De cryptocurrencies-investeerders houden feitelijk vast

>

De markt voor cryptocurrency is gevuld met twijfel. Veel twijfel komt voort uit onbekenden. Onbekendheden over de legitimiteit van specifieke activa, de adoptie, de steun van de gemeenschap en meer.

Dit artikel is bedoeld om de activa te benadrukken die daadwerkelijk door crypto-investeerders worden gehouden. Dit is niet gebaseerd op speculatie, maar op feitelijke gegevens die zijn verzameld van tienduizenden cryptocurrency-investeerders.

Shrimpy voert elke dag meer dan 150.000 transacties uit voor beleggers in cryptocurrency. Elke belegger maakt verbinding met beurzen die we gebruiken om bestellingen te voltooien. Dit heeft ons geholpen een momentopname te maken van welke activa het meest in handen zijn van beleggers.

Definities

Voordat we in de gegevens duiken, zijn er twee termen die we moeten definiëren. Deze termen zijn “dominantie” en “populariteit”. In deze context gebruiken we deze termen voor specifieke statistieken.

Dominantie – De dominantie wordt berekend als het gemiddelde percentage toewijzing dat wordt gehouden door een specifiek activum over alle gebruikersportefeuilles.

In wezen wordt deze waarde berekend door de procentuele toewijzing van elk activum over elke portefeuille bij elkaar op te tellen en vervolgens te delen door het aantal portefeuilles.

Voorbeeld: als we 10 verschillende portefeuilles hebben, bevat elke portefeuille een variabel percentage van elk actief. Overal van 0% tot 100% van een enkel activum.

Stel je elke portefeuille voor die BTC bevat. Het percentage BTC in elke portefeuille kan zijn: 15%, 35%, 53%, 75%, 2%, 0%, 99%, 71%, 33% en 100%.

De dominantie is dus: (15% + 35% + 53% + 75% + 2% + 0% + 99% + 71% + 33% + 100%) / 10 = 48,3%

Populariteit – Populariteit is het percentage mensen dat een percentage groter dan nul van de activa in hun portefeuille heeft. Of de persoon 1% of 99% bezit, het maakt niet uit.

Deze waarde wordt berekend door het aantal portefeuilles met ELK bedrag van een actief bij elkaar op te tellen en vervolgens te delen door het totale aantal portefeuilles.

Voorbeeld: als we 10 verschillende portefeuilles hebben, bevat elke portefeuille een variabel percentage van elk actief. Overal van 0% tot 100% van een enkel activum.

Stel je elke portefeuille voor die BTC bevat. Het percentage BTC in elke portefeuille zou kunnen zijn: 1%, 45%, 0%, 100%, 7%, 0%, 91%, 71%, 33% en 37%.

De populariteit is dus: 8/10 = 80% (Let op de 2 portfolio’s met 0% BTC die vetgedrukt zijn)

Marktkapitalisatie

Een veel voorkomende manier waarop gebruikers van cryptocurrency de prevalentie van een actief hebben bepaald, is via de marktkapitalisatie.

De marktkapitalisatie wordt bepaald door het aantal tokens in omloop te vermenigvuldigen met de huidige prijs.

Gewicht marktkapitalisatie activa

De activa met het hoogste marktkapitalisatiegewicht

In de bovenstaande afbeelding kunnen we zien dat Bitcoin met een aanzienlijke marge de hoogste marktkapitalisatie heeft. Bitcoin bezit zelfs ongeveer 66% van de totale marktkapitalisatie wanneer alle cryptocurrencies worden gecombineerd.

Als we deze statistiek gebruiken, gaan we ervan uit dat de overgrote meerderheid van de beleggers primair geïnteresseerd is in het toewijzen van Bitcoin voor hun portefeuille.

Populariteit

Laten we een iets andere benadering kiezen. Wat als we keken naar welke activa feitelijk eigendom waren van beleggers in cryptocurrency? In plaats van onze populariteit te baseren op de marktkapitalisatie, kunnen we de populariteit evalueren op basis van het percentage investeerders dat de activa daadwerkelijk bezit.

