Egretia Review: de eerste HTML5 Blockchain-engine en -platform

Egretia (EGT) is geen gloednieuw blockchain-project, het bestaat al bijna 2 jaar. Het is niet eens een nieuw token, de ICO werd gehouden in mei 2018.

Maar het heeft de laatste tijd veel aandacht van handelaars getrokken, omdat het omhooggeschoten is naar de top 50 op de CMC-ranglijst. Dit is te wijten aan een prijsstijging waarbij het van onder $ 0,0001 in april 2019 naar hoogtepunten boven $ 0,08 in juli 2019 ging..

Dus, wat is Egretia en is dit duurzaam??

In deze Egretia-recensie zal ik je alles geven wat je weet en proberen die te beantwoorden. Voordat we dat echter kunnen doen, moet ik je wat achtergrondinformatie over HTML5 geven.

Overzicht van HTML5

Degenen die bekend zijn met internet, weten hiervan op de hoogte HTML5, de gestructureerde taal die wordt gebruikt om inhoud op het World Wide Web te presenteren. Het bestaat al geruime tijd, met de eerste ontwikkeling die teruggaat tot 2004, maar het duurde even voordat het aansloeg.

Firefox was het eerste grote bedrijf dat HTML-ondersteuning toevoegde in 2008, terwijl anderen zoals YouTube, Twitter, LinkedIn, Flickr en anderen in de daaropvolgende jaren HTML5-ondersteuning toevoegden. Maar ze ontdekten allemaal dat het ontwikkelen van HTML5-applicaties moeilijk en duur was, en dus viel de HTML5-standaard uit de boot.

HTML5-geschiedenis

Geschiedenis van HTML5. Afbeelding via Slideplayer.

De opkomst van smartphones en instant messaging-apps veranderde dat en HTML5 wordt nu op grote schaal gebruikt in de gamingmarkt. Geschat wordt dat HTML5-gaming-apps ongeveer 4 miljard gebruikers bereiken via verschillende berichten-apps.

En toch zijn er nog steeds problemen met het gebruik van HTML5 in game-apps. Deze problemen worden als volgt gemarkeerd:

 • Omdat er geen wereldwijd betalingsplatform is voor deze HTML5-games, lopen gebruikers extra risico’s bij het gebruik van creditcardbetalingen.
 • Gebruikers hebben geen echt eigendom van digitale in-game-items die op bedrijfsservers worden opgeslagen.
 • Er is geen beter alternatief voor het opslaan van digitale in-game-middelen.
 • Effectief inkomsten genereren met gameverkeer is moeilijk voor game-ontwikkelaars.
 • Het beschermen van intellectuele rechten voor HTML5-producten is moeilijk.

Dit alles leidt tot een gebrek aan stimulans voor ontwikkelaars om games van hoge kwaliteit te maken. Dit is waar Egretia binnenkomt …

Wat is Egretia?

Egretia is gemaakt om deze problemen op te lossen door een HTML5-game-engine te ontwikkelen op basis van blockchain-technologie. De door Egretia ontwikkelde technologie bereikt al meer dan 1 miljard mobiele terminals en wordt ondersteund door 200.000 ontwikkelaars.

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe dit mogelijk is voor zo’n nieuw project. Het gebeurt omdat Egretia samenwerkt met Egret Technology, een bedrijf dat vier jaar bezig is met het perfectioneren van de HTML5-workflow.

Egretia Overzicht

Overzicht van Egretia. Afbeelding via Website van Egretia.

Die workflow omvat nu 14 producten en bereikt meer dan 200.000 ontwikkelaars. En de inhoud die door de workflow wordt aangedreven, is gedistribueerd naar meer dan 1 miljard mobiele terminals.

Egretia heeft de beproefde workflow ontwikkeld door Egret genomen en in een blockchain-interfacelaag geplaatst. Dit geeft HTML5-games en ontwikkelaars toegang tot een complete blockchain-ontwikkelingssuite. En het ondersteunt niet alleen de blockchain van Egretia, maar kan in de toekomst worden uitgebreid met Ethereum en andere openbare ketens.

