De taal van cryptocurrency – het decoderen van de dialecten van cryptofans

Voor degenen die nieuw zijn in cryptocurrency, kan het navigeren door alle complexe termen en jargon in eerste instantie overweldigend lijken. De veelheid aan woorden, zowel echt als verzonnen, kan bijna een heel andere taal lijken, zo niet op zijn minst een ander dialect.

Vanwege het internationale karakter van cryptocurrency is er ook een soort pidgin-dialect omheen ontstaan. Dit dialect is gedeeltelijk verantwoordelijk voor veel van de populaire memes die we op internet zien.

In dit artikel gaan we enkele van de belangrijke woorden van de cryptocurrency-wereld bespreken en ook kijken naar dit unieke nieuwe dialect dat zich binnen verschillende gemeenschappen ontwikkelt.

Technische en handelaarsvoorwaarden

Veel van deze woorden zijn afkomstig van aandelenhandelaren en anderen die aanzienlijke ervaring hebben op traditionele financiële markten. Maar als u nieuw bent bij zowel cryptocurrency als de aandelenmarkt, kunnen deze termen verwarrend zijn, dus laten we er een paar bespreken.

ATH

Dit betekent een recordhoogte. Zoals de term suggereert, betekent dit de hoogste prijs die een bepaald activum ooit heeft bereikt. Op dit moment is het hoogste punt van bitcoin bijvoorbeeld $ 19.800 of zo. Handelaren beschrijven een activum vaak aan de hand van het verschil tussen de huidige prijs en het hoogste punt ooit. Asset X is bijvoorbeeld 10% lager dan zijn ATH.

Bull- en bearmarkten

Deze worden gebruikt om markttrends te beschrijven. Een bullmarkt is er bijvoorbeeld een die een grote, algemene opwaartse beweging kent, en een bearmarkt is er een die het omgekeerde ziet. Als iemand zijn mening als optimistisch omschrijft, betekent dit dat hij denkt dat de markt of een specifiek activum zal stijgen. Sommigen zouden bijvoorbeeld kunnen zeggen dat ze erg optimistisch zijn over Litecoin of Bitcoin Cash.

Botsing

Een crash verwijst naar een zeer grote waardedaling op korte termijn tussen een groot aantal verschillende activa. Omdat veel alternatieve cryptocurrencies worden verhandeld tegen bitcoin, zullen wanneer bitcoin daalt, ook veel andere alternatieve munten vallen. Dit kan een crash worden genoemd. Eind december vorig jaar zagen we zo’n crash, maar de markt heeft zich sindsdien grotendeels hersteld. Als slechts één activum daalt, zouden handelaren zeggen “X crashte gisteren hard”.

Speculatie

Speculatie is het idee dat prijzen alleen stijgen als veel mensen ze kopen. Ripple heeft bijvoorbeeld enorme stijgingen gezien, niet omdat het massaal door banken wordt gebruikt, maar vanwege speculatie. Ook kan een persoon die cryptocurrency koopt en verkoopt om winst te maken op basis van het prijsverschil, een speculant worden genoemd.

Dit is anders dan een investeerder, dat is iemand die koopt en van plan is dit voor de lange termijn vast te houden, en gelooft in de specifieke zakelijke doelstellingen van het actief.

Community Buzzwords and Memes

Hoewel er genoeg memes en grappen zijn om een ​​stadion te vullen, gaan we ons concentreren op enkele van de creatievere memes die je tegenkomt op Reddit, in een Telegram-chat of in een Slack-groep.

Hoewel sommigen beweren dat memes destructief zijn, zijn ze nog steeds essentieel om te begrijpen wat er aan de hand is in een gemeenschappelijke discussie. Omdat er al veel informatie is over de extreem populaire en bekende memes zoals ‘moon’ en ‘lambo’, gaan we die deze keer overslaan.

Nissan Micra

Terwijl sommige handelaren willen weten wanneer ze met een cryptocurrency genoeg geld kunnen verdienen om een ​​glimmende nieuwe Lamborghini te kopen, vragen anderen zich gewoon af wanneer ze zich een compacte economy-auto zoals de Nissan Micra (ook bekend als de Nissan March) kunnen veroorloven. De Nissan Micra-meme is een satirische kijk op de Lamborghini-meme.

Wanneer Nissan Micra ?!

