De Top 5 Crypto-vriendelijke landen om te overwegen

Net als op andere financiële markten, is de regelgevende benadering van cryptocurrencies enorm verschillend in verschillende landen over de hele wereld.

Terwijl sommige landen hebben besloten om te proberen cryptocurrencies te blokkeren of volledig te beheersen, kiezen andere voor een veel meer laissez-faire benadering van het nieuwste financiële bezit en de technologie erachter. In dit artikel worden vijf van de meest cryptovriendelijke landen ter overweging besproken.

Het is niet verrassend om te vernemen dat regeringen, die notoir traag veranderen, het moeilijk hebben gehad om de evolutie van blockchain, gedistribueerde grootboeken en cryptocurrencies bij te houden. Sommige landen hebben geprobeerd het probleem te vermijden door bepaalde aspecten van blockchain-technologie te verbieden, of door te proberen de ontwikkeling van de cryptocurrency-markten te beheersen, terwijl andere op veel manieren meer openstaan ​​voor verandering.

De vijf crypto-vriendelijke landen die hieronder zijn opgenomen, zijn slechts enkele van de landen die blockchain-technologie omarmen. Ze worden niet alleen gekozen omdat ze gunstig zijn voor investeerders in cryptocurrencies, maar ook omdat ze een toevluchtsoord creëren voor de innovatie en evolutie van blockchain-technologieën..

Zwitserland

Crypto Valley Zwitserland

“Crypto Valley”

Zwitserland staat al lang bekend als zowel een neutrale waarnemer als een centrum van particuliere financiële diensten en bankieren. Kun je een betere plek bedenken om de groei van de privacygerichte cryptocurrencies aan te moedigen dan het centrum van particuliere financiële diensten??

In feite heeft Zwitserland een uitgesproken doel om de “crypto-natie” te worden, aldus de minister van Economische Zaken van het kleine Alpenland. Dit doel is gemaakt in het kader van het “Crypto Valley” -project. Zug, gelegen in centraal Zwitserland, is de thuisbasis van het “Crypto Valley” -project, een onafhankelijke, door de overheid gesteunde vereniging die tot doel heeft een “wereldwijd toonaangevend ecosysteem voor blockchain- en cryptografische technologieën” te creëren.

Naast zijn focus op de innovatie en evolutie van de blockchain-industrie, is Zwitserland ook bekend geworden als een van de toplanden voor succesvolle ICO’s.

Japan

Japan staat bekend als een van de meest accepterende landen als het gaat om blockchain en cryptocurrencies. Dit is zeer waarschijnlijk vanwege de technologische vooruitgang in Japan en de bereidheid van de bevolking om nieuwe technologieën te accepteren.

JPY BTC-transactievolume

BTC / JPY-volume opnemen

Volgens berichtgeving in de Japanse media is het kopen en verkopen van Japanse yen goed voor meer dan 50% van de wereldwijde Bitcoin-volumes. Een deel van de reden hiervoor is dat Japan in 2017 officieel cryptocurrencies als wettig betaalmiddel heeft erkend. Het is ook nuttig dat cryptocurrency-uitwisselingen in Japan onder een zeer liberale regelgevende omgeving opereren..

Japan staat bekend om zijn adoptie van technologie en om zijn soms vreemde (voor westerlingen) rages. De Japanners hebben gemakkelijk cryptocurrencies geadopteerd en hebben ze zelfs opgenomen in een andere rage – J-pop. Er is nu een J-popgroep met cryptocurrency-thema die bekend staat als de ‘Virtual Currency Girls’, en voor het geval je denkt dat dat vreemd is, je bent niet de enige, het is best vreemd als je geen Japanner bent.

Japan heeft ook een zelfregulerende instantie opgericht die bekend staat als de Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCEA). De entiteit is ontstaan ​​door de fusie van de Japan Blockchain Association en de Japan Cryptocurrency Business Association in april 2018. De fusie was bedoeld om te profiteren van de vergoedingen in de Payment Services Act die in april 2017 in Japan werd aangenomen..

