CyberMiles (CMT) Review: het slimme contractplatform voor e-commerce

CyberMiles wil het eerste blockchain-bedrijf worden dat een deel van de Amerikaanse e-commercemarkt van $ 400 miljard verovert.

Het platform bouwt een slimme contractsjabloon voor e-commercebedrijven om hun bedrijven op de blockchain te lanceren.

CyberMiles, ontwikkeld onder 5miles, een toonaangevend e-commercebedrijf in de VS, wil online winkelreuzen zoals Amazon uitdagen met een meer gedecentraliseerd en rechtvaardig alternatief.

Huidig ​​landschap

Vorig jaar hield Amazon een 43,5% aandeel van de Amerikaanse e-commercemarkt, met eBay op verre tweede plaats met 6,8%. Tegenwoordig is technologiebedrijf net zo synoniem geworden voor e-commerce als Google voor zoeken.

Competitief landschap CyberMiles

Ranglijsten voor e-commercesites. Bron Wit papier

De dominantie van Amazon heeft er echter voor gezorgd dat velen het bedrijf als een monopolie hebben aangemerkt. Monopolies belemmeren innovatie en creëren zelfgenoegzaamheid bij marktleiders.

Dit resulteert in een slechte klantenservice voor degenen die minder opties hebben om naar toe te gaan. Bovendien zijn gecentraliseerde e-commerceplatforms kwetsbaarder voor hacks en nemen ze ook grote bezuinigingen op bij elke verkoop op het platform.

5miles ziet een kans om de dominantie van Amazon te verstoren door een gedecentraliseerde, peer-to-peer marktplaats te creëren waar e-commercebedrijven op een veel gelijkmatiger speelveld kunnen opereren.

Technologie

CyberMiles biedt niet alleen een superieur e-commerceplatform, ze ontwikkelen ook een superieure blockchain specifiek voor e-commercetoepassingen.

CMT-token

CMT is het belangrijkste token dat in het netwerk wordt gebruikt. Net als Bitcoin en Ethereum wordt het token betaald aan degenen die het netwerk ondersteunen door transacties te valideren. Om CMT’s te verdienen, moeten netwerkdeelnemers:

  1. Aankopen, leningen, betalingen, kredietgeschiedenis en andere transacties op het netwerk valideren (alle informatie is anoniem, veilig en versleuteld op de blockchain)
  2. Valideer en voer Smart Business Contracts uit op het netwerk (deze contracten zijn softwaretoepassingen die automatisch bepalen wie op welk moment wie moet betalen).

E-commercebedrijven kunnen de slimme contractinfrastructuur van CyberMiles gebruiken om hun eigen unieke tokens binnen hun platform te lanceren (dit is vergelijkbaar met de ERC-20-tokens van Ethereum).

Aangepaste tokens die zijn gemaakt door e-commercesites die verbinding maken met de blockchain, kunnen worden gebruikt om goederen te kopen of voor loyaliteitspuntenprogramma’s.

PoS-consensusmechanisme

Amazon Ebay-monopolie

CyberMiles dPoS-beheer via CyberMiles

CyberMiles gebruikt het gedelegeerde proof of stake (of dPoS) consensusmechanisme (vergelijkbaar met de EOS Blockchain).

In een proof of stake consensusmechanisme ‘zetten’ gebruikers een bepaalde hoeveelheid CMT in als onderpand in ruil voor de mogelijkheid om transacties te valideren in een nieuw blok van de CyberMiles-blockchain.

Ook met gedelegeerd bewijs van inzet, nomineert het netwerk meerdere ‘getuigenknooppunten’ als vertegenwoordigers die helpen bepaalde beslissingen op hoog niveau sneller te nemen zonder het hele netwerk te ondervragen.

Hoewel deze methode iets meer gecentraliseerd is, is bewezen dat het Blockchains zoals EOS biedt 50.000 transacties per seconde in testmodus.