Egretia bouwt een compleet ecosysteem met blockchain-oplossingen die ontwikkelaars, contentproviders, de spelers, adverteerders en bezorgkanalen omvatten.

Egretia’s platform en functies

Het Egretia-platform heeft plannen om de volgende componenten op te nemen, die allemaal helpen bij het oplossen van de hierboven genoemde problemen. De belangrijkste platformcomponenten die momenteel gepland zijn, zijn als volgt:

 • Digital Asset Exchange – Met dit platform kunnen spelers hun eigen games maken die digitale activa met andere games kunnen uitwisselen. De release staat gepland voor het derde kwartaal van 2019.
 • Adverteren – Het advertentieplatform zal slimme contracten en elektronische betalingen mogelijk maken, waarbij iedereen advertentieruimte kan kopen op blockchain-gebaseerde games.
 • Gaming platform – Dit is waar spelers naartoe gaan om de op blockchain gebaseerde spellen te openen en te spelen. Het zal een Proof-of-Game consensusmechanisme gebruiken om beloningen voor spelers te genereren. Het was gepland voor een release in het tweede kwartaal van 2019 en het testnet ging live op 4 juni 2019.
 • Egretia kwekerij – Dit wordt een incubatieruimte die de oprichting van teams ondersteunt die een brug tussen ontwikkelaars en spelers mogelijk maken.
 • Opslagplatform – Ontwikkelaars kunnen alle game-objecten en -gegevens rechtstreeks op de Egretia-blockchain opslaan met behulp van het opslagplatform.
 • Game-ontwikkelingsplatform – Dit is waar ontwikkelaars naar toe gaan om HTML5-games te maken. Bevat de Egretia Engine, Egretia Server en Egretia SmartIDE.

Egretia begon op de Ethereum-blockchain, maar is onlangs overgestapt naar zijn eigen testnet. Het is van plan om het mainnet in het tweede kwartaal van 2020 te lanceren. De blockchain heeft dan zijn eigen native token en de volgende functies:

 • Gedelegeerd Proof-of-Stake (DPoS) consensusmechanisme, vergelijkbaar met EOS.
 • Initiële snelheden van 2.000 transacties per seconde. Het ontwikkelingsteam beweert dat dit naar behoefte kan worden verhoogd via het DPoS-mechanisme.
 • Flexibiliteit ingebouwd in de blockchain, waardoor eenvoudige wijzigingen mogelijk zijn in de tijden voor het maken van blokken, de blokgrootte en transactiekosten. Alles wordt beslist door te stemmen tussen de knooppunten.
 • In overeenstemming met de flexibiliteitsdoelstellingen ondersteunt de ontwikkelingstoolkit die door Egretia wordt gebruikt, veel verschillende programmeertalen.

Het Egretia-team

Het kernontwikkelingsteam van Egretia is opgebouwd rond de twee oprichters van Egretia, de oprichter van Egret, en twee extra leden.

De leider van het Egretia-team is CEO en oprichter Peter Huang. Voordat hij Egretia oprichtte, was hij ook mede-oprichter bij Egret, en de overgang naar de blockchain was voor hem een ​​natuurlijke. Voorheen technisch manager bij Adobe Systems, heeft hij meer dan 18 jaar ervaring in game-ontwikkeling en internetprojecten.

De mede-oprichter van Egretia is Dirk Meyer, en hoewel hij deel uitmaakt van het Egretia Blockchain-team, lijkt het er niet op dat hij fulltime aan het project werkt, aangezien zijn LinkedIn-profiel hem gewoon een teamlid laat zien, en hem ook laat zien werkzaam als Sr. Program Manager, Creative Cloud, Digital Media bij Adobe Systems.

Egretia-team

Enkele Egretia-teamleden. Van links: Peter Huang, Dirk Meyer, Edwin Chen

Een ander lid van het Egretia Blockchain-team als leider van onderzoek en ontwikkeling is Edwin Chen. Hij is ook de oprichter en CEO van Egret, waardoor hij nauwe banden heeft met het Egretia-project.

Veel van het technische werk wordt gedaan door Yin Ma, die eerder voor Qualcomm werkte en een compiler en toolchain-expert is met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van compilers..

