Dfinity (ICP) Review: op blockchain gebaseerde cloudcomputing

Dfinity beschouwt zichzelf als een ‘internetcomputer’ en belooft op blockchain gebaseerde cloud computing te leveren die de basis zal vormen van de volgende generatie gedecentraliseerd internet.

De visie van het Dfinity-team is het maken van apps, vergelijkbaar met wat we al hebben, maar met een verschil dat ze rechtstreeks op het netwerk worden uitgevoerd. Hierdoor kan het internet van de volgende generatie de controle van grote technologiebedrijven zoals Alphabet, Amazon, Microsoft en Apple omzeilen, die nu bijna al het online verkeer beheersen, aangezien zij eigenaar zijn van de servers die het internet van stroom voorzien..

Kan het slagen waar anderen hebben gefaald? Dat is wat we in de loop van deze beoordeling zullen onderzoeken.

Over Dfinity

Dfinity heeft gewerkt aan het creëren van de eerste blockchain-gebaseerde oplossing die op websnelheid draait en de capaciteit oneindig kan vergroten. Het wordt de “internetcomputer” genoemd en kan oneindig veel apps en slimme contracten hosten, terwijl elke hoeveelheid gegevens wordt opgeslagen.

Internetcomputer

Dfinity maakt de gedecentraliseerde internetcomputer werkelijkheid. Afbeelding via Dfinity.org

Dfinity is niet nieuw. Het werd oorspronkelijk bedacht in 2015 door Dominic Williams en is sindsdien steeds groter geworden. Dominic blijft de president en hoofdwetenschapper van de Dfinity Foundation, en is ook de meest uitgesproken spreekbuis voor de adoptie van Dfinity’s internetcomputertechnologie.

Terwijl Dfinity werd opgericht in Palo Alto, Californië en daar nog steeds een onderzoekscentrum heeft, is de Dfinity Foundation die nu het project leidt, gevestigd in Zug, Zwitserland. Er is daar een tweede onderzoekscentrum en een derde in San Francisco, Californië. Het project heeft momenteel meer dan 120 medewerkers die allemaal werken aan de creatie van de volgende generatie internetoplossing.

Dfinity: het internet terugspoelen

Al in 1996 probeerde de Amerikaanse Communication Decency Act alomvattende regelgeving voor online-inhoud te brengen. Groepen zoals de Electronic Frontier Foundation zijn ontstaan ​​om internetrechten voor gebruikers te behouden. Met een visie van een vrij en open internet dat wordt gecontroleerd door zijn gebruikers, probeerde het de inbraak van de overheid en het grote bedrijfsleven op internet te stoppen.

Nu minder dan drie decennia later kunnen we zien dat de visie van die vroege pioniers op zijn best naïef was. De overheid was niet in staat om het internet volledig te reguleren, maar in plaats daarvan hebben we gezien dat een nieuwe groep opperheren de controle overneemt over wat een gratis en open platform had moeten zijn. Tegenwoordig wordt het internet beheerst door mensen als Alphabet en Amazon, Facebook en Twitter, Alibaba en Tencent. Slechts een handvol bedrijven die triljoenen dollars aan rijkdom beheersen en miljarden geesten online.

Open Services

Dfinity wil de controle terugnemen van de technologiegiganten die het internet domineren. Afbeelding via Dfinity.org

Het hoeft echter niet in deze richting door te gaan. Er zijn nog steeds visionairs die een gratis en onbezwaard internet willen. Visionairs zoals de ontwikkelaars van Dfinity.

“We brengen het internet terug naar een tijd waarin het deze open omgeving bood voor creativiteit en economische groei, een vrije markt waar diensten op gelijke voorwaarden met elkaar konden verbinden”, zegt Dominic Williams, oprichter en hoofdwetenschapper van Dfinity. “We willen het internet zijn mojo teruggeven.”

De ontwikkelaars van Dfinity werken aan het maken van een internetcomputer. Dit wordt een blockchain-netwerk dat over de hele wereld is verspreid, met onafhankelijke datacenters waarmee apps rechtstreeks op het netwerk kunnen worden uitgevoerd. Dit zal de controle terugnemen en het in handen van de gebruikers leggen in plaats van in handen van een paar megabedrijven. Dfinity heeft al een nieuwe programmeertaal gemaakt, een reeks SDK’s voor ontwikkelaars uitgebracht en voor het laatst, begin 2021, ging de alfaversie van de internetcomputer-mainframe live.

