De EtherZero Ethereum Fork – Al uw tokens zijn van ons

Vorig jaar en dit jaar hadden misschien honderden bitcoin-forks, maar Ethereum staat op het punt zijn eigen hard fork te krijgen. De vork, die op 6 januari werd aangekondigd op de officiële Weibo-pagina van EtherZero, maakt gebruik van een momentopname van het Ethereum-netwerk dat plaatsvond op 19 januari..

Dus, wat is EtherZero en moet u erom geven??

Lees verder terwijl we ingaan op deze hoogst ongebruikelijke en vreemd verdachte Ethereum-vork.

EtherZero: gemaakt in China

Terwijl de officiële website zegt het niet expliciet, er is uitgebreid bewijs dat aangeeft dat EtherZero afkomstig is van het vasteland van China. Momenteel is de officiële website alleen beschikbaar in het Engels (met tal van fouten en vergissingen) en in vereenvoudigd Chinees, de standaardtaal van het Chinese vasteland. Bovendien linkt de site naar Chineestalige chatgroepen op sociale media-applicaties op het vasteland van China, WeChat en QQ.

We namen een kijkje in de WeChat-groep en vonden iets minder dan 350 leden. Niemand leek echter iets te zeggen. Er lijken geen officieel goedgekeurde Engelstalige chatgroepen of kamers te zijn die zijn gelinkt op de officiële pagina of het Weibo-profiel.

Bovendien vergaten de ontwikkelaars op de officiële website een sectie te vertalen, de kop voor het uitwisselingsgedeelte.

Onvertaalde website van EtherZero

Onvertaalde kop op de Engelse pagina van EtherZero

Wat biedt EtherZero?

Officiële bronnen beweren dat er een aantal verschillen zijn tussen EtherZero en standaard Ethereum. De bloktijd wordt bijvoorbeeld teruggebracht tot 10 seconden, er zijn zogenaamd geen transactiekosten, er zal een functie zijn genaamd “direct betalen”, en EtherZero beweert dat het op een bepaald moment master-nodes zal ondersteunen. Om in aanmerking te komen voor een masterknooppunt, hebt u 20.000 EtherZero-eenheden nodig.

Personen die Ethereum bezitten op het moment van de hartvork-snapshot, krijgen EtherZero in een verhouding van 1 op 1. Het totale aanbod aan EtherZero-eenheden zal echter ongeveer het dubbele zijn van dat van Ethereum.

Dus waar gaan al deze extra eenheden naartoe? In de officiële FAQ staat:

“Het aanvankelijke totale aanbod is ongeveer 194 miljoen ETZ. Elke ETH-houder ontvangt 1 ETZ voor elke 1 ETH, in totaal 97 miljoen ETZ en nog een 97 miljoen ETZ is gereserveerd voor late ontwikkeling en funderingsoperaties door het team.​

Met andere woorden, de ontwikkelaars van deze vork zullen een ongelooflijke 50% van alle eenheden behouden. Dit zou hetzelfde zijn als wanneer Satoshi Nakamoto bitcoin creëerde, hij 10 1/2 miljoen daarvan voor zichzelf hield zodra hij het platform lanceerde.

Terwijl Bitcoin Gold-ontwikkelaars werden beschuldigd van hebzucht vanwege hun pre-mining van hun vorkvaluta, verbleekt het aantal voorgemijnde eenheden in vergelijking met wat de ontwikkelaars van EtherZero voor zichzelf willen claimen..

De EtherZero Weibo-pagina

De EtherZero Weibo-pagina

Wat is het (aangegeven) doel van het project?

Afgezien van onze vermoedens dat dit gewoon een enorme geldgreep is, uitsluitend gebaseerd op het feit dat de ontwikkelaar vanaf het begin de helft van alle eenheden gaat claimen, beweert EtherZero een paar projectdoelen te hebben. In de eerste plaats zijn hun gestelde doelen om de ontwikkeling van DAPP te ondersteunen door het gebruik van een masternode-gebaseerd systeem dat theoretisch een hoge transactiedoorvoer mogelijk zou maken, en om gratis transacties aan te bieden..

