De geschiedenis van Bitcoin: hoe is Bitcoin zo populair geworden?

>

Bitcoin had in alle opzichten een geweldig jaar. De leidende cryptocurrency stuiterde bijna 400% van zijn jaarlijkse dieptepunten, bereikte een marktkapitalisatie groter dan JPMorgan en bereikte niveaus van acceptatie die we nog niet eerder hebben gezien. Maar wat leidde tot deze monumentale prijsstijging en hoe groeide Bitcoin het afgelopen decennium?

Bitcoin verzamelde en crashte meerdere keren sinds zijn bestaan, terwijl het tegelijkertijd de weg vrijmaakte om de financiën volledig gedecentraliseerd te maken. Om u te helpen beter te begrijpen waarom cryptocurrencies zo’n hoge status hebben in de moderne economie, schreven we een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Bitcoin.

Alles begint met een mysterieuze maker die plotseling op internet verscheen, hier is hoe hij een revolutionair stukje technologie creëerde dat het systeem de komende decennia zal ontwrichten.

Wat is Blockchain?

Heb je ooit geprobeerd iemand te vragen naar blockchain-technologie? U hebt waarschijnlijk ergens een antwoord ontvangen in de trant van "Oh, is dat niet Bitcoin?"

Bitcoin Genesis – Satoshi Nakamoto

2008 was een jaar van catastrofale economische onrust die de hele wereld jarenlang heeft beïnvloed, zo niet zelfs vandaag. Toevallig markeert 2008 hetzelfde jaar waarin een anoniem en mysterieus individu een paper publiceerde waarin ‘blockchain-technologie’ werd geïntroduceerd.

Gebeld ‘Bitcoin: een peer-to-peer elektronisch geldsysteem’ een persoon die zichzelf Satoshi Nakamoto noemt, publiceerde de originele Bitcoin-whitepaper op 31 oktober 2008. Aanvankelijk deelde Nakamoto de paper op een cryptografie-mailinglijst. Al snel verspreidde de krant zich naar bijna alle delen van het internet, vooral naar de belangrijkste kringen van cryptografieonderzoekers.

In de krant presenteerde Satoshi Nakamoto blockchain-netwerken en legde uit hoe ze het financiële systeem enorm konden verbeteren, vooral op internet. In vergelijking met een digitaal grootboek, legde de maker blockchain uit als een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk dat geen vertrouwen vereist. Bovendien concentreerde hij zich op hoe blockchains geen tussenpersoon nodig hebben, iets waar destijds totaal niet aan werd gedacht.

class = “sqs-block-image-link

“href =” https://bitcoin.org/bitcoin.pdf “

De Bitcoin-whitepaper is een van de meest invloedrijke documenten die in de recente geschiedenis zijn gepubliceerd. Het heeft de hele cryptocurrency-gemeenschap voortgebracht. Lees de whitepaper door op de afbeelding hierboven te klikken.

De allereerste zinnen uit de krant luiden:

“De handel op internet is bijna uitsluitend afhankelijk geworden van financiële instellingen die als vertrouwde derde partijen dienen om elektronische betalingen te verwerken. Hoewel het systeem goed genoeg werkt voor de meeste transacties, lijdt het nog steeds aan de inherente zwakheden van het op vertrouwen gebaseerde model. ”

Blockchain-technologie, althans het eerste netwerk dat wordt gecreëerd, zou potentiële gebruikers de mogelijkheid bieden om geldwaarde over te dragen via Bitcoin. Met onomkeerbare transacties die cryptografisch beveiligd zijn, zou Bitcoin de eerste levensvatbare digitale valuta in de geschiedenis van de mensheid worden.

Op 3 januari 2009 lanceerde Satoshi Nakamoto de blockchain-netwerk waaruit het eerste blok voortkwam dat gedolven moest worden, het genesisblok. Gebruikers waren vrij om als miners aan het netwerk deel te nemen en daar Bitcoin voor terug te verdienen, maar het had op dat moment geen waarde.

Maar in slechts een jaar hadden we de kans om de eerste (openbare) economische transactie te zien die waarde uitwisselde. Op het Bitcointalk-forum onthulde een inwoner uit Florida dat hij geld had uitgegeven 10.000 Bitcoins op twee pizza’s van Papa John’s. De transactie vond plaats op 22 mei en werd op basis van de prijs van de goederen gewaardeerd op $ 25.

Maar als we naar de huidige prijs kijken, zien we dat dezelfde transactie nu $ 170 miljoen kost. Het lijkt erop dat BTC destijds ongelooflijk ondergewaardeerd was, maar wie zou het hebben geweten?