Populariteit van activa

De activa met het hoogste percentage mensen die ze bezitten in hun portefeuille.

Als we cryptocurrencies op deze manier organiseren, zullen we merken dat Bitcoin de hoogste populariteit heeft, wat had kunnen worden verwacht op basis van de grote ongelijkheid in marktkapitalisatie. We zullen echter ook merken dat Ethereum en andere altcoins niet zo ver achterlopen. 54,5% van de beleggers bezit bijvoorbeeld ten minste wat Ethereum in hun portefeuille.

Dit kan erop wijzen dat particuliere beleggers veel meer geïnteresseerd zijn in altcoins dan zou worden aangegeven door simpelweg naar de marktkapitalisatie te kijken.

Dominantie

Vervolgens zullen we de belangrijkste activa evalueren op basis van dominantie. Dit zal ons de activa vertellen die het hoogste procentuele gemiddelde gewicht hebben in alle beleggersportefeuilles.

Asset dominantie

De activa met de hoogste gemiddelde procentuele allocatie in portefeuilles.

Als we kijken naar procentuele dominantie in een portfolio, kunnen we zelfs nog interessantere gedragingen zien. Hoewel Bitcoin de hoogste dominantie heeft van 26%, zijn de waarden veel meer verdeeld dan de marktkapitalisatie. Ethereum heeft bijvoorbeeld een dominantie van 7,4.

Hoewel dit een groter verschil is dan de populariteit van activa, is het veel minder dan de marktkapitalisatie. Vergelijkbaar met de populariteitsstatistiek, kunnen deze resultaten suggereren dat altcoins vaker worden toegevoegd aan beleggersportefeuilles dan zou worden gesuggereerd door de marktkapitalisatie..

Opmerkingen

Als we kijken naar de specifieke activa die in de bovenstaande grafieken worden weergegeven, kunnen we een aantal interessante resultaten waarnemen.

  1. Hoewel Bitcoin SV qua marktkapitalisatie op de 6e plaats staat, is het noch een dominante, noch populaire asset onder onze steekproef van investeerders.

  2. Bitcoin Cash presteert ondermaats in populariteit en dominantie in vergelijking met de marktkapitalisatie van de activa en komt onderaan de lijst te staan.

  3. Hoewel tether gemiddeld in een hoog percentage wordt gehouden, is het percentage gebruikers met USDT in hun portefeuille laag. Dit suggereert dat een groot percentage van USDT wordt toegewezen door een subset van gebruikers. Misschien heeft een klein aantal gebruikers 100% van hun portefeuille in USDT.

  4. Binance Coin presteert beter in populariteit en dominantie in vergelijking met de marktkapitalisatie van de activa.

  5. Basic Attention Token staat op de 31e plaats qua marktkapitalisatie, maar staat in de top 12 voor zowel populariteit als dominantie.

Alle gegevens die in dit artikel zijn gedeeld, zijn verzameld via de Shrimpy-applicatie. Houd uw portefeuille bij en volg de markt door u aan te melden voor een gratis Shrimpy-account!

Over Shrimpy

Garnaal is een applicatie voor het samenstellen van aangepaste cryptocurrency-indexfondsen, het opnieuw in evenwicht brengen en beheren van een diverse portefeuille van digitale activa. Automatiseer uw portefeuille door te linken naar een van de 17 cryptobeurzen die we ondersteunen.

Shrimpy’s Universal Crypto Exchange API’s zijn ontworpen voor ontwikkelaars. Integratie met onze uniforme API’s geeft u direct toegang tot uniforme eindpunten voor handel, gegevensverzameling, gebruikersbeheer en meer op elke grote cryptocurrency-uitwisseling.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Bedankt voor het langskomen!

Het Shrimpy-team

Extra goede resultaten

Threshold Rebalancing – De evolutie van cryptocurrency-portfoliobeheer

Portfolio opnieuw in evenwicht brengen voor cryptocurrency

Cryptocurrency Trading Bots – De complete gids

Herbalancering van cryptocurrency – Bestuderen van de nieuwe Hot Bitcoin-handelsstrategie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me