Crypto-verordening 2021: nieuwe gezichten en regelgevende hindernissen

>

Nu Bitcoin weer op het goede spoor zit, hebben regelgevende instanties zich plotseling herinnerd dat er cryptocurrencies bestaan. Wat is de volgende stap voor crypto-regulering in 2021, en hoeveel impact zullen nieuwe gezichten zoals Janet Yellen hebben? Onzekerheid op het gebied van regelgeving is opnieuw voor ons, en recente verklaringen geven aan dat beleggers een moeilijk jaar te boven hebben.

Regelgevers hebben de neiging om pas over de gevaren van Bitcoin en andere cryptocurrencies te praten nadat de markt een opmerkelijke waardestijging heeft gezien. 2021 is niet anders en crypto-regulering lijkt weer op tafel te liggen. De enige vraag is hoe ernstig de dreiging deze keer is?

Toen januari ten einde liep, zagen we vorderingen komen van drie invloedrijke regelgevende rechtsgebieden.

In de Verenigde Staten verklaarde minister van Financiën Janet Yellen dat ze van plan is het gebruik van cryptocurrencies te beperken. Tijdens haar bevestigingshoorzitting vorige maand vermeldde Biden’s nieuwe kabinetskeuze dat Bitcoin wordt gebruikt voor illegale activiteiten zoals het financieren van terrorisme. Ze erkende niettemin dat cryptocurrencies ook een goede kant hebben.

In Europa waarschuwde ECB-president Christine Lagarde dat Bitcoin op mondiaal niveau gereguleerd moet worden. Lagarde beschouwt crypto niet als valuta, maar als een zeer speculatief bezit dat wordt gebruikt voor het uitvoeren van “grappige zaken”.

Om een ​​kers op de taart toe te voegen, hebben we nu weer geruchten over een mogelijk cryptoverbod in India. Hun parlement zal de komende maanden stemmen over een regelgevend kader, dat nog moet worden besproken.

Alleen al uit deze dreigingen concluderen we dat 2021 een turbulent jaar wordt voor cryptocurrencies. En nee, we hebben het ook niet over de markt. Hoe ziet de potentiële aanval van regelgevende instanties eruit en heeft de gemiddelde belegger enige kans om vol te houden??.

Cryptocurrency-regelgeving in de Verenigde Staten

Van de drie jurisdicties waar we het over zullen hebben, hebben de Verenigde Staten zeker de meest onzekere omstandigheden. Het milieu is niet zo gevaarlijk, maar het is vermeldenswaard dat er meer speculatie is dan echte informatie. Een nieuwe presidentiële regering die volledig verschilt van de vorige, is nu aan de macht, waardoor velen zich afvragen wat voor regeldruk ze kunnen verwachten.


Het zorgelijke sentiment is gerechtvaardigd, aangezien een eigenaardig nieuw gezicht angst uitsprak over Bitcoin en het gebruik ervan bij het financieren van illegale activiteiten. Op haar eerste dag op kantoor deelde de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën Jannet Yellen publiekelijk haar bezorgdheid over het gebruik van cryptocurrencies..

De genomineerde van Biden is van mening dat cryptocurrencies voornamelijk worden gebruikt voor illegale financiering. Toen ze tijdens haar bevestigingshoorzitting werd gevraagd naar haar bedoelingen, verklaarde Yellen dat ze dat zou doen onderzoeken hoe cryptocurrencies kunnen worden ingeperkt. In het bijzonder probeert ze te voorkomen dat criminelen gebruik maken van hun gebruikelijke witwaskanalen.

Een soortgelijke houding werd onthuld in een brief aan de financiële commissie van de senaat, waarin Yellen schreef:

“Ik denk dat we goed moeten kijken hoe we het gebruik ervan voor legitieme activiteiten kunnen aanmoedigen en het gebruik ervan voor kwaadaardige en illegale activiteiten kunnen beperken … Indien bevestigd, ben ik van plan nauw samen te werken met de Federal Reserve Board en de andere federale bank- en effectenregelgevers. over het implementeren van een effectief regelgevingskader voor deze en andere fintech-innovaties. “

In een andere sectie ging de minister van Financiën in op het feit dat digitale activa inderdaad het potentieel hebben om “de efficiëntie van het financiële systeem te verbeteren”.

