Didi Taihuttu: zijn bitcoin plaatsen waar zijn mond is

De kerk van Bitcoin heeft veel predikers. U hoeft niet ver te zoeken om mensen van over de hele wereld te vinden die klaar staan ​​om de originele cryptocurrency te prijzen. Vanuit alle hoeken van het internet sporen ze ongelovigen aan om zich bij de gelovigen aan te sluiten. Wanneer we elkaar weer allemaal in het openbaar kunnen ontmoeten, zullen hun stemmen luider dan ooit klinken vanaf podia en podia terwijl de gelovigen van blockchain weer samenkomen.

Bitcoin is de toekomst van geld. Bitcoin kan de wereld veranderen. Bitcoin zal de banken zonder bankrekening bankieren. Bitcoin zal ons bevrijden. Bitcoin gaat naar $ 500.000. We hebben dit allemaal al eerder gehoord en er is veel waarheid, in meer of mindere mate, in die uitspraken. Maar als je dit alles hoort van veel van de pratende hoofden die er zijn, kunnen de woorden als gemeenplaatsen gaan klinken.

Kerk van Bitcoin-logo

The Church of Bitcoin: blijkbaar een feitelijk iets. Afbeelding via Facebook

Het is gemakkelijk om te evangeliseren als je op een schat aan bitcoins zit die je in 2014 hebt gekocht en jezelf voorstelt als een 21st Century Warren Buffett. Ok, dus ze zijn eerder binnengekomen dan de meesten en zijn behoorlijk tevreden met zichzelf: maar wat, behalve een hoop sats en tjilpen erover, doen ze eigenlijk om de bitcoin-droom waar te maken?

In veel gevallen is het antwoord: niet veel. Voor sommigen is het enkele feit dat ze erin zijn geslaagd om een ​​beetje geld te verdienen, in weerwil van degenen die bitcoin hebben afgeschreven, voldoende om hen een expert te maken. Misschien kochten ze wat BTC net nadat Jamie Dimon het als ‘een fraudeur’ bestempelde en beschouwen ze zichzelf nu als beter dan welke grote speler op Wall Street dan ook. Laten we nu opstaan ​​en hymne nummer 101 zingen: Leid mij, o gij grote satoshi …

Loop je de wandeling?

Hoewel er genoeg toetsenbordstrijders zijn die over bitcoin en het potentieel ervan spuien, zijn er anderen die bereid zijn verder te gaan. Veel verder, zo blijkt. Ja, er zijn mensen die bitcoin actief naar de mainstream duwen, vastbesloten om het vooruit te slepen van een waardeopslag naar het bereiken van zijn volledige potentieel. En ze zijn niet meer toegewijd aan de zaak dan Didi Taihuttu.

Didi Taihuttu

Didi Taihuttu – Een man zonder beperkingen. Afbeelding via Medium

Het helpt het merk zeker als je eruitziet alsof je bas zou kunnen spelen voor Metallica en Didi is het type dat al opvalt voordat je zijn verhaal hoort. Met zijn schouderlange haar, tatoeages, perma-tan en voorliefde voor verkleedpartijen, rockt hij een heel andere look voor de meeste bitcoiners. Maar hoewel hij er misschien uitziet alsof hij gelukkiger zou zijn door mojito’s langs de kustlijn te nippen, wat hem echt op gang brengt, is bitcoin en wat hij denkt dat het voor de samenleving kan doen.

In 2017, toen dingen interessant begonnen te worden, verkocht Didi bijna alles wat hij bezat en kocht hij BTC. Veel BTC. Hij begon toen een nomadisch bestaan ​​te leiden, ervan overtuigd dat bitcoin hem zou helpen om te genieten van een vrijere, minder materialistische manier van leven. Maar voordat je hem begint voor te stellen als een Lone Ranger-type, moet je dit in gedachten houden: hij nam ook zijn vrouw en drie jonge dochters mee voor de rit.

In het begin

Didi Taihuttu werd in 1978 in Nederland geboren als zoon van een Nederlandse moeder en een vader van de Molukken in Indonesië. Hij speelde betaald voetbal tot zijn twintigste en ‘realiseerde me al snel dat ik niet geboren was om een ​​werknemer te zijn.’

Deze houding bracht hem ertoe om voor zichzelf te beginnen en uiteindelijk merkte hij dat hij verschillende bedrijven leidde, waaronder een die mensen de basisvaardigheden op het gebied van software bijbracht. Hoewel dit betaalde voor een luxueuze levensstijl voor hem en zijn gezin, besefte Didi al snel ‘dat het geen leven was’.Zijn moeder was jong overleden, slechts 48 jaar oud, en toen zijn vader aankondigde dat hij nog maar een jaar te leven had, besloot Didi zijn leven moest veranderen.

Bitcoin-familie

De Bitcoin-familie: alles samen. Afbeelding via diditaihuttu.com

In 2013 was een stagiair begonnen bij een van zijn bedrijven en had hem over bitcoin verteld. Didi was gefascineerd door de technologie en geïntrigeerd door het potentieel ervan om de wereld van reguliere financiën te ontwrichten. Hij investeerde in bitcoin-mijnbouw en ging verder met zijn leven.

