Een gevarieerde cryptoportfolio maken met Coinbase Pro

>

Coinbase is al enkele jaren een toonaangevende beurs in de crypto-ruimte. Ze bieden niet alleen de meest robuuste fiat-oprit om in crypto te komen, maar ze hebben ook een snelgroeiende crypto naar crypto-uitwisseling – Coinbase Pro.

Coinbase Pro | Digital Asset Exchange

Coinbase Pro biedt een gevarieerde selectie van de beste activa die beschikbaar zijn op de cryptomarkt. Om de voordelen van deze snelgroeiende industrie voor uw portfolio te benutten, zullen we u door de stappen leiden om uw eerste cryptocurrency-portfolio op te bouwen. Als u eenmaal bent ingesteld, heeft u een gemakkelijke manier om uw portefeuille in de loop van de tijd te beheren.

Meld u aan voor Coinbase

Om cryptocurrency te kopen, moeten we eerst een Coinbase-account. Hier zullen we onze eerste cryptocurrency kopen en deze later verplaatsen naar de Coinbase Pro-uitwisseling.

Stap 1: Ga naar Coinbase

Onze reis naar crypto begint door naar https://www.coinbase.com/. Op de pagina die wordt geladen, ziet u rechtsboven een knop met de tekst “Aan de slag” of “aanmelden”. Ga je gang en klik op die knop om je aan te melden voor je Coinbase-account. Het aanmeldingsproces omvat een aantal verificatiestappen die enige tijd in beslag kunnen nemen.

Stap 2: Log in

Zodra u zich heeft aangemeld, is het tijd om voor de eerste keer in te loggen! U wordt naar een dashboard in Coinbase gebracht met enkele van de populaire items op hun platform. In deze tutorial zullen we USDC kopen voor een kosteneffectieve manier om in crypto te komen (aangezien Coinbase geen kosten in rekening brengt om USDC te kopen).

Stap 3: Stort geld

Navigeer naar de pagina “Kopen / verkopen”. Op deze pagina kun je een betaalmethode koppelen en je eerste crypto kopen. Selecteer “USD Coin” in de vervolgkeuzelijst, selecteer uw betalingsmethode en voer het bedrag in dat u wilt storten. Nadat u uw bedrag heeft geselecteerd, klikt u op de knop om ‘USD-munten te kopen’.

Het kan even duren voordat de aanbetaling is verwerkt. Je kunt zien dat het 5 dagen duurt voor mijn account voordat ik de USDC van Coinbase kan verzenden.

Laten we, terwijl we wachten, ons Coinbase Pro-account aanmaken!

Coinbase Pro-installatie

Voordat we kunnen beginnen met het overboeken van geld van Coinbase naar Coinbase Pro, moeten we een Coinbase Pro-account aanmaken. Aangezien we zojuist het proces van het openen van een Coinbase-account in deze tutorial hebben voltooid, is het aanmaken van een Coinbase Pro-account eenvoudig. U kunt hetzelfde inlog-e-mailadres en wachtwoord van uw Coinbase-account gebruiken voor uw Coinbase Pro-account.

Ga naar om uw account aan te maken https://pro.coinbase.com/ en klik op “Inloggen”. Als u al bent aangemeld bij coinbase.com, wordt u gevraagd om de gebruikersvoorwaarden van Coinbase Pro te accepteren en wordt u mogelijk gevraagd om aanvullende informatie te verstrekken.

Overboeken van geld

Super goed! Onze Coinbase- en Coinbase Pro-accounts zijn eindelijk opgezet, zodat we ons geld kunnen overboeken om te profiteren van de handelsfuncties die beschikbaar zijn in Coinbase Pro.

Stap 1: Ga naar Coinbase Pro

Navigeer naar het tabblad “Mijn portefeuilles”. Dit tabblad toont uw huidige saldo voor elk activum dat beschikbaar is op de beurs. U kunt geld in elk van deze portemonnees storten door de knop “Storten” te selecteren die zichtbaar is aan de linkerkant van de pagina, direct onder het scherm voor uw dagelijkse limieten. In dit voorbeeld zullen we specifiek geld storten voor USDC, aangezien dit de asset is die we op Coinbase kopen.

