CryptoCurrency-advocaten: wet op de blockchain

Navigeren door de regelgevende omgeving rond cryptocurrencies was niet eenvoudig.

Of u nu een cryptohandelaar bent die ongekende meerwaarden behaalt, of een Blockchain-bedrijf dat net $ 10 miljoen heeft opgehaald in uw ICO, de regels over hoe u in deze ruimte moet opereren, zijn duister of onbestaande. Dat is waar cryptocurrency-advocaten binnenkomen.

In het licht van deze onzekerheid op het gebied van regelgeving, worden crypto-advocaten in snel tempo de meest gewilde professionals.

We hebben geanalyseerd wat de beste tijden zijn om ze te gebruiken en waar ze te vinden zijn.

Huidig ​​klimaat

De crypto-ruimte is een goed voorbeeld van hoe wetten altijd een paar stappen achterlopen op innovatie.

CryptoCurrencies worden niet als geld herkend

Volgens de IRS is de definitie van geld ‘het wettige betaalmiddel van een soevereine staat’. Op dit moment worden Bitcoin en andere cryptocurrencies niet als een valuta maar als een handelswaar beschouwd.

Hun vluchtige karakter heeft ertoe geleid dat regelgevers hebben voorgesteld om het te onderwerpen aan vermogenswinstbelasting en te behandelen als aandelen.

Juridisch kader voor ICO’s is wankel

ICO’s hebben de manier waarop bedrijven financiering aantrekken volledig gedemocratiseerd. U hoeft niet langer een ‘geaccrediteerde investeerder’ te zijn (oftewel iemand die rijk genoeg is om het risico te lopen om bedrogen te worden) om deel te nemen aan financieringsbedrijven die mogelijk de wereld zullen veranderen.

Dit komt echter met zijn nadelen, aangezien de overgrote meerderheid van ICO’s geld inzamelen door wat mensen in de crypto-ruimte ‘shit-munten’ noemen, of tokens op basis van onrealistische of ronduit frauduleuze beloften..

Als er geen regels zijn voor bedrijven die geld inzamelen bij het grote publiek, zullen die er zijn sommige oplichting.

Als reactie hierop heeft de SEC dagvaardingen afgegeven aan 80 Blockchain-bedrijven alleen al in de afgelopen maanden. Hun primaire doel is om de juridische status van deze bedrijven te onderzoeken, en of de tokens die ze verkopen effecten zijn zoals aandelen die moeten worden geregistreerd.

Geen juridisch verhaal wegens fraude

Veel ongelukkige slachtoffers zijn gepakt aan de verkeerde kant van de ICO-rage.

In een wanhopige poging om frauduleuze ideeën te promoten, hebben sommige van deze bedrijven zich tot de goedkeuring van beroemdheden als DJ Khalid en Floyd Mayweather gewend, om pas later te worden veroordeeld voor fraude en om deze influencers mogelijk met hen mee te slepen.

Juridisch verhaal wegens fraude

Afbeelding via Fotolia

De meest getroffen slachtoffers van deze oplichting zijn echter gewone mensen, die bij het nastreven van snelle rijkdom veel te veel van hun zuurverdiende geld investeren in frauduleuze ICO’s veelbelovende 10 of 100x winst..

Zonder verzekeringspolis of rechtsmiddel kunnen deze bedrijven gewoon verdwijnen na het innen van miljoenen dollars.

Zelfs als alle deelnemers aan het ICO-proces eerlijke actoren zijn, hebben we nog steeds te maken met de nasleep van hackers die geld stelen van uitwisselingen, en er is geen juridische vertegenwoordiging om uw zaak te bestrijden, noch een lokaal geregistreerde entiteit die aansprakelijk kan worden gesteld.

Deze gevallen zijn perfecte voorbeelden van waarom velen de crypto-ruimte het ‘Wilde Westen’ noemen.

Hoewel vrijheid leidt tot ongelooflijke innovatie en alle investeerders persoonlijke verantwoordelijkheid moeten nemen, zijn er nog steeds incidenten waarbij een overkoepelend juridisch precedent moet worden geschapen om de ergste actoren op afstand te houden..

Gelukkig is er een enorme stijging van het aantal cryptocurrency-advocaten die investeerders en bedrijven helpen bij het navigeren door de groeiende lijst van nieuwe wetten die de ruimte beheersen..

Wanneer een crypto-advocaat inhuren

Als u een cryptocurrency-project lanceerde of als u een investeerder was die overwoog erin te investeren, is het belangrijk om te weten wanneer u contact moet opnemen met een crypto-advocaat. Hieronder staan ​​een paar gevallen waarin dit moet worden overwogen.

Bij het lanceren en ICO of het uitgeven van tokens

Advocaten op het gebied van cryptovaluta zijn nodig om u te helpen begrijpen of uw tokens in aanmerking komen als een effect (of ‘investeringscontract’) onder de ‘Howey-test’.

