Contentos Review: gedecentraliseerd wereldwijd inhoudsecosysteem

Contentos is een project dat de laatste tijd op stoom komt. Dit heeft de interesse van de markten gewekt nu handelsvolumes van COS nieuwe records breken.

Ze zijn een ander op blockchain gebaseerd project dat probeert een eerlijker gedecentraliseerd alternatief te ontwikkelen voor makers van inhoud. Dit is meer dan alleen een concept, aangezien een aantal streamers en YouTubers aan boord zijn gekomen bij Contentos.

Is het project echter het overwegen waard?

In deze Contentos-recensie zal ik proberen daarop te antwoorden. Ik zal ook kijken naar de technologie en gebruiksscenario’s op de lange termijn en het prijspotentieel van het COS-token.

Wat is Contentos?

Contentos streeft ernaar de digitale-inhoudindustrie te veranderen en de eerlijkheid voor makers van inhoud te herstellen door zijn gedecentraliseerde video- en inhoudsplatform te baseren op blockchain-technologie.

Het ontwikkelingsteam wil makers macht geven en iedereen de middelen geven om hun leven digitaal vast te leggen, met behoud van volledig eigenaarschap en controle.

Wat is Contentos

Afbeelding via Contentos

Het Contentos-platform is gecreëerd om te zorgen voor een geordende omgeving voor producenten van inhoud die zowel open als rechtvaardig is en de levering, promotie, bescherming van rechten en transacties mogelijk maakt rond wereldwijde inhoudproductie.

Contentos Ecosysteem

De Contentos-blockchain is specifiek afgestemd op de behoeften van de inhoudindustrie en verwacht transactiebevestigingen onmiddellijk en kosteloos te kunnen leveren via het consensusmechanisme zelfaanpassend Byzantijns fouttolerant (saBFT)..

Dit maakt het contentplatform geschikt voor de hoogfrequente interacties die veel voorkomen in een contentgestuurde community, zoals thumbs-up, commentaar en beloningen..

Contentos is goed op weg om zijn visie te realiseren, met het publieke testnet dat afgelopen maart 2019 live is gegaan en het mainnet naar verwachting in september 2019 wordt gelanceerd. Echte gebruikers worden al langzaam overgeschakeld naar het netwerk om de draagkracht van de gebruiker en ecologische beloningsmechanisme van het netwerk.

Wat is Contentos

Overzicht van het Contentos-ecosysteem. Afbeelding via Contentos Whitepaper

Het Contentos-platform is gebouwd met drie kritieke infrastructuren op basis van de systeemvereisten die de ontwikkelaars voor ogen hadden:

  1. Een gedecentraliseerd systeem voor digitale inhoud voor de gedistribueerde opslag van inhoud en om een ​​gedecentraliseerde inhoudsovereenkomst met makers te creëren. Hierdoor kunnen makers van inhoud rechtstreeks van adverteerders en kijkers profiteren zonder dat ze toegang hoeven te hebben tot het gecentraliseerde platformkanaal.
  2. Financieel systeem voor de opslag van digitale activa en transacties, en het creëren van de gecodeerde tokens die zullen worden gebruikt voor alle transacties op het platform, zoals aankopen en schenken, advertenties, interplatformbetalingen en andere financiële transacties. Bovendien kunnen alle transacties worden voltooid door het gebruik van slimme contracten die gebruikers bevrijden van de behoefte aan tussenpersonen van derden.
  3. De oprichting van een sociaal netwerk dat al zijn gebruikers met elkaar verbindt door het genereren, leveren en verspreiden van inhoud, terwijl het ook de creatie stimuleert door het gebruik van een beloningssysteem. Combineer dit ook met een kredietbeoordelingssysteem dat elke gebruiker aanspreekbaar maakt op zijn handelingen op het platform en zo orde creëert binnen de community.

De manier waarop het Contentos-platform momenteel functioneert, zijn er verschillende rollen die gebruikers kunnen aannemen, waaronder inhoudproducenten, inhouddistributeurs, boekhouders, technische ontwikkelaars en sociale operatoren. Gebruikers kunnen meer dan één rol op het platform vervullen en hebben gelijke rechten voor elke rol en met elk knooppunt in het netwerk.

Contentos Vs. Gecentraliseerde systemen

Met de opkomst van blockchain-technologie is het mogelijk geworden om het bedrijfsmodel van gecentraliseerde platforms opnieuw te bekijken. Dit bracht het Contentos-team tot het besef dat de huidige contentplatforms kampen met drie grote bottlenecks.

Laten we elk van deze nader bekijken, zullen we?

1. Oneerlijke verdeling van inkomsten

De hele branche lijdt onder een irrationele en oneerlijke verdeling van inkomsten. Ondanks het feit dat het belangrijkste onderdeel van elk contentleveringsplatform de makers van content zelf zijn, pakken de huidige modellen dit niet goed aan.

