coinsmart en Coinberry. Dit betekent dat de markt steeds sterker wordt.

Is Coinsquare veilig?

Beveiliging en uitwisselingsveiligheid is een van de belangrijkste overwegingen voor elke gecentraliseerde uitwisseling.

Dit geldt met name voor Canadese cryptocurrency-handelaren, gezien de recente ineenstorting van QuadrigaCX. Duizenden gebruikers hebben miljoenen dollars verloren vanwege de slechte operationele praktijken van de CEO en het managementteam.

Gelukkig voor Coinsquare hebben ze in hun 4-jarige geschiedenis geen enkel incident gehad – dus dat is een pluspunt. Dit kan waarschijnlijk te maken hebben met hun uitwisselings- en gebruikersprotocollen. Hieronder staan ​​enkele van deze systemen en tools die de centrale implementeert.

Wissel beveiliging uit

Coinsquare maakt gebruik van bekende beveiligingsprotocollen als het gaat om muntbeheer en servertests. Ze hebben bijvoorbeeld een systeem van 95% gekoelde opslag van munten in hun beheer. Koude opslag betekent dat ze de privésleutels van de munten offline opslaan en dat er geen lucht is van internet. Dit zijn enkele van de veiligste manieren om hackers ver van de munten te houden.

Een andere zorg voor een beurs is het uit het oog verliezen van grootboekbeheer en rekeningsaldi. Dit is bijvoorbeeld gebeurd bij de Bitgrail-beurs. Coinsquare beheert hun grootboeken “ongeveer 2346” keer per dag, zodat ze alles kunnen bijhouden wat verschuldigd is.

Ten slotte beweren ze dat ze hun servers hebben getest op stresstests om er zeker van te zijn dat ze niet het slachtoffer worden van DDoS (Dedicated Denial of Service Attacks). Iedereen die op beurzen zoals Bitfinex heeft gehandeld, zal weten hoe stressvol DDoS-aanvallen kunnen zijn, omdat ze de beurs platleggen en u ervan weerhouden toegang te krijgen tot uw munten..

Gebruikersbeveiliging

Coinsquare heeft ook maatregelen genomen aan de gebruikerskant om u te beschermen tegen phishingaanvallen en hackers die proberen toegang te krijgen tot uw account. Ze hebben bijvoorbeeld tweefactorauthenticatie die u helpt uw ​​account te beveiligen in het geval dat iemand uw wachtwoorden in handen krijgt.

Dit is niet standaard geactiveerd, dus we raden u aan het te activeren op het moment dat u Coinsquare gaat gebruiken om uzelf vanaf het begin te beschermen..

SSL beveiligd Coinsquare

SSL, ga voor groen

Ze hebben ook beveiligde SSL-communicatie geïmplementeerd om het risico van man-in-the-middle-aanvallen te vermijden die zouden kunnen proberen uw internetverkeer te onderscheppen. Daarom moet u altijd zoeken naar het veilige groene hangslot wanneer u inlogt op Coinsquare om er zeker van te zijn dat u zich niet op een phishing-site bevindt..

Het spreekt voor zich dat u nooit veel munten op een beurs mag achterlaten. Zoals het gezegde gaat…

Als u de sleutels niet heeft, bent u niet de eigenaar van de munten

Gegevenslek

Ondanks al deze vermeende beveiligingsprocedures kreeg Coinsquare begin juni 2020 te maken met een datalek. De inbreuk was geen hack maar gegevensdiefstal van een eerdere medewerker. Deze informatie kwam vervolgens op het darkweb terecht.

De hackers die de gegevens konden bemachtigen, hadden toegang tot gsm-nummers, e-mails en identiteitsdocumenten. Dit is vooral riskant omdat deze informatie kan worden gebruikt om een ​​sim-swap-aanval uit te voeren. Voor degenen die het niet weten, deze sim-swap-aanvallen zijn behoorlijk destructief geweest voor degenen die hun munten op de beurs hebben gezet.

De hacker heeft een deel van de gegevens gedeeld met de Moederbord publicatie om te verifiëren dat ze er inderdaad toegang toe hebben gehad. Ze hebben meer dan 5.000 contactgegevens van gebruikers. Dit was niet alleen een veiligheidsbedreiging voor die gebruikers op Coinsquare, maar het stelde hen ook bloot aan mogelijke exploits op andere exchanges en services die ze gebruikten.