Start van Bitcoin-markten

Een jaar later realiseerden internetgebruikers zich dat Bitcoin misschien wel enige waarde heeft. Op Bitcointalk stelde een anonieme persoon onder het pseudoniem ‘dwdollar’ een nieuw platform voor om in Bitcoin te handelen. De website, Bitcoinmarket.com genaamd, werd voor het eerst voorgesteld op 15 januari 2010.

Bitcoin Market – De eerste markt voor Bitcoin.

Het individu ging vervolgens verder met het begroeten van de gemeenschap en de introductie van wat nu officieel de eerste Bitcoin-uitwisseling is:

“Ik probeer een markt te creëren waarin Bitcoins worden behandeld als een commodity. Mensen kunnen Bitcoins verhandelen voor dollars en speculeren over de waarde. In theorie zal dit een real-time wisselkoers tot stand brengen, dus we zullen allemaal een idee hebben wat de huidige waarde van een Bitcoin is, vergeleken met een dollar. “

Hoe gedecentraliseerd bitcoin ook was, het was ook ernstig gefragmenteerd. De gemeenschap had geen idee hoe ze de prijs moesten bepalen en mijnwerkers die geld wilden verdienen, konden een consensus bereiken over het grootboek, maar niet over de prijs van het activum..

Met dat in gedachten, hoe zou de gemeenschap ooit een prijs kunnen bepalen? Hoewel Bitcoin gedecentraliseerd bleef, had het een gecentraliseerde entiteit nodig, zoals een beurs, om officiële prijzen vast te stellen. In maart 2010 lanceerde de eerder genoemde poster Bitcoin Market.

In het begin werd een enkele Bitcoin gewaardeerd op slechts $ 0,003. Als er ooit tijdreizigers zouden bestaan, zouden ze zeker naar dit punt in de tijd terugkeren om zich te stapelen aan cryptocurrencies.

Mt. Gox – Sta op en val

Tegelijkertijd zag de markt de opkomst van een nieuwe Bitcoin-uitwisseling die de grootste in de geschiedenis van crypto zou worden.

In 2011 heeft ontwikkelaar Jeb McCaleb zijn oude website genaamd Mt. Gox, ontworpen als een marktplaats voor kaartspel Magic: The Gathering, in een online Bitcoin-uitwisseling. Later verkocht McCaleb de beurs aan een andere ontwikkelaar, Mark Karpeles.

Jeb McCaleb – Schepper van Mt. Gox.

Karpeles woonde op dit moment van zijn leven in Japan en begon de uitwisseling te exploiteren in hetzelfde jaar dat het werd opgericht. Binnenkort, Mt. Gox veranderde in het grootste handelsplatform voor cryptocurrency en eindigde op een dramatische toon. Met een geschiedenis van nalatigheid, beveiligingsinbreuken en andere tekortkomingen.

Jarenlang gehackt en daarbij 740.000 BTC kwijtgeraakt, Mt. Gox is niet verrassend mislukt als een uitwisseling. In 2014 vroeg de eigenaar het faillissement aan in Tokio en stopte met het verwerken van transacties. In augustus 2015 werd hij gearresteerd voor het manipuleren van de balans van de beurs.

Eerste vorken en nieuwe cryptocurrencies

In 2011 kwamen de allereerste blockchain-ontwikkelaars tevoorschijn, samen met een aanzienlijke toename van mijnwerkers. Ontwikkelaars gingen vervolgens nieuwe projecten maken op basis van de originele Bitcoin-broncode, te beginnen met Litecoin. Op 13 oktober 2011 vond de eerste splitsing in de geschiedenis van cryptocurrencies plaats toen een gemeenschap zich afsplitste van de hoofdketen en heeft Litecoin gemaakt.

Bitcoin werd beschouwd als de enige digitale valuta op basis van blockchain-technologie die ooit zal bestaan, althans de dominante. Niemand geloofde dat mijnwerkers zouden deelnemen aan iets anders dan Bitcoin, in de overtuiging dat al het andere waardeloos was.

In wezen markeert dit het begin van ‘Bitcoin-maximalisten’. Maar zoals we zien, bewees de Litecoin-vork dat er extra ruimte is in de ruimte van cryptocurrencies. Bovendien zagen we een toename van het aantal ontwikkelaars die hun eigen netwerken wilden creëren, waarbij de meeste nieuwe forks afkomstig waren van Litecoin.

