DigixDAO Review: wat u moet weten over DGD en DGX

Cryptocurrencies werden geboren met het nobele idee om een ​​valuta te hebben zonder centrale autoriteit van controle, en waarde op basis van het feitelijke nut van de valuta.

Bitcoin was die eerste cryptocurrency en de waarde of prijs van Bitcoin moest worden bepaald door vraag en aanbod. Sinds Bitcoin zijn er honderden andere cryptocurrencies gemaakt met dezelfde doelen. Om daar te komen, zijn sommige munten gemaakt met een limiet op het totale aantal munten (vergelijkbaar met Bitcoin) om de inflatie te beperken, terwijl andere opzettelijk een onbeperkt aantal munten toestaan ​​om mijnwerkers te stimuleren.

Eén idee is niet geprobeerd, maar DigixDAO wil dat veranderen met een uniek nieuw platform en token. De volgende nieuwe valuta die door DigixDAO wordt gecreëerd, is gepland om te worden gekoppeld aan een fysieke grondstof, waarbij elke munt wordt ondersteund door een gram ongemunt goud. Dat is wereldschokkend, want het geeft ons iets terug dat we al decennia lang missen – een valuta op de gouden standaard.

De onderstaande gids is bedoeld om u op de hoogte te brengen van wat DigixDAO is, hoe het werkt, de details van de munt die wordt gemaakt en of het een platform is waarvan u denkt dat u het zou moeten steunen.

Het Proof of Provenance (PoP) -systeem

DigixDAO heeft al een token dat bekend staat als DGD, de munt die werd aangeboden in een crowdsale voor het platform en momenteel wordt verhandeld op verschillende beurzen. Het heeft een enorme groei gekend sinds de crowdsale-prijs en is momenteel (april 2018) de 39e grootste munt volgens marktkapitalisatie zoals gemeten door Coinmarketcap.com.

De DGD-token geeft de houders ervan het recht om te stemmen over de ontwikkeling van DigixDAO, waardoor elke persoon die de token bezit een aandeel heeft in het goedkeuren of afwijzen van nieuwe ontwikkelingsvoorstellen. Het beloont ook elke persoon die het vasthoudt met het nieuwe DGX-token – en dit is het token dat aan goud zal worden gekoppeld, waarbij elk token aan één gram goud is gekoppeld.

Bewijs van herkomst DigidaoX

Het idee achter het DGX-token is dat door het te koppelen aan de prijs van een reeds stabiele grondstof – goud – de prijs van het token ook stabiel zal blijven. De huidige goudreserves worden bewaard in een kluis in Singapore, bekend als Het veilige huis. Die kluis heeft plannen om tot $ 2 miljard aan ongemunt goud te bevatten, maar als de vraag om een ​​groter bedrag vraagt, is DigixDAO bereid om een ​​tweede kluis te openen.

Het consensusmechanisme dat wordt gebruikt voor het DGX-token zal een Proof of Provenance (PoP) -systeem zijn. In dit systeem wordt de informatie van elke goudstaaf vastgelegd op de Ethereum-blockchain. De informatie omvat het tijdstip waarop het is gemaakt, het serienummer, de geschiedenis van de bewaring en de bijbehorende kosten.

Merk op dat dit aanvankelijk Proof of Asset (PoA) heette, maar het Digix-team besloten om dit te veranderen om verwarring met het Proof of Authority-consensusmechanisme te voorkomen bij gebruik van het acroniem “PoA”. Het DigixDAO-team presenteerde het volgende:

Aangezien ons protocol in de kern de kwestie aanpakt van het bewijzen van het bestaan ​​van het fysieke bezit (in eerste instantie goud voor DGX 2.0) en de authenticiteit van het eigendom ervan, geeft Proof of Provenance (PoP) als een naam nauwkeurig de essentie van onze technologie weer. , terwijl de verwarring die zou kunnen worden veroorzaakt door een identiek en in de volksmond gebruikt acroniem wordt vermeden

Het DGX-token

Nu we weten hoe de informatie over het goud op de blockchain wordt opgeslagen, gaan we kijken hoe het token erin past.

Kortom, wanneer de PoP-kaart wordt verwerkt door een DigixDAO smart contract, worden DGX-tokens gemaakt voor elk gramgewicht van de staaf. Het is ook mogelijk om het proces om te keren. Dus als iemand 200 DGX-tokens heeft, kunnen ze deze inwisselen voor een goudstaaf van 200 gram.

Het DGX-token

Ze kunnen het goud dan fysiek ophalen of het naar hen laten opsturen. Het is onduidelijk of DigixDAO ook een faciliteit zal bieden voor het opslaan van goud dat is ingewisseld van DGX-tokens, maar het zou zeker logisch zijn om dit te doen.

