Edge Wallet Review: complete gids voor mobiele opslag

De Edge-portemonnee is een mobiele crypto-portemonnee voor meerdere valuta’s die is ontwikkeld door het voormalige Airbitz-team en is uitgebracht in februari 2018.

Het ondersteunt zowel mobiele Android- als iOS-apparaten. Een van de sterke punten is ondersteuning voor de opslag, verzending en ontvangst van 21 verschillende altcoins, evenals alle ERC-20-tokens. De technologie is ook redelijk goed ingeburgerd, aangezien de Airbitz-portemonnee oorspronkelijk in 2014 werd uitgebracht als een Bitcoin-portemonnee.

Edge is echter de juiste mobiele portemonnee voor jou?

In deze Edge Wallet-recensie zal ik je alles geven wat je moet weten over de functies, beveiliging en ondersteuning voor ontwikkelaars. Ik zal je ook een stap-voor-stap handleiding over hoe u uw edge wallet instelt en gaat gebruiken.

Edge Wallet-functies

Vijf jaar ontwikkeling heeft ons een portemonnee opgeleverd die vol zit met functies. Iedereen, van beginnende cryptocurrency-gebruikers tot ervaren hodlers, zal de volgende twee belangrijke ontwerpkenmerken van de Edge-portemonnee waarderen:

Makkelijk te gebruiken

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij de ontwikkeling van de Edge wallet was het gebruiksgemak. Ze wilden een portemonnee die op geen enkele manier intimiderend was, en de resulterende Edge stelt je in staat om een ​​account aan te maken en je portemonnee binnen een minuut of twee te gebruiken.

Edge Wallet-voordelen

Voordelen van Edge Wallet ten opzichte van alternatieven. Afbeelding via Edge.app

Ze maakten het herstellen van een portemonnee ook net zo eenvoudig, waardoor je Edge op elk apparaat kunt installeren en een portemonnee kunt herstellen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Het is niet nodig om een ​​zinsdeel van 25 woorden te onthouden. Dit betekent natuurlijk dat de Edge niet zo veilig is als sommige andere portefeuilles, dus het is verstandig om geen groot saldo in de Edge-portemonnee te bewaren.

Onthoud?: Dit is een mobiele portemonnee die u gemakkelijk kunt gebruiken wanneer u onderweg bent. Het is geen veilige optie voor koude opslag voor uw aanzienlijke muntenbezit.

Gebruikersomgeving

De gebruikersinterface wordt als vrij eenvoudig en gemakkelijk te navigeren beschouwd. Dat komt omdat de Edge is ontworpen met vier hoofdschermen in plaats van eindeloze pagina’s met opties. U kunt kiezen uit de schermen “Wallets”, “Request”, “Scan” en “Exchange”. En dit is alles wat u echt nodig heeft om effectief met uw cryptocurrencies om te gaan.

Er zijn veel andere functies van de Edge-portemonnee en u zult er meer mee vertrouwd raken in de onderstaande gebruikershandleiding voor Edge.

Edge Cryptocurrency-ondersteuning

Een reden om de Edge te kiezen als uw mobiele cryptocurrency-portemonnee, is de ondersteuning voor een groot aantal verschillende altcoins. Hoewel veel mobiele portefeuilles beperkte ondersteuning hebben, kunt u met de Edge het volgende opslaan, verzenden en ontvangen:

Edge Wallet Coin-ondersteuning

Enkele van de munten die worden ondersteund door de Edge Wallet

Dit is een vrij uitgebreide lijst en u zult enkele bekende munten opmerken. Wat ook verrassend is, is dat het een van de officieel gesanctioneerde mobiele wallets voor XMR is door de Monero kernteam. Deze ontwikkelaars zijn enkele van de technisch bedreven en privacybewuste mensen die er zijn, dus het is een grote blijk van vertrouwen.

Bovendien is de Edge een van de weinige mobiele wallets die opslag van alle ERC-20-tokens ondersteunt. Als u een van deze tokens bezit, hoeft u ze alleen maar naar uw Ethereum-portemonnee op het apparaat te sturen en ze worden veilig opgeslagen.

Edge-beveiliging

Zoals hierboven vermeld, is de Edge-portemonnee niet de meest veilige opslag voor uw cryptocurrency, simpelweg omdat mobiele portefeuilles in het algemeen gevoeliger zijn voor kwetsbaarheden. Een mobiele portemonnee zoals de Edge moet worden gebruikt voor dagelijkse uitgaven en mag niet een grote hoeveelheid valuta tegelijk bevatten. Met dat in gedachten is de Edge veilig voor een mobiele Android / iOS-portemonnee.

