DENT Coin Review: marktplaats voor mobiele gegevensuitwisseling

Dent (DENT) is een uniek blockchain-gebaseerd project dat een nieuwe kijk geeft op het oude paradigma van het telecombedrijf (telco).

Meer specifiek creëren ze een virtuele telecom- en wereldwijde datamarktplaats, allemaal aan de achterkant van de blockchain en met een ingebouwde utility-valuta om de uitwisseling van gegevens te vergemakkelijken. De hoop is om mobiele gegevens vrij over netwerken te laten stromen, net zoals elke gedecentraliseerde cryptocurrency dat kan.

Kan DENT echter echt een “deukje” maken in de gevestigde Telco-ruimte?

In deze recensie over de DENT-munt zullen we dieper ingaan op het project, de technologie en de bredere routekaart. We zullen ook de gebruiksscenario’s op de lange termijn voor de DENT-tokens analyseren en of ze ooit op lange termijn kunnen worden toegepast.

Dent Wireless Overzicht

De wereldwijde telecom-industrie is al een tijdje verankerd, maar wordt steeds volatieler naarmate nieuwe wereldwijde verdienmodellen worden verkend. De globalisering van de wereld heeft de manier waarop gegevens worden geconsumeerd en uitgewisseld op zijn kop gezet, en de oude garde van telecom worstelt om bij te blijven en vormt in veel gevallen partnerschappen om te overleven.

Hierin komt de blockchain gebaseerd DEUK, consumenten willen bevrijden uit de greep van de regionale telecombedrijven en iedereen keuzevrijheid willen geven bij de aankoop en het gebruik van mobiele data.

Dent Kerncijfers 2019

Kerncijfers voor de DENT Wireless App

Het goede nieuws voor deze telco’s is dat DENT zelfs een manier voor hen biedt om deel te nemen, waardoor wordt voorkomen dat ze irrelevant worden in een nieuwe wereldwijde markt voor mobiele data.

De oprichters van DENT zagen dat de lock-ins die traditionele telecombedrijven nodig hebben, velen ervan weerhielden toegang te krijgen tot gegevens op de manier waarop ze die nodig hadden, als een vloeibaar medium dat met hen mee stroomt en grenzen en geografische grenzen negeert.

In plaats daarvan zijn gebruikers exorbitante kosten in rekening gebracht voor roaming buiten hun ‘thuis’-regio, en zijn ze onderworpen aan’ silo’s ‘van mobiele providers die consumenten zouden vastzetten in langetermijnplannen waarbij ze constant te veel in rekening zouden worden gebracht voor gegevens en toegang tot het netwerk.

DENT probeert deze consumentenproblemen op te lossen door interoperabiliteit tussen wereldwijde dataplannen toe te voegen, consumenten te ontgrendelen en miljarden dollars aan waarde terug te geven aan het mobiele data-ecosysteem.

Mobiele data als een commodity

DENT schat dat er elke maand bijna $ 5 miljard aan gegevens wordt verspild en ze willen een nieuwe markteconomie creëren op basis van deze ongebruikte gegevens.

Op basis van een onderzoek van Cisco werd er in 2016 7,2 miljard gigabyte aan mobiele data gebruikt, en dat is sindsdien alleen maar gegroeid.

Wereldwijde groei van mobiele data

Prognoses voor wereldwijde datagroei. Afbeelding via Cisco

Door de mobiele datamarkt transparanter en meer verbonden te maken, zal DENT de waarde van verspilde en ongebruikte mobiele data ontsluiten door consumenten in staat te stellen hun mobiele data te kopen, verkopen en verhandelen op een wereldwijde markt.