Coinsquare zei dat het datalek is bekendgemaakt aan alle gebruikers, de autoriteiten en de dataregulators. Dit is nog steeds niet geweldig om te horen voor die handelaren die hun gegevens hebben laten exfiltreren.

Dekking van activa

Coinsquare begon als een Bitcoin-uitwisseling, maar heeft onlangs de dekking van hun cryptocurrency-activum uitgebreid met Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Dash, Ripple XRP en Stellar Lumens (XLM).

Coinsquare is wat een “Fiat Gateway” wordt genoemd, voornamelijk voor gebruik door Canadese handelaren die hun CAD willen gebruiken om cryptocurrencies te kopen. Hoewel veel gebruikers vertrouwd zouden zijn met de munten die Coinsquare te bieden heeft, is er altijd de mogelijkheid om deze munten naar een andere cryptocurrency-uitwisseling te verplaatsen en andere altcoins op te halen..

Cryptocurrency Converter Coinsquare

Currency Converter bij Coinsquare

Daarom kunnen Canadese cryptocurrency-investeerders hun Bitcoin kopen met hun Canadese dollars op Coinsquare en ze vervolgens naar een andere exchange zoals Kraken of Binance verplaatsen om de kleinere altcoins te kopen. Als u een idee wilt krijgen hoeveel crypto u op dit moment met uw dollars op hun platform kunt kopen, kunt u hun valuta-omzetter gebruiken.

Coinsquare-vergoedingen

De handelskosten bij Coinsquare zijn relatief eenvoudig te begrijpen en zijn erg aantrekkelijk. In vergelijking met andere Fiat-beurzen bedragen de handelskosten bij Coinsquare zelfs minstens de helft.

Ze hebben twee soorten orders, namelijk marktorder “Bitmarkten” of een Quicktrade.

Bit Markets-vergoedingen

Voor de BitMarkets-transacties hanteren ze een maker / taker-model waarbij degenen die een markt maken een iets lagere vergoeding hebben dan degenen die de marktprijs nemen. Wanneer u handelt op de Bit Markets-beurs, betaalt u 0,1% als “Maker” en 0,2% als “nemer”.

Dus wat bedoelen we met een ‘maker’ en ‘nemer’?

Simpel gezegd, een nemer is een persoon die liquiditeit wegneemt van de beurs door te voldoen aan een andere order die al in de boeken staat. U betaalt een iets hoger tarief omdat u de orderboeken van Coinsquare “uitdunt”.

Aan de andere kant, als u een maker bent, plaatst u een order die afwijkt van de huidige prijs en dus voegt u liquiditeit toe aan de markten. Daarom ontvang je een iets lagere vergoeding.

Snelle handelskosten

Als u daarentegen snel cryptocurrencies wilt kopen zonder uw bestellingen in het boek te hoeven plaatsen, dan kunt u kopen met een Quicktrade. Hier is uw tegenpartij bij de transactie Coinsquare en betaalt u een vast bedrag voor de transactie.

Als u Bitcoin ruilt voor een andere munt, wordt u het eenmalige tarief van 0,2% in rekening gebracht. Als alternatief, als u een altcoin verhandelt voor een andere altcoin (helemaal geen Bitcoin), betaalt u een dubbele vergoeding van 0,4%.

Ter vergelijking: als u de hoogste vergoeding voor de transactie zou krijgen met 0,4%, is dit nog steeds vrij laag vergeleken met de vergoeding van 1,49% die bijvoorbeeld bij Coinbase wordt toegepast..

Coinsquare-betaalmethoden

Er zijn een aantal manieren waarop u geld kunt storten / opnemen van uw account bij Coinsquare. Ze hebben relaties met een flink aantal Canadese banken, wat betekent dat CAD-financieringsopties relatief eenvoudig zijn. Hieronder staan ​​de financieringsmogelijkheden samen met vergoedingen en doorlooptijden.

Voordat u besluit geld op uw account te storten, is het belangrijk op te merken dat u moet worden geverifieerd en de vereiste KYC-stappen hebt voltooid. We zullen dit allemaal hieronder behandelen.