Het laatste kernlid van het Egretia Blockchain-team is Ross Przybylski, die ook de oprichter is van D20Studios en voormalig producer bij Electronic Arts. Hij brengt meer dan 15 jaar ervaring in softwareontwikkeling mee naar het project, samen met meer dan 10 jaar ervaring in game-ontwikkeling.

Egretia-gemeenschap

Zoals je zou verwachten van een onbekend project, heeft Egretia geen enorme volgers op sociale media. Ze hebben hun gezien Twitter account trok de afgelopen twee maanden een groot aantal volgers aan als reactie op de enorme sprong in de waarde van EGT.

Er zijn nu ongeveer 41.300 Twitter-volgers. Ook het Facebook-account lijkt de afgelopen maanden een snelle groei te hebben doorgemaakt en heeft nu net geen 3.600 volgers van hun pagina.

Andere accounts laten die snelle groei niet zien en blijven klein. De Egretia sub-Reddit heeft minder dan 1.000 lezers en zeer weinig activiteit, vooral vóór juni 2019. De Telegram-kanaal is ook slechts 1.893 leden, wat vrij laag is in de blockchain-ruimte.

Het EGT-teken

Het EGT-token is wat het Egretia-project onlangs aan het licht heeft gebracht, aangezien het sinds het begin van het jaar met een krankzinnige 20.000% + is gestegen, waardoor het op de 32e positie op basis van marktkapitalisatie is gekomen en het verreweg de beste gainer van 2019 maakt.

De stijging begon eind mei en versnelde in juni en begin juli. De sprong is vrijwel zeker een reactie op de lancering van het testnet voor het project, maar gezien de vroege stadia van ontwikkeling lijkt het extreem overdreven.

Sommigen hebben gesuggereerd dat het een typische pomp is van een waardeloze munt, maar als dat het geval was, hadden we de prijs niet langer dan een week of twee moeten zien stijgen, gevolgd door een crash terug naar de oorspronkelijke prijs.

EGT-prijsprestaties

EGT-prijsprestaties. Afbeelding via CoinMarketCap

Dat was niet het geval met EGT, dat buiten het hoogste punt van $ 0,095559 van 10 juli 2019 ligt, maar vanaf 24 juli boven het niveau van $ 0,07 blijft. En die terugval is gekomen nu de algehele cryptocurrency-markt wat begint te vertonen zwakheid.

Het EGT-token is een ERC-20-token, maar een native token zal worden gelanceerd wanneer het team het mainnet ergens in 2020 lanceerde. Het token werd gelanceerd via een ICO in mei 2018 en werd goed ontvangen door het verhogen van het team. $ 23.650.000 in minder dan 24 uur.

Destijds werden EGT-tokens aangeboden voor $ 0,00858 per stuk, wat betekent dat degenen die tijdens de ICO kochten een rendement van meer dan 800% van de ICO-prijs hebben gezien. In werkelijkheid waren de opbrengsten echter veel groter in ETH-termen. Tokens die met ETH zijn gekocht, zijn sinds de ICO in ETH-termen met meer dan 24.000% gestegen.

Kopen & EGT opslaan

Degenen die denken dat er nog steeds voordelen zijn voor het EGT-token, kunnen het bij een aantal beurzen kopen.

Het grootste volume staat op het OKEx-platform, gevolgd door CoinTiger. Er is ook een groeiend volume van Huobi Global, waar het EGT-token net op 10 juli werd vermeld. Ironisch genoeg is dat ook de datum van het hoogste punt ooit voor het token.

Iets dat me behoorlijk verbaasde, was het uitgebreide volume van de token, vooral op OKEx. Dit volume is meer dan ik heb gezien, zelfs met enkele van de meest bekende tokens. Dit impliceert dus een hoge mate van liquiditeit voor grote blokorders.

Huobi EGT

Registreer bij Huobi en koop EGT-tokens

Hier is een risico en dat is het belangrijkste valutarisico. Volumes op OKEx zijn 80% van het totaal voor EGT. Dit betekent dat de liquiditeit drastisch kan dalen in het geval van eventuele problemen bij OKEx.