Trends die de mobiele industrie ontwrichten

Er zijn drie enorme trends die naar voren zijn gekomen om de traditionele mobiele data-industrie te ontwrichten:

 • Ontbundeling van facturering voor gegevens – Dit is momenteel het duidelijkst in de kabelindustrie, waar streamingdiensten zoals Netflix en Hulu marktaandeel hebben veroverd van traditionele kabelexploitanten door ontbundelde kabeldiensten aan te bieden. Er is ook een verschuiving in mobiele data naar ontbundelde diensten, eerst van providers zoals Cricket. Nu tilt DENT dat naar een hoger niveau door een wereldwijde marktplaats voor mobiele data te bouwen.
 • Internationale roamingkosten elimineren – In het verleden was het extreem duur om internationale roaminggegevens te krijgen vanwege de dure routeringsarchitectuur van oudere telecommunicatiesystemen. DENT komt hier voorbij door gebruik te maken van het veel goedkopere internettransport en blockchain.
 • Betaal naar gebruik Mobiele data – Deze trend begon met de prepaid draadloze providers, maar nu zal DENT het naar een hoger niveau tillen via hun wereldwijde markt en de commoditisering van mobiele data. Met DENT krijgt u de beste prijs voor data en koopt u alleen wat u nodig heeft.

De rol van e-simkaarten en soft-simkaarten

Een van de opkomende technologieën die projecten als DENT mogelijk maken, zijn de veranderende landschappen van de Subscriber Identity Module (SIM) -technologie. De nieuwe eSIM- en Soft SIM-technologie ontheft gebruikers van fysieke simkaarten en maakt gebruik van elektronische en cloudgebaseerde modellen.

De eSIM is ingebouwd in de telefoon, maar de Soft SIM heeft de voorkeur omdat deze geen fysieke aanwezigheid heeft en werkt met cloudtechnologie. Met beide versies kan een gebruiker naadloos schakelen tussen mobiele dataproviders. DENT is een voorloper in het gebruik van cloud- en blockchain-technologie om gebruikers keuzevrijheid te bieden in dataproviders.

Hoe Dent werkt

DENT zal werken met behulp van het utility-token DENT om gebruikers direct toegang te geven tot een wereldwijd netwerk van telecomaanbieders. DENT is een ERC-20-token gebouwd op Ethereum, dat de ingebouwde slimme contractfunctionaliteit biedt die nodig is om een ​​op blockchain gebaseerde mobiele datamarktplaats te runnen.

Dent Exchange

De DENT Exchange op pc en in de DENT App

DENT heeft drie hoofdcomponenten:

 1. Marktplaats voor mobiele gegevens: Dit is waar gebruikers DENT-tokens kunnen gebruiken om mobiele data te kopen en verkopen. Verkopers zullen DENT-tokens ontvangen voor hun toewijzingen, terwijl kopers DENT-tokens kunnen verkrijgen via beurzen. DENT heeft ook een aanbiedingsmuur gecreëerd waar gebruikers gratis DENT kunnen krijgen door games te spelen, enquêtes in te vullen en meer.
 2. Mobiele gegevensuitwisseling: DENT heeft een uitwisseling gecreëerd waar meer dan 13 miljoen gebruikers al tokenized mobiele datapakketten kopen, verkopen en verhandelen.
 3. DENT mobiele apps: De mobiele DENT-applicaties zijn de primaire interface voor toegang tot de DENT Exchange en voor interactie met de Offer Wall. De mobiele app zal ook deelnemen aan het Dent Afterburner-loyaliteitsprogramma, waardoor gebruikers hun DENT kunnen inzetten om kortingen op handelskosten en gratis spraakminuten te ontvangen.

De DENT-app is eenvoudig te downloaden en kan in slechts 2 minuten worden ingesteld. Bovendien stimuleert DENT gebruikers om de app te downloaden door gratis DENT te geven aan iedereen die een download voltooit.

De DENT-app is beschikbaar in zowel iOS als Android en heeft al een behoorlijk groot gebruikersbestand. Er zijn bijvoorbeeld meer dan 14 miljoen geverifieerde downloads via de Google Play Store, iTunes Store of directe APK-downloads. Dit moet worden genomen met een snufje zout hoewel gebruikers DENT hebben ontvangen om de app te installeren.