Financieringsrekening

Betalingsmiddel Min Max. Hoogte Vergoeding Verwerkingstijd Inhouding
Interac e-Transfer (r) $ 100 $ 3.000 0% 1-5 + dagen 3
Kredietkaart $ 100 $ 5.000 10% Onmiddellijk 7 dagen
Flexepin $ 20 $ 500 0% Onmiddellijk Onmiddellijk
Bankcheque $ 1.000 $ 9.000 0% 1-3 + dagen 14 dagen
Postwissel $ 100 $ 999 0% 1-3 + dagen 5 dagen
Overschrijving $ 10.000 $ 300.000 0% 0-3 + dagen Onmiddellijk

In het bovenstaande is de “inhouding” de tijd die Coinsquare nodig heeft om uw geld aan uw account toe te wijzen. Dit kan worden afgezien voor die handelaren zijn terugkerende klanten. De hierboven vermelde “dagen” zijn ook werkdagen. De “max” wordt bepaald door de som van alle fondsen die in een periode van 24 uur op de rekening zijn gestort.

Iets waar veel mensen een probleem mee lijken te hebben, zijn de kosten voor crypto-creditcardaankopen. Dit is behoorlijk exorbitant met 10% (vergeleken met 3,9% bij Coinbase). Veel banken in Canada proberen dit echter wel outlaw crypto creditcard aankopen dus het lijkt redelijk.

Je kunt natuurlijk ook geld op je account storten met cryptocurrency. In dit geval bepaalt de tijd die het duurt voordat uw transactie is verwerkt, hoe lang het duurt voordat deze op uw account wordt geplaatst. Ze brengen geen kosten in rekening om uw account te crediteren met crypto.

Opname-opties

Als u uw geld in Canadese dollars wilt opnemen, zijn de volgende mogelijkheden om dit te doen.

Betalingsmiddel Min Max. Hoogte Vergoeding Verwerkingstijd
Directe bankstorting $ 100 $ 10.000 2% 1-9 dagen
Overschrijving $ 10.000 $ 100.000 2% 1-9 dagen
Rijkdom Wire $ 10.000 $ 100.000 1% 1-9 dagen
Overhaaste draad $ 50.000 Onbeperkt 2% 1 dag

De “wealth wire” is de betalingsoptie voor die handelaren die Coinsquare-vermogensrekeningen beheren (meer hieronder). Overhaaste draad is hetzelfde als een eenvoudige draad, verwacht dat u een premie betaalt zodat Coinsquare uw betaling met haast kan verwerken.

Evenzo kunt u altijd alleen de munten van de beurs afhalen. Coinsquare rekent hiervoor geen vergoeding aan maar zal wel het gangbare tarief voor de netwerk (mining) vergoeding moeten rekenen.

Coinsquare Inloggen en registreren

Als u munten op Coinsquare wilt kopen, moet u een account registreren. U kunt op de startpagina op de knop “Aan de slag” klikken en u komt op de hoofdregistratiepagina. Dit is vrij eenvoudig en wordt hieronder weergegeven.

Registratie bij Coinsquare

Hoofdregistratiepagina op Coinsquare

U moet uw e-mailadres bevestigen voordat u door kunt gaan met de volgende stappen. Als u klaar bent, heeft u zich officieel aangemeld en een account aangemaakt bij Coinsquare. Dit account is echter een niet-geverifieerd account, wat betekent dat u de vereiste KYC bij Coinsquare niet hebt ingevuld.

Dit is een belangrijke stap en kan behoorlijk omslachtig zijn.

Coinsquare Verificaties

Coinsquare is wettelijk verplicht om de identiteit te bevestigen van de mensen die op hun platform handelen. Dit is de reden waarom ze u vragen om informatie over uzelf te verstrekken, inclusief uw identiteitsbewijs en adres. Deze zijn weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Verificatievereisten bij coinsquare

Verificatievereisten bij Coinsquare

U moet uw telefoonnummer bevestigen met een geldig mobiel nummer. Ze zullen je dan vragen om je identiteitsbewijs en je bewijs van adres op het platform te uploaden.

Een aanvaardbaar identiteitsbewijs kan een rijbewijs, paspoort, nationale identiteitskaart, permanente verblijfskaart of gezondheidskaart zijn (uitgaande van de provincie Quebec). Het bewijs van adres kan een bankafschrift of energierekening zijn.