Bibliotheek met slimme contracten

Het bouwen van een e-commerceplatform op de blockchain vereist het creëren van verschillende slimme contracten voor peer-to-peer-, peer-to-system- en systeem-naar-systeem-interacties. CyberMiles lost dit probleem op door een bibliotheek met slimme contracten te creëren die de volledige back- en front-end-functionaliteit van hun e-commerce-netwerk zullen vergemakkelijken.

Met peer-to-peer slimme contracten kunnen gebruikers transacties doen, claims afwikkelen en bestellingen betwisten of retourneren.

Slimme contracten met ‘middleware’ stellen besturingssystemen, databases en applicaties binnen en buiten de blockchain in staat om autonoom met elkaar te communiceren.

Het laatste stukje van de puzzel is de virtuele machine CyberMiles. Net als de virtuele machine van Ethereum biedt deze technologie een testomgeving voor de verschillende bewerkingen die worden uitgevoerd door de CyberMiles-bibliotheek met slimme contracten.

De virtuele machine blijft geïsoleerd van de belangrijkste blockchain en houdt toezicht op het systeem om ervoor te zorgen dat peer-to-peer en middleware smart contracts dienovereenkomstig worden uitgevoerd.

CyberMiles wil deze technologieën gebruiken om een ​​efficiënter en goedkoper e-commerceplatform te creëren.

Team

CyberMiles brengt een zeer ervaren en intelligent team samen, van wie de meesten ook voor 5miles werken:

Cybermiles-team

Cybermiles-team. Bron: cybermiles.io

Oprichter en CEO – Lucas Lu, PHD

Dr. Lucas richtte 5miles op in 2014. Hij behaalde zijn PHD-graad in deeltjesfysica aan SMU in 2005. Hij werkte bij CERN waar hij deelnam aan onderzoek naar het Higgs-deeltje. Lucas was eerder mede-oprichter en CTO van Light In the Box, een bedrijf dat naar de beurs ging op de NYSE, en daarvoor was Lucas de eerste GM van Alibaba’s Taobao Mobile-platform.

Hoofdwetenschapper – Michael Yuan, PhD

Michael behaalde een doctoraat in de astrofysica aan de Universiteit van Texas. Hij is de auteur van 5 boeken over softwareontwikkeling. Michael was een actieve code-committer in grote Open Source-projecten zoals Firefox, Fedora, JBoss en anderen. Hij is een expert op het gebied van zakelijke en mobiele software en was hoofdonderzoeker van meerdere onderzoeksprojecten die door de Amerikaanse overheid werden gefinancierd.

CTO – Robert Lee

Robert Li is momenteel CTO van 5miles en CyberMiles. Voordat hij bij 5miles werkte, was hij hoofdingenieur bij eBay en senior R&D manager bij Google in Shanghai.

Kernontwikkelaar – Timothy McCallum

Timothy McCallum is gespecialiseerd in Fintech-programmering en blockchain-implementaties voor bedrijven. Zijn meest recente project was een financiële datamigratieoefening voor de lokale overheid.

Routekaart

5miles is opgericht in april 2014.

Drie jaar later, met 11 miljoen gebruikers en een waardering van $ 300 miljoen, besloot het team om 5xlab te lanceren, dat zich zou concentreren op de ontwikkeling van CyberMiles. In november 2017 haalde het bedrijf $ 30 miljoen op in hun ICO.

In juni is de 5miles-app van plan om CMT te accepteren om transacties op de markt te vergemakkelijken.

Ze zijn van plan om tegen december 2018 versie 1 van het CyberMiles-platform te lanceren en in maart 2019 willen ze CyberMile-modules beschikbaar hebben voor gebruik op andere platforms om verdere acceptatie te vergemakkelijken..

Token-prestaties

Op 5 december bereikte het token van het bedrijf uitwisselingen voor een prijs van $ 0,36. Binnen een maand schoot de prijs omhoog naar $ 0,58 toen de cryptomarkt recordhoogtes bereikte. Gedurende de eerste helft van dit jaar daalde het CMT-token onder de lanceringsprijs en daalde in maart tot $ 0,06, voordat het weer steeg naar zijn huidige prijs van $ 0,31..