Objectief gezien ziet de Amerikaanse regelgeving er niet zo slecht uit. Voor nu tenminste. Er werd duidelijk geuit dat er een onderscheid is in de manier waarop Bitcoin wordt gebruikt en dat toezichthouders alleen het witwassen van geld en terrorismefinanciering zullen bestrijden. Er zijn geen intenties om cryptocurrencies te beperken in de nasleep van hun verbazingwekkende stijging.

Het vreselijke vertrek van OCC-chef Brian Brooks

Kan de lauwe, schijnbaar neutrale ontvangst van cryptocurrencies, geuit door de nieuwe regering, de proactieve vastberadenheid van ex-OCC-chef Brian Brooks vervangen??

Sinds mei vorig jaar heeft Brian Brooks (naar alle mogelijke maatstaven) uitstekend werk verricht als de Comptroller of the Currency (OCC). Tijdens zijn ambtsperiode realiseerde Brooks meerdere innovatieve prestaties. Zijn belangrijkste prestatie betreft het toestaan ​​van nationale banken om betalingen en andere financiële activiteiten te vergemakkelijken de hulp van stablecoins en blockchain-technologie.

Het is ook vermeldenswaard dat de OCC-chef zware klappen uitdeelde aan degenen met de meeste macht in de VS. Alleen al in oktober vaardigde de toezichthouder drie verbazingwekkende straffen uit aan onzorgvuldige bankreuzen. Zijn laatste opmerkelijke actie op dit gebied is een boete van $ 250 miljoen die werd opgelegd aan JPMorgan Chase Bank wegens het niet uitvoeren van adequate interne controles.

Brooks was inderdaad een man van het volk en deed er alles aan om een ​​meer gedecentraliseerd en eerlijker systeem te brengen. Zijn eerdere ervaring bij Coinbase, gecombineerd met talloze uitspraken die crypto beschreef als de toekomst van financiën, lieten velen sprakeloos achter. Zou het echt mogelijk kunnen zijn dat zo’n fervent Bitcoin-voorstander een belangrijke positie inneemt??

Het verhaal was helaas afgelopen toen Brooks trad op 14 januari af, als gevolg van de weigering van Trumps nominatie voor vijf jaar door de Senaat van de Verenigde Staten. Blake Paulson werd in de tussentijd de OCC-chef, een persoon zonder verleden met de crypto-sector. We weten niets over Paulsons standpunt ten opzichte van cryptocurrencies, en zelfs als we dat wel zouden doen, is het eerlijk om te zeggen dat hij zijn voorganger nooit kan vervangen.

Cryptocurrency-regelgeving in de Europese Unie

In continentaal Europa horen we bijna tegelijkertijd een soortgelijk verhaal over het witwassen van geld. Op 13 januari vertelde ECB-president Christine Lagarde dat aan Reuters in een interview Bitcoin maakt het witwassen van geld mogelijk en dat het op mondiaal niveau moet worden gereguleerd.

In een reactie op cryptocurrencies en hun nadelige bijwerkingen zei Lagarde:

“Het is een zeer speculatief bezit dat grappige zaken heeft gedaan en een aantal interessante en totaal verwerpelijke witwasactiviteiten heeft geleid.”

Volgens Europa’s leidende leider op het gebied van monetaire autoriteiten moeten de mondiale autoriteiten het eens worden over een reeks voorschriften die zouden leiden tot een afname van criminele activiteiten.

Lagarde wijst erop dat in deze kwestie multilaterale samenwerking nodig is, of dit nu in het kader van de G7 of de G20 is, en voegt eraan toe dat het proces van uitbreiding naar cryptocurrencies al is gestart door de Financiële actiegroep (FATF).

Als intergouvernementele organisatie die zich uitsluitend richt op het witwassen van geld en terrorismefinanciering, kan de FATF de crypto-regelgeving op gang brengen, niet alleen in Europa maar ook wereldwijd. De organisatie heeft een lange geschiedenis van aanbevelingen publiceren over hoe verschillende landen wettelijke kaders voor digitale activa moeten implementeren.

Hoewel Lagarde misschien niet veel heeft gezegd in haar interview, komt het af als een onmiskenbaar signaal dat de EU serieus is met haar intentie om private digitale valuta te reguleren. Haar opmerkingen werden tenslotte gepubliceerd in een tijd waarin cryptocurrencies een rage zijn.