De huidige gecentraliseerde platforms hebben twee in het oog springende problemen: videomakers staan ​​vaak in de marge van de branche en kunnen niet rechtstreeks communiceren met consumenten en adverteerders. Hierdoor wordt de meeste waarde in hun creaties geëxtraheerd door het gecentraliseerde platform en de bijbehorende betalingskanalen.

Ten tweede is de verkeersverdeling op gecentraliseerde platforms ondoorzichtig, en omdat beslissingen over verkeersverdeling gebaseerd zijn op inkomsten, zullen de producenten op dergelijke platforms het platform vaak alleen bedienen vanwege het verkeer. Dit maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk, voor nieuwe producenten en makers om grip te krijgen als er geen verkeer is.

Contentos-distributie

Geldstroom bij gecentraliseerde distributie van inhoud

De manier waarop de twee met elkaar omgaan, heeft aangetoond dat de gecentraliseerde inhoudindustrie een trend volgt die leidt tot een homogene inhoudskwaliteit. Dit alles voorkomt dat gebruikers de inhoud krijgen die ze echt willen, in plaats daarvan moeten ze genoegen nemen met de inhoud die door het platform wordt gepromoot. Contentos is van plan dit probleem op te lossen met een gedecentraliseerd distributiesysteem voor inkomsten en verkeer.

De verkeersaflevering op Contentos is ontworpen om gedecentraliseerd te zijn en werkt op zichzelf als reactie op de beschrijvingen en labels van video’s. Kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om de levering van inhoud te personaliseren op basis van gebruikersvoorkeuren.

De levering van inhoud kan nauwkeuriger worden gemaakt door de doelgroep te definiëren, of de distributie kan organisch worden bepaald door middel van opmerkingen, thumbs-up, enz. Prijzen voor alles binnen het Contentos-ecosysteem zijn volledig transparant en open.

Met prijzen berekend via een open formule en onuitwisbaar op de blockchain geschreven, wordt alles als eerlijk en gelijk gehouden voor makers, gebruikers, adverteerders en alle andere deelnemers.

2. Intellectuele eigendomsrechten

In de huidige gecentraliseerde platforms voor het maken en leveren van inhoud is het gebruikelijk dat gebruikersrechten worden geschonden, omdat het vaak moeilijk is om nauwkeurig te conformeren wie de rechten op digitale inhoud bezit.

De enorme hoeveelheid inhoud die dagelijks op internet wordt geplaatst, heeft dit probleem veroorzaakt, deels vanwege het feit dat elk platform op zichzelf staat en gescheiden is van alle andere platforms. Tel daarbij de uiterst complexe transacties op die online kunnen plaatsvinden en het wordt steeds moeilijker om te achterhalen wie de uiteindelijke auteursrechthebbende van de inhoud is.

IP Contentos kopen

Intellectuele eigendom kopen op Contentos

Het is ook moeilijk om sancties op te leggen, wat allemaal leidt tot frequente schendingen van het auteursrecht en geschillen. Contentos kan dit probleem oplossen door het onuitwisbare karakter van de blockchain.

Met een betrouwbare en veilige blockchain is het gemakkelijk voor makers van inhoud om hun originele werk te registreren en volledig duidelijk te maken van de oorsprong en het copyright van alle inhoud die aan het platform is toegevoegd. Elke secundaire creatie en het delen van inhoud wordt ook volledig en onuitwisbaar vastgelegd op de blockchain.

3. Gebrek aan transparantie

Contentmakers op gecentraliseerde platforms moeten zich vaak zorgen maken over het misbruik dat endemisch is vanwege de nutteloze kredietsystemen op deze platforms. Dit komt omdat alle opmerkingen, thumbs-up en andere gegevens op gecentraliseerde platforms niet transparant en open zijn.

Gebruikers op deze platforms hoeven zich geen zorgen te maken over aansprakelijkheid en kunnen opmerkingen plaatsen die ze leuk vinden, zelfs als deze onwaar, kwaadaardig of gewelddadig zijn. Contentos is van plan dit probleem op te lossen door de toevoeging van een ongeknoeid kredietsysteem. Door gebruik te maken van blockchain-technologie wordt alles op het platform vastgelegd en kan er niet mee worden geknoeid.

Dat betekent dat alles wat een gebruiker op het platform doet transparant is en voor altijd op de blockchain blijft. Gebruikers die het systeem of anderen misbruiken, kunnen hun kredietwaardigheid zien afnemen, en alleen door positief, eerlijk gedrag kunnen gebruikers hun kredietwaardigheid verhogen. Dit wordt aangemoedigd omdat hogere kredietwaardigheid ook leidt tot meer geloofwaardigheid op het platform en hogere inkomsten.