Nadat u uw verificatiedocumenten heeft ingediend, zal Coinsquare de tijd moeten nemen om ze door te lezen en ervoor te zorgen dat ze goed worden gepresenteerd. Ze beweren dat ze proberen dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen, maar je moet ongeveer 1 volledige dag uittrekken om de verificaties te voltooien.

Toen we ons account registreerden en de documenten doorstuurden, duurde het iets meer dan 1 dag, wat nog steeds behoorlijk indrukwekkend is. Als je dit zou vergelijken met de weken die het duurde op een uitwisseling zoals Bitstamp of Kraken in december / januari, dan kan men waarderen.

Ruilplatform

Afhankelijk van wat voor soort cryptocurrency-koper u bent, kan het handelsplatform uw ervaring maken / breken. Sommige mensen zouden alleen maar willen kopen en “hodl”. Anderen zouden als daghandelaar graag de cryptomarkten willen verhandelen. De laatste zal daarom echt geïnteresseerd zijn in het soort handelstechnologie dat een beurs heeft.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het snel kopen van een cryptocurrency met een simpele kooporder, zullen ze de “Quick Trade” -optie gebruiken die direct op het dashboard beschikbaar is. Hier kunt u een eenvoudige prijsopgave krijgen voor de cryptocurrency die u wilt kopen en vervolgens uw bestelling plaatsen. Het wordt onmiddellijk uitgevoerd en toegevoegd aan uw portemonnee.

Coinsquare quicktrade

QuickTrade op Coinsquare

Uw tegoed aan de linkerkant van het bestelformulier wordt dan bijgewerkt om de munten weer te geven die u zojuist heeft gekocht. Je hebt ook een basisoverzicht van de prijsbewegingen van de afgelopen 24 uur voor de munten die het meest zijn verplaatst.

Hieronder vindt u ook een overzicht van de live markten met de bijgewerkte prijzen van alle munten die te koop zijn op het Coinsquare-platform..

Geavanceerde handel

Voor die daghandelaren onder u die graag nog een paar tools tot uw beschikking willen hebben, kunt u naar het tabblad Advanced Trade op het platform gaan. Dit geeft de handelaar meer functionaliteit als het gaat om ordertypes en natuurlijk iets lagere kosten (maker / nemer).

Het geeft u ook meer informatie over de orderboeken, de huidige prijzen en de meest recente bestellingen. Hieronder ziet u een screenshot van het geavanceerde handelsplatform met links daarvan het bestelformulier.

Geavanceerd handelsplatform op Coinsquare

Geavanceerde handel bij Coinsquare

Het eerste dat u moet opmerken, is dat u met Coinsquare het thema van het geavanceerde handelsplatform kunt wijzigen. Dit is ideaal voor die handelaren die van dat ruimtegrijze donkere thema houden. Dit is ook een relatief nieuwe functie op het platform en het is een welkome afwisseling.

Als u de grafiek aan de linkerkant bekijkt, zal het de meeste handelaren bekend voorkomen. Dit komt doordat de grafiek een Tradingview-grafiek is. Coinsquare maakt gebruik van de software van deze bekende kaartpakketaanbieder. Het wordt ook door een aantal andere beurzen gebruikt als hun favoriete kaartsoftware.

Tradingview grafieken bieden u een hele reeks tools waarmee u technische analyses kunt uitvoeren. U kunt niet alleen de patronen en trendlijnen in kaart brengen, maar het heeft ook een compendium van indicatoren die de chartist goed van pas kunnen komen.

Als u terugkeert naar het platform, kunt u ook schakelen tussen de prijsgrafiek en de dieptegrafiek. De dieptegrafiek is een handige indicator die traders een idee geeft van hoe de orderboeken eruit zien. Het stelt iemand in staat om de liquiditeit in de markt te bepalen en waar het sentiment naartoe gaat.

Als u bijvoorbeeld de dieptegrafieken van de onderstaande grafieken zou bekijken, kunt u zien dat er aanzienlijke verkoop muren op BTC / CAD. Dit betekent dat het voor de stieren moeilijker kan zijn om de bovengrond te herwinnen, omdat er grote verkooporders zijn die moeten worden doorgekauwd voordat de prijzen kunnen stijgen.

Dieptekaart Coinsquare

Coinsquare Advanced Depth Chart en openstaande orders

Onder de grafieken heeft u een overzicht van de orders die u momenteel in de markt heeft (zowel open als gesloten). Rechts daarvan heeft u de volledige orderboeken en de bestelformulieren waar u uw bestelling gaat plaatsen.