Eind 2016 reisde hij al met zijn gezin, toen zijn vader stierf. Een vriend vroeg of hij nog steeds de bitcoins had die hij drie jaar eerder had gekocht, nadat hij had gezien dat de prijs begon te stijgen. Op dat moment erkende Didi dat de tijd van bitcoin was gekomen.

All-in gaan

Didi was gefrustreerd geraakt door het comfortabele, onuitdagende en materialistische bestaan ​​dat hij en zijn gezin leefden. Ze wilden niets, behalve vrijheid. Dus, na overleg met zijn vrouw Romaine, besloot hij te verkopen en de wereld rond te reizen. En bitcoin zou het allemaal mogelijk maken.

Bitcoin 2017

Bitcoin gaat parabolisch. Didi doet mee. Afbeelding via CoinMarketCap

Nadat hij zijn vroege winsten had zien verdampen, geeft Didi toe dat “ om eerlijk te zijn, ik het vertrouwen in BTC verloor tijdens de eerste crash in 2014, maar bitcoin bleef mijn pad kruisen. ” Maar nu de prijs nieuwe hoogtepunten begint te bereiken, nam hij de beslissing om verkopen zijn bedrijven, samen met de gezinswoning, auto’s, meubels en bijna al hun andere bezittingen, om zoveel mogelijk BTC op te kopen. Zelfs het speelgoed van de kinderen werd verkocht om geld vrij te maken.

Nadat ze bijna alles hadden verkocht wat ze bezaten, verhuisden de Didi en Romaine met hun dochters Jessa, Joli en Juna naar een camping niet ver van het huis waar ze ooit hadden gewoond. Hun leven was eenvoudiger, met de drie meisjes die toen 12, 10 en 7 waren die hun eigen kamer ruilden om helemaal in slechts één kamer te slapen. Het was een enorm risico dat Didi nam, maar ‘als je nooit een risico neemt, is het leven saai.’

All-in leven

Alles wat je bezit verkopen voor BTC is één ding, maar er is meer in het leven dan wonen op een camping in Nederland. De volgende fase van de reis van het gezin was om op pad te gaan en de wereld te zien, aangezien dit in feite het oorspronkelijke punt van de hele onderneming was. En dus gingen ze, onbelast door bezittingen, op reis.

Tot dusverre hebben Didi en zijn familie meer dan 40 landen bezocht, waarbij ze hun weg betaalden met bitcoin en een weg banen voor anderen om te volgen. En hier wordt hun echte service aan crypto duidelijk. Het is één ding om een ​​lading bitcoin te verzamelen zoals velen doen, terwijl je de prijs in de gaten houdt en probeert te beslissen welke kleur Lamborghini je zou willen kopen.

Didi Taihuttu Home

Dingen eenvoudig houden in hun nieuwe huis. Beeld diditaihuttu.com

Het is iets heel anders om de grote, slechte wereld in te gaan en die crypto daadwerkelijk te gebruiken zoals het bedoeld was: als alternatief voor alle fiat-valuta’s die momenteel de wereld van reguliere financiën verstoppen.

Zoals Didi het zegt:

we hebben laten zien dat u all-in kunt investeren. Nu moesten we laten zien dat je all-in kon leven

Het is dit aspect van Didi’s verhaal waar we enthousiast van zouden moeten worden. Ja, de krantenkoppen over een man die alles verkoopt wat hij bezit om in bitcoin te investeren, is opvallend, maar het echte verhaal is dat hij en zijn gezin toen de wereld rond konden reizen en dat geld konden uitgeven om hun leven te leiden..

In veel gevallen was dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toen ze aan hun bitcoin-wereldtournee begonnen, bestonden veel van de diensten die het uitgeven van BTC nu gemakkelijker maken, niet. Veel plaatsen accepteerden zelfs toen crypto, maar het was niet altijd gemakkelijk om ze te vinden.

Crypto-geldautomaten

Crypto-geldautomaten. Dit is aan het gebeuren. Afbeelding via Shutterstock

Tegenwoordig heeft de veeleisende reiziger het graag CoinATMRadar om hen te helpen hun dichtstbijzijnde BTC of andere crypto-geldautomaat te vinden, maar toen de Taihuttu’s voor het eerst begonnen, moesten ze vaak vertrouwen op mond-tot-mondreclame om dergelijke diensten te vinden.

De ervaring tot nu toe heeft Didi een uniek inzicht gegeven in het tempo van crypto-acceptatie over de hele wereld. Sommige gebieden, met name Azië, lopen in dit opzicht voor op de curve. In Europa worden crypto-gebruikers echter minder goed bediend. Sinds eerder dit jaar waren alleen Ljubljana in Slovenië en Rovereto in Italië wat je echt cryptovriendelijke steden zou kunnen noemen, waar het mogelijk was om alleen met digitale munten te komen..