CMT-tokenprestaties

CMT-tokenprestaties. Bron: CoinMarketCap

CyberMiles (CMT) zijn ERC20-tokens die te vinden zijn op de Binance-uitwisseling, Huobi, OKEx en IDEX. CyberMiles is van plan om Ethereum te verlaten en hun eigen tokenstandaard vast te stellen zodra hun Mainnet wordt gelanceerd.

Sterke punten

CyberMiles is een heel interessant project met een sterke achtergrond en een effectieve use-case. Hieronder staan ​​enkele voordelen:

  • 5 miles is al een gevestigde speler op het gebied van online e-commerce, met 12 miljoen gebruikers en $ 3 miljard aan jaarlijkse inkomsten. Als CyberMiles slechts 5% van die waarde van het bedrijf van 5miles kan halen, zal het enorme opbrengsten genereren voor zijn CMT-tokens.
  • CyberMiles richt zich op schaalbaarheid door te werken met het gedelegeerde proof of stake consensus protocol. Dit betekent dat het netwerk minimaal meer transacties per seconde moet kunnen valideren dan Bitcoin en Ethereum momenteel kunnen.
  • CyberMiles streeft naar een zeer grote markt; De Amerikaanse e-commerce zal naar verwachting in 2022 worden gewaardeerd op $ 630 miljard. Naarmate Blockchain-technologie evolueert, zal een groot deel van die waarde waarschijnlijk afkomstig zijn van gedecentraliseerde peer-to-peer-applicaties.
  • Het team is zeer ervaren, academisch geschoold en gediversifieerd in hun vaardigheden – voornamelijk financiën, blockchain en e-commerce
  • Blockchains zijn beter bestand tegen netwerkstoringen; wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat gebruikers downtime zullen ervaren wanneer ze online winkelen via e-commerce-apps die zijn gekoppeld aan CyberMiles-blockchain.

Zwakke punten

Met dat gezegd zijnde, er zijn minstens twee zwakke punten die we kunnen zien met het project. Deze zijn, ironisch genoeg, het resultaat van het onveranderlijke en gedecentraliseerde karakter van blockchains:

  • Slimme contracten zijn onveranderlijk en transacties kunnen niet worden teruggedraaid. Dit kan allerlei problemen veroorzaken, omdat mensen van nature fouten maken bij het online kopen van artikelen (zoals artikelen in de verkeerde maat kopen of het verkeerde afleveradres invoeren). Op een gecentraliseerd platform zouden dergelijke fouten omkeerbaar zijn, maar dat is niet het geval op een gedecentraliseerde Blockchain.
  • Klantondersteuningskwesties (zoals restituties) worden niet door een centrale autoriteit afgehandeld, maar beslist door middel van een consensus. Dit kan inefficiënt worden en leiden tot een achterstand in klachten, aangezien voor elke zaak meerdere betrokken partijen nodig zijn om een ​​beslissing te nemen.

Gevolgtrekking

CyberMiles probeert een dominantie te vestigen in de blockchain-e-commerce-ruimte.

Nu Amazon bijna 50% van het algemene marktaandeel van e-commerce claimt, lijkt de blockchain de enige ruimte waarin ze kunnen worden betwist.

De CyberMiles Blockchain is ambitieus en zal bij succes waarschijnlijk ongelooflijke waarde opleveren. Ze zullen echter voor veel uitdagingen komen te staan ​​als het gaat om het beheer van slimme contracten, het oplossen van klantgeschillen en het garanderen dat transacties snel genoeg kunnen zijn om aan de vraag te voldoen.

Al met al vinden we dit een project om goed in de gaten te houden.

Als CyberMile de beperkingen van de huidige slimme contracttechnologie kan overwinnen, terwijl het een jaarlijkse inkomstenstroom van 5 mijl van $ 3 miljard aanboort, dan zou het heel goed de grootste speler in de blockchain e-commercemarkt kunnen worden..

Uitgelichte afbeelding via Cybermiles & Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me