Die wet staat zelfbesturende regelgevende instanties toe om sancties vast te stellen voor zelfopgelegde regels. De JVCEA bestaat uit 16 Japanse beurzen en probeert effecten en cryptocurrencies te beoordelen.

De snelle acceptatie van de technologie en de proactieve houding ten aanzien van zelfregulering van cryptocurrencies maken Japan tot een van de meest cryptovriendelijke landen ter wereld. Het feit dat technologie in Japan hartelijk wordt omarmd, zorgt er vrijwel zeker voor dat veel nieuwe blockchain- en cryptocurrency-ontwikkelingen als eerste in Japan zullen plaatsvinden..

Verenigd Koningkrijk

Je had misschien niet verwacht dat het Verenigd Koninkrijk op een lijst van de meest cryptovriendelijke landen zou staan, maar de waarheid is dat toezichthouders in het VK tot dusver cryptocurrencies vrijwel alleen hebben gelaten, wat heeft geleid tot een bloeiende gemeenschap van cryptocurrency-gebruikers, bedrijven en ontwikkelaars. Bovendien heeft het VK het voordeel van een hoogontwikkelde infrastructuur en geschoolde arbeidskrachten, samen met een positieve reputatie.

Het Verenigd Koninkrijk heeft een vergelijkbare ontwikkeling doorgemaakt als die in Japan, met zeven van de grootste blockchain-bedrijven die onlangs zijn samengekomen om een ​​handelsorganisatie voor de blockchain-industrie in het VK op te richten, bekend als CryptoUK.

UK Crypto-adoptie

VK met de vlag van adoptie

CryptoUK is de eerste zelfregulerende cryptocurrency-organisatie in het VK en is opgericht als een proactieve manier om mogelijke regelgevende hardhandig optreden tegen blockchain-projecten in het VK te omzeilen. een veilige thuisbasis voor blockchain- en cryptocurrency-projecten.

De bedoeling bij CryptoUK is om samen te werken met Britse overheidsinstanties om een ​​veilige omgeving te creëren voor zowel blockchain-bedrijven als de mensen die erin investeren. Er is momenteel een focus op Britse startende blockchain-bedrijven en ervoor te zorgen dat hun platforms voldoen aan Know Your Customer en anti-witwasregelgeving.

Iqbal Gandham, de voorzitter van CryptoUK, verklaarde dat de alliantie van plan is “beste praktijken te promoten en samen te werken met de overheid en toezichthouders”, eraan toevoegend dat de organisatie “de blauwdruk kan worden voor hoe een toekomstig regelgevingskader eruit zal zien”.

Britse financiële instellingen vallen onder de Financial Conduct Authority (FCA), maar de huidige wetten kennen geen cryptocurrency-uitwisselingen, makelaars of bedrijven onder toezicht van de FCA. Dit heeft cryptocurrency-gerelateerde zaken in een ietwat grijs gebied achtergelaten, waardoor ze een grote hoeveelheid vrijheid hebben in de manier waarop ze opereren en zaken doen. Deze laissez-faire-visie maakt het VK een zeer aantrekkelijke locatie voor blockchain-startups en zelfs bestaande organisaties.

De CryptoUK-alliantie wil een positieve kracht zijn in de cryptocurrency-beweging in het VK en de Britse regering helpen bij het creëren van een regelgevingskader dat niet alleen zal helpen om bestaande cryptocurrencies in de samenleving en financiële markten te integreren, maar er ook voor zal zorgen dat het VK een knooppunt blijft van innovatie en ontwikkeling voor de blockchain-gemeenschap.

Nederland

Nederland, en met name Amsterdam, staat al lang bekend om zijn vrijzinnigheid en een liberale levensstijl. Meer recent werd Amsterdam ook de thuisbasis van de Bitcoin-ambassade. Deze Bitcoin-ambassade is de thuisbasis van een hardwerkende en actieve gemeenschap van cryptoliefhebbers die hebben gewerkt om het bewustzijn van de oudste cryptocurrency te vergroten.