Daarentegen vertelt Didi een verhaal over het proberen om Turkse visa te kopen met crypto en in plaats daarvan een vriend met BTC te moeten betalen om prepaid Turkse creditcards te bemachtigen zodat het gezin het land kan binnenkomen. In de toekomst zal dit soort rompslomp er komisch ouderwets uitzien, maar het kan toen nauwelijks zo grappig zijn geweest.

Ljubljana Crypto

Ljubljana: binnenkort verandert de naam in Cryptoville. Mogelijk. Afbeelding via Shutterstock

Ondertussen worden mensen in Azië, waar veel meer mensen weinig of geen toegang hebben tot traditionele vormen van bankieren, veel sneller bewust van het potentieel van BTC om levens te veranderen. Het huidige systeem van fiatgeld heeft ervoor gezorgd dat miljoenen mensen geen toegang meer hebben tot financiële diensten die zo velen van ons als vanzelfsprekend beschouwen.

Crypto biedt die mensen een alternatief en het lijkt erop dat ze het met open armen grijpen. In de woorden van Didi: ‘Ik zag de waarheid: bitcoin en blockchain zijn de tools om dit monetaire systeem te veranderen.’

Het merk opbouwen

Door de sprong te wagen en uitsluitend op crypto te leven, heeft Didi veel respect en grip binnen de branche verworven. De reizen van het gezin worden nu gedeeltelijk gefinancierd door mensen als PrimeXBT en NDJ Investeringsgroep, terwijl de familie zichzelf heeft gebrandmerkt de ‘Bitcoin-familie’ om hun reizen bekend te maken.

Didi is zelf een veelgevraagd spreker op verschillende crypto- en blockchain-evenementen, maar ook als adviseur van verschillende crypto- en blockchain-start-ups. Hij heeft onlangs ook zijn eerste boek gepubliceerd over de avonturen van hem en zijn familie met een ‘gedecentraliseerde levensstijl’.

Bitcoin Family RV

De familie en hun merk RV. Afbeelding via vox.com

Daarin schetst hij ook zijn persoonlijke filosofie die het idee van een leven dat beheerst wordt door geld verwerpt en het belang benadrukt van ervaring en onderzoek boven genoegen nemen met een comfortabeler bestaan. Het legt ook uit waarom en hoe hij denkt dat bitcoin en blockchain de wereld gaan veranderen. Op het moment van schrijven is het alleen beschikbaar in Nederlandse of Duitse versies, hoewel een Engelse editie gepland staat voor een toekomstige release.

Voorbij de maan

Het is normaal als we het hebben over Didi Taihuttu en zijn avonturen met bitcoin om te proberen een idee te krijgen van hoeveel hij heeft verdiend met wat een spectaculaire investering is gebleken. Met BTC nu terug in de buurt van zijn hoogste punt ooit en voorspeld wordt dat het zal blijven stijgen, lijkt deze vraag even vooruitziend als altijd.

Wanneer hem wordt gevraagd naar zijn nettowaarde, heeft hij de neiging om dicht te klappen en alleen met tegenzin cijfers te geven. Dit lijkt sommige mensen te irriteren, die het als bewijs beschouwen dat hij iets te verbergen heeft. We weten dat hij het grootste deel van zijn aankopen in 2017 verdiende, toen de prijs rond de $ 1.000 lag, wat zou suggereren dat hij nu op een flinke voorraad sats zit, ervan uitgaande dat hij de meeste of niet allemaal heeft verzilverd op de QT.

Het is ook vermeldenswaard dat, hoewel BTC het grootste deel van zijn posities vormt, hij ook ETH, LTC, DOT en een aantal andere altcoins in zijn portefeuille heeft..

Bitcoin-eiland

Een betere wereld: daar ergens. Afbeelding via Shutterstock

Maar hier is het ding: speculeren over zijn nettowaarde of hoeveel hij heeft verdiend sinds hij all-in gaat met crypto, mist het punt van wat hij en zijn gezin proberen te doen. Ja, er is geld te verdienen met crypto en het is goed om erover te praten als misschien wel de grootste investeringskans die velen van ons in ons leven kunnen zien. Ja, het is een geweldig gevoel om op je telefoon te kijken en jezelf een stuk rijker te vinden dan je dacht dat je was. Maar crypto biedt ons meer dan een manier om geld te verdienen.

Didi’s missie is om ons te laten zien dat crypto echt de wereld voor ons kan openen en mensen kan bevrijden van een financieel systeem dat maar al te vaak de voorkeur geeft aan alleen degenen aan de top van de stapel. Crypto komt uit de schaduw en kan de manier waarop we leven en werken veranderen als we het maar toelaten. Als we allemaal vasthouden aan een dierbaar leven in de hoop op een moonshot, dan zullen de munten waarin we hebben geïnvesteerd nooit hun volledige potentieel bereiken.

Laten we het laatste woord hierover aan de man zelf overlaten: ‘Mijn doel was niet om miljonair te worden, mijn doel was om het leven te veranderen.’ Amen daarop.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me