Dfinity wil het internet niet terugspoelen om nostalgische redenen. Het begrijpt dat onze communicatie is vervormd door de dominantie van de technische giganten en de advertentiebedrijven die hen ondersteunen. De boodschap gaat niet langer over waarheid en vrijheid op internet, maar over verkeerde informatie, controle en hebzucht. En vooral voor het individu gaat het om het verlies van privacy.

 “De internetcomputer is bedoeld als een alternatief voor de $ 3,8 biljoen legacy IT-stack, en stelt de volgende generatie ontwikkelaars in staat om een ​​nieuw soort fraudebestendige bedrijfssoftwaresystemen en open internetservices te bouwen. We democratiseren softwareontwikkeling. ” – Dominic Williams, oprichter van Dfinity, president & Chief Science Officer

Er zijn enkele plaatsen op internet die buiten het bereik van deze tech-titanen blijven, en Dfinity wil dat uitbreiden om een ​​heel ecosysteem te creëren dat kan gedijen buiten het bereik van de zelfbenoemde technologie-opperheren..

Laten we ook niet vergeten dat innovatie door deze bedrijven wordt veroorzaakt. Het feit dat ze een effectief monopolie hebben op de meeste gebieden van internet, betekent dat innovatie is onderdrukt. Het zou geen verrassing moeten zijn dat al deze bedrijven evolueerden toen internet gratis en open bleef, en dat sinds hun groei en dominantie maar weinig echt innovatieve apps op internet zijn ontwikkeld..

Voorbij het moderne internet

Het idee voor Dfinity is geïnspireerd door de visie van een blockchain-computer die voor het eerst werd gepromoot door Ethereum. Door te kijken naar Ethereum en andere grote blockchains, heeft het oprichtende team van Dfinity een voorstel gedaan voor een gedecentraliseerd blockchain-netwerk dat in staat is om de volgende generatie open internetdiensten en software te draaien.

Ze negeerden voorlopig elke discussie over mijnbouw of staking, of over de distributie van een nieuw financieel instrument. In plaats van te proberen een betere Bitcoin of een betere Ethereum te maken, concentreerden ze zich op het bouwen van de beste versie van hun eigen visie.

Blockchain-innovatie

Dfinity positioneert zichzelf als de volgende generatie blockchain-technologie. Afbeelding via Dfinity.org

Het huidige internet draait op IP of internetprotocol, maar Dfinity introduceert een nieuwe standaard die ze ICP of Internet Computer Protocol noemen. Met het nieuwe ICP-systeem kunnen ontwikkelaars niet alleen gegevens over het internet verplaatsen, maar ook daadwerkelijke softwareplatforms. Software en applicaties hebben een computer nodig om op te draaien, maar waarom zou je die computer niet het hele internet maken??

Dat is de visie van Dfinity. In plaats van apps uit te voeren op een speciale server die eigendom is van Alphabet of Microsoft, zou de Dfinity-visie software creëren die vrijelijk naar elke server op het netwerk kan worden verplaatst. Met Dfinity bestaan ​​deze servers in onafhankelijke datacenters verspreid over de hele wereld. In wezen betekent dit dat apps nu overal worden uitgevoerd.

In de praktijk betekent dit dat apps kunnen worden gemaakt en vrijgegeven die geen eigendom zijn van, noch door iemand worden beheerd. De onafhankelijke datacentra die het Dfinity-netwerk runnen, zullen worden gecompenseerd in tokens voor het uitvoeren van de code op hun servers, maar ze hebben geen toegang tot de gegevens, waardoor het voor hen onmogelijk wordt om gegevens te verzamelen en te verkopen aan derden, zoals adverteerders. . Hiermee wordt het eigendom van privégegevens teruggegeven aan de particulieren.

ICP-protocol

Het ICP-protocol is hoe apps en services op de internetcomputer worden geleverd. Afbeelding via Dfinity.org

Natuurlijk zijn er ook mogelijke nadelen. Een volledig gratis en open internet maakt het bijna onmogelijk om de app-ontwikkelaars verantwoordelijk te houden. Als er illegale of beledigende inhoud wordt gehost, hoe kunt u deze dan laten verwijderen als niemand anders toegang heeft dan de ontwikkelaar, die gemakkelijk anoniem kan blijven?.

