DeepOnion: herziening van de nieuwste privacymunt geïntegreerd met Tor

Voor die gebruikers die zich vooral zorgen maken over online privacy, krijgen traditionele cryptocurrencies zoals Bitcoin te veel aandacht.

DeepOnion maakt deel uit van een reeks privacybewuste cryptocurrencies die tot doel hebben gebruikers in staat te stellen die niet willen dat hun transacties worden gecontroleerd. DeepOnion is geïntegreerd met het TOR-netwerk dat gebruik maakt van de Onion-router om verkeer te versleutelen.

Voor die gebruikers die van DeepOnion hebben gehoord, zou het door een van hun vele airdrops kunnen zijn gegaan. In tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrencies, hebben ze geen ICO voltooid en hebben ze toegestaan ​​dat sommige van de 18 miljoen vooraf gedolven tokens via deze Airdrops worden verspreid..

Probleem met Bitcoin

Logo van DeepOnion

Afbeeldingsbron: DeepOnion.org

Voor de meeste van degenen die nieuw zijn in het Bitcoin-ecosysteem, beschouwen ze het als een anonieme cryptocurrency waar het gebruik ervan weg is van de nieuwsgierige blikken van inlichtingendiensten, bedrijven en hackers. Helaas is dit verre van waar, zoals geïllustreerd in de Deep Onion wit papier.

Wanneer u een account aanmaakt bij een grote cryptocurrency-uitwisseling, vereist de wet dat die exchange KYC-procedures (Know Your Customer) bij u uitvoert. Dit betekent dat ze zowel uw volledige naam als uw adres nodig hebben. Ze hebben persoonlijk identificeerbare informatie nodig.

Als u deze uitwisseling wilt gebruiken, maken ze een portemonnee aan die rechtstreeks aan u is gekoppeld. Bovendien worden, gezien de onveranderlijke aard van de blockchain, alle transacties bijgehouden en kan elk geld dat uiteindelijk voor Fiat wordt ingewisseld, u koppelen aan de Bitcoin die uw adres heeft ingevoerd..

Handel IQ Option Cryptocurrencies nu

Dus zelfs als u niets illegaals doet met het geld, wordt uw handelsgeschiedenis op het moment dat de beurs een volledige audit ontvangt, openbaar. Er is ook een kans dat hackers de uitwisseling in gevaar kunnen brengen en daarom uw persoonlijke gegevens kunnen toeschrijven aan grote Bitcoin-holdings. Dit kan u vatbaar maken voor aanvallen op social engineering.

Het andere probleem dat is geïllustreerd, heeft meer te maken met de technologie die ten grondslag ligt aan het Bitcoin-protocol. Aangezien Bitcoin afhankelijk is van SHA 256-hash-algoritmen, zijn de transactiesnelheden erg laag geworden.

Overzicht van het DeepOnion-protocol

Tor Network DeepOnion

Afbeelding via Fotolia

De DeepOnion is ontwikkeld met al deze zorgen in gedachten. Ze hebben het TOR-protocol gebruikt om alle transactie-informatie zowel veilig als anoniem te houden.

Ze zullen ook een technologie gebruiken die is geïmplementeerd in een aantal andere privacymunten, zoals Zcash. De transactie zal steunen op technologie die geen kennis kan bewijzen om transacties te vergemakkelijken en alle informatie die ermee verband houdt privé te houden.

Iets dat nogal uniek is voor DeepOnion, is de DeepSend-technologie die werkt als een systeem met meerdere handtekeningen. Ze willen ook samenwerken met een aantal andere diensten die privacy als kerntaak hebben. Deze omvatten operaties zoals de gedecentraliseerde Bisq P2P-uitwisseling en beveiligde online marktplaatsen.

DeepOnion heeft ook zojuist Meek- en OBFS4-protocollen uitgebracht die helpen bij het oplossen van het probleem van landen die Tor-toegang blokkeren.