Stap 2: kopieer het stortingsadres voor USDC

Selecteer het activum dat u op uw Coinbase Pro-account wilt storten. In dit voorbeeld gebruiken we USDC. Nadat u het te storten activum heeft geselecteerd, wordt een scherm weergegeven dat lijkt op het bovenstaande. U kunt hier uw Wallet-adres zien en een QR-code die kan worden gebruikt om uw USDC te storten. Kopieer het adres zodat we het in de volgende stap in Coinbase kunnen plakken.

Stap 3: geld overboeken van Coinbase

Het overboeken van geld tussen je Coinbase- en Coinbase Pro-accounts is eenvoudig in de crypto-ruimte. Nadat u weer bent ingelogd op uw Coinbase-account, navigeert u naar “Accounts” en selecteert u “Verzenden” in uw “USDC Wallet”. Plak eenvoudig het portefeuilleadres dat u in de vorige stap heeft gekopieerd in het veld “Ontvanger” en selecteer het bedrag dat u wilt verzenden.

Dat is het! Uw geld is nu gemigreerd naar Coinbase Pro. Je bent bijna klaar!

API-sleutels maken

Nu we onze Coinbase Pro-account hebben opgezet en ons geld hebben overgemaakt naar de centrale. We zijn klaar om te handelen. Het is tijd om onze API-sleutels te maken, zodat we via API’s kunnen handelen. API’s maken het gemakkelijker om de handel in uw Coinbase Pro-account te beheren en het portfoliobeheerproces te vereenvoudigen.

Stap 1: Log in op Coinbase Pro

Log in op uw Coinbase Pro-account. Nadat u zich heeft aangemeld, ziet u een pagina die lijkt op de pagina hierboven. U kunt naar uw API-sleutels navigeren door het vervolgkeuzemenu naast uw naam te selecteren en vervolgens ‘API’ te selecteren.

Stap 2: Maak nieuwe API-sleutels

Zodra u naar de pagina API-instellingen op Coinbase Pro bent genavigeerd, klikt u op “Nieuwe API-sleutel”.

Stap 3: Configureer uw API-sleutels

Bij het aanmaken van uw sleutels is het belangrijk om te onthouden dat handelsapplicaties toegang tot API’s nodig hebben om te handelen en gegevens over uw account te verzamelen. U kunt in de bovenstaande afbeelding alle instellingen zien die moeten worden ingeschakeld op uw Coinbase Pro API-sleutels. Deze omvatten: “Bekijk” en “Handel”. Voor handelsapplicaties is geen “Overdracht” vereist. Deze optie moet uitgeschakeld blijven.

Opmerking: voordat u verdergaat, heeft Coinbase Pro een extra component voor hun API-sleutels. Dit is de “Passphrase”. Deze wachtwoordzin moet naar een veilige locatie worden gekopieerd, zodat u deze wachtwoordzin in de volgende stappen in de handelsapplicatie kunt invoeren. U kunt zien dat de “Passphrase” zich op dit scherm bevindt. Neem even de tijd om deze waarde te kopiëren.

Zodra deze allemaal zijn ingeschakeld, maakt u de API-sleutels door op ‘API-sleutel maken’ te klikken.

Stap 4: Bewaar uw geheime API-sleutel

Nadat de sleutels zijn gegenereerd, wordt u naar de volgende pagina geleid. Deze pagina toont het “API-geheim”. Deze waarde moet worden gekopieerd en samen met uw “Passphrase” op een veilige locatie worden opgeslagen. Dit scherm wordt niet meer weergegeven, dus er is geen manier om dit geheim op te halen zodra u dit scherm verlaat.

Stap 5: Bewaar uw openbare API-sleutel

Het laatste onderdeel van uw API-sleutels is de openbare sleutel. Deze sleutel is te vinden op de hierboven getoonde pagina. Deze laatste waarde moet worden gekopieerd zodat deze kan worden ingevoerd in de handelsapplicatie en deze twee accounts kan koppelen.

Automatisering van uw portfolio

Er rest nog maar één ding om het proces van het creëren van een diverse portefeuille en het automatiseren van de transacties voor uw Coinbase Pro-uitwisselingsaccount te voltooien. De laatste stap is het invoeren van die sleutels in uw Shrimpy-account!