Wat betreft de ordertypes die u kunt plaatsen, kunt u ervoor kiezen om een ​​”Markt” of een “Limiet” order aan te nemen. Dit laatste is slechts een orderniveau dat door u wordt gekozen en in de boeken wordt geplaatst (waardoor u de maker fee krijgt). De marktorder betekent dat uw order wordt uitgevoerd tegen de marktprijs en dat u de taker-vergoeding in rekening wordt gebracht.

Zo is het handelsplatform geavanceerd?

Welnu, het is beslist geavanceerder dan de basisoptie en heeft meer functies en hulpmiddelen dan de meeste andere Canadese beurzen. De Tradingview-grafiek betekent dat het kan worden gebruikt om de meeste analyses uit te voeren die de technisch analist mogelijk moet uitvoeren.

Er is echter maar een beperkt aantal bestellingen dat u kunt plaatsen. U kunt bijvoorbeeld geen op maat gemaakte stopverliezen plaatsen bij het uitvoeren van een transactie. Je hebt ook geen opties als het gaat om het leven te ordenen. Bestellingen zijn goed gevuld, wat betekent dat ze in leven blijven totdat de prijs is bereikt.

Als u een daghandelaar bent die de nieuwste tools nodig heeft om effectief te handelen, raad ik u aan een ander platform te gebruiken, zoals Bitmex.

Ondanks het gebrek aan bestelfunctionaliteit is de handelsengine behoorlijk effectief. We hebben een aantal bestellingen getest voordat we deze beoordeling voltooiden en ze verliepen soepel.

Coinsquare-app

Voor die handelaren en cryptocurrency-gebruikers die niet de hele dag achter hun pc kunnen zitten, zal de mobiele applicatie Coinsquare ongetwijfeld van pas komen. Dit is ontwikkeld voor zowel Android als iOS en heeft een aantal van dezelfde functionaliteit van het online handelsplatform.

Coinsquare iOs-app

Coinsquare Mobile App op iStore

We hebben de app gedownload en zijn hem gaan gebruiken om de functionaliteit te testen. Het is relatief goed ingedeeld en u kunt gemakkelijk schakelen tussen de verschillende functies, van handelen tot financieren en opnemen. Het mist echter de geavanceerde handelsoptie, dus u kunt de meer geavanceerde ordertypes niet gebruiken.

We hebben ook gekeken naar de recensies die mensen achterlieten in de App Store en Google Play Store. Het lijkt erop dat de Android-app nogal wat technische problemen had die sommige gebruikers noemden. Er waren nogal wat klachten over de nieuwste release van de app dat deze niet goed was getest voordat deze werd uitgerold.

Er waren ook een aantal andere gebruikers die bezwaar maakten tegen de creditcardkosten die we hierboven noemden. Wat we wel bemoedigend vonden, was dat het ontwikkelingsteam van Coinsquare de meeste zorgen beantwoordde en de gebruikers met problemen vroeg hen er meer informatie over te sturen.

Coinsquare-ondersteuning

Klantondersteuning is een zeer belangrijke overweging voor een cryptohandelaar. Er is niets zo frustrerend als dagenlang moeten wachten op een supportticket zonder updates te ontvangen. Coinsquare lijkt in dit opzicht behoorlijk efficiënt te zijn.

Om te beginnen, als er een algemene vraag is die u had, dan bent u waarschijnlijk het meest geschikt om online uit te proberen FAQ sectie. In minstens 90% van de gevallen kan de vraag die u heeft, worden opgelost in de sectie Veelgestelde vragen.

Als je een meer specifieke vraag hebt waar je hulp bij nodig hebt, dan kun je gebruik maken van hun chatbot / ticketingsysteem. We zijn geen grote fans van chatbots, maar ze maken het goed in termen van reactietijden op de tickets die je indient.

De openingstijden van het ondersteuningskantoor bij Coinsquare zijn van 9.00 uur tot 17.00 uur EST van maandag tot en met vrijdag. Ze zeggen dat de reactietijd die u kunt verwachten 1-3 dagen is, maar toen we contact opnamen, nam de ondersteuning meestal binnen 12 uur contact met ons op..

