E-Coin: Pump and Dump Scam Coin of verkeerd begrepen edelsteen?

Een relatief onbekende cryptocurrency genaamd E-Coin heeft onlangs een enorme pump and dump-gebeurtenis meegemaakt. Volgens coinmarketcap.com, de prijzen op 6 februari waren ongeveer $ 6 per stuk en na de pomp op zijn hoogtepunt, ging de prijs in de loop van ongeveer twee uur helemaal omhoog naar $ 280, voordat hij weer terugviel naar $ 3.

Na een korte periode van twee dagen zonder veranderingen, lijkt E-Coin weer omhoog te gaan en zit het momenteel rond de $ 60 per stuk, 10 keer de normale waarde. Dus wat is E-Coin en wat proberen ze te doen??

Wat is een e-munt?

Het lijkt erop dat na het pump and dump-proces de website voor E-Coin offline is gegaan. De meest recente beschikbaar back-up op archive.org is vanaf begin januari van dit jaar.

Volgens die archive.org-pagina lijkt E-Coin een bedrijfsgerichte cryptocurrency te zijn die zich richt op HR, productie, werving en financiën. De site lijkt geen zeer specifieke informatie te bieden en lijkt in plaats daarvan voornamelijk modewoorden en andere zeer vage algemeenheden te zijn.

Verder lijkt het schrijven op de website erg slecht en bevat het een groot aantal typografische fouten. Er zijn bijvoorbeeld talloze grammaticale fouten, enkele spelfouten en veel woorden in het midden van zinnen die zonder reden een hoofdletter krijgen.

De eerste regel van de beschrijving van het project luidt bijvoorbeeld precies als volgt:

“E-coin is een dwingend en veelomvattend Blockchain-project, gepland om een ​​manier te vinden om toekomstige financiële transacties te verbeteren voor de HR / Fabricage / werving / financiën enz. Industrieën op een vergelijkbare manier als hoe BTC een evolutie heeft doorgemaakt.”

Om de zaken nog hilarischer te maken, is een van de belangrijkste punten op de website een lijst met “niet-vluchtige tokens” die gebruikers zullen beschermen tegen de volatiliteit van de marktprijs van cryptovaluta. Het geeft de zekerheid van een stabiele prijs. ” Het is duidelijk dat ze faalde hierin.

Hoewel het onduidelijk is of dit waar is of niet, beweert de hoofdsite dat de crowd-sale de groep 2.000 bitcoin, 10.000 Litecoin, ongeveer 7.000 Ethereum en 48 miljoen Dogecoin opleverde. Dit kan natuurlijk volledig onjuist zijn, maar op dit moment kunnen we dit niet verifiëren. De site beweert dat de prijs van de E-munt was gekoppeld aan de bitcoin, op één bitcoin gelijk aan 1000 E-munt. Dit zou betekenen dat vandaag 1 E-Coin ongeveer $ 8,50 waard is, uitsluitend op basis van de ICO-waardering.

Hoe zit het met het businessplan? De officiële website bevat dit als onderdeel van wat het “E-Coin level 1” noemt:

“De eerste stap van ons project is het creëren van de financiële ruggengraat van e-munten door ICO voor de openbare markt te publiceren door E-munten tokens te geven: E-munten zijn gekoppeld aan transactiekosten van gemiddelde bedrijven en worden ondersteund door een bedrijf..

Transacties zijn nodig voor alle bedrijven en de opbrengsten ervan zijn de echte kracht voor de back-up van e-munten. Het is de meest verhandelbare hulpbron in de reële economie. “

Kon je dat volgen? Dat waren we zeker niet.

Samengevat, wat is een e-munt? Simpel gezegd, we kunnen er geen kop of munt van maken. Het lijkt echt gewoon een stel slecht geschreven modewoorden en extreem vage algemeenheden over zaken en blockchain.

Is E-Coin een oplichterij?

Hoewel het vrij duidelijk is dat de E-Coin-website zeer onprofessioneel is (of in ieder geval de enige bestaande versie van in januari), is het niet helemaal duidelijk of dit een oplichterij is. Het is heel goed mogelijk dat dit project een soort valstrik was om degenen die geen sterke Engelse taalvaardigheid hebben, te betrappen op de zeer kinderachtige en slechte schrijfstijl. Als je alle tekst hebt vervangen door plaatsaanduidingstekst en iemand hebt gevraagd om alleen het ontwerp te beoordelen, zullen ze misschien zeggen dat het er betrouwbaar uitziet.

Het is ook mogelijk dat dit een eerlijk project is dat gewoon behoorlijk slecht beheerd en misleidend is.

Bij het zoeken naar informatie over het team dat wordt vermeld als E-Coin, leverde een zoekopdracht op LinkedIn geen resultaten op. Zowel de vermeende blockchain-adviseur, de manager als de strategieadviseur lijken niet te bestaan.

Hoewel er mensen met dezelfde naam bestaan, lijkt geen van hen enige connectie te hebben met blockchain-technologie, of zelfs maar met de technologie-industrie. Dit is ongetwijfeld hoogst verdacht, maar niet doorslaggevend, aangezien niet iedereen LinkedIn gebruikt.

Laatste gedachten

Als u momenteel in E-munten belegt, is het waarschijnlijk het beste dat u nu overweegt om uit uw investering te stappen terwijl de prijzen nog steeds enigszins hoog zijn. Dit project bestaat nu bijna een jaar en heeft tot dusverre niet echt veel bereikt.

Nu de website offline is en het duidelijk is dat het vermeende team achter het project niet lijkt te bestaan, wijst dit allemaal op een helder rood knipperend exit-bord voor iedereen die oplet.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me