Een plan dat maanden geleden in gang is gezet?

Mededelingen over regelgeving zijn niets nieuws in de EU. De campagne begon officieel eind september 2020 toen de Europese Commissie plannen naar voren bracht voor het eerst crypto-activa reguleren. Het is interessant om op te merken dat deze gebeurtenis slechts een week plaatsvond voordat de Europese Centrale Bank (ECB) haar rapport over de digitale euro publiceerde.

De uitvoerende macht van de vakbond maakte destijds bekend dat het de marktfragmentatie op het gebied van digitale financiering wil verminderen. De vicevoorzitter van de Commissie, Valdi Dombrovskis, verklaarde in een interview dat aanbieders van cryptodiensten binnenkort zouden kunnen communiceren met burgers uit alle lidstaten in plaats van zich te beperken tot hun thuisland..

Maar terwijl Europese cryptobedrijven naar voren worden geduwd, wil de Commissie een ijzeren vuist hebben als het gaat om het gebruik van stablecoins. De entiteit is van plan een duidelijk onderscheid te maken tussen bepaalde soorten activa die onder vriendelijke regelgeving zullen vallen en activa die mogelijk onder het toepassingsgebied van de Europese effectenmarktenwetgeving (MiFID) vallen..

De eerste categorie cryptocurrencies valt onder een nieuw proefregime waarmee financiële activa kunnen worden verhandeld en afgewikkeld in de vorm van crypto-activa. Deze activa zullen worden vrijgesteld van de juridische infrastructuur en agentschappen van Europa zoals de MiFID.

Voor de tweede categorie, waaronder stablecoins, heeft de Europese Commissie een agressievere aanpak in gedachten. Een officieel persbericht opmerkingen:

“Voor andere crypto-activa stelt de Commissie een uitgebreid kader voor dat de consumenten en de integriteit van voorheen niet-gereguleerde markten voor crypto-activa zal beschermen.”

Een ander deel van het persbericht stelt dat het raamwerk niet alleen betrekking heeft op entiteiten die crypto-activa uitgeven, maar ook op allerlei bedrijven die vergelijkbare diensten aanbieden. Deze lijst bevat crypto-bewaarders, crypto-uitwisselingen en andere crypto-handelsplatforms. Wat stablecoins betreft, de commissie zal ze onderwerpen aan ‘verbeterde regels’.

In een interview met CNBC, Dombrovskis bevestigde dat het wetgevingsproces voor het opnemen van het regelgevingskader voor crypto-activa minstens een jaar zou duren.

Digitale euro

Zoals eerder vermeld, werd de aankondiging van de Europese Commissie toevallig gedeeld slechts een week voordat de ECB een eigen rapport uitbracht. Gepubliceerd op 2 oktober, de ‘rapporteren over een digitale euro‘Onthult dat de centrale bank van plan is een Central Bank Digital Currency (CBDC) uit te brengen die een revolutie teweeg zal brengen in het digitale betalingsnetwerk van het continent.

Specifieke paragrafen uit het rapport laten zien dat de ECB ook resoluut tegen het gebruik van stablecoins staat. Dit is niet meer dan logisch gezien het feit dat particuliere digitale valuta een directe concurrent van de toekomstige digitale euro vormen.

Bovendien werd opgemerkt dat de regulatoire sandbox-periode zou duren tot medio 2021. Deze periode is kort gezegd gemaakt om de digitale euro te testen en te ontdekken welke voordelen deze biedt. Als er meer voordelen dan nadelen zijn, zal de ECB vrijwel onmiddellijk beginnen met de ontwikkeling van de digitale euro.

Niemand weet hoe lang de ontwikkelingsfase mogelijk zou kunnen duren. Maar op basis van de vorige aankondiging is het duidelijk dat het crypto-regelgevingskader expliciet is gemaakt ter ondersteuning van de inkomende digitale euro.

Met dat in gedachten, geven de recente opmerkingen van Lagarde aan dat Bitcoin en stablecoins een bedreiging vormen voor de digitale euro? Officieel komt de dreiging van criminelen en terrorismefinanciering. Dat zou echter niet de eerste keer zijn dat toezichthouders dit verhaal gebruiken om gedecentraliseerde cryptocurrencies te belemmeren.