Helaas is er geen telefonische ondersteuning voor mensen met standaardaccounts. Misschien als het Coinsquare-team groeit en er meer persoonlijke ondersteuning wordt ingeschakeld, kunnen ze dit gaan aanbieden, vergelijkbaar met wat Coinbase nu is begonnen aan te bieden.

Coinsquare-verwijzingsprogramma

Als u besluit om u aan te melden en te handelen op de beurs en u hebt een prettige ervaring, dan moet u gebruik maken van het Coinsquare-verwijzingsprogramma. Hiermee kun je je vrienden naar het platform verwijzen en kun je $ 20 verdienen voor elke vriend die je doorverwijst.

U kunt ze op drie verschillende manieren doorverwijzen.

Ten eerste kunt u ze eenvoudig uw verwijzingslink sturen en zij kunnen zich erop aanmelden. Dit wordt bijgehouden door Coinsquare en zodra ze hun account met $ 100 hebben gefinancierd, verdient u $ 20. Ze zullen ook $ 20 verdienen als welkomstvergoeding voor crypto-aankopen.

Coinsquare-verwijzingen

Coinsquare-verwijzingsopties

Ten tweede kunt u ze uw verwijzingscode geven en deze kunnen ze invoegen wanneer ze zich aanmelden. De laatste optie is om ze rechtstreeks vanuit uw accountdashboard een e-mail te sturen. Hiermee krijgen ze een e-mail van Coinsquare met het verwijsnummer. Hun aanmelding wordt geregistreerd.

Notitie ✍️: Zorg ervoor dat u de algemene voorwaarden leest die van toepassing zijn op deze bonussen, evenals acceptabele marketingpraktijken. 

CEO Wash Trading

Juni 2020 was geen geweldige maand voor Coinsquare. Naast het datalek dat plaatsvond als gevolg van de diefstal van werknemers, waren er ook een aantal meldingen dat de CEO werknemers had aangemoedigd om wash-trading op de beurs uit te voeren.

Voor degenen die het niet weten: Wash Trading is de gewoonte om tegelijkertijd hetzelfde actief te kopen en verkopen om het te laten lijken alsof er meer activiteit op de beurs is dan er in werkelijkheid is..

Deze waren gebaseerd op gelekte documenten die ook met de Moederbord publicatie. Ze toonden aan dat de CEO zijn werknemer had opgedragen om de washandelsalgoritmen in te schakelen nadat ze waren bezocht door de toezichthouders.

Het is dus belangrijk om van deze acqusaties te weten als u daar gaat handelen. Wash-trading is eigenlijk illegaal en is een vorm van marktmanipulatie die is verboden door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Coinsquare Wealth

Iets waarvan we niet hebben gezien dat het actief werd gepromoot op andere beurzen, waren aparte diensten voor de grotere walvissen op hun beurzen. Andere beurzen hebben verschillende vergoedingen op basis van het handelsvolume, maar ze zullen de handelaren niet in afzonderlijke rekeninggroepen onderverdelen.

Coinsquare breekt uit het peloton door hun premium cryptocurrency-handelsdiensten aan te bieden via Coinsquare-rijkdom. Dit is door Coinsquare beschreven als:

Een exclusieve service met lagere kosten, prioriteitsaccountondersteuning en ongeëvenaarde beveiliging voor elite-klanten

Dus welke exacte voordelen voor deze Coinsquare-vermogenshandelaren krijgen?

Ze hebben drie afzonderlijke accountniveaus in klassieke lidmaatschapsstijl. Ze hebben een Gold-, Platinum- en Diamond-accountniveau. Ze verschillen op basis van de kosten die van toepassing zijn op financiering, opnames en ondersteuning / VIP-toegang. Hieronder vindt u een uitsplitsing:

Coinsquare Wealth

Coinsquare Wealth-accountniveaus

Hoewel deze misschien aantrekkelijk lijken, is het belangrijk op te merken dat deze minimumafmetingen gelden voor bestellingen. Om alleen de gouden standaard te krijgen, moet u bestellingen plaatsen van minimaal $ 25.000. Als u een dergelijk groot volume plant, zal dit ongetwijfeld voordelig zijn.

Bovendien heeft u toegang tot de OTC-desk, wat betekent dat er tegen een lager tarief kan worden gehandeld dan in de orderboeken staat..