In de wereld van blockchain-netwerken worden forks vaak uitgevoerd wanneer een gemeenschap zich probeert af te splitsen van het hoofdnetwerk. Als zodanig hebben ze de mogelijkheid om hun eigen huis te creëren met nieuwe regels en functies. Soms hosten mijnwerkers forks om zelfs de effecten van hacks of bugs die het netwerk volledig lamleggen, ongedaan te maken.

Opmerkelijke prijsgebeurtenissen

Als een aanwinst, het meest opvallende onderdeel van De geschiedenis van Bitcoin is de prijs. Sinds de introductie op de markten, is de waarde van de cryptocurrency de afgelopen tien jaar op een extreem volatiele manier gestegen en gedaald.

Het eerste grote evenement begon in februari 2011 toen Bitcoin eindelijk de prijs van $ 1 bereikte. Slechts een paar maanden later beleefde het digitale activum zijn eerste zeepbel door in juni $ 31 te bereiken. Dit was de eerste parabolische bijeenkomst die mensen heeft laten zien hoe vluchtig Bitcoin kan zijn. Maar net als in elke andere bubbel, crashte de prijs met geweld. Na korte tijd keerde het terug naar een waarde van één cijfer.

Het duurde niet lang voordat Bitcoin veel hogere prijsniveaus ontdekte. In 2013 bereikte Bitcoin in april een prijs van $ 200. In november 2013 begon het al te handelen tegen ongeveer $ 1.000. Evenzo crashte de prijs na een paar maanden.

Ross Ulbricht – Oprichter van Silk Road.

De prijs van Bitcoin werd voornamelijk bepaald door de opkomst van illegale zwarte markten op internet. De eerste dergelijke markt werd in 2011 gelanceerd met de naam Zijderoute. Opgericht door Ross William Ulbricht, werkte de digitale marktplaats op het ‘dark net’ en bood criminelen en drugsdealers een manier om illegale middelen te verkopen. Aan de andere kant hadden consumenten ook een manier om drugs digitaal te kopen terwijl ze volledig anoniem bleven.

Het verhaal van Zijderoute duurde niet zo lang de FBI heeft Ross Ulbricht aangehouden op 1 oktober 2013. De markt werd lange tijd gebruikt voordat hij uiteindelijk ongeveer drie jaar later alle gebruikers verloor.

2017 – De eerste grote Bitcoin-bubbel

Bitcoin was natuurlijk meer dan alleen een valuta die hackers, criminelen en drugsdealers konden gebruiken. De cryptocurrency verzamelde een brede aanhang van ontwikkelaars, mijnwerkers, technologieliefhebbers en vele andere groepen. Als digitale valuta die decentralisatie naar het traditionele financiële systeem bracht, zou Bitcoin voor het eerst de wereld ontwrichten.

Na jaren van turbulente prijsactie begonnen investeerders een rally die iedereen, vooral Bitcoin-houders, volledig in de war zou brengen. In augustus 2015 bereikte de prijs een dieptepunt die we nooit meer zouden zien. Met sterke ondersteuning van $ 200 zagen we het actief in de loop van de tijd langzaam in waarde stijgen. In juni 2016 kwam Bitcoin al dicht bij zijn vorige recordniveau en werd gewaardeerd op $ 770.

In maart 2017 leidden bullish investeerders tot een recordhoogte van $ 1345, iets meer dan de vorige. Beren kregen absoluut geen kansen om te herstellen, en daalde slechts tot $ 945 voordat het in korte tijd radicaal terugkaatste.

We weten allemaal wat er daarna gebeurde! Bitcoin ging een parabolische fase in waardoor het met succes vele malen in waarde steeg. Op 11 december 2017 bereikte Bitcoin zijn laatste ATH op $ 20.000.

Daarna besloten beleggers om alle nieuw behaalde opbrengsten te gebruiken om te investeren in altcoins, de andere cryptocurrencies op de markt. Net als Bitcoin zijn deze voornamelijk op Ethereum gebaseerde altcoins enorm in prijs gestegen in januari 2018. Sommige van hen groeiden 20 keer in waarde in de loop van één dag.

Afgezien van de prijzen, bereikte Bitcoin ook een ATH voor al zijn andere aspecten. Kopers in de detailhandel raakten geïnteresseerd in de ‘officiële internetvaluta’. Velen van hen gebruikten al hun spaargeld, verkochten bezittingen en zelfs huizen om ‘early adopters te zijn’Van een nieuw ontwrichtend item. Met veel nieuwe investeerders die helemaal bovenaan kochten, eindigde het verhaal slecht.

