Een Crypto Black Swan-evenement: Ethereum geclassificeerd als een beveiliging

Onlangs is er veel lawaai op de cryptocurrency-markten geweest over de vraag of Ethereum een ​​beveiliging is of niet.

Dit is inderdaad het perfecte voorbeeld van een “zwarte zwaan” -gebeurtenis. Dit zijn gebeurtenissen die niemand echt verwacht en die niet zijn waarschijnlijk plaats nemen. Zij zijn staartrisico gebeurtenissen waar veel beleggers en handelaren in hun berekeningen niet veel nadruk op leggen.

Maar waarom maakt het uit? Waarom zou Ethereum simpelweg een “beveiliging” kunnen zijn, resulteren in een crash van de hele markt voor cryptovaluta? In dit stuk ga ik dieper in op de huidige dynamiek in de cryptocurrency-markt om de waarschijnlijke impact te onderbreken.

Ethereum’s plaats in de cryptomarkt

Ethereum is het meest populaire gedecentraliseerde applicatieplatform en de op een na meest waardevolle cryptocurrency. Waar wordt Ethereum voor gebruikt?

Kortom, applicatieontwikkelaars kunnen hun apps bouwen op de Ethereum-blockchain, in plaats van zelf te hoeven bouwen. Het lijkt een beetje op apps in de Apple App Store.

Waarom bouwt niet elke app zijn eigen besturingssysteem om op te draaien? Het is gewoon niet haalbaar en vereist een andere set vaardigheden. In plaats daarvan richten app-ontwikkelaars zich op het doen waar ze goed in zijn en bouwen ze voort op reeds bestaande besturingssystemen.

Ethereum geeft cryptocurrency-projecten ook de mogelijkheid om hun Initial Coin Offering op het Ethereum-netwerk te lanceren. Dit betekent dat cryptocurrency-projecten verhandelbare ERC-20-tokens kunnen uitgeven, terwijl ze hun product of dienst opbouwen. Van de meer dan 1.600 cryptocurrencies die momenteel in de ruimte zijn, hebben meer dan 500 projecten een ERC-20-token uitgegeven dat is gebouwd op Ethereum.

Het enige dat u hoeft te doen, is het aantal ERC20-tokens en de bijbehorende marktkapitalisaties van al deze tokens bekijken. Hieronder ziet u slechts een voorbeeld van de top 10 tokens op CMC. Zoals u kunt zien, zijn 8 van de 10 ERC20-tokens. De gecombineerde marktkapitalisatie van deze top 8 munten is bijna $ 36 miljard.

ERC20-tokenlijsten

Afbeelding via Coin Market Cap

Of je Ethereum nu leuk vindt of niet, er bestaat weinig twijfel over hoe belangrijk het project is voor de hele cryptocurrency-ruimte. Als er iets zou gebeuren met deze cryptocurrency, zou dit vrijwel zeker een dramatische impact hebben op de hele cryptocurrency-ruimte.

Wat kan beveiligingsclassificatie betekenen??

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beslist of Ethereum een ​​beveiliging is of niet. Als Ethereum wordt geclassificeerd als een beveiliging, betekent dit dat alleen geaccrediteerde investeerders Ethereum in de VS kunnen kopen en verkopen, en dat het project aan strengere regelgeving wordt onderworpen..

In de VS is de definitie van een geaccrediteerde investeerder is:

  • Een nettowaarde van meer dan $ 1.000.000
  • Of een inkomen van meer dan $ 200.000 per jaar, over de afgelopen twee boekjaren

Met zo’n hoge drempel om de status van geaccrediteerde investeerder te bereiken, zouden bijna alle Amerikaanse cryptocurrency-investeerders worden belet om Ethereum te kopen of verkopen. Dit klinkt als een nachtmerrie en dat is het ook echt. Om de zaken nog erger te maken, zou de volgende waarschijnlijke stap voor de SEC zijn om zich af te vragen of elk ERC-20-token ook een beveiliging was. Dat zijn meer dan 500 van de 1600 cryptocurrency-projecten die er zijn, die kunnen worden beïnvloed.

Als Ethereum als een beveiliging zou worden geclassificeerd, zouden de meeste Amerikaanse burgers dan niet alleen ETH kunnen kopen of verkopen, maar zouden ze ook overwegen wat Amerikaanse ingezetenen zouden doen als ze ERC-20-tokens zouden bezitten? De meesten zullen ze voor fiat dumpen als ze kunnen, uit angst dat ze ook als effecten zullen worden geclassificeerd.

Velen van jullie denken misschien dat de VS één land is en dat de cryptocurrency-markten wereldwijd zijn. De uitsluiting van de meeste Amerikaanse burgers kan zeker niet zo’n grote impact hebben op de algehele markt.

Waarom de Amerikaanse markten belangrijk zijn?

