Compleet overzicht van Skycoin: de grootste bedreiging voor ISP’s

Skycoin vliegt de afgelopen 2 jaar relatief onder de radar.

Hoewel er projecten zijn geweest die miljoenen dollars hebben opgehaald in twijfelachtige ICO’s, heeft het Skycoin-team actief gewerkt aan de ontwikkeling van hun nieuwste blockchain-applicatieplatform: Skywire.

Skywire wil gebruikers een goedkoper, sneller en beter aanpasbaar internet bieden waarmee ze rendement kunnen behalen door deze bandbreedte aan anderen te lenen. De oorspronkelijke valuta van dit ecosysteem zijn de Skycoins, die betalingen in dit “Web 3.0” -ecosysteem zullen vergemakkelijken.

Bovendien wordt aan Skycoin gewerkt door enkele van de eerste bijdragers aan de Bitcoin- en Ethereum-projecten. Dit heeft velen doen geloven dat Skycoin een van de meest interessante cryptocurrencies zou kunnen zijn om op te focussen dit komende jaar, vooral met de komende lancering van het Skywire-testnet..

Laten we dit project eens nader bekijken om te zien of het de moeite waard is.

Wat is Skycoin?

Skycoin Ethereum Killer

Afbeelding via Medium

Skycoin is de native valuta die zal worden gebruikt binnen het gedecentraliseerde ecosysteem dat deel uitmaakt van het bredere Skycoin-project. Aan deze cryptocurrency wordt al een aantal jaren gewerkt en is volgens het team een ​​van de oudste cryptocurrencies die er bestaan.

Het lijkt erop dat de ontwikkelaars op Skycoin de problemen die momenteel worden geconfronteerd met Bitcoin en Ethereum, goed hebben bekeken. Ze hebben een aantal wijzigingen aangebracht waarvan ze denken dat ze Skycoin het meest aantrekkelijke alternatief zullen maken.

Ze hebben bijvoorbeeld besloten om het Obelisk-consensusmechanisme te gebruiken. Dit algoritme overwint ook veel van de zwakke punten van Proof-of-Work (PoW) en Proof-of-Stake (PoS) algoritmen.

Deze unieke kenmerken van het protocol hebben de volgende voordelen voor Skycoin

 • Transactietijden onder de 2 seconden
 • Transacties houden 0 kosten in
 • Skycoin, gecodeerd in de programmeertaal GO, is een van de veiligste cryptocurrencies
 • Met behulp van het CoinJoin-protocol kan Skycoin transacties van meerdere portefeuilles combineren, zodat men de partijen bij die transactie niet kan identificeren
 • Aangezien er geen PoW-mijnbouw vereist is, zijn de transactiecontroles van Skycoin zoveel duurzamer
 • Het Skycoin-token heeft een use-case en wordt ondersteund door een hulpprogramma. Het is een betaalmiddel in het mesh-netwerk en wordt ondersteund door bandbreedte als een troef

Er zullen 100 miljoen Skycoins zijn die ooit in omloop zullen zijn. Deze zijn voorgedolven en kunnen niet meer worden gemaakt of vernietigd. Het afgetopte aanbod van munten zal langzaam aan het publiek worden vrijgegeven. In eerste instantie zal er 25% van alle munten worden verdeeld.

Wat interessant is, is de manier waarop Skycoin probeert hun munten te verdelen. Ze zullen ze elk jaar langzaam vrijgeven met blokken van 5% na de eerste 25%. Dit wordt gedaan om te focussen op groei van het netwerk.

Skycoin-team

De oprichters en ontwikkelaars van Skycoin lijken een behoorlijk indrukwekkende achtergrond te hebben. De oprichter Synth was bijvoorbeeld een van de eerste ontwikkelaars achter Bitcoin en zit in de adviesraad van verschillende cryptocurrency-projecten.

Je hebt ook Houwu Chen die een van de makers van Ethereum was en de Obelisk-whitepaper daadwerkelijk heeft opgesteld. Hij is ook gepromoveerd. Een andere oprichter, Steve Leonard, schreef de meeste originele software voor Skycoin en heeft zich in het verleden ontwikkeld voor eCommerce-backend-systemen.

Er is ook een uitgebreide lijst van enkele echt indrukwekkende personen die het project adviseren. Ze hebben ervaring variërend van digitale media tot engineering.

