Cryptocurrency Index Funds (bijgewerkt in 2020)

>

Naarmate blockchain-technologie en cryptocurrency-markten blijven groeien en volwassen worden, zal er een gestage toename van kapitaal op cryptomarkten komen. Als zodanig zal er ook behoefte zijn aan het aanbieden van investeringsproducten en -diensten die zijn gericht op cryptocurrencies. Hoewel veel van deze producten nieuw zijn, zullen ze onvermijdelijk op veel manieren het traditionele vermogensbeheer weerspiegelen. Een van deze manieren is de opkomst van cryptocurrency-indexfondsen op de markt.

Voordat we diep in cryptocurrecy-indexfondsen duiken, beginnen we bij het begin: wat zijn indexfondsen en hoe werken ze??

Wat zijn indexfondsen?

Op traditionele financiële markten bestaat een index uit een portefeuille van activa die de statistische verandering van de gemeten markt weergeeft. Een index kan worden afgeleid uit een aantal parameters, zoals prijs, marktkapitalisatie en prestaties uit het verleden. Voorbeelden van bekende aandelenindexen zijn onder meer Standaard & Slechte 500 Index (S.&P 500) , Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de NASDAQ Composiet.

Een indexfonds bestaat uit activa die in dezelfde verhouding zijn toegewezen als de beoogde aandelenindex, met als doel de prestatie van de aandelenindex na te bootsen. Bijvoorbeeld het grootste indexfonds ter wereld, Vanguard 500 (VFIAX), is gemaakt om de prestaties van de S te volgen&P 500, en repliceert zijn portefeuille en asset ratio’s op basis van de aandelen waaruit de S. bestaat&P 500.

Volgens Investopedia is het doel van een indexfonds “breed bieden marktblootstelling, laag bedrijfskosten en laag portefeuilleomzet. Deze fondsen houden zich aan specifieke regels of normen (bijv. Efficiënt belastingbeheer of het verminderen van trackingfouten) die van kracht blijven, ongeacht de toestand van de markten. “

Vergelijkende indexprestaties tussen Vanguard 500 en zijn referentie-index, de S.&P 500

Voordelen van het gebruik van indexfondsen

Zijn er voordelen verbonden aan het gebruik van een indexfonds? Hoe verhouden de resultaten zich tot een vergelijkbare portefeuille die actief wordt beheerd door een professional??

Indexfondsen hebben bewezen een effectieve langetermijnstrategie te zijn. Volgens NerdWallet, sinds 2000 presteerden indexfondsen over het algemeen beter dan actief beheerde beleggingsfondsen dankzij de aanzienlijk hogere kostenratio (beheersvergoedingen) van actief beheerde fondsen. Zelfs Warren Buffet, een van de meest succesvolle investeerders van onze tijd, zei dat “een zeer goedkope index de meerderheid van het door amateurs beheerde geld of professioneel beheerde geld zal verslaan”.

Een prestatievergelijking tussen de S&P500 Index en actief beheerde hedgefondsen.

Over het algemeen hebben indexfondsen over het algemeen betere resultaten in vergelijking met een actief beheerde portefeuille wanneer beheersvergoedingen en -kosten zijn verantwoord. Indexfondsen helpen ook het bedrijfsspecifieke risico te verminderen door een portefeuille te diversifiëren naar vergelijkbare alternatieven, waardoor de impact van een enkel vluchtig actief binnen de index wordt verminderd.

Cryptocurrency-indexfondsen

Hoewel cryptocurrencies en digitale activa relatief nieuwe activaklassen zijn, erkent de industrie de behoefte aan producten en oplossingen voor cryptoportfoliobeheer. Slechts de afgelopen jaren is er een snelle groei geweest van het aanbod van crypto-indexfondsen.

Crypto-indexfondsen bieden blootstelling aan een extreem nieuwe en volatiele activaklasse, terwijl ze dat risico ook spreiden over een portefeuille van verschillende cryptocurrencies. Dit wordt vooral aantrekkelijk voor traditionele beleggers, die over het algemeen worden afgeschrikt en ontmoedigd door de relatief risicovolle cryptomarkten. Als gevolg hiervan zien we dat er een enorme toestroom van crypto-indexproducten wordt gemaakt. Enkele populaire crypto-indices zijn:

Bitwise-investeringen

  • Bitwise 10 Large Cap Crypto Index

  • Bitwise 20 Mid Cap Crypto-index

  • Bitwise 70 Small Cap Crypto-index

  • Bitwise 100 Total Market Crypto Index

Crypto 20

Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI

Maak uw eigen cryptocurrency-index

Geïnteresseerd in het creëren en beheren van uw eigen geautomatiseerde portefeuille met cryptocurrency-indexen? Met Shrimpy kunt u in slechts enkele minuten een geautomatiseerd cryptocurrency-indexfonds creëren! Onze unieke rebalancing-functies voeren automatisch transacties uit op basis van uw gewenste portfoliostrategie, dus dat hoeft niet! Hier is hoe u aan de slag gaat:

Stap 1: Word lid van Shrimpy

Shrimpy is gemakkelijk te gebruiken – Meld u hier aan.

Stap 2: Koppel uw uitwisseling aan de shrimpy VIA API Key

Door een uitwisselingsaccount aan Shrimpy te koppelen, kunt u uw index automatiseren, portfolio-analyses bekijken, backtest-strategieën bekijken en uw strategie delen in het sociale programma. Shrimpy ondersteunt 16+ van de beste cryptocurrency-uitwisselingen. Enkele hiervan zijn Coinbase Pro, Binance, Bittrex, KuCoin, Poloniex, Kraken en meer.

tabindex = “0” role = “button” class = “vorige” aria-label = “Vorige dia”>

tabindex = “0” role = “button” class = “next” aria-label = “Volgende dia”>

Stap 3: Maak uw aangepaste cryptoportfolio

Zodra u uw centrale met Shrimpy heeft verbonden, kunt u uw aangepaste crypto-index maken in de Portefeuille tabblad. U kunt hier een gedetailleerde handleiding lezen over het bouwen van uw eigen crypto-index.

Stap 4: Stel uw handelsfrequentie (opnieuw in evenwicht brengen) in

Nadat uw index of portefeuille is gemaakt, moet u de frequentie van het opnieuw in evenwicht brengen instellen, of hoe vaak u wilt dat Shrimpy transacties uitvoert om uw gewenste vermogensratio’s te behouden. U kunt zo vaak als elk uur of eens per maand opnieuw in evenwicht brengen. Het is helemaal aan jou. In recente updates hebben we ook de optie geïntegreerd om te profiteren van geavanceerde herverdeling van drempels. Op die manier kunt u een afwijkingsdrempel instellen die een herschikking zal veroorzaken wanneer de portefeuille niet meer in lijn komt met uw doeltoewijzingen.

Lees hier meer over strategieën voor het opnieuw in evenwicht brengen.

Je bent klaar! Laat Shrimpy het smerige werk voor je doen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me