Door de inkomsten strak af te stemmen op de kredietwaardigheid van gebruikers, worden ze meer gestimuleerd om op een positieve manier te handelen. Dit moet leiden tot een overzichtelijk evaluatiesysteem, met een gezond en transparant ecosysteem.

Contentos-technologie

Contentos heeft het Self-Adaptive Byzantine Fault Tolerance-mechanisme geïntroduceerd in zijn Delegated Proof of Stake (DPoS) consensusmechanisme, waardoor het netwerk een hogere snelheid en lagere kosten krijgt. Bovendien biedt het Contentos-systeem de op JSON RPC gebaseerde interfaceservice en ondersteunt het de front-end-applicaties die toegankelijk zijn via HTTP, HTTPS of Web socket.

Contentos Architectuur

De technische architectuur van Contentos heeft drie lagen; de protocollaag, de serviceslaag en de applicatielaag. De protocollaag is gebaseerd op STEEM, maar voegt IPFS en interchain toe, waardoor de eigenschappen voor de zijketens zijn toegenomen.

Contentos-technologie

De technologische stapel van Contentos

De servicelaag maakt gebruik van een kunstmatige intelligentie-audit in combinatie met de blockchain om gebruikers aan te moedigen content-audits uit te voeren. De applicatielaag biedt voorverpakte API’s om de ontwikkelingssnelheid te verhogen en de Contentos-gemeenschap te helpen groeien.

Contentos-consensus

Zoals hierboven vermeld, gebruikt Contentos een op BFT gebaseerd consensusalgoritme dat bekend staat als saBFT. Dit mechanisme gebruikt eigenlijk drie verschillende consensusmodellen; lineair, real-time en hybride. Het ondersteunt atomaire swaps en kan worden aangepast om intelligente dynamische selectie te gebruiken.

In deze modus is het intelligentie-algoritme gebaseerd op de hash-snelheid van het netwerk, het transactievolume dat wacht op bevestiging en andere factoren die helpen bij het kiezen van het juiste consensusmodel.

Het Contentos-team

Uit de meest recente informatie blijkt dat het Contentos-team bestaat uit 45 leden, waarvan meer dan de helft aan ontwikkeling werkt. Het belangrijkste onderdeel van het team is het leiderschap, dat begint bij medeoprichter en CEO Mick Tsai.

Mick werkt al meer dan 15 jaar in de software-industrie en werkte eerder als Senior Product Director bij LiveMe en Senior Development Manager bij Trend Micro. Hij studeerde af aan de California State University met een masterdiploma in computerwetenschappen.

Contentos-team

Contentos-teamleden

De Vice President Engineering bij Contentos is Peter Wei, die meer dan 13 jaar ervaring heeft als softwareontwikkelaar. Zijn voornaamste expertise ligt in beveiligingsprotocollen, encryptie-algoritmen en datastructuren. Door zijn vorige baan bij HTC en Cheetah Mobile legde hij zich toe op mobiele applicatietechnologie.

Zac Nien is de Vice President voor Product bij Contentos. Hij studeerde af aan de Nationale Tsing Hua Universiteit in Taiwan met een masterdiploma in informatiesystemen en toepassingen. Na de universiteit werkte hij voornamelijk in IT-beveiliging en deed hij 10 jaar ervaring op. In zijn rol als Senior Engineer bij Trend Micro werkte hij aan softwareprogrammering, website-ontwerp, Internet of Things en allerlei apps.

Ava Wen verzorgt het toezicht op marketing voor Contentos als zijn Vice President Marketing. Ze komt naar het project met een aantal jaren ervaring in de entertainment- en digitale inhoudindustrie. Deze ervaring helpt haar praktische oplossingen te vinden om het ecosysteem voor contentlevering te verbeteren.

Het COS-token

Contentos hield zijn ICO van 25 mei 2019 tot en met 10 juni 2019 en verkocht 3 miljard van de totale voorraad van 10 miljard COS-tokens.

De verkoopprijs bij de ICO was $ 0,016 en het team haalde in totaal iets meer dan $ 30 miljoen op. Huidige COS-tokens zijn ERC-20-tokens, maar zodra het mainnet lanceert, moeten deze ERC-20 COS-tokens worden ingewisseld voor native COS-tokens.

COS-prijsprestaties

COS-prijsprestaties. Afbeelding via CMC

De prijs van de tokens sprong onmiddellijk na de ICO en bereikte een recordhoogte van $ 0,085396 op 8 juli 2019. De prijs daalde snel na het bereiken van het hoogste punt ooit en COS bereikte ongeveer 2 weken later een historisch dieptepunt van $ 0,015776. op 24 juli 2019.