Bitcoin heeft aan de hele wereld onthuld dat het niet alleen een investeringswaarde heeft, maar ook betrouwbaar kan worden gebruikt voor betalingen. Forked-projecten en altcoins droegen ook bij aan deze factor door een verscheidenheid aan use-cases op bijna alle gebieden van het leven te introduceren.

Slimme contracten, een apart en nieuw stuk blockchain-technologie, kregen ook grip toen ze door Ethereum werden gepopulariseerd. Het gigantische ecosysteem ondersteunde een meerderheid van de nieuwe cryptocurrencies. Meer nog, Ethereum heeft aangetoond dat blockchain-technologie niet alleen markten en banken kan verstoren, maar ook andere instellingen.

Nog een crash

Uiteindelijk eindigde het verhaal van Bitcoin niet goed in 2017. Na het bereiken van een ATH van $ 20.000 begonnen vroege investeerders massaal hun winstgevende posities te verkopen. Prijzen kunnen maar zo lang stijgen en de hype rond Bitcoin begon met de dag te sterven.

In december 2018 vond Bitcoin eindelijk ondersteuning voor $ 3.400 en bereikte het het laagste punt dat het de afgelopen jaren ooit heeft gezien. Vanaf dat moment had Bitcoin een kleine bull-run in 2019. Uiteindelijk konden bulls hun belofte van nieuwe hoogtepunten niet waarmaken. De cryptocurrency begon langzaam weer te dalen na $ 14.000 te hebben bereikt in juni 2019.

In oktober vond Bitcoin een andere bodem nadat de Chinese president Xi Jinping een nationaal blockchain-programma. De markt zag er momenteel rooskleurig uit en begon rond oudejaarsavond weer een rally. De aanhoudende pandemie van het Coronavirus maakte echter alle plannen vuil en leidde in maart 2020 tot een gigantische crash voor alle markten..

In slechts een paar dagen verloor Bitcoin zijn recentelijk gewonnen waarde en viel terug naar $ 3.500. Nogmaals, we zagen de hele cryptomarkt op het laagste punt sinds jaren. Met onzekerheid en risico’s rondom iedereen, wist de gemeenschap niet wat ze vervolgens moesten geloven.

Vanuit dit perspectief kan de bijna hysterische prijsdaling er grappig uitzien. Na een paar maanden van variëren, zette Bitcoin zijn vorige rally voort en herzag langzaam de prijzen die we sinds 2017 niet meer hebben gezien. In november bereikte de toonaangevende cryptocurrency een nieuw jaarlijks hoogtepunt op $ 19.540.

Laatste woord

Ondanks verschillende dramatische gebeurtenissen sinds de grote crash in 2017, zijn Bitcoin en de algehele cryptocurrency-markt springlevend. In feite beleefde de markt voor cryptovaluta in 2020 een volledige opleving door te stijgen naar dezelfde hoogtepunten als drie jaar eerder.

De wereld is het afgelopen decennium veel veranderd en blockchain-technologie heeft zeker een grote invloed gehad op het vormgeven van de wereld. Van een niche digitale valuta die alleen bekend is bij cryptografen tot een investering en valuta met een prijs die hoger is dan welke andere activa dan ook, we kunnen met vertrouwen stellen dat Bitcoin een vluchtige geschiedenis heeft.

Wat houdt de toekomst in voor Bitcoin en alle andere cryptocurrencies? Zullen ze naast fiat-valuta’s bestaan ​​of zullen ze ze volledig vervangen? Met dat in gedachten, kunnen we verwachten dat blockchain-technologie andere aspecten van ons dagelijks leven beïnvloedt en zo ja, wat zullen gedecentraliseerde netwerken vervolgens verstoren??

Kopieer ‘s werelds beste handelaren

Wanneer uw leider handelt, handelt u. Shrimpy werkt uw portfolio automatisch bij zodat deze altijd overeenkomt met die van uw leider. Blader door honderden cryptocurrency-handelaren om te kopiëren.

Extra goede resultaten

Wat is backtesting? Hoe een cryptohandelstrategie te backtesten

De eenvoudige handelsstrategieën voor cryptocurrency-arbitrage

Passieve crypto-investeringsstrategieën voor beginners

Threshold Rebalancing voor Crypto Portfolio Management

Coinbase versus Uniswap – welke uitwisseling is beter?

Ons sociale handelsplatform

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om te komen leren over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Bedankt voor het langskomen!

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me