Shrimpy is een applicatie voor portefeuillebeheer die de manier waarop we onze fondsen beheren, vereenvoudigt. Het stelt ons in staat om snel portefeuilles toe te wijzen, indexen samen te stellen, transacties te automatiseren en nog veel meer.

Stap 1: Meld u aan voor Shrimpy

Ga naar https://www.shrimpy.io/ en klik op “Aanmelden” om het proces van het aanmaken van een Shrimpy-account te doorlopen.

Stap 2: Log in op Shrimpy

Als we voor de eerste keer inloggen op Shrimpy, zullen we deze pagina zien nadat we een paar dia’s hebben doorgenomen waarin de toepassing wordt uitgelegd. Selecteer in de vervolgkeuzelijst “Exchange” “Coinbase Pro”. Zodra u Coinbase Pro selecteert, ziet u dat er 3 velden zijn die moeten worden ingevuld. Dit zijn de “API-sleutel”, het “API-geheim” en de “wachtwoordzin”. Deze 3 verschillende componenten zijn gekopieerd en opgeslagen in de voorgaande stappen hierboven. Voer deze waarden in deze 3 velden in en selecteer ‘Link Exchange’.

Op dit moment ziet u gegevens in uw accountdashboard.

Stap 3: Selecteer een portfolio

We zullen ons eerste portfolio maken door naar het tabblad “Portfolio” te gaan en op “Create a New Portfolio” te klikken. Het bovenstaande scherm zal verschijnen. Hier selecteert u uw vermogen.

Stap 4: activa aan uw portfolio toevoegen

Als u op de knop “Activum toevoegen” klikt, wordt een pop-upvenster weergegeven met de activa die u kunt selecteren om in uw portefeuille op te nemen. Selecteer de activa die u in uw portefeuille wilt hebben.

Stap 5: Selecteer Portfoliotoewijzingen

Nadat u uw items heeft geselecteerd, is het tijd om het percentage toewijzingen te kiezen dat u voor elk item wilt behouden. Selecteer in wezen hoeveel van elk activum u in uw portefeuille wilt houden. Vergeet niet om naast de activatoewijzingen aan de rechterkant een “Herbalanceringsperiode” te selecteren. Nadat u uw activatoewijzingen heeft geselecteerd, slaat u uw portefeuille en uw herstelperiode op.

Opmerking: het selecteren van een herverdelingsperiode is niet verplicht. U kunt uw portefeuille nog steeds toewijzen door de rebalance-periode als “handmatig” te verlaten en door te gaan naar de volgende stap.

Stap 6: wijs uw portefeuille toe

De knop “Nu opnieuw in evenwicht brengen” is de manier waarop u Shrimpy laat weten dat u onmiddellijk transacties wilt uitvoeren. Zodra u op die knop klikt, worden alle noodzakelijke transacties uitgevoerd om de portefeuilletoewijzingen te bereiken die in de laatste stap in uw portefeuille zijn gespecificeerd. Als uw portefeuille al is gecreëerd en dicht bij uw doelallocaties ligt, worden uw allocaties eenvoudig opnieuw afgestemd op uw targetallocaties.

Gefeliciteerd! U heeft met succes uw eerste cryptocurrency-portfolio opgezet! Om uw cryptocurrency te beheren, hoeft u alleen maar in te loggen op Shrimpy en uw portfolio aan te passen wanneer u maar wilt.

Extra lezen

10 tips voor het maken van een geweldige cryptocurrency-portfolio

Crypto-gebruikers die diversifiëren, presteren beter

Shrimpy voegt sociale portfolio’s toe voor Crypto

Over Shrimpy

Garnaal is een geautomatiseerde cryptohandel & portfoliobeheertool waarmee gebruikers hun cryptoportfolio met slechts een paar klikken kunnen automatiseren. Shrimpy ondersteunt ook de meest geavanceerde handels-API’s voor applicatie-ontwikkelaars.

Shrimpy’s Crypto Trading API is gemaakt als een cloudgebaseerde oplossing om verschillende obstakels voor crypto-ontwikkelaars aan te pakken, waaronder beurshandel, productschaalbaarheid en gebruikersbeheer.

~ Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me