De complete gids voor ordertypes voor Cryptocurrency Exchange

>

In het afgelopen decennium zijn cryptocurrency-uitwisselingen uitgegroeid tot de dominante spelers op de cryptomarkt. Zonder uitwisselingen zouden klanten geen toegang hebben tot snelle en betrouwbare manieren om de ene crypto naar de andere te verhandelen.

Tegenwoordig voeren crypto-uitwisselingen dagelijks meer dan $ 50 miljard uit aan transacties. De handelsmarkt is de afgelopen jaren geëxplodeerd waardoor miljoenen nieuwe investeerders en handelaren de markt binnenstromen.

Om deze investeerders middelen te bieden, zijn we begonnen met het publiceren van educatieve artikelen om inhoud te bespreken op manieren die gemakkelijk verteerbaar zijn voor mensen die nieuw zijn op de cryptomarkt.

In enkele van onze vorige artikelen hebben we onderwerpen behandeld, waaronder het lezen van candlestick-grafieken, het doel van orderboeken en de spreiding van de wisselmarkt..

Dit artikel zal onze aandacht verleggen naar de belangrijkste ordertypes die worden aangeboden door beurzen. We behandelen niet de niche-ordertypen zoals TWAP, VWAP, Iceberg of OCO. Maakt u zich geen zorgen als u deze meer geavanceerde ordertypes niet kent! De meeste strategieën kunnen worden uitgevoerd met behulp van de basistypen orders die we hieronder zullen bespreken.

Dat is genoeg geklets, laten we het hebben over ordertypes.

Marktorders

Van alle ordertypes zijn marktorders wellicht het gemakkelijkst te begrijpen voor nieuwe investeerders. Het is toevallig ook een ordertype dat de beste ervaring biedt voor mensen die voor het eerst leren handelen.

Wat is een marktorder?

EEN marktorder is een order die automatisch wordt geplaatst tegen de huidige beste marktrente voor een activapaar. Bij het plaatsen van een marktorder wordt de prijs van de transactie bepaald door de huidige tarieven die beschikbaar zijn op de boeken bestellen.

Bestel boeken

Simpel gezegd, het orderboek is de lijst van allemaal openstaande bestellingen die momenteel beschikbaar zijn op een beurs voor een specifiek handelspaar. Een openstaande order is in wezen een andere belegger die zegt dat hij een actief tegen een specifieke prijs wil kopen of verkopen.

Een handelaar die een marktorder uitvoert, hoeft alleen het bedrag op te geven van het activum dat hij zou willen kopen of verkopen. De handelaar geeft geen prijs op, aangezien de prijs wordt bepaald door de huidige beste tarieven die op de markt beschikbaar zijn.

Zodra de marktorder is geplaatst, blijft het het specifieke activum kopen of verkopen totdat de order het gewenste bedrag heeft uitgevoerd dat voor de order is ingevoerd. Als we er bijvoorbeeld voor hebben gekozen om 1 Bitcoin te kopen op het BTC / USD-handelspaar, blijft een marktorder Bitcoin kopen tegen de beste beschikbare koers totdat precies 1 Bitcoin is gekocht..

Hoe u marktorders gebruikt

Uitwisselingen bieden meerdere manieren om bestellingen te plaatsen. Hoewel de meest gebruikelijke optie voor handelaren is om orders rechtstreeks bij de beurs te plaatsen, kunnen we ook handelsdiensten van derden gebruiken om onze orders te beheren..

Handelsservices van derden kunnen via API-sleutels. Eenmaal verbonden, is het handelsproces vaak vergelijkbaar met hoe handelen op de beurs werkt.

Een populaire service is de Shrimpy Trading Terminal. In plaats van een lijst met instellingen te configureren, hoeven we alleen het bedrag in te voeren dat u wilt verhandelen. U kunt een voorbeeld zien in de onderstaande afbeelding.

Nadat we het bedrag van het activum dat we willen kopen of verkopen hebben ingevoerd, selecteert u de optie voor een van beide "VERZEND KOOP BESTELLING" of "VERZEND VERKOOP BESTELLING". In dit voorbeeld koopt de koopoptie BTC van USDT, terwijl de verkoopoptie BTC verkoopt om USDT te kopen.

Nadat de order is geplaatst, zal Shrimpy systematisch limietorders op de beurs uitvoeren om het activum naar keuze te kopen of verkopen. Met behulp van het bovenstaande voorbeeld zou Shrimpy stoppen met handelen zodra het precies 0,03 BTC heeft verhandeld.

Bezorgdheid over marktorders

De complicatie bij marktorders komt voort uit de manier waarop orderboeken werken en hoe marktorders een actief blijven kopen of verkopen totdat ze het gewenste bedrag hebben bereikt. Wanneer een marktorder alle beschikbare activa tegen één prijs koopt of verkoopt, blijft de marktorder het actief kopen of verkopen tegen de volgende beste prijs.

Dit proces gaat door als de order groot genoeg is om alle beschikbare openstaande orders op individueel niveau uit te kopen. Dat betekent dat elke keer dat de marktorder alle beschikbare activa op één niveau koopt, de volgende beschikbare prijs slechter wordt.

Dit proces wordt genoemd slip.

Slippen

Slippage vindt plaats wanneer een enkele bestelling of meerdere opeenvolgende bestellingen worden geplaatst bij de beurs die opeenvolgende niveaus van openstaande bestellingen op de beurs verbruikt.

Slippage kan ertoe leiden dat handelaren meer betalen voor een actief dan ze van plan waren. Daarom raden we aan voorzichtig te zijn bij het gebruik van marktorders met transacties met een hoog volume (of handelsparen met een laag volume). Zorg er altijd voor dat het marktpaar waarop we handelen voldoende liquiditeit heeft.

Als u meer zekerheid en controle nodig heeft over de transacties die worden uitgevoerd, zijn limietorders wellicht een betere optie voor u!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me