Als je eenmaal je EGT-tokens hebt, wil je ze van de centrale verwijderen en opslaan in een offline portemonnee. We zijn ons allemaal terdege bewust van de risico’s van gecentraliseerde exchange-hacks.

Omdat EGT een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee. Daarnaast heeft het team gewerkt aan hun eigen portemonnee, die in het eerste kwartaal van 2019 uitkwam, maar vertraging heeft opgelopen.

Egretia-ontwikkeling & Routekaart

Soms kan het behoorlijk moeilijk zijn om precies te bepalen hoeveel werk er aan een project wordt gedaan. Het is vaak zo dat een team de voortgang van het project overdrijft.

Een van de meest concrete manieren om de voortgang te bepalen, is voor mij echter de activiteit in hun openbare codebronnen. Daarom besloot ik erin te springen GitHub van Egretia en bekijk hun code commits. Hieronder ziet u de code-commits van hun top drie vastgezette repositories.

Egretia GitHub

Code verbindt zich ertoe om opslagplaatsen in de afgelopen 12 maanden te selecteren

Zoals je hierboven kunt zien, zijn dit enkele behoorlijk kale opslagplaatsen. Ze hebben vorig jaar op dezelfde dag slechts een handvol commits door deze repositories gepusht. Hoewel er nog 7 opslagplaatsen zijn, zijn ze allemaal net zo droog.

Dit is duidelijk niet het beste teken van een project, vooral niet van een project dat een open source blockchain-engine zou moeten ontwikkelen.

Het is natuurlijk zeer waarschijnlijk dat het team hun protocol offline aan het ontwikkelen is of in privé-repositories werkt. Toch helpt het nog steeds als ze de voortgang van het project live kunnen delen met hun gemeenschap.

Dat gezegd hebbende, lijken ze wel een aantal belangrijke updates gepland te hebben, tenminste wat betreft hun officiële Roadmap. Hieronder vindt u wat ze hebben opgesteld voor de rest van 2019 en 2020:

 • 2019 2e kwartaal: Release van het blockchain-gamesplatform
 • 2019 3e kwartaal: Vrijgave van virtuele goederenhandel
 • 2019 4e kwartaal: Advertentieplatform
 • 2020 1e kwartaal: Public Chain Release Candidate
 • 2020 2e kwartaal: Egretia Public Chain 1.0-release

Aangezien we geen directe vooruitgang kunnen zien in de repositories van het project, zullen we moeten vertrouwen op de ontwikkelingsupdates die ze op hun officiële blog.

Gevolgtrekking

Om eerlijk te zijn, lijken de enorme winsten die zijn behaald met het token van dit voorheen onbekende project, verdacht. Hoewel blockchain-gaming in de toekomst vrijwel zeker een zeer winstgevende sector zal worden, is het Egretia-platform niet alleen ongetest, het is ook vrijwel onontwikkeld. Hoewel het veelbelovend is, is dat niet genoeg om een ​​winst van 20.000% te rechtvaardigen. Kortom, ik denk dat het teken terug naar de aarde zal komen.

Het succes van het project hangt af van hoe snel ze hun HTML5 blockchain-integratie kunnen ontwikkelen en lanceren. Mobiel gamen is een enorme industrie en er wordt voorspeld dat HTML5-gaming het komende decennium een ​​omzet van $ 100 miljard zal bereiken.

Dankzij de samenwerking met Egret Technology en hun gemeenschap van meer dan 200.000 ontwikkelaars, is Egretia goed gepositioneerd voor succes. Ze zouden moeten kunnen profiteren van de partnerschappen die Egret ook geniet met Tencent, Xiaomi en Microsoft en de 75% dominantie over de Chinese HTML5-gamemarkt.

De lancering van het testnet is ook positief, maar sommige checkpoints op de roadmap zijn vertraagd, en dat is nooit goed. Het is te hopen dat deze vertragingen geen trend zullen worden, want dat zou het project voldoende kunnen terugdraaien om de concurrentie in te halen en de voorsprong die Egretia heeft opgebouwd in te halen..

Over het algemeen heeft Egretia een zeer goed voorstel, nu is het aan hen om de belofte waar te maken.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me