Een andere interessante toevoeging aan het project is iets genaamd “Deep Vault”. Dit is in wezen een notarieel systeem dat gebruik zal maken van de blockchain om documenten te verifiëren met behulp van de DeepOnion-technologie.

Mijnbouw op DeepOnion

Om de transactieachterstand op de Bitcoin-blockchain te overbruggen, heeft DeepOnion zowel Proof-of-Work (PoW) als Proof-of-Stake (PoS) mining gecombineerd.

De PoW gebruikt het x13-algoritme dat een bloktijd heeft van ongeveer 240 seconden. Betalingen voor het oplossen van het blok zijn 8 UI per blok en dit wordt elk jaar met de helft aangepast totdat het minimum één UI bereikt waar het zal blijven.

Wat de PoS betreft, zal er een blokdoel van zestig seconden zijn met een beloningsregeling met variabele rente. In het eerste jaar is dit 10% en in het tweede jaar daalt dit tot 5%. Het zal daarna elk jaar blijven vallen. Er is ook een minimale houdtijd van 24 uur voor het genereren van PoS en een maximale verzamelde muntleeftijd van 30 dagen.

In tegenstelling tot Bitcoin met een bloklimiet van 1 MB, heeft DeepOnion een limiet van 1,5 MB. Dit, in combinatie met de toevoeging van de PoS-mining, betekent dat de gemiddelde bloksnelheid ongeveer 47 seconden is. Tijdens eerdere testfasen van de mijnbouw bleek dat DeepOnion in 24 uur ongeveer 1.825 blokken opruimde.

Met een dergelijke doorvoersnelheid betekent dit dat DeepOnion ongeveer 10x de snelheid heeft waarin Ethereum-blokken kunnen worden gemaakt. Dit kan uiteindelijk veranderen, aangezien Ethereum een ​​PoS-protocol met de naam Casper wil uitrollen..

Toekomstige ontwikkelingen

Er zijn talloze functies die uiteindelijk op DeepOnion zullen worden vrijgegeven, waaronder VoteCentral. Dit zal een gemeenschapsgericht stemsysteem zijn waarmee leden kunnen stemmen over ontwikkelingsbeslissingen. Dit is niet anders dan het systeem dat al bij Dash aanwezig is.

DeepOnion is ook van plan een Android-versie van hun portemonnee uit te brengen die ongetwijfeld zal helpen bij de gebruikerservaring.

Of DeepOnion een legitiem alternatief zal bieden voor Monero en andere privacymunten zoals Verge, is onzeker. Hun gebruik van de nieuwste TOR-technologie om verkeer te versleutelen en gebruikers-IP’s te verbergen, is echter vrij uniek.

Hoe UION-tokens te krijgen

Zoals vermeld, zullen de DeepOnion-tokens niet worden gedistribueerd via een eerste muntenaanbieding of crowd-verkoop. Ze zullen de tokens vrijgeven via een reeks “Airdrops”. Dit zijn in wezen slechts weggeefacties van de tokens aan gebruikers.

Ze hebben momenteel in totaal 30 airdrops voltooid, met meer onderweg. De volgende batch airdrops zal 300.000 ONION-tokens zijn, die vanaf de 40e airdrop en daarna zullen toenemen tot 350.000. Als je lid bent van de community en deelneemt aan forums, krijg je 10% extra van de airdrops.

Zodra u die tokens heeft ontvangen, zijn er een aantal beurzen waar u ze kunt verhandelen. Momenteel kunnen ONION-tokens worden verhandeld op onder meer Cryptopia, Bisq, TradeSatoshi en KUCoin.

Dus als je geïnteresseerd bent in een op veiligheid gerichte munt en je wilt profiteren van de voordelen van een gratis airdrop, download dan vandaag nog de wallets en neem deel aan de DeepOnion-community.

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd

Uitgelichte afbeelding via Fotolia & DeepOnion

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me