Sinds die tijd is de prijs enigszins hersteld en bedraagt ​​deze vanaf 16 augustus 2019 $ 0,032069.

Kopen & COS opslaan

Momenteel is Binance de enige beurs waar COS handelt. Dit betekent dat het token wordt geconfronteerd met een belangrijk wisselkoersrisico vanuit een liquiditeitsperspectief. Als er ooit een situatie zou zijn waarin de handel in tokens op Binance zou stoppen, zou er geen plaats zijn om de token te verhandelen.

Dat gezegd hebbende, aangezien het gebaseerd is op de Binance-keten, is het onwaarschijnlijk dat de handel voor het token zal vallen. Er is ook een gezonde liquiditeit in de boeken, wat betekent dat u uw bestellingen gemakkelijk kunt uitvoeren met niet zoveel ontsporing.

Binance COS

Registreer bij Binance en koop COS-tokens

Momenteel kunnen COS-tokens worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee, maar het team is verhuisd naar Binance’s BEP-2 en alle ERC-20-tokens moeten worden geconverteerd naar BEP-2-tokens. Zodra het mainnet is gestart, moeten alle ERC-20- en BEP-2-tokens worden geconverteerd naar native COS-tokens.

Ontwikkeling & Routekaart

Ik wilde dieper ingaan op het ontwikkelingswerk van Contenos, aangezien dit een directe weerspiegeling is van de algemene voortgang van het protocol.

Een van de beste manieren om dit objectief te meten, is door de activiteit op hun openbare codebronnen.

Daarom besloot ik door te gaan naar de Contentos GitHub om een ​​beter idee te krijgen van welke code de ontwikkelaars pushten. Hieronder staan ​​de totale commits naar de drie meest actieve repositories.

Contentos GitHub

Activiteit vastleggen afgelopen 12 maanden voor geselecteerde opslagplaatsen

Zoals je kunt zien, was het project het afgelopen jaar behoorlijk druk en hebben ze talloze commits gepusht. Het is ook vermeldenswaard dat er nog 19 andere opslagplaatsen zijn met verschillende activiteitsniveaus.

Dit is meer dan we gewoonlijk zien bij projecten die zich in vergelijkbare levensfasen bevinden. Deze activiteit hangt waarschijnlijk samen met de ambitieuze mijlpalen die de ontwikkelaars in hun roadmap hebben opgenomen.

Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste mijlpalen die ze in de pijplijn komen voor 2019:

  • v 1.0 van Testnest: Gebruikmakend van het SABFT-consensusmechanisme en statusbewaking van de blockchain
  • v 2.0 van Testnest: Begin met gebruikerstests door de maker van de foto in te schakelen & livestreaming van games
  • v 3.0 van Testnest: Dit wordt de verkiezingsfase van de blokproducent en het maken van slimme contractsjablonen.
  • v 4.0 van Testnest: Deze fase van het testnet brengt zowel het reputatiesysteem als het autorisatiesysteem voor copywrite binnen.
  • v 5.0 van Testnest: Dit wordt het volledige testnet dat wordt getest voordat het mainnet wordt gelanceerd.
  • v 1.0 Mainnet: Als alles goed is gegaan tot deze fase, kan het team doorgaan naar de mainnet-fase en de token swap naar hun oorspronkelijke token voltooien. Ze zullen ook live gebruikers in het ecosysteem binnenhalen

Er is dus best veel dat ze dit jaar nog hopen gedaan te krijgen

Dit is inderdaad behoorlijk ambitieus, dus het zal interessant zijn om te zien hoe de zaken vanaf hier vorderen. Als je de ontwikkeling wilt volgen, kun je naar hun officiële blog.

Gevolgtrekking

Contentos is een vrij nieuw project, maar wordt sterk gesteund door Binance en een aantal Chinese investeerders. Omdat het platform in China is gevestigd, was het tot dusverre nog niet zo bekend in Europa en Noord-Amerika, maar we denken dat dit zal veranderen zodra het mainnet is gelanceerd en het project klaar is om nieuwe gebruikers aan te melden..

Er is ook concurrentie voor Contentos. De bekendste is waarschijnlijk de STEEM-blockchain, het oudste op blockchain gebaseerde sociale netwerk. Het heeft zijn eigen problemen gehad, maar Contentos is van mening dat het die problemen kan vermijden door het gebruik van saBFT en het kredietsysteem dat ervoor zorgt dat gebruikers zich gedragen in het beste belang van het platform..

Het is veel te vroeg om te weten of Contentos succesvol kan zijn, maar met meer dan een miljard potentiële gebruikers in China alleen al zou het snel moeten kunnen groeien. Afgezien daarvan valt nog te bezien of het platform plakkerig is voor gebruikers en of het presteert zoals het ontwikkelingsteam van plan is.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me