Natuurlijk hebben we een soortgelijk probleem met de moderne apps. Facebook of Alphabet kunnen in een opwelling alles verwijderen wat ze maar willen. De sociale media-app Parler, die de nadruk legt op vrijheid van meningsuiting, is onlangs in wezen uitgeschakeld omdat grote technologiebedrijven weigerden de app langer te hosten.

De hoop is dat een gedecentraliseerd internet ook zal leiden tot gedecentraliseerd bestuur waarbij de ontwikkelaars kunnen beslissen hoe alles wordt gereguleerd. In feite is dit de methode die wordt gebruikt in de cryptocurrency-wereld, en hoewel het tot op zekere hoogte werkt, kan het ook leiden tot onderlinge strijd tussen verschillende facties van een project. Het valt nog te bezien of gedecentraliseerd bestuur, of ‘mob rule’ zoals sommigen het hebben genoemd, beter zal zijn dan gecentraliseerd bestuur door een willekeurige CEO.

Dfinity Tokenomics

De Dfinity-tokens worden soms “dfinities” genoemd en gebruikten voorheen de ticker DFN, maar recenter is dit gewijzigd in ICP en wordt momenteel verhandeld als een IOU, aangezien de daadwerkelijke tokens vanaf januari 2021 niet zijn uitgegeven..

Het token heeft verschillende gebruiksscenario’s en een van de belangrijkste hulpprogramma’s is als betaalmiddel voor datacenters en servers. Om het ICP-protocol te gebruiken voor de installatie of het draaien van een app, is het nodig om een ​​gasvergoeding in tokens te betalen.

Deze vergoeding wordt vervolgens doorberekend aan de datacenterservers waarop de app draait. De hoeveelheid gas voor elke transactie wordt bepaald door de instructies die worden uitgevoerd en de hoeveelheid gegevens die worden verwerkt en opgeslagen. Deze methode is precies hetzelfde als de huidige prijzen voor cloud computing.

ICP naar cycli

Het ICP-token zal datacenters stimuleren. Afbeelding via Dfinity.org

De tokens zullen ook worden gebruikt om het protocol te beheren, dat bedoeld is om een ​​autonome vorm aan te nemen. Dit is hetzelfde als het concept van mijnbouw, maar in plaats van simpelweg te betalen om het netwerk te beveiligen, worden er betalingen gedaan voor verwerkingskracht.

Het Dfinity-ecosysteem

De Dfinity Whitepaper legt in detail het consensusmechanisme in de ICP uit. Hieronder vindt u meer algemene uitleg van elk onderdeel in het Dfinity-ecosysteem.

Netwerk zenuwstelsel (NNS)

Het Network Nervous System, of NNS, is de autonome software die de internetcomputer bestuurt. Het beheert het hele systeem, van de netwerkstructuur tot de economie van het netwerk. Het wordt gehost door het netwerk en is een integraal onderdeel van de protocollen die worden gebruikt om de internetcomputer-blockchain te creëren.

Door de knooppuntmachines samen te weven, kan het Dfinity-netwerk zowel autonoom als adaptief worden. De NNS heeft een openbare sleutel die alle ICP-transacties kan valideren en zal fungeren als de “master” blockchain.

Dfinity-consensus

De visie van de oprichters van Dfinity om consensus te bieden aan het netwerk. Afbeelding via Whitepaper over consensus over Dfinity.

Op het gebied van governance is de NNS er om eventuele voorstellen in stemming te brengen. Er wordt onder meer gestemd op activiteiten als het toevoegen van nieuwe knooppunten of het uitbreiden van het netwerk. Stemmen worden uitgebracht door de houders van IPC-tokens die hebben besloten hun tokens te vergrendelen om stemrechten mogelijk te maken.

Bovendien zal de NNS verantwoordelijk zijn voor het creëren van subnetten door de knooppunten van onafhankelijke datacenters te combineren. Deze subnetten worden vervolgens gebruikt om de canisters te huisvesten. De NNS bewaakt continu de capaciteit van het netwerk en voegt indien nodig knooppunten en subnetten toe. Door dit gedrag kan de internetcomputer oneindig schalen.

ICP-neuronen

Een van de belangrijkste functies van de ICP-tokens is governance. Afbeelding via Dfinity.org

Wat is een subnet in Dfinity?

Een subnet is een unieke blockchain-configuratie binnen de internetcomputer die kan worden geïntegreerd met andere blockchains om de capaciteit van het hele netwerk te vergroten. Subnetten worden gemaakt wanneer de NNS knooppunten combineert, en de subnetten worden gebruikt om bussen vast te houden, wat een ontwikkeld type slim contract is.