Er zijn ook een overvloed aan recensies voor de app in beide winkels. Zo staan ​​er meer dan 25.000 recensies in de Google Play Store. Deze lijken behoorlijk gepolariseerd te zijn, hoewel de meeste positief zijn.

Dent App beoordelingen

Recensies van de Dent-app in Itunes winkel en Play Store

Hoewel er een paar negatieve recensies zijn, is het geweldig om te zien dat de ontwikkelaars hierop reageren en de gebruikers opvolgen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaars via [email protected] als u specifieke vragen heeft over de functionaliteit.

DENT Team

DENT wireless is gevestigd in Hong Kong en werd opgericht in 2014. Het heette voorheen “Commando Coder”, een geautomatiseerd marktsysteem met ingebouwde risicobeheerfuncties. Veel van de originele technologie wordt nu geïntegreerd in het DENT-platform en in 2017 werd DENT gelanceerd na financiering van de andere oprichters.

Er zijn momenteel 9 mensen die het DENT-team vormen en ze hebben ervaring met alles, van mobiele technologieën tot software engineering en FX-handel.

Dent Wireless Founders

DENT Wireless Founders

Leading DENT is CEO en medeoprichter Tero Katajainen. Hij heeft een achtergrond in forex trading systemen en betalingen via mobiele operators als een tech startup ondernemer. Hij was ook een van de eerste ontwikkelaars die een direct betalingssysteem voor mobiele operators implementeerde in mobiele toepassingen voor consumenten.

Hij wordt vergezeld door medeoprichter Mikko Linnamaki, die zijn hele carrière een serieondernemer is geweest. Hij heeft ook een achtergrond in fundamentele mobiele architectuur, wat hem een ​​waardevolle aanwinst voor het DENT-project maakt.

De derde mede-oprichter van het project is Andreas Vollmer, een mobiele specialist. Hij ontwikkelt al meer dan 12 jaar mobiele apps en is medeoprichter van TDsoftware, een bedrijf dat mobiele apps ontwikkelt.

DENT-kritiek

Er is enige controverse geweest over de distributie van tokens. De ICO had 70 miljard tokens van een totaal aanbod van 100 miljard beschikbaar voor verkoop, maar slechts 8,6 miljard werden verkocht. Alle niet-verkochte tokens worden vrijgegeven aan het team, dat zich zorgen maakt over centralisatie en het potentieel voor telco’s om een ​​groot percentage beschikbare tokens te verwerven.

Dit betekent dat het project uiteindelijk weinig beter zou kunnen zijn dan de huidige mobiele telecom-industrie, met de meerderheid van de DENT-tokens en de macht in handen van het DENT-team zelf, telecomproviders en een handvol walvissen. Dit leidt uiteindelijk tot een onbalans ten gunste van commerciële belangen.

Het DENT-teken

DENT is een op Ethereum gebaseerd ERC-20-token. Er zijn 100 miljard gecreëerd en er zijn momenteel iets meer dan 56 miljard in omloop, met extra tokens die elk kwartaal worden vrijgegeven.

DENT is oorspronkelijk gemaakt en verkocht in een ICO van juli 2017, die $ 4,3 miljoen opbracht. Destijds werd 8,6 miljard DENT verkocht tegen een prijs van $ 0,0005 per DENT. Vroege investeerders hadden het heel goed kunnen doen als ze op het juiste moment hadden verkocht, aangezien DENT op 9 januari 2018 het hoogste punt ooit bereikte van $ 0,111397.

Binance DENT

Registreer bij Binance en koop DENT-tokens

Helaas crashte het snel van die prijs en was het binnen een week meer dan 50% lager. Het bleef in 2018 dalen en daalt nog steeds in 2019, met een dieptepunt van $ 0,000744 op 21 april 2019.

Verreweg het grootste handelsvolume in DENT is op Binance, gevolgd door Bittrex. Er is ook een klein, maar acceptabel handelsvolume op Vebitcoin, Upbit, CoinBene en KuCoin. Over het algemeen lijkt er echter een relatief sterke liquiditeit voor het token te zijn, ook al is het zo volatiel.