Nederlandse Bitcoin Crazy

Nederlanders zijn Bitcoin Crazy

Je hebt het misschien nog niet eerder gehoord, maar Amsterdam staat ook bekend als de beste technologie-startup-stad in Europa, en dankzij de wijdverbreide acceptatie van cryptocurrencies heeft het de dichtste concentratie Bitcoin-geldautomaten van elke stad ter wereld..

Zelfs met de wijdverbreide acceptatie en populariteit van cryptocurrencies in Nederland, is de overheid niet snel geweest om de nieuwe beleggingscategorie te reguleren. In feite heeft de Nederlandse overheid zelfs geëxperimenteerd met haar eigen cryptocurrency, bekend als de Nederlandsche Bank Coin, of DNBCoin. Momenteel is er geen overheid of zelfregulering in dit vooruitstrevende Noord-Europese land.

Dit zou echter kunnen veranderen als de Nederlandse Blockchain Coalition (DBC) heeft gewerkt aan een regelgevende structuur die niet alleen voorziet in regelgeving, maar er ook voor zorgt dat de ontwikkeling van blockchain- en cryptocurrency-projecten verantwoord is. De DBC is een alliantie van meer dan 20 verschillende organisaties, en een van de belangrijkste huidige doelstellingen is het creëren van een methode voor het afdwingen van digitale identiteiten die gelijke tred houdt met de snel veranderende Know Your Customer- en antiwitwasregelgeving..

De Autoriteit Financiële Markten is verantwoordelijk voor het reguleren van financiële producten in Nederland, maar reguleert op dit moment geen Initial Coin Offerings (ICO’s). In plaats daarvan heeft het de Europese Autoriteit voor effecten en markten geïnformeerd dat het grensoverschrijdende karakter van token crowdsales verantwoord optreden op het niveau van de Europese Unie vereist..

Denemarken

Hier is nog een ontwikkeld Europees land dat je misschien niet meteen ziet als een top cryptovriendelijk land, maar in feite heeft de 0% belasting op cryptocurrencies het buitengewoon aantrekkelijk gemaakt voor liefhebbers van cryptocurrency. De Nationale Bank van Denemarken is zelfs zover gegaan dat ze cryptocurrencies vrijstelt van regelgeving nadat ze heeft geoordeeld dat het geen wettige betaalmiddelen zijn, omdat ze geen centrale uitgever hebben..

Dat weerhield de Deense regering er niet van om haar burgers verschillende waarschuwingen te geven met betrekking tot de speculatieve aard van investeren in cryptocurrencies. Toch lijken ze afstand te houden van het daadwerkelijk reguleren van cryptocurrencies, in plaats daarvan verwijzen ze naar de Europese Unie voor regulering. Aangezien de EU nog geen regelgeving heeft verstrekt, blijven cryptocurrencies ongereguleerd en onbelast in Denemarken, vandaar de cryptovriendelijke aanduiding van het land.

Gevolgtrekking

Alle bovengenoemde landen bieden voordelen voor individuen en bedrijven die willen investeren in of op cryptocurrency gebaseerde projecten willen ontwikkelen. Een overeenkomst die deze landen gemeen hebben, is de proactieve vorming van zelfregulerende entiteiten die proberen de zich ontwikkelende regelgevingsomgeving in een positieve richting te sturen..

De coalities en allianties die worden gevormd, werken nauw samen met regeringen om een ​​regelgevend kader te helpen creëren dat de innovatie die blockchain-technologie ons brengt, in stand houdt. Op de lange termijn zien we dit als een zeer positieve ontwikkeling die hopelijk kan voorkomen dat blockchain-projecten worden verstikt.

Hoewel dit mijn topkeuzes zijn voor cryptovriendelijke landen, zijn er andere die erg meegaand zijn voor blockchain-startups.

Onder hen zijn Puerto Rico, Malta, Estland, Singapore en enkele Caribische eilanden.

Alle afbeeldingen via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me