De toenemende kans op nationale cryptocurrencies

Als je ze niet kunt verslaan, doe dan mee. Dat oude gezegde lijkt de heersende stemming in een aantal nationale treasury-afdelingen samen te vatten terwijl ze nadenken over hoe ze het beste kunnen omgaan met de fenomenale groei van cryptocurrencies over de hele wereld..

Twee dingen zijn duidelijk geworden over cryptocurrencies in de afgelopen maanden: ze zijn nu een vaste waarde in de wereldwijde financiële sfeer en het reguleren ervan zal een zeer zware taak worden voor elke regering. Om machthebbers in staat te stellen enige vorm van controle over dit fenomeen te hebben, zullen ze bij het begin moeten beginnen en hun eigen.

Hun redenen hiervoor kunnen het best in één woord worden samengevat: belasting. Niets maakt regeringen zo opgewonden als de gedachte dat ze verstijfd zijn van hun uitval op de markten.

Rusland kijkt naar “Crypto Roebel”

Het is niet zo verwonderlijk om te zien dat ze op heterdaad beginnen. Deze week bracht het nieuws dat Rusland is voorbereiden om de ‘CryptoRuble’ te lanceren in de zeer nabije toekomst. De minister van Communicatie, Nikolay Nikiforov, deed de aankondiging en voegde er ietwat bot aan toe: ‘Ik verklaar vol vertrouwen dat we CryptoRuble draaien om één simpele reden: als we dat niet doen, dan zullen onze buren in de EurAsEC dat na twee maanden doen.’

Hij had misschien ook gezegd dat, hoewel investeerders hun CryptoRubles kunnen inwisselen voor echte roebels wanneer ze maar willen, ze een belasting van 13% moeten betalen als ze niet kunnen uitleggen waar hun digitale activa vandaan komen..

Gezien het feit dat de Russische economie nog steeds worstelt onder het gewicht van Amerikaanse sancties die zijn opgelegd in de nasleep van de inbeslagname van de Krim-regio uit Oekraïne in 2014, is de stap van de regering van Poetin naar de cryptocurrency-sfeer een logische. Het laatste dat het Kremlin nodig heeft, is dat cryptohandel buiten zijn macht kan floreren. Of de CryptoRuble een succes zal blijken te zijn, valt echter nog te bezien.

En het zijn niet alleen de Russen; andere landen overwegen ook om hun eigen cryptocurrencies te lanceren. In september werd aangekondigd dat Japan het idee aan het overwegen was in de vorm van de zogenaamde ‘J-Coin’, zij het om iets andere redenen en op een rustiger tijdschema. Verrassend genoeg voor zo’n technisch onderlegde natie, blijven de Japanners erg gehecht aan contanten en wordt nog steeds 70% van de transacties op deze manier uitgevoerd. Dit resulteert in hoge administratie- en bankkosten en ja, gederfde belastinginkomsten. De Japanners haasten zich echter niet, aangezien de lancering voorlopig gepland is om samen te vallen met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Andere regeringen sluiten zich aan bij de strijd

Abchazië nationale cryptocurrencyMisschien wel de meest geschikte setting voor een nationale cryptocurrency is het land dat ons het brein achter Ethereum heeft gegeven en dat toevallig ook een van de meest verbonden en technologisch avontuurlijke samenlevingen op aarde is: Estland. Als u op zoek bent naar internetpioniers, dan is deze kleine Baltische staat de plek om naartoe te gaan – het land loopt voor op vrijwel alle andere in de wereld als het gaat om webgebaseerde diensten en innovatie. Hun nationale cryptocurrency-programma is goed op weg in de vorm van de ‘estcoin’ en met de knowhow die ze tot hun beschikking hebben, gok je niet tegen het succes ervan.

Ondertussen springen ze in Dubai ook op de kar met cryptocurrency. De Golfstaat kondigde aan dat het eerder deze maand ’emCash’ aan het ontwikkelen was met officiële verklaringen waarin de nadruk werd gelegd op hoe het ‘het gemak van zaken doen en de kwaliteit van leven zou verbeteren’. Dit volgt op het nieuws dat Dubai ” s werelds eerste blockchain-stad wil worden. ‘- een ambitie die het enorme potentieel van de technologie achter cryptocurrencies zelf onderstreept. Het is de moeite waard eraan te denken dat blockchain een belangrijke factor is achter de schermen van deze nationale cryptocurrency-ondernemingen. Deze technologie gaat alles veranderen.

De laatste stop op onze wereldtournee van nationale cryptocurrencies vereist misschien eerst een bezoek aan Google, aangezien het je zou kunnen worden vergeven als je je afvraagt ​​waar Abchazië eigenlijk is. Het wordt alleen door Rusland en een handvol andere landen als staat erkend en omvat het westelijke deel van de Republiek Georgië. De bevolking van ongeveer 240.000 is iets minder dan die van de Londense wijk Hackney.

Niettemin, ondanks deze beperkingen, is Abchazië misschien wel het meest ambitieus van alle nationale cryptocurrency schema’s. De voorgestelde ‘Abchazische Republiek Munt’ wordt blijkbaar beschouwd als een toekomstige vervanging voor ‘normaal geld’ in de komende jaren. Je kunt die Abchaziërs zeker niet beschuldigen van gebrek aan ambitie, ook al missen ze formele erkenning.

Geen land achtergelaten

Het is geen verrassing dat regeringen zich bewust worden van de kracht en het potentieel van cryptocurrencies en het is moeilijk hen de schuld te geven dat ze een stukje van de taart willen. In augustus bedroeg de totale waarde van de cryptocurrency-markt $ 150 miljard en vertoont deze nog geen tekenen van vertraging. Dit is een feest waarvoor het niet loont om te laat te zijn.

Of deze nationale cryptocurrencies het succes van Bitcoin zullen repliceren, hun eigen hoeken van de markt zullen vinden of helemaal zullen crashen en verbranden, is de vraag van iedereen. Wat buiten twijfel staat, is dat andere landen zeer nauwlettend in de gaten zullen houden hoe de CryptoRuble, estcoin en anderen het doen als ze hun eigen crypto’s overwegen. Wie weet, binnenkort zullen we misschien allemaal Abchazië op de kaart kunnen aanwijzen.

Afbeeldingen via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me