Satoshi’s ware visie

Satoshi

Satoshi’s “True Vision”

Als er één ding is dat liefhebbers van cryptocurrency graag doen, dan is het met elkaar ruzie maken over wat Satoshi Nakamoto’s ‘ware visie’ was. De term true vision werd bijvoorbeeld gebruikt tijdens de bitcoin cash-vete die afgelopen zomer plaatsvond.

Velen voerden aan dat de kosten van transacties in bitcoin te omslachtig werden, en dat bitcoin dus niet langer Satoshi’s “ware visie” van elektronische peer-to-peer cash vertegenwoordigde. Later riep een satirische munt op Bitcoin Clashic verscheen en gebruikte de ‘true vision’-meme een aantal keren.

Klassiek

Over “klassiek” gesproken, de term wordt vaak voor de grap gebruikt om verschillende harde vorken van populaire valuta te beschrijven. Dit komt van het activum dat bekend staat als Ethereum Classic. Ironisch genoeg is Ethereum Classic niet het resultaat van een hard fork op zich.

Die eer gaat naar wat we vandaag kennen als Ethereum. Hoe dan ook, de term klassieker is ook in andere valuta’s gebruikt, zoals Zclassic en in de eerder genoemde Bitcoin Clashic. Veel redditors zullen grappen maken en zeggen dat als je niet van XYZ-activa houdt, je een vork maakt en het XYZ-klassieker noemt.

Shill

Een shill is iemand die onbeschaamd een altcoin op internet promoot. Een persoon die er vaak van wordt beschuldigd een shill te zijn, is Barry Silbert. Sommigen in de gemeenschap hebben hem zelfs “Shillbert” genoemd. Hij kocht op beroemde wijze enorme hoeveelheden Ethereum Classic voor minder dan een dollar per stuk, en Getweet erover totdat de prijs de huidige $ 35- $ 40 dollar bereikt.

Pumper

Hoewel het lijkt op een shill, is een pumper een beschuldiging om iemand te beschrijven die een altcoin promoot om de prijs te verhogen, zodat ze hun eigen bezit met grote winst kunnen verkopen. Typisch “pumper” is een belediging.

Maximalistisch

Maximalist wordt meestal gebruikt om aanhangers van bitcoin maar soms andere cryptocurrencies te beschrijven, en is iemand die gelooft dat er op de lange termijn maar één winnaar zal zijn. Bovendien zijn alle andere cryptocurrencies ‘junk’ en moet men alleen investeren in een bepaald actief waarin de maximalist gelooft.

De vorming van een nieuwe grensoverschrijdende taal

Omdat cryptocurrency niet beperkt is tot slechts één land, taal of cultuur, zien we een nieuwe botsing van interculturele communicatie die waarschijnlijk niet zou zijn gebeurd zonder cryptocurrency. Het eindresultaat is een nieuw dialect dat we “Crypto Pidgin” noemen. Dit verwijst naar de taal of het dialect dat doorgaans wordt gebruikt in op cryptocurrency gerichte chatrooms of forums die de Engelse grammaticaregels niet volgen. Crypto Pidgin heeft geleid tot de creatie van het construct dat doorgaans deze structuur volgt:

“Wanneer” + X (zelfstandig naamwoord / werkwoord)

Wanneer Homeless Crypto

Bijvoorbeeld wanneer lambo, wanneer maan, wanneer Nissan Micra, wanneer uitwisselingen, wanneer ICO, enzovoort

Hoewel Crypto Pidgin niet beperkt is tot alleen de When + X-structuur, is dit een bijna universeel terugkerend thema.

Wat ook interessant is aan deze structuur, is dat deze niet veel voorkomt in andere delen van internet. In die zin moet Crypto Pidgin niet worden afgedaan als gewoon slecht Engels.

In plaats daarvan is het inderdaad een nieuw vereenvoudigd internationaal dialect waarmee mensen die niet zo goed Engels spreken, kunnen deelnemen aan cryptocurrency-gerelateerde discussies en eenvoudige vragen kunnen stellen..

De Engelssprekende gemeenschap in het algemeen heeft Crypto Pidgin ook geaccepteerd als onderdeel van veel van zijn memes. Bijvoorbeeld, “when moon” en “when Lambo” zijn niet alleen Crypto Pidgin, maar ze zijn ook memes op zich. Andere memes zijn ook verschenen met de when + X-structuur, zoals “wanneer dakloos” en “wanneer verdriet eindigt?”

Pidgin-dialecten zijn bekend te vormen wanneer twee of meer elkaar onderscheidende taalgroepen samenkomen, en cryptocurrency is niet anders.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me