Elk subnet is een individuele blockchain en de canisters in elk subnet kunnen transparant elke andere canister aanroepen, zelfs die in andere subnetten. In de praktijk maakt het netwerk zelfs geen onderscheid tussen subnetten als er een canister-oproep wordt gedaan, het is gewoon een functieaanroep binnen het naadloze universum van beveiligde code.

Dfinity-subnetten

Dfinity-subnetten maken oneindige schaalvergroting van de internetcomputer mogelijk. Afbeelding via Dfinity.org

Subnetten zijn transparant voor de houdergebruikers en de houdercode. Gebruikers en busontwikkelaars communiceren met de internetcomputer, en op de achtergrond distribueert het ICP-protocol berekeningen en gegevens over de subnetknooppunten. Aangenomen wordt dat dit systeem veiliger is dan traditionele blockchains, omdat de decentralisatie van gegevens en berekeningen gecontroleerd door het protocol nauwkeuriger is dan het aan het toeval overlaten..

Pooling zoals die wordt aangetroffen binnen traditionele PoW- en PoS-blockchains is niet mogelijk. Dit vermijdt validatorknooppunten met enorme hoeveelheden inzet die de meeste blokken creëren. Subnetten kunnen met elkaar communiceren door het gebruik van de unieke “Chain Keys” die deel uitmaken van de unieke cryptografie ontwikkeld door Dfinity.

Wat is een neuron?

Neuronen worden gebruikt om ICP-tokens in de tijd te vergrendelen om stemrecht te genereren voor het stemmen over netwerkvoorstellen. Neuronen kunnen ook worden gemaakt om elkaar te volgen om taken te automatiseren. Er kan bijvoorbeeld een neuron worden gemaakt om de stemming van een ander neuron te volgen en op deze manier vertegenwoordigen ze een vorm van vloeibare democratie.

Automatisch stemmen

Neuronen volgen elkaar op dezelfde manier als stemmen automatiseren. Afbeelding via Dfinity.org

Het is ook mogelijk om een ​​neuron op te lossen om de ICP-tokens die erin zijn vergrendeld vrij te geven en deze vervolgens om te zetten in cycli voor vermogensberekening.

Wat zijn cycli?

Cycli zijn de computationele bronnen op de internetcomputer. In het algemeen verbruiken alle patronen cycli om persistente geheugengegevens te ondersteunen, voor bandbreedtebehoeften en voor CPU-cycli. De canisters houden zelf een boekhouding bij van de middelen die door hun toepassingen worden gebruikt, en dit wordt uitgedrukt in eenheden van cycli.

De cycli weerspiegelen de werkelijke kosten voor het gebruik van applicaties en voor de gebruikte fysieke bronnen, zoals de servers zelf, energievereisten, opslaghardware, bandbreedte en andere. In de meest basale termen is een cyclus de kosten voor het uitvoeren van één WebAssembly-instructie. Hoewel programma’s de volledige kosten voor de uitvoering moeten betalen, kunnen programma’s door kosten per cyclus worden gemaakt als kosteneffectiever.

Levering van jerrycans

Canisters verbruiken cycli om hun bronnen aan gebruikers te leveren. Afbeelding via Dfinity.org

Wanneer een ontwikkelaar in staat is om limieten in te stellen voor het aantal cycli dat door een bus wordt verbruikt, helpt dit bij het voorkomen dat kwaadaardige code wordt uitgevoerd en het leegmaken van netwerkbronnen. En aangezien de operationele kosten redelijk stabiel zijn, uitgedrukt in cycli, kunnen ontwikkelaars precies weten hoeveel het kost om een ​​bepaalde applicatie te verwerken en hoe ze het goedkoper kunnen maken om een ​​applicatie te verwerken..

Als u een vergelijking nodig heeft, zijn cycli vergelijkbaar met AWS-credits of Ethereum-gas. Het verschil is dat cycli een veel groter aantal bronnen bestrijken. En het ontwerp van de canisters en cycli kan de mogelijke valkuil van snel stijgende gebruikskosten helpen vermijden.

Wat is Motoko?

Dfinity zag in dat ze, om de kosten onder controle te houden, een manier nodig hadden om de prestaties en efficiëntie van de code die op de internetcomputer wordt uitgevoerd, te verbeteren. Om dit te bereiken, huurden ze Andreas Rossberg in, de maker van de WebAssembly-taal, die vervolgens de Motoko-taal creëerde voor gebruik op de internetcomputer..