Uw privésleutels worden op uw eigen apparaat opgeslagen en ze gebruiken een hash van uw gebruikersnaam en wachtwoord. De privésleutels, gebruikersnaam en wachtwoorden worden op geen enkele manier gedeeld met of opgeslagen op de Edge-servers.

Zodra een portemonnee is gemaakt, wordt er een back-up van gemaakt door Edge en kunt u deze op een willekeurig aantal apparaten synchroniseren. Hierdoor hebt u toegang tot uw geld op elk apparaat waarop u Edge installeert. Dit is ook handig in het geval dat uw telefoon ooit verloren of gestolen is, omdat u snel toegang kunt krijgen tot uw munten.

Edge Wallet-beveiliging

Versleuteling aan de clientzijde, automatische back-ups en krachtige beveiligingstools

Het wordt aanbevolen om tweefactorauthenticatie in te stellen op uw Edge-portemonnee. De Edge-website stelt voor om deze stap te nemen, omdat het iedereen zal blokkeren om schermopname- of sleutelregistratiesoftware te gebruiken om uw gebruikersnaam en wachtwoord te bemachtigen en vervolgens in te loggen op uw portemonnee.

Ten slotte, in het geval dat u ooit uw wachtwoord zou verliezen, is er een andere manier om toegang te krijgen tot uw privésleutels. Dit is door het gebruik van twee beveiligingsvragen en uw e-mailadres. U kunt dit zien als analoog aan een meer gebruikersvriendelijke versie van een herstelzaad van 25 woorden.

NB ⚠️: Als je deze optie gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je vragen stelt die hackers online over jou kunnen hebben.

In Wallet Exchange

Een andere echt handige functie die in de Edge-portemonnee is opgenomen, is de in-app-uitwisseling. De portemonnee heeft directe crypto-uitwisselingsservices geïntegreerd, zoals Shapeshift, Changelley en Changenow. Dit betekent dat u de ene munt voor de andere kunt wisselen met behulp van hun gateway op uw apparaat.

Edge Wallet Exchange-functie

Dit kan u veel tijd en moeite besparen, omdat u uw crypto niet langer naar een gecentraliseerde beurs hoeft te sturen, ze te verkopen en vervolgens op te nemen. Het enige dat u hoeft te doen, is de munten selecteren die u wilt inwisselen en de portemonnee waarnaar u deze wilt verzenden. Dit is ook veiliger omdat u altijd de controle heeft over uw sleutels.

Opmerking over kosten?: De in-app-wisselkoers is gebaseerd op die van de externe uitwisselingsservice, die mogelijk hoger / lager is dan de markt. 

De Edge Wallet-gebruikershandleiding

Hier is een stapsgewijze handleiding om aan de slag te gaan met de Edge mobiele portemonnee met meerdere valuta’s.

1. Download en installeer de app

U kunt het bij de Google Play Store, de Itunes winkel, of rechtstreeks van de ambtenaar Edge-website. Als u de iPhone-app gebruikt, moet u een aankoop in de app store “autoriseren”.

Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van deze app en dit is alleen om er zeker van te zijn dat u inderdaad de eigenaar van de telefoon bent. Dit komt omdat iStore-aankopen een vingerafdrukidentificatie vereisen van de gebruiker die naar de telefoon is overgedragen.

2 Maak uw account aan

Wanneer u de app de eerste keer start, moet u een account aanmaken. Als onderdeel van het aanmaken van een account moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een 4-cijferige pincode instellen. Dit zijn de inloggegevens die u gebruikt om toegang te krijgen tot uw portemonnee en om deze te herstellen als er ooit iets gebeurt met het apparaat waarop Edge is geïnstalleerd.

Initiële Edge Wallet-installatie

Eerste installatie van de Edge-app

Nadat u uw account heeft aangemaakt, geeft de app u de mogelijkheid om een ​​back-up van uw gegevens te maken. Vervolgens bevestigt u de servicevoorwaarden van Edge en is uw portemonnee helemaal klaar om cryptocurrency te accepteren.

Edge Wallet-back-upgegevens

Back-up maken van gegevens en bevestiging

NB?: Vergeet niet uw gebruikersnaam, wachtwoord en pincode op te schrijven en deze op een veilige plaats te bewaren, want u heeft ze nodig als u ooit uw portemonnee moet herstellen.