Het project noemt ook een functie die het “directe betaling” noemt. Vermoedelijk is dit een poging om masternodes te gebruiken om een ​​onmiddellijk transactie-effect te produceren dat lijkt op wat Dash biedt. Hoewel dit nobel genoeg klinkt, is het nog steeds erg moeilijk om voorbij de ontwikkelaar te komen die de helft van alle eenheden wil claimen die ooit zullen bestaan.

Uittreksel uit EtherZero-webpagina

Volledig anonieme ontwikkeling

Etherzero-ontwikkelingsteam

Wie zit er achter het project?

Terwijl bitcoin goud en bitcoin cash een ontwikkelingsteam hadden dat in de open lucht was, lijkt EtherZero geen enkele informatie te hebben over wie er achter deze vork zit. Dit roept verder argwaan op over de doelstellingen van het project.

In de wit papier, er is een gedeelte dat overblijft om te beschrijven wie het team is. Er is echter zo weinig informatie en het wijdverbreide gebruik van pseudoniemen en bijnamen dat niemand kan achterhalen wie deze mensen zijn.

Het bedrijf noemt de CEO als “Gary Lou”. Volgens het witboek:

Voortdurende ondernemers, die de universiteit verlaten en een startup hebben gevonden, hebben zich beziggehouden met internetmarketing, shareware, mobiele games en cryptocurrency, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en werking van verschillende tokens en DAPP. De projectleider in het concept van EtherZero-ontwerp, ontwikkelingsrichting, waardoor EtherZero binnen 5-10 jaar een gemeenschappelijk DAPP-ontwikkelingsplatform wordt.

Nogmaals, er is geen verdere informatie beschikbaar en we kunnen niet weten wie deze “Gary” werkelijk is. Er zijn geen foto’s, gekoppelde sociale mediapagina’s of echt iets dat verifieerbaar is. Gary Lou kan net zo goed John Doe zijn.

Omdat de wereld van cryptocurrency zich leent voor zoveel mogelijkheden voor fraude, zijn de meeste gerenommeerde projecten uiterst transparant over wie er achter hun projecten zit. EtherZero zou idealiter geen uitzondering moeten zijn. Het is echter duidelijk dat ze opzettelijk de identiteit verbergen van wie hierachter zit.

Dit lijkt veel op een andere Chinese hard fork die vorig jaar live ging, Bitcoin Diamond. Het team van Bitcoin Diamond weigerde ook te identificeren wie erachter zat. Velen hebben ook vermoed dat Bitcoin Diamond slechts een geldgreep was en geen serieuze poging om een ​​echte cryptocurrency te ontwikkelen.

Conclusies

Hoewel het altijd verleidelijk is om na te denken over het krijgen van wat in wezen gratis geld is via harde schijven, zijn er gewoon te veel rode vlaggen in dit project om betrouwbaar te zijn. Tenminste nog niet. Dat EtherZero uit China komt, is geen probleem.

Er zijn een aantal zeer succesvolle en betrouwbare cryptocurrency-projecten en aanverwante bedrijven die uit dit deel van de wereld komen. Wat een probleem is, is dat de ontwikkelaars 50% van alle tokens willen claimen. Ze weigeren blijkbaar ook om zich op een duidelijke en transparante manier te identificeren.

Daarom raden we degenen die geïnteresseerd zijn in EtherZero aan enkele maanden na de splitsing te wachten voordat ze proberen EtherZero-eenheden te claimen of betrokken te raken bij het ecosysteem. En zelfs dan moet grote voorzichtigheid worden betracht en moet iedereen zijn due diligence doen voordat hij betrokken raakt.

Uitgelichte afbeelding via Bitcointalk.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me