SkyCoin Advisor-lijst

Afbeeldingsbron: Skycoin.net

In termen van investeerders in het project is Patrick Dai het meest opvallende voorbeeld. Patrick is de oprichter en CEO van het QTUM-project. Dit project wil ook Ethereum aanpakken met hun programmeerbare blockchain-ecosysteem.

Het consensus-raadsel

PoW en PoS zijn de afgelopen jaren de dominante consensusalgoritmen in cryptocurrencies. Hoewel ze ongetwijfeld op zichzelf geniaal zijn, hebben ze allebei te kampen met unieke problemen die het milieu of de veiligheid bedreigen.

In het geval van PoW zijn mijnwerkers bezig met zware wiskundige problemen die veel rekenkracht vereisen. In feite is de hoeveelheid stroom die nodig is om Bitcoin te mijnen zo groot dat deze kan worden gebruikt voor een aantal landen.

Wat natuurlijk zorgwekkender is, is de aard van de “moeilijkheidsgraad” -aanpassingen. Dit betekent dat het minen van Bitcoin exponentieel moeilijker wordt naarmate er meer “hash-kracht” en dus energie nodig is om een ​​bepaalde hoeveelheid Bitcoin te delven..

Hoe zit het met PoS, zegt u? Ethereum gaat tenslotte over op deze consensusmethode.

Hoewel PoS veel minder energie vereist dan PoW-algoritmen, zijn er een aantal zorgen over centralisatie. Om transacties te verifiëren, moet een bepaald knooppunt een bepaald aantal munten hebben. Dit betekent dat een knooppunt dat munten kan hamsteren, meer stroom op het netwerk kan hebben.

Centralisatie van consensus in cryptocurrencies is behoorlijk gevaarlijk en leidt tot een aantal risico’s voor de netwerkbeveiliging, waaronder het gevaar van een 51% aanval.

Deze zorgen zijn de reden dat de Skycoin-ontwikkelaars zijn overgestapt op een meer gedistribueerd consensusalgoritme.

Voer Obelisk in

Obelisk is uniek omdat het een consensusalgoritme is dat geen mining inhoudt. Het werkt op een “web van vertrouwen” waar knooppunten (skyminers genaamd) zich zullen abonneren op een lijst met andere vertrouwde knooppunten.

Het Obelisk-protocol vereist eenvoudigweg dat elk knooppunt zijn eigen persoonlijke blockchain opslaat. Deze persoonlijke blockchains zullen communiceren met het bredere netwerk in de transactiecontroles in de consensusfase.

Om er zeker van te zijn dat de knooppunten inderdaad eerlijk zijn, kunnen ze ook worden gecontroleerd door andere netwerkknooppunten om eventuele “bedriegende” knooppunten te verwijderen. Deze audits kunnen ook worden uitgevoerd op een manier die de beveiliging van het individuele knooppunt niet in gevaar brengt.

Er zijn een paar voordelen die het Obelisk-consensusalgoritme heeft:

 • Zeer schaalbaar omdat de apparatuur die nodig is om een ​​knooppunt te laten draaien, niet erg duur is
 • Geen risico van gecoördineerde aanvallen op het netwerk zoals DDoS enz.
 • Aangezien het web van vertrouwen elke vorm van centralisatie verhindert, is er veel minder kans op een aanval van 51%
 • Verhoog de privacy omdat IP-adressen van de knooppunten verborgen zijn.
 • Er wordt voortdurend fraudedetectie en auteurschapsverificatie uitgevoerd. Dit komt doordat verdachte activiteiten worden opgemerkt terwijl de openbare sleutels van de knooppunten zijn geblokkeerd

Voor degenen die meer willen lezen over het onderliggende obelisk-algoritme, kunnen ze de Skycoin lezen wit papier in een beetje meer detail.

Gratis transacties

U kunt zich natuurlijk afvragen hoe het netwerk spamtransacties voorkomt als er geen mining plaatsvindt en transacties gratis zijn?

Dit wordt gedaan door middel van iets dat “Munturen” wordt genoemd. Deze worden doorlopend verdiend door gebruikers die alleen Skycoin bezitten. Dit is analoog aan Gas in het NEO-ecosysteem en vervult een relatief vergelijkbare functie.