3. Voeg je andere Altcoins toe

Als u meer dan één cryptocurrency heeft om op te slaan, kunt u extra wallets toevoegen door naar de hoofdpagina “Portefeuilles” te gaan en vervolgens op het symbool “+” naast “Mijn portefeuilles” te tikken.

Munten toevoegen aan Edge

Uw munten toevoegen aan de Edge Wallet

Dat zal een lijst met de ondersteunde cryptocurrencies oproepen en om er een aan uw account toe te voegen, tikt u erop en wordt een nieuwe portemonnee voor die cryptocurrency toegevoegd. U kunt dan ook de fiatvaluta selecteren waarin u uw saldo wilt weergeven.

U kunt elk ERC-20-token in de Edge opslaan. Voor instructies over het toevoegen van deze ERC-20-tokens verwijzen wij u naar het Edge gebruikershandleiding.

4. Begin met het ontvangen van munten

U kunt eenvoudig geld van anderen aanvragen door op het tabblad “Verzoek” in het navigatiemenu te tikken. Bovenaan de pagina ziet u welke portemonnee is ingesteld om te ontvangen, maar als u valuta wilt wijzigen, tikt u gewoon op de portemonnee die u wilt ontvangen.

Munten ontvangen op Edge

Geld aanvragen in Edge

Nu kunt u de andere persoon de weergegeven QR-code laten scannen, het adres met een andere app laten delen of het ontvangende adres naar uw klembord kopiëren.

5. Uw munten verzenden

Stuur munten naar andere gebruikers. Als u bij de persoon bent naar wie u munten stuurt, kunt u op het tabblad ‘Scannen’ in het navigatiemenu tikken en een scanner wordt geopend met uw camera waarmee u een QR-code kunt scannen. Als u liever rechtstreeks een adres invoert, kunt u op “Adres” tikken en er wordt een pop-up geopend waarin u een willekeurig adres kunt invoeren.

Geld overmaken vanuit Edge Wallet

Crypto verzenden via Edge Wallet

Zodra dat is voltooid, moet u het bedrag dat u wilt verzenden verifiëren. U kunt ook de mijnvergoeding aanpassen om de transacties sneller of langzamer te laten verlopen. Nadat u al uw selecties heeft gemaakt, schuift u het pictogram naar links om het verzenden te bevestigen.

6. Wissel eenvoudig cryptocurrencies uit

Edge heeft ShapeShift en Changelly geïntegreerd in de portemonnee, waardoor het een fluitje van een cent is om naadloos valuta te wisselen. Voordat u een uitwisseling doet, moet u ervoor zorgen dat u voor elke cryptocurrency een portemonnee heeft.

Munten uitwisselen Edge Wallet

Munten uitwisselen in Edge Wallet-app

Voeg portefeuilles toe indien nodig en begin door op “Uitwisseling” te tikken in het navigatiemenu. Vervolgens kiest u ‘Bronportefeuille selecteren’ om het item te kiezen waaruit u wilt wijzigen.

Vervolgens tikt u op ‘Ontvangende portemonnee selecteren’ om de valuta te selecteren waarnaar u overschakelt. Nu kunt u het bedrag invoeren dat u wilt inwisselen. De app vult het bijbehorende bedrag in. Kies “Volgende” en bevestig uw uitwisseling als alles er goed uitziet. Schuif vervolgens het pictogram naar links om de uitwisseling te starten.

Gevolgtrekking

De Edge-portemonnee is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn en maakt de belofte waar.

Bovendien ondersteunt de Edge-portemonnee meer cryptocurrencies dan de meeste mobiele portefeuilles, inclusief alle ERC-20-tokens. Het is ook een van de weinige mobiele portefeuilles die ik ken die een verscheidenheid aan cryptocurrencies ondersteunt, waaronder zelden ondersteunde cryptocurrencies zoals Ripple en Monero..

Ik ben ook een grote fan van de in-app-uitwisselingsfunctie. Hierdoor kan ik snel en moeiteloos de ene munt voor de andere wisselen. Ik hoef mijn munten niet naar Coinbase et al te verplaatsen om een ​​andere munt te bemachtigen.

Als u uiteindelijk op zoek bent naar een effectieve en veilige mobiele portemonnee, dan is de Edge misschien iets voor u. Natuurlijk zou ik willen voorstellen dat u slechts een beperkt aantal van uw munten op het apparaat bewaart en de meeste van uw tegoeden op een veiliger opslagmedium bewaart, zoals een hardware-portemonnee.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia & Edge.app

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me