Als een ERC-20-token kan DENT worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee zoals MetaMask of MyEtherWallet. Gebruikers kunnen binnenkort echter DENT inzetten door het in de DENT-app-portemonnee te houden.

DENT Roadmap

Het DENT-team heeft een behoorlijk ambitieuze routekaart voor 2019 – 2020 voor zich opgesteld. Ze hebben gedetailleerde mijlpalen en meetwaarden uiteengezet die ze de komende kwartalen hopen te bereiken:

 • 2019 tweede kwartaal: Ze hopen spraakminuten verhandelbaar te maken op de DENT Exchange. Ze hopen ook dat de DENT-centrale wordt toegevoegd aan CMC en 15 miljoen DENT-gebruikers heeft bij 185 operators in 55 landen
 • 2019 3e kwartaal: Het team wil de Telco Trading desk met wall 2.0 lanceren en telefoniediensten leveren aan 80 landen. Idealiter zouden ze tegen het einde ervan op 3 crypto-uitwisselingen willen staan.
 • 2019 vierde kwartaal: DENT maakt zich klaar voor de lancering van de eSIM’s en heeft hun spraakoproepen uitgebreid naar meer dan 100 landen. Ze hopen ook DENT 3.0-apps uit te brengen en hebben in totaal 25 miljoen gebruikers in 70 landen met 220 operators.
 • 2020 eerste kwartaal: Zodra de eSIM-technologie is geïntegreerd, hopen ze deze in 30 verschillende landen aan te bieden. Ze willen ook spraaktelefonie uitbreiden naar meer dan 120 landen en DENT-tokens op nog 2 beurzen laten vermelden.
 • 2020 tweede kwartaal: Tegen het einde van dit kwartaal hoopt het DENT-team DENT 4.0 uit te brengen en hun messenger uit te rollen. Als alles volgens plan verloopt, hopen ze in totaal 40 miljoen DENT-gebruikers in 90 verschillende landen te hebben. Ze hebben ook een doelgroep van 140 landen waar hun spraaktelefonie beschikbaar is.

Er is een veel uitgebreider stappenplan met meer specifieke details over de mijlpalen op hun website. Het is natuurlijk vermeldenswaard dat deze onderhevig zijn aan verandering.Een vertraging met één mijlpaal kan van invloed zijn op de lanceringsdatums van belangrijkere updates.

Gevolgtrekking

DENT wil mobiele data gebruiken om er een handelswaar van te maken door een wereldwijde marktplaats te creëren waar iedereen mobiele data kan kopen en verkopen, ongeacht van welke telco ze afkomstig zijn. Ze hebben hun eigen DENT-uitwisseling gecreëerd om dit mogelijk te maken en claimen al 13,5 miljoen gebruikers wereldwijd.

Het project heeft enige kritiek gekregen, maar blijft vooruitgaan en steeds groter worden. De datamarktplaats bevat gegevens van providers in 60 verschillende landen, en het heeft zich toegelegd op het financieren van ontwikkeling in derdewereldlanden.

Hoezeer het project ook op de goede weg lijkt te zijn, de DENT-token-situatie is op zijn zachtst gezegd zorgwekkend. Het DENT-team beheert ongeveer 40% van de tokens, wat gemakkelijk tot centralisatieproblemen kan leiden. Bovendien blijft de prijs van het DENT-token zich terugtrekken, zelfs nu de bredere markt voor cryptocurrency een herstel begint te vertonen van de bearmarkt van 2018.

Desalniettemin lijken zowel consumenten als telecom de waarde van het DENT-project in te zien, en daarom heeft het zo snel kunnen groeien, zelfs terwijl zorgen die groei ondersteunen. Een zeker positief punt is dat dit een van de weinige cryptoprojecten is die niet alleen een solide use-case heeft, maar ook een werkende applicatie en een snel groeiende acceptatie..

We kunnen er niet zeker van zijn dat DENT succesvol zal zijn, maar het lijkt wel een project dat de moeite waard is om in de gaten te houden.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me