De veerkracht van Bitcoin: een korte blik op de nee-zeggers die te snel BTC hebben opgegeven

Op het moment van de pers waren de beruchte 99Bitcoins ‘Bitcoin Doodsbrief”Heeft niet minder dan 186 Bitcoin-overlijdensberichten.

Dit zijn luchtige en sarcastische overlijdensberichten, die natuurlijk alleen verwijzen naar incidenten waarin spraakmakende experts beweerden dat Bitcoin was overleden.

De ironische grap is dat deze experts niet meer verkeerd hadden kunnen zijn. Bitcoin – ondanks het SegWit2x-annuleringsdrama en de schaaloorlogen – schommelt momenteel rond een indrukwekkende $ 7.200, wat een prijs is niet ver van het hoogste punt ooit van $ 7566 van de munt..

Bitcoin-prijs op Coinbase

Zal BTC binnenkort $ 8k halen? – Afbeelding via Coinbase

Bitcoin is dus duidelijk niet dood, en er is veel meer voor nodig dan wat acuut sparren in het weekend met Bitcoin Cash voordat Bitcoin echt ten onder gaat..

Maar het is de moeite waard om te zien hoe verkeerd anderen waren en zijn. Het is de moeite waard om de ‘Bitcoin-overlijdensberichten’ van nee-zeggers te noteren, zodat wij enthousiastelingen onze eigen perspectieven in de crypto-ruimte kunnen verfijnen, wetende dat we zelf minder star moeten zijn om te kapitaliseren.

Laten we eens kijken naar enkele van de meer provocerende Bitcoin-‘doden ‘om onze perspectieven op te frissen.

Bitcoin’s allereerste “dood”

In 2010, toen Bitcoin nog maar een prille project was, verdiende een publicatie met de naam The Underground Economist de onderscheiding als 99Bitcoins ‘eerste Bitcoin-overlijdensadvertentie-schrijver.

Toen BTC nog steeds rond de $ 0,23 cent schommelde, schreef The Underground Economist een vernietigende verhandeling getiteld “Waarom Bitcoin geen valuta kan zijn.”

Daarin verklaarde de auteur dat Bitcoin “voor altijd een nieuwigheid zal blijven of dat het sneller van nieuwheidsstatus naar dood zal gaan dan je kunt knipperen.”

CNN opiniestuk projecteert de ‘desintegratie’ van Bitcoin

In 2014 heeft een CNN redactioneel werd gepubliceerd met de titel “Waar ging Bitcoin fout?” toen BTC nog op ongeveer $ 330 zat.

In het stuk ging de schrijver zelfs zo ver om te zeggen dat de Cubaanse peso superieur was aan Bitcoin:

[Start blok quote] “Bitcoin is niet [de toekomst]. Het is een stap op weg en zal uiteindelijk uiteenvallen … Aangezien een munteenheid [Bitcoin] bijna overal te verwaarlozen is. Het kan de Cubaanse peso niet verdragen … Met Bitcoin, de zogenaamde valuta, is wat je ziet niet wat je krijgt. ” [Einde]

Denk dat de auteur vandaag hetzelfde voelt?

Jamie Dimon zegt dat Bitcoin niet lang kan duren

JPMorgan CEO Jamie Dimon is nu een bekende Bitcoin-hater, maar een van hem vroegste opmerkingen tegen de # 1 cryptocurrency kwam terug in 2015 toen de cryptocoin consolideerde op $ 395.

In een toespraak op het Fortune Global Forum zei Dimon dat overheidsvoorschriften Bitcoin en iets dergelijks zouden doden:

“Dit is mijn persoonlijke mening, er zal geen echte, niet-gecontroleerde valuta in de wereld zijn. Er is geen regering die het lang zal verdragen … er zal geen valuta zijn die de overheidscontrole omzeilt. “

LinkedIn-bericht zegt dat BTC barst op 12 december 2016

In een column voor LinkedIn, cloud architect Jim Kram noemde Bitcoin een “fundamenteel gebrekkige virtuele valuta”, en zei verder dat “Bitcoin een bubbel is die zoals Tulip, South Sea, Dot.com of Subprime zal barsten … Bitcoin was een geweldig experiment dat veel nuttig heeft geleerd.”

Welnu, Kram voelt zich nu misschien anders, maar we kunnen zeker zeggen dat Bitcoin de experimentfase nu zeker voorbij is.

Forbes zegt dat China Bitcoin heeft “verpletterd”

Toen China enkele weken geleden crypto-uitwisselingen en ICO’s verbood, was de crypto-ruimte geschokt.

Forbes ging echter een beetje overboord en beschreef de beweging van China als eenverpletterend”Klap voor Bitcoin – hoewel BTC sterker dan ooit terugkaatste in de dagen nadat de verboden begonnen:

“Het geroezemoes van Bitcoin is verdwenen … Het werd verpletterd door de hardhandige tussenkomst van de Chinese regering, die het enthousiasme van investeerders voor de digitale valuta afkoelt.”

Bitcoin heeft het zeker moeilijk gehouden

Door dik en dun, Bitcoin heeft het tot nu toe hard doorstaan.

Zou BTC ooit op de knieën kunnen worden gebracht? Het is mogelijk – alles is mogelijk.

Maar afgezien van een ondoorgrondelijke en catastrofale zwarte-zwaangebeurtenis die onverwacht de ruimte treft, is het niet duidelijk wat op dit punt Bitcoin zou kunnen onttronen..

Het zal zijn # 1 marktkapitalisatiepositie zeker niet opgeven aan Ethereum of Bitcoin Cash zonder een geweldig gevecht.

In de tussentijd zullen de nee-zeggers van Bitcoin voldoende tijd hebben om hun positie op de huidige cryptocurrency te heroverwegen..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me