De knooppunten die de Skycoins bevatten, ontvangen een Coin-uur per Skycoin per uur. Deze munturen kunnen ook worden verhandeld en er zullen elk uur maximaal 100 miljoen munturen worden geproduceerd. Dit is gebaseerd op de maximale hoeveelheid Skycoin die ooit in omloop kan zijn.

Hoewel de Skycoin-cryptocurrency ongetwijfeld indrukwekkend is, is het bredere project en de drive om het internet te decentraliseren van echt belang..

Kijkend naar Skywire

Skywire-ecosysteem

Afbeelding via Medium

Skywire is het Skycoin-project dat het web wil decentraliseren en voor iedereen toegankelijk wil maken. Ze willen de kracht van Internet Service Providers overnemen en de toetredingsdrempels voor de deelnemende knooppunten verlagen.

Dit alles wordt bereikt door het gebruik van een “mesh-netwerk”. Het team van Skywire heeft het grootste deel van 4 jaar besteed aan het maken van Skywire tot een van de meest efficiënte mesh-netwerken die er zijn. De Mesh die ze hebben ontwikkeld, hebben het volgende:

 • Geavanceerd communicatieprotocol: Skywire schrapt de verouderde TCP / IP-internetstandaard en maakt gebruik van MPLS-technieken (Multi-protocol Label Switching) om de schaalvergroting te bereiken die nodig is op het netwerk. Dit komt door de unieke manier waarop verkeer wordt gerouteerd met MPLS. Bovendien zorgt het communicatieprotocol voor meer privacy voor de gebruiker. Je kunt het zelfs beschouwen als vergelijkbaar met een veiliger TOR-knooppunt.
 • Betalingsprotocol: De belangrijkste belemmering waarmee internetalternatieven momenteel worden geconfronteerd, is dat ze afhankelijk zijn van onbetaalde vrijwilligers. Dit leidt tot een gebrek aan prikkels bij de netbeheerder. Skywire lost dit op met een betalingsprotocol dat elke node vergoedt voor het verkeer dat ze afhandelen. Deze betalingen worden anoniem verwerkt via het netwerk. Kleinere transacties worden ook buiten de keten afgewikkeld, waardoor congestie wordt verminderd.
 • Gedecentraliseerde toepassingen: Net als andere blockchains voor ontwikkeling, biedt Skywire een platform voor anderen om dApps in het ecosysteem te bouwen. Dit heet Fiber en het zal bijdragen tot een grotere acceptatie van en vraag naar het Skywire-netwerk. Het heeft het extra voordeel dat het sneller, goedkoper en energiezuiniger is dan andere op dApp gebaseerde ecosystemen. Bovendien, aangezien elk bedrijf of knooppunt zijn eigen blockchain zal hebben, is het onwaarschijnlijk dat Fiber zal lijden aan netwerkcongestie zoals onlangs op Ethereum.

Wat echt interessant is aan Fiber on Skywire, is dat er al enkele bedrijven zijn die gebruik maken van de technologie. Zo hebben Spaco en MyDailyLife Talent Hub Fiber gebruikt als basis voor de blockchain-producten.

Daarom is het product, in tegenstelling tot veel andere op blockchain gebaseerde projecten en cryptocurrencies, al in gebruik en is het niet louter een concept op een whitepaper.

Wat zit er met The SkyMiner?

Skycoin Miner

Afbeelding via Skycoin

Dit was in eerste instantie inderdaad een nogal verwarrend concept, aangezien we weten dat Skycoin niet per se wordt gedolven. Volgens a middelgrote post door Skycoin, mag dit u niet verwarren. Dit komt omdat de miner niet voldoet aan het typische begrip van wat een miner is.

Gezien het protocol is het belangrijk om te begrijpen dat de miner niet de mijne is. De miner beloont echter wel de deelnemers die deelnemen aan het verifiëren van de transacties. Deze mijnwerkers worden vergeleken met een “wees je eigen ISP” -eenheid die de gebruiker alle voordelen geeft die het netwerk aanbeveelt.

De skyminer is een stuk hardware dat speciaal is ontwikkeld voor de Skywire-infrastructuur. Het is bestempeld als de “hardware-backbone” van het hele netwerk. Deze miner wordt gekoppeld aan de Skywire-protocollen en stelt u in staat om betaald te worden voor het verstrekken van bandbreedte of opslag aan het bredere netwerk.