De VS is het rijkste land ter wereld en studies van sites als Finder.com hebben vastgesteld dat ongeveer 8% van de Amerikaanse bevolking cryptocurrency bezit. Dit klinkt misschien niet veel, maar is aanzienlijk hoger dan de acceptatieniveaus in andere landen.

Als we kijken naar Google-trends voor cryptocurrency, staan ​​de VS consequent in de top 10 van landen die het meest geïnteresseerd zijn in cryptocurrency. Populaire YouTubers hebben ook onthuld dat de VS voor hem het belangrijkste land is qua kijkersaantallen.

Zoekinteresse cryptocurrency

Afbeelding via Google Trends

De 325 miljoen Amerikanen zijn van belang in de cryptocurrency-ruimte. Ja, kleinere landen kunnen hoger scoren in Google-interesse, maar het zijn de bevolkingsomvang en rijkdom van de VS die het zo cruciaal maken voor cryptocurrency-markten.

Wat er anders zou gebeuren?

De classificatie van Ethereum zou niet alleen invloed hebben op Ethereum-houders en mogelijk ERC-20-tokens. Het zou betekenen dat cryptocurrency-uitwisselingen ook in heet water zouden zijn. Waarom? Het is omdat ze in effecten zouden handelen en zich zouden moeten registreren bij de SEC om legaal te blijven opereren.

Handel in effecten zonder vergunning is een groot probleem. Niet alleen kunnen cryptocurrency-uitwisselingen worden beboet, maar mensen kunnen ook in de gevangenis belanden. De US Securities Act van 1933 kan worden gebruikt om overtreders voor 5 jaar naar de gevangenis te sturen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat mensen zoals de Winklevoss-tweeling het risico zouden willen nemen. Cryptocurrency-uitwisselingen zoals Gemini (eigendom van de Winklevoss-tweeling) zouden waarschijnlijk de handel in Ethereum en ERC-20 stopzetten.

Dit klinkt als armageddon en dat is het ook. Maar de situatie kan erger worden. De SEC heeft ook de macht om de ‘teruggave’ van onverdiende winsten te bevelen. Wat betekent dat?

Disgorgement is het opgeven van iets zoals de winst die is verkregen door onwettige of onethische handelingen op verzoek of door wettelijke dwang. De rechtbank kan overtreders bevelen om illegale winsten terug te betalen om ongerechtvaardigde verrijking te voorkomen

Het is geen geheim dat cryptocurrency-uitwisselingen veel geld verdienen en veel cryptocurrency bevatten. Als de SEC disgorgement implementeert, kan dit betekenen dat een aanzienlijke hoeveelheid crypto via beurzen op de markt wordt gedumpt. Dit zal hoogstwaarschijnlijk resulteren in een aanzienlijke verlaging van de cryptoprijzen.

Is Ethereum eigenlijk een beveiliging?

SEC-logo

Afbeeldingsbron: de heuvel

Het standpunt van de SEC over Ethereum is nog niet ingenomen. Gary Gensler, de voormalige voorzitter van de Commodities Futures Trade Commission, heeft verklaard dat Ethereum voldoet aan de criteria van de Howey-test (een test om te bepalen of iets een beveiliging is of niet).

Met Ethereum is het probleem dat op het moment van ICO het ETH-token nergens voor kon worden gebruikt. Daarom voldoet het aan de criteria om als effect te worden geclassificeerd. Zoals velen van jullie weten, is Ethereum tegenwoordig buitengewoon handig en heeft het zeker een nut. Veel commentatoren beweren dat hoewel Ethereum misschien een beveiliging was bij ICO, dit nu zeker niet het geval is.

Helaas weet niemand met welk vonnis de SEC zal komen. Maar het lijkt waarschijnlijk dat de uitkomst zal zijn dat Ethereum een ​​beveiliging was toen het ICO was, maar nu geen beveiliging. De SEC zou de ‘illegale’ beveiligingsverkoop over het hoofd kunnen zien of de Ethereum Foundation een boete kunnen geven.

In het verleden heeft de SEC Merrill Lynch een klap op de pols gegeven door hen een nominaal bedrag van $ 1,8 miljoen te beboeten voor de verkoop van niet-geregistreerde effecten. Een soortgelijk resultaat zou waarschijnlijk voor minimale paniek zorgen op de cryptocurrency-markten.

Gevolgtrekking

Als Ethereum wordt geclassificeerd als een beveiliging, zou dit hoogstwaarschijnlijk de hele cryptocurrency-markt crashen.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de SEC Amerikaanse burgers in wezen wil uitsluiten van cryptocurrency-markten en de innovatie die in de ruimte plaatsvindt. Alleen de tijd zal het leren, maar als belegger in cryptocurrency is dit risico iets waar u zich bewust van moet zijn.

Hoewel de uitspraak van de SEC momenteel onzeker is, is de vraag die ze zichzelf moeten stellen of ze US Tech steunen en de vrijheid van hun burgers om erin te investeren..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me