De test beoordeelt een asset op basis van de volgende criteria:

  1. Het is een investering van geld
  2. Er is een verwachting van winst uit de investering
  3. Het geïnvesteerde geld is in een gemeenschappelijke onderneming
  4. Elke winst komt voort uit de inspanningen van een promotor van een derde partij

Blockchain-wet evolueert

Afbeelding via Fotolia

Om te voorkomen dat het als een effect wordt beschouwd, moet het activum op betrouwbare wijze niet voldoen aan ten minste 1 van de 4 criteria.

Een effect vertegenwoordigt gewoonlijk een eigendomsbelang in een beursgenoteerd bedrijf (via aandelen). Het bezit van een effect kan bepaalde privileges met zich meebrengen, waaronder maandelijkse uitbetalingen (dividenden), de mogelijkheid om te profiteren van meerwaarden wanneer het aandeel de effecten verkoopt, en in sommige gevallen stemrechten..

Om een ​​effect te verkopen, moet u zich registreren bij de SEC (Securities and Exchange Commission) en zich houden aan een reeks strikte wetten die (onder andere) het vrijgeven van de financiële gegevens van het bedrijf vereisen om burgers te beschermen tegen bedrog van hun investering..

Momenteel geven de meeste blockchain-bedrijven tokens uit die kunnen worden geclassificeerd als zowel een beveiliging als een hulpprogramma.

Deze tokens zijn hulpprogramma’s omdat ze een functie hebben binnen hun Blockchains-ecosysteem. Filecoin gebruikt zijn token bijvoorbeeld om te betalen voor opslagruimte voor bestanden, terwijl het het ook op de openbare markt aanbiedt zodat mensen het kunnen kopen als een speculatieve investering.

Cryptocurrencies vallen in een grijs gebied, een wettigheid die moeilijk te definiëren is, behalve wanneer dit van geval tot geval wordt beoordeeld, en daarom is juridisch advies cruciaal.

Bij het handelen in cryptovaluta en het indienen van belastingen

In de VS worden virtuele valuta behandeld als kapitaalgoederen, wat betekent dat u meerwaarden op uw cryptocurrency-bezit moet registreren en rapporteren.

De meeste mensen weten echter niet zeker of die regel alleen van toepassing is als u uw crypto in fiat liquideert, of dat u alle meerwaarden moet volgen voor elke transactie die u op beurzen doet (veel succes daarmee).

Wat duidelijk is, is dat u als cryptohandelaar of blockchain-bedrijf een crypto-belastingadvocaat nodig hebt om u te helpen kansen te benutten en onnodige risico’s te vermijden op basis van steeds veranderende crypto-belastingcodes.

Uiteindelijk maakt het niet uit dat je niet wist dat je de belastingregels overtrad, het maakt alleen uit dat je ze overtreden hebt.

Het juiste juridische team vinden

Het juiste juridische team Crypto vinden

Afbeelding via Fotolia

Inmiddels zijn er honderden advocatenkantoren die online advies geven over cryptocurrencies, hoewel de meesten daar waarschijnlijk niet voor gekwalificeerd zijn.

Startups en investeerders moeten weten hoe ze door het lawaai heen kunnen filteren.

Nick Abrahams, partner en Global Head of Technology and Innovation bij Norton Rose Fulbright beveelt startups aan “op zoek te gaan naar advocatenkantoren met een diepgaande kennis van de sector en, indien van toepassing, sterke financiële diensten op het gebied van regelgeving en effectenrecht”.

Lee Schneider, Partner bij McDermott, Will & Emery, is van mening dat een advocaat die in deze zeer ongereguleerde ruimte opereert, naast zijn ervaring ook een vleugje creativiteit moet toepassen.

Hij is ook van mening dat startups met cryptocurrency een balans moeten vinden tussen het naleven van regelgeving en het verzekeren van de groei en voortdurende innovatie van hun bedrijf. Scheider zei: “Het is alsof je een reeks interessante mentale puzzels voorgeschoteld krijgt”

Schneider spoort startups ook aan om moe te zijn van juridische diensten die ‘gemakkelijke antwoorden’ bieden op complexe juridische problemen. Hij zei verder

We moeten bestaande concepten die we kennen, overnemen en proberen nieuwe manieren van doen in die concepten te passen. Soms proberen we zelfs die dozen opnieuw vorm te geven. Mensen zullen nog lange tijd met deze ingewikkelde juridische kwesties worstelen

Een voorbeeld van het hervormen van die vakken is de SAFT-overeenkomst.

Ontwikkeld door innovatief advocatenkantoor Cooley LLP, de SAFT (Simple Agreement for Future Tokens) is een juridische sjabloon die door blockchain-bedrijven kan worden gebruikt om tokens te lanceren en uit te geven, is een veel meer regelgevende manier.