Coinsquare versus Coinbase

Een van de grootste concurrenten van Coinsquare is Coinbase, gevestigd in Californië in de VS. Hoewel ze een USD Fiat-gateway zijn, bieden ze creditcardaankopen aan die veel lager zijn dan Coinsquare. Hieronder staan ​​enkele factoren waarmee u rekening kunt houden bij het kiezen tussen Coinbase en Coinsquare.

  Coinsquare Coinbase
Gevestigd 2014 2012
Jurisdictie Canada Globaal
Koop- / stortingsmethoden Interac, creditcard, bankcheque, bankoverschrijving, postwissel Creditcard, debetkaart, bankoverschrijving
Methoden voor verkopen / opnemen Bankstorting, overschrijving, overhaaste overschrijving, cryptocurrencies PayPal, bankoverschrijving, cryptocurrency
Beschikbare cryptoparen BTC, ETH, LTC, BCH, DOGE, DASH BTC, ETH, ETC, LTC, BCH
Fiat-valuta geaccepteerd CAD USD, EUR, GBP
Ruilplatform Basic Geavanceerd (Coinbase Pro)
Talen Engels Frans Engels
Klantenservice Ticket Support-systeem E-mail, contactformulier, ondersteuningsnummer
Handelskosten 0,1% / 0,2% (maker / nemer) 0,2% / 0,4% (enkel / dubbel) 1,49%
Veiligheid Standaard Geavanceerd

Dus terwijl Coinsquare Canadezen een betaalbare manier biedt om cryptocurrencies te kopen met Canadese dollars, heeft Coinbase een veel geavanceerder handelsplatform. Zoals vermeld heeft Coinbase ook een speciaal telefoonnummer voor ondersteuning, dus u moet bepalen hoeveel dit voor u betekent.

Wat we niet leuk vonden

Hoewel Coinsquare een redelijk alternatief lijkt voor de meeste Canadezen, zijn er een aantal dingen waarvan we denken dat ze moeten worden aangepakt voordat de uitwisseling echt kan uitbreiden.

Ten eerste heb je die vragen rondom dat datalek. Het was jammer dat een werknemer 5.000 gebruikersaccounts kon stelen zonder enige vorm van beschermingsmechanisme. Gebruikers moeten hiermee rekening houden voordat ze hun gegevens voor KYC-doeleinden overdragen.

Ten tweede zijn de beschuldigingen van wash-trading ongetwijfeld ernstige en doen ze een aantal vragen rijzen over het verloop van de beurs en de CEO. Men kan zich niet helemaal op zijn gemak voelen bij het gebruik van een centrale waarvan men weet dat het volume niet legitiem is.

Op andere verbeteringen zijn we echter van mening dat Coinsquare meer cryptocurrencies zou moeten integreren. Er zijn een aantal grote cryptocurrency-uitwisselingen die zijn begonnen met het accepteren van Fiat-overschrijvingen. Ze zullen ongetwijfeld het marktaandeel van Coinsquare opeten, tenzij ze een haalbaar alternatief kunnen bieden met een reeks andere Altcoins.

Ten slotte vinden we ook dat Coinsquare een meer betaalbare creditcardprocessor moet vinden. Het in rekening brengen van 10% voor een creditcardaankoop is voor veel mensen onaangenaam en heeft een slechte invloed op de uitwisseling.

Gevolgtrekking

Onze Coinsquare-review was relatief eenvoudig in te vullen. Het is een vrij grote beurs die Canadezen al een paar jaar een aantrekkelijk handelsalternatief biedt.

Bovendien proberen ze verticaal uit te breiden in de cryptocurrency-industrie, omdat ze ook investeren in cryptomining-ondernemingen en in grotere kapitaalmarkten..

Desondanks zijn er een aantal zorgen die de uitwisseling omringen. Ze moeten concrete stappen ondernemen om hun datalek aan te pakken en handelsbeschuldigingen weg te nemen. Dit geldt vooral gezien de concurrentie waarmee ze nu in Canada worden geconfronteerd.

Het zal interessant zijn om te zien welke actie de uitwisseling in het licht hiervan onderneemt. Als u echter op zoek was naar een relatief snelle en gemakkelijke manier om crypto met CAD te bemachtigen, dan zou dit een goed alternatief kunnen zijn.

Afbeeldingen via Coinsquare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me