Volgens de whitepaper is het team al begonnen met de productie van de units. Zodra ze hun MainNet hebben gelanceerd, hebben ze gezegd dat ze één fabriek willen hebben die 1.000 eenheden per week zal produceren. Dit zou uiteindelijk kunnen opschalen naar twee fabrieken met 10.000 eenheden per week.

Voor gebruikers die de Skyminer niet wilden kopen, geven ze ook een lijst vrij met alle benodigde onderdelen en instructies om je eigen versie te bouwen. Het project is open source en de ontwikkelaars willen dat je nog steeds kunt deelnemen.

Skywire-routekaart

Het testnet voor Skywire is al aan de gang sinds eind 2017. Ze hebben al een aantal skyminer-units opgestuurd en ze zullen eind Q1 van 2018 beginnen met het testen van de hardware..

De veel spannendere etappe is de lancering van het mainnet. Dit is waar het echte voordeel van het mesh-netwerk zich zal voordoen. Alle skywire-knooppunten maken via wifi verbinding met de mesh en beginnen hun bandbreedte te delen.

Ze hebben ook ingezien dat ze bij de lancering van het mainnet een aantal knooppunten zullen moeten subsidiëren om capaciteit voor het netwerk te bieden. Deze subsidie ​​zal natuurlijk afnemen naarmate meer knooppunten verbinding maken met het netwerk.

De laatste fase van de roadmap is wat Skycoin ‘Backhaul’ noemt. Dit is wanneer het draadloze meshnet verbinding maakt met het glasvezelverbindingspunt. Dit vereist ook veel meer investeringen vooraf en er is veel meer bij betrokken. Als dit eenmaal is geïmplementeerd, is het meshnet echter niet langer afhankelijk van de ISP’s zoals Comcast.

Skycoin-tokens (SKY)

Dit zijn de native tokens die het hele gedecentraliseerde ecosysteem van stroom zullen voorzien. Ze hebben de afgelopen twee weken een lichte rally gehad, omdat het project meer belangstelling heeft gekregen in de crypto-sfeer. Natuurlijk, zoals de meeste cryptocurrency-markten, zijn ze behoorlijk ver verwijderd van hun hoogtepunt in december.

Binanace HEMEL

Registreer bij Binance en koop SKY-tokens

De tokens zijn momenteel beschikbaar voor aankoop op beurzen zoals Cryptopia en op de crypto-uitwisseling van Binance. U kunt uw Skycoins ook rechtstreeks op de Skycoin-website. Nadat u de tokens heeft gekocht, kunt u ze opslaan in de eigen portemonnee van Skycoin.

Als alternatief, als u Skytokens wilt verdienen door het delen van bandbreedte, kunt u altijd een van de skyminers kopen en beginnen met experimenteren met de hardware wanneer het mainnet over een paar weken wordt gelanceerd..

Ergens naar uitkijken

Uiteindelijk is het Skycoin-project absoluut een van de meest interessante die onlangs naar voren is gekomen. Ze proberen een probleem op te lossen dat nog niet is opgepakt in de cryptocurrency- en blockchain-ruimte. Dat is om de ISP’s en hun concurrentiebeperkende gedrag aan te pakken.

Dit wordt nog dringender in het licht van de intrekking van netneutraliteit. Dit betekent dat de internetserviceproviders de bandbreedtesnelheden actief kunnen aanpassen op basis van de websites die u bezoekt. Wanneer het internet door de mesh gedecentraliseerd is, is dit minder waarschijnlijk.

Er is nog enige tijd te gaan voordat het glasvezelnetwerk in de laatste fase op het meshnet kan worden aangesloten. Toch kan men een idee krijgen van de richting van het project wanneer het mainnet de komende weken wordt uitgerold.

Dus moet u investeren in Skycoin-tokens?

We raden u aan om uw eigen onderzoek te doen, maar op basis van het team, de technologie en de verifieerbare use-case, kunnen Skycoin-tokens ongetwijfeld deel uitmaken van een goed gediversifieerde portefeuille. We zullen het project in de toekomst met spanning in de gaten houden.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me