Met de SAFT doorlopen startups eerst een traditionele fondsenwervingsronde met geaccrediteerde investeerders.

Investeerders betalen geld aan de startup in ruil voor een recht op tokens zodra het blockchain-netwerk is ontwikkeld.

Zodra het geld is opgehaald, begint de startup met de ontwikkeling van het netwerk en geeft ze geen tokens vrij totdat ze functioneel kunnen worden.

Zodra de basisfunctionaliteit van het netwerk bestaat, maakt de startup de tokens en levert deze aan de investeerders, die ze op de open markt aan het publiek kunnen verkopen om hun winst te realiseren.

Dit proces voorkomt dat de uitgegeven tokens als een zekerheid worden bestempeld, aangezien er geen winst van de tokens wordt verwacht voordat het netwerk wordt ontwikkeld, en zodra de tokens aan de investeerders zijn uitgegeven, moeten dergelijke winsten op eigen kracht worden geïnitieerd. namens, en niet van de inspanningen van anderen.

Een goed begrip van de SAFT-overeenkomst zou verplicht moeten zijn voor alle cryptocurrency-advocaten die u overweegt in te huren.

Hoe u ze kunt betrekken?

De beste manier om een ​​advocatenkantoor op het gebied van cryptocurrency in te schakelen, is in eerste instantie via een consultingsessie.

U wilt eerst een idee krijgen van hoeveel ze de crypto-ruimte begrijpen en hoeveel moeite ze bereid zijn te steken in het creëren van een aangepast wettelijk kader voor uw zakelijke of persoonlijke behoeften..

Spreek alleen af ​​om met het bedrijf samen te werken als ze u ten minste een paar uur gratis advies kunnen bieden.

Voordat u ermee instemt, moet u online uw eigen onderzoek doen om erachter te komen welk advies crypto-advocaten voor uw specifieke geval aanbevelen. Als u eenmaal gewapend bent met deze basiskennis, kunt u het advocatenkantoor u laten raadplegen en beoordelen hoe hun advies zich opstapelt.

Het lijdt geen twijfel dat elk juridisch bedrijf in cryptocurrency dat u inhuurt erg duur zal zijn. Vanwege hoe nieuw de crypto-ruimte is, zullen advocatenkantoren hoogstwaarschijnlijk gratis extra uren onderzoek doen om u goed te kunnen adviseren.

Met dit in gedachten, is het beter om eerst een consultingsessie af te spreken, zodat u hun diensten kunt uitproberen voordat u de volledige prijs betaalt.

Hoe zal de Blockchain-wet evolueren?

Blockchain-wetgeving kan niet evolueren totdat de mensen die de wetten maken even goed geïnformeerd zijn over de ruimte als degenen die er elke dag in werken.

Crypto-advocaat inhuren

Afbeelding via Fotolia

Onderwijs blijft de grootste belemmering voor de evolutie van de blockchain-wetgeving, en helaas hebben veel toezichthouders geen voeling met de technologie van gisteren.

Wanneer evenementen zoals de hoorzitting van het Congres van Mark Zuckerberg veranderen in een educatieve sessie over hoe internet en sociale media werken, is het moeilijk optimistisch te zijn over regelgevers die de waarde van cryptocurrencies en blockchain begrijpen.

Gelukkig hebben een paar toezichthouders zich gecommitteerd om de ruimte te bestuderen, met name Valerie Szczepanik (ook bekend als de ‘cryptoczaar’)

Tijdens haar ambtstermijn van twee decennia bij de SEC heeft Valerie verschillende prominente functies bekleed, waaronder assistent-directeur bij de afdeling Cyber-eenheid van de afdeling Enforcement, hoofd van de Distributed Ledger Technology Working Group en co-hoofd van de Dark Web Working Group..

Ze maakte deel uit van het team dat onderzoek deed De DAO-hack op de Etheruem-blockchain, en is ook betrokken bij verschillende lopende rechtszaken over cryptocurrency, waaronder de REcoinCentra Tech, Inc.., en Plexcorps gevallen.

Valerie’s kennis over hoe cryptocurrencies worden gebruikt en waarom blockchain-technologie langetermijnwaarde heeft, maakt haar het meest gekwalificeerd om de cryptomarkten te reguleren zonder innovatie te verstikken.

Conclusie

In een zeer ongereguleerde ruimte waar kleine investeerders worden verbrand, belastingen niet worden aangegeven en geld wordt gestolen van hackers, is het absoluut noodzakelijk dat mensen op zoek gaan naar crypto-advocaten met kennis van de industrie die kunnen bepalen hoe bedrijven geld moeten inzamelen en hoe individuen zichzelf moeten beschermen en rapporteren. hun meerwaarden.

Alleen door voortdurende samenwerking tussen juridische professionals en de cryptogemeenschap kunnen we verwachten dat de blockchainwetgeving evolueert en grijze gebieden van onzekerheid duidelijker worden.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me