Met dit schema wordt het voor iedereen veel gemakkelijker om goud te bezitten, ook al is het maar een paar gram. Het hebben van een digitale valuta die een vaste hoeveelheid daadwerkelijk fysiek goud vertegenwoordigt, zal het veel eenvoudiger maken om het bezit van goud te vergroten.

Het DGD-token

De reeds gecreëerde DGD-tokens zijn niet zozeer een valuta, ze zijn zowel een stemrecht als een aandeel in het aanstaande gouden standaard DGX-token. Het bezitten van DGD-tokens geeft u iets dat lijkt op aandeelhoudersvoorrechten wanneer u een bedrijfsaandeel bezit. Als houder van een DGD-token kunt u stemmen over het ontwikkelingsvoorstel en de richting van DigixDAO helpen begeleiden. Houders hebben ook recht op kortingen en rabatten.

Het DGX-token is nog niet vrijgegeven, dus we zullen allemaal moeten afwachten wat de daadwerkelijke effecten zijn van de voorgestelde kortingen en kortingen, maar tot nu toe lijkt de cryptocurrency-gemeenschap vrij positief over het aankomende DGX-token. Zodra het is uitgebracht, zullen we zien hoe de zaken zich ontwikkelen en hoe het gaat.

Er blijft enige verwarring bestaan ​​over de feitelijke functie van het DGX-beloningssysteem. Het DigixDAO-team heeft al gezegd dat het vasthouden van het DGD-token geen manier is om een ​​passief inkomen te creëren.

Vergelijking DGX versus DGD

Ze hebben gezegd dat het houden van DGD je geen recht geeft op een deel van de gecreëerde DGX zoals NEO-houders recht hebben op GAS. In plaats daarvan lijkt het erop dat beloningen komen als een deel van de kosten die in rekening worden gebracht voor transacties, maar we zullen moeten wachten op opheldering van het DigixDAO-team om er zeker van te zijn hoe dit zal werken.

De geschiedenis van DigixDAO

Digix is ​​in 2014 gestart in Singapore binnen het Ethereum-netwerk als een Distributed Autonomous Organization (DAO). In 2016 hadden ze een crowdsale voor het DGD-token, waarmee ze hun financieringsdoel van $ 5,5 miljoen in minder dan 24 uur bereikten.

In de korte twee jaar na de crowdsale is DigixDAO nu klaar om de volgende stap te zetten – de release van het door goud gedekte DGX-token.

Door het token aan echt fysiek goud te koppelen, denkt Digix dat het de cryptocurrency-gemeenschap een stabiel waardealternatief kan bieden ten opzichte van veel andere cryptocurrencies, die de waarde binnen enkele uren drastisch kunnen veranderen..

Het Digix-team

Het DigixDAO-team bestaat uit leden met achtergronden in blockchain-technologie, financiën en ontwikkeling, waardoor het een sterke kanshebber is in de cryptocurrency-ruimte. De leider van het team is Kai Cheng, die vroeger een valutahandelaar op Wall Street was.

De andere twee oprichtende teamleden zijn Shaun Djie, een blockchain-ontwikkelaar die uitgebreide ervaring heeft met het werken voor de Singaporese overheid aan data- en netwerkoplossingen om de economie te laten groeien, en Anthony Eufemio, een softwareontwikkelaar met bijna 20 jaar ervaring..

De levering van DGD en DGX

Er werden 2 miljoen DGD vrijgegeven tijdens de crowdsale van 2016, en dat aantal zal vast blijven, tenzij de belanghebbenden allemaal stemmen om nog een crowdsale te houden. DGX zou tegen het einde van het eerste kwartaal van 2018 worden uitgebracht, maar heeft vertraging opgelopen en moet dus nog worden uitgebracht.

We kunnen niet met zekerheid zeggen wat de prijs van DGX zal zijn als het eenmaal is vrijgegeven, maar het zal uiteraard gekoppeld zijn aan de prijs van goud. Het is onwaarschijnlijk dat de prijs van DGX zal dalen tot onder de marktwaarde van de 1 gram goud waar elk token door wordt gedekt, maar het zou kunnen handelen tegen een premie ten opzichte van die prijs.

Digibao-markt

De kluis die door DigixDAO wordt gebruikt, bevat momenteel slechts $ 2 miljard aan goud, wat het aantal DGX dat aanvankelijk kan worden gedolven, beperkt, maar het team heeft al verklaard dat ze kunnen uitbreiden naar extra kluizen als er voldoende vraag is naar het DGX-token..

DigixDAO’s toekomstplannen

Hoewel het maken van tokens met goud een ambitieus project is, zijn er in de toekomst plannen voor extra functies op het DigixDAO-platform..