1000 regels code

Minder code = lagere kosten. Afbeelding via Dfinity.org

In combinatie met de architectuur van de internetcomputer heeft de Motoko-taal het potentieel om enorme hoeveelheden bronnen te besparen bij de ontwikkeling van software voor gebruik in het Dfinity-platform. Het duurste onderdeel van softwareontwikkeling zijn het benodigde talent en vaardigheden.

Momenteel is de ontwikkeling van applicaties buitengewoon complex en dus duur. TikTok is bijvoorbeeld ongeveer 15 miljoen regels code, en toch heeft het nog steeds prestatieproblemen. Ter vergelijking: Dfinity creëerde een TikTok-look-alike genaamd CanCan met ongeveer 1.000 regels code.

CanCan Incentives

Deze TikTok-achtige app is veel efficiënter en heeft prikkels voor gebruikers. Afbeelding via Dfinity.org

De CanCan-app heeft voordelen voor zowel ontwikkelaars als gebruikers, en hetzelfde kan gezegd worden voor elke andere applicatie die is ontwikkeld op de internetcomputer.

De Canister SDK

Een van de belangrijkste mijlpalen in de ontwikkeling van de internetcomputer was de release van de Dfinity SDK, waarmee elke ontwikkelaar snel en gemakkelijk nieuwe toepassingen en services voor de internetcomputer kon bouwen. Elk van de ontwikkelde services bestaat uit een enkele container met statische inhoud, metadata en de Wasm van de gecompileerde Motoko-software.

De architectuur die wordt gebruikt om canisters te bouwen, is geoptimaliseerd voor het maken van gedecentraliseerde applicaties en is buitengewoon veelzijdig om op te starten. Een van de interessante kenmerken is dat elke houder kan bellen naar de functies van elke andere houder, zolang de twee gedeelde rechten hebben.

Dfinity-bussen

Canisters zijn de basisstructuren voor het bewaren van code, services en apps. Afbeelding via Dfinity.org

Om een ​​open service in een bus te creëren, markeert de ontwikkelaar eenvoudigweg een van de gedeelde functies als permanent en ondertekent vervolgens de controle over de bus bij openbaar bestuur. De bussen voor openbaar bestuur worden dan verantwoordelijk voor die bus en zullen zaken als configuratie en upgrades afhandelen.

Door dergelijke permanente API’s te creëren, worden platformrisico’s geëlimineerd. Als het op deze manier is ontworpen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat een derde partij langs kan komen en een platform, applicatie of service willekeurig kan afsluiten.

Het Dfinity-team

Dfinity staat onder toezicht van de Dfinity Foundation, een non-profitorganisatie gevestigd in Zug, Zwitserland. De president en Chief Scientist is ook de maker en oprichter van Dfinity, Dominic Williams.

Hij begon zijn technologiecarrière in 1995 toen hij afstudeerde aan King’s College in Londen met een graad in Computerwetenschappen en 1st Class Honours. In de loop der jaren heeft hij een aantal innovatieve softwareproducten ontwikkeld en is hij een serieel ondernemer geweest en heeft hij een aantal succesvolle bedrijven opgericht.

Dfinity Leiderschap

Het leiderschapsteam van Dfinity, onder leiding van Dominic Williams. Afbeelding via Dfinity.org

In de Research and Development-tak van Dfinity zijn Ben Lynn, Timo Hanke, en Andreas Rossberg.

Ben is de “L” van de “BLS” -cryptografie die wordt toegepast door “Threshold Relay” om willekeur te genereren en ongelooflijke veiligheid, snelheid en schaal te bereiken in openbare netwerken. Ben was ooit gepromoveerd op Stanford onder Dan Boneh en trad toe tot het Dfinity-team na 10 jaar senior engineeringfuncties bij Google.

Timo was ooit hoogleraar wiskunde en cryptografie aan de Universiteit van Aken in Duitsland, maar stapte in Bitcoin. In 2013 creëerde hij AsicBoost om het aantal poorten op Bitcoin-mijnbouwchips te verminderen en de efficiëntie van Bitcoin-mijnbouw met 20-30% te verhogen, wat sindsdien een standaard is geworden in grootschalige mijnbouwactiviteiten..