2021 zou in feite een jaar kunnen zijn waarin de Europese Unie haar druk op cryptocurrencies en private cryptobedrijven uitbreidt. In plaats van een regelrecht verbod is het realistischer voor de EU om het investeren in cryptocurrencies en het gebruik ervan zo moeilijk mogelijk te maken.

Dit heeft ernstige gevolgen voor de brede acceptatie. In plaats van gedecentraliseerde cryptocurrencies zoals Bitcoin te gebruiken, kunnen EU-burgers in plaats daarvan gecentraliseerde digitale valuta’s zoals de digitale euro gebruiken..

Kopieer ‘s werelds beste handelaren

Wanneer uw leider handelt, handelt u. Garnaal werkt uw portfolio automatisch bij zodat deze altijd overeenkomt met die van uw leider. Blader door honderden cryptocurrency-handelaren om te kopiëren.

Regelgeving voor cryptocurrency in India

India is berucht vanwege het feit dat het een constante stroom nieuws heeft over het verbod op cryptocurrency. In de afgelopen jaren is er zelfs geen maand voorbijgegaan zonder geruchten of officiële bronnen die zeiden dat er een verbod op handen was.

Cryptocurrencies zijn behoorlijk controversieel in India. De burgers van het land moeten voortdurend vechten tegen regelgevende bedreigingen om de vrijheid van het aanhouden van gedecentraliseerde activa te behouden. De meeste beleggers genoten het grootste deel van 2020 van de ogenschijnlijk rustige toestand, maar het nieuwe jaar brengt nieuwe problemen met zich mee.

Eind januari diende de regering een wetsvoorstel in met de titel “De cryptocurrency en regulering van officiële digitale valutawet, 2021.”Voordat het wetsvoorstel in het officiële juridische kader wordt opgenomen, moet het eerst worden besproken in het Indiase parlement.

Het belangrijkste doel van de voorgestelde wet is om een ​​kader te creëren waarin de Reserve Bank of India een digitale valuta van de centrale bank kan uitgeven. Het zal echter ook het gebruik van alle digitale privéactiva verbieden, behalve diegene die “de onderliggende technologie van cryptocurrency en het gebruik ervan promoten”.

Deze benadering van cryptocurrencies is bijna identiek aan die van de EU. Hier hebben we ook een geval waarin centrale banken en regeringen gedecentraliseerde cryptocurrencies willen verbannen en tegelijkertijd hun eigen gecentraliseerde cryptocurrencies willen introduceren..

Op het moment van schrijven kunnen crypto-activa worden verkocht en gekocht in India, maar ze worden niet erkend als een vorm van wettig betaalmiddel. In plaats van een raamwerk voor te stellen dat cryptocurrencies legaliseert en veiliger maakt, zal de Indiase regering ze in plaats daarvan ronduit verbieden..

Nogmaals, dit is nog niet bevestigd, aangezien het wetsvoorstel nog kan veranderen voordat het door het parlement wordt aangenomen. Desalniettemin blijft de richting waarin dit gaat duidelijk.

Laatste woord

Regelgeving voor cryptovaluta is niet per se schadelijk, vooral niet als ze bedoeld zijn om investeerders te beschermen. De blockchain-industrie is helemaal niet perfect en met het aantal oplichting dat circuleert, is het een kwestie van tijd voordat alle regeringen beginnen met het reguleren van digitale activa.

We hebben de kans gehad om erachter te komen dat dit dit jaar niet het geval is. Cryptoregels zijn gemaakt voor instellingen en niet voor de mensen. Terwijl de Verenigde Staten het op dit moment goed doen (afgezien van het Ripple-fiasco met de SEC), lijken twee grote cryptomarkten in de problemen te komen.

Zowel de Europese Unie als India werken aan het leggen van de basis voor een toekomstige CBDC. Aangezien er een belangenconflict is, betekent dit dat private cryptocurrencies moeten worden beperkt of zelfs verboden. Hoewel ze niet kritiek of paniekerig zijn, kunnen de huidige gebeurtenissen een voorafschaduwing zijn van de staat van crypto-regulering voor de rest van 2021..

Wie zal zegevieren in deze strijd? Meestal zou het zeker zijn dat instellingen de overhand hebben. De recente Gamestop-botsing tussen Reddit-investeerders en hedgefondsbeheerders heeft echter bewezen dat we het vermogen hebben om alles met de juiste motivatie om te gooien..

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om te komen leren over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me