Overervingssysteem – Hierdoor kunnen DGX-houders hun DGX-vermogen aan een andere persoon nalaten door simpelweg hun Ethereum-adres op te geven.

Online spelletjes – Er zijn plannen om DGX of mogelijk een soortgelijk token in online games te introduceren, waarbij de huidige game-tokens worden vervangen door tokens met echte wereldwaarde.

Uitleensysteem – Dit zou werken als een gedecentraliseerd peer-to-peer-uitleensysteem dat de stabiliteit van goud gebruikt om leningen aan mensen te verstrekken in de vorm van cryptocurrency.

Overige activa – Het is mogelijk dat het Digix-team in de toekomst andere tokens kan creëren die worden ondersteund door activa zoals zilver of platina.

DigixDAO-wedstrijd

DigixDAO is niet het enige platform dat probeert een cryptocurrency aan te bieden die wordt ondersteund door goud of andere activa. GoldMoney is een ander door goud ondersteund project, dat digitale tokens aanbiedt die worden ondersteund door hun $ 2 miljard aan goudreserves. Ze hebben hun tokens nog bruikbaarder gemaakt door houders een betaalpas te geven waarmee gebruikers hun goud daadwerkelijk kunnen uitgeven.

Een andere stabiliteitsmunt die een grote acceptatie heeft gekend, is de Tether stablecoin. Deze worden ondersteund door USD of EUR, en er zijn ook plannen om in de toekomst Yen-backed Tether te creëren. Er zijn echter vragen geweest over de transparantie van het bedrijf dat Tether uitgeeft, en ze worden momenteel geconfronteerd met een dagvaarding van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission om het bewijs te leveren van hun reserves..

Handelen in Digix (DGD)

Hoewel DGX bedoeld is als een stablecoin, kan hetzelfde niet worden gezegd van DGD, dat zijn aandeel in aanzienlijke prijsveranderingen heeft gezien. De munt had bijvoorbeeld een prijs van slechts ongeveer $ 3 bij de crowdsale van 2016, maar steeg eind februari 2018 naar $ 550, maar stortte begin april 2018 met meer dan 60% in. De prijs herstelt zich van die dieptepunten, maar kan zeker niet als stabiel worden beschouwd.

Die volatiliteit maakt DGD echter een goede munt voor handelaren. Beleggers zullen zich waarschijnlijk meer aangetrokken voelen tot de stabiliteit van de DGX-munt wanneer deze wordt uitgerold, en als er een sterke vraag naar DGX wordt gezien, zou dat op zich de prijs van DGD aanzienlijk hoger moeten duwen..

Waar te koop DGD

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van DGD, zijn momenteel Binance en Huobi de beste plaatsen, waarbij deze twee beurzen goed zijn voor meer dan 95% van het handelsvolume voor DGD. Houd er rekening mee dat het alleen bij deze twee beurzen met BTC of ETH kan worden gekocht.

In eerste instantie is DigixDAO van plan DGX op het Kyber-netwerk te plaatsen.

In de toekomst zal DigixDAO hun eigen marktplaats uitbrengen, waar gebruikers DGX kunnen kopen met ETH, en de kans is groot dat ze daar ook DGD zullen aanbieden.

DGD opslaan

Het opslaan van uw DGD is eenvoudig omdat het een ERC-20-token is. In principe werkt elke portemonnee die ERC-20-tokens ondersteunt, en dat geldt ook voor de zeer populaire online MyEtherWallet. Aangezien DGX ook een ERC-20-token zal zijn, geldt hetzelfde zodra het wordt vrijgegeven.

Ten slotte

Veel van de kritiek op cryptocurrencies berust op hun vluchtigheid en gebrek aan stabiliteit. Vooral bij gebruik als transactiemedium is het van cruciaal belang dat een digitale valuta stabiel is. DigixDAO creëert precies dat soort stabiliteit door een token aan te bieden dat is gekoppeld aan een fysiek actief dat al lang zijn stabiliteit heeft getoond.

Hoewel we nog niet hebben gezien of dit zal lukken, is de lancering van DGX aanstaande en de resultaten van dit experiment zullen op zijn zachtst gezegd interessant zijn. Als het token acceptatie krijgt, kan het de katalysator zijn die cryptocurrencies verandert van een puur speculatieve rage naar een reguliere manier om te investeren, waarde op te slaan en financiële transacties uit te voeren.

Als DGX levensvatbaar blijkt te zijn, zouden we in de toekomst tokens kunnen zien worden gecreëerd die zijn gekoppeld aan een aantal fysieke goederen en activa. Met andere woorden, dit zou het begin kunnen zijn van iets heel groots.

Als je meer wilt weten over DigixDAO, kun je ze volgen op al hun socialemediakanalen:

Afbeeldingen via digix.global

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me