Andreas was voorheen een Staff Engineer bij Google, waar hij mede-ontwierp van de virtuele WebAssembly-machine, nu doorgaat als hoofdredacteur van de taalspecificatie, en werkte aan de V8 JavaScript-engine voor Chrome. Andreas was voorheen postdoctoraal onderzoeker aan het Max Planck Instituut.

Dfinity-team

Het wereldwijde Dfinity-team. Afbeelding via Dfinity.org

Daarnaast zijn er meer dan 100 toegewijde en briljante wetenschappers, bedrijfsleiders en programmeurs in de drie onderzoekscentra (Palo Alta en San Francisco in Californië en Zug, Zwitserland), die allemaal toegewijd zijn om de internetcomputer werkelijkheid te maken..

Het ICP-token

Het ICP-utility-token (voorheen bekend als “DFN”) is de belangrijkste manier waarop governance wordt overgedragen aan de Dfinity-gemeenschap. Het kan ook worden opgelost en omgezet in cycli, met de cycli die worden gebruikt om services en toepassingen op de internetcomputer van stroom te voorzien. En het wordt ook gebruikt om gebruikers te stimuleren knooppunten te maken die vervolgens onderdeel worden van subnetten.

De stichting Dfinity heeft verschillende fondsenwervingsrondes gehad, waarvan de eerste begin 2017 plaatsvond en bijna $ 4 miljoen aan BTC en ETH heeft opgehaald. De stichting had het geluk die fondsen sindsdien aanzienlijk te zien waarderen.

Dfinity-ondersteuning

Dfinity heeft een aantal van de grootste VC’s die het project steunen. Afbeelding via Dfinity.org

Een jaar later haalden ze $ 61 miljoen op bij Polychain Capital en Andreessen Horowitz in een particuliere fondsenwerving, en enkele maanden later, midden 2018, was er weer een privéverkoop die $ 102 miljoen ophaalde bij een aantal VC-investeerders. Die privéverkoop ging op $ 0,0362 per token.

ICP-prijsprestaties

De korte geschiedenis van het ICP-token. Afbeelding via Coinmarketcap.com

Deze vroege investeerders zijn waarschijnlijk erg blij met hun vroege investering, aangezien de ICP IOU-tokens nu $ 19,27 waard zijn vanaf 12 januari 2021, wat hen een investeringsrendement van ongeveer 54.000% oplevert..

Naast alle particuliere fondsenwerving was er ook een airdrop naar gebruikers die zich hadden aangemeld voor de Dfinity nieuwsbrief. Dat bleek een zeer goede deal te zijn, aangezien de airdrop-deelnemers in september 2020 147 ICP-tokens ontvingen en nu, in januari 2021, zijn die tokens meer dan $ 2800 waard..

Gevolgtrekking

In de korte tijd dat internet bestaat, is het ingrijpend veranderd, en niet altijd ten goede. Het is afkomstig uit de vroege dagen dat het ons onbegrensde innovatie en open gebruik beloofde, via een periode waarin hardhandige regelgeving werd verworpen, tot vandaag, wanneer het landschap wordt gedomineerd door de technische giganten van het bedrijfsleven die innovatie onderdrukken met hun monopolistische gedrag..

Om dat gedrag te bestrijden en het internet terug te rollen naar een meer innovatieve periode, is Dfinity meegekomen met de belofte van de internetcomputer.

Sinds de oprichting heeft het Dfinity-project aanzienlijke vooruitgang geboekt. Het heeft onlangs zijn mainnet in alpha gelanceerd en het Network Nervous System zal binnenkort het triggerpoint bereiken waardoor het ICP-tokens vrijgeeft.

Het project heeft ook testtoepassingen kunnen weergeven die op slechts 1.000 regels code draaien, in tegenstelling tot hun reguliere versies die vol zitten met miljoenen regels code. Dit was mogelijk dankzij de creatie van een nieuwe programmeertaal genaamd Motoko en de release van een terminal-gebaseerde SDK voor ontwikkelaars.

Dfinity Mercury

De kwikfase is de vijfde en laatste fase vóór het ontstaan. Afbeelding via Dfinity.org

Momenteel bevindt het netwerk zich in de Mercury-fase en staat het klaar om Genesis te bereiken, wat het echte begin is van de internetcomputer zoals het team van Dfinity voor ogen had. Als ze correct zijn, zal deze Genesis het internet opnieuw opstarten en de innovatie herstellen die nodig is om het internet te laten evolueren.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me