Electron Cash: complete beginnershandleiding voor deze BCH-portemonnee

Electron Cash is een van de meest bekende open-source portefeuilles voor pc en mobiele Bitcoin Cash (BCH) die momenteel op de markt zijn.

Net als Bitcoin Cash zelf, werd de Electron Cash-portemonnee gevorkt uit een Bitcoin-portemonnee en biedt het gebruikers een aantal functies. Deze omvatten unieke functies zoals SPV-technologie, multisig-portefeuilles, CashShuffle en nog veel meer.

Is deze portemonnee echter zo veilig als hij beweert?

In deze Electron Cash-recensie zal ik je alles geven wat je moet weten over de portemonnee. We zullen ook een stapsgewijze handleiding geven over het opzetten van uw portemonnee, evenals enkele toptips om uw Bitcoin Cash veilig te houden.

Wat is de Electron Cash Wallet?

De Electron Cash-portemonnee is ontstaan ​​uit de bekende Bitcoin Electrum-portemonnee. Electrum wordt door Bitcoin-gebruikers vertrouwd sinds de lancering in 2011, dus het was alleen maar logisch om deze beproefde broncode te gebruiken.

Electrum Fork Electron Cash

Afbeeldingen via Electrum en Electron Cash

De Bitcoin Cash-vork die plaatsvond in augustus 2017 leidde tot de oprichting van de Electron Cash-portemonnee in diezelfde maand. De ontwikkelaar van de Electron-portemonnee zag dat Bitcoin Cash voorbestemd was om erg populair te worden, dus ging hij door en splitste de portemonnee-code om een ​​Electron-portemonnee voor Bitcoin Cash te maken die dezelfde geweldige functies had die al aanwezig waren in de Electrum Bitcoin-portemonnee..

De Electron Cash-portemonnee is nu in versie 4.0.2 en kan gratis worden gedownload voor Windows-, OSX- en Linux-desktops en voor de mobiele besturingssystemen Android en iOS.

Hoe u Electron Cash gebruikt

Als je de Bitcoin Electrum-portemonnee hebt gezien of gehoord, werkt deze versie voor Bitcoin Cash op dezelfde manier. U kunt de portemonnee gebruiken om de controle over uw privésleutels over te nemen en om een ​​geheugensteuntje te maken om uw Bitcoin Cash te beveiligen.

En aangezien de Electron Cash-portemonnee een lichte client is, krijgt u dit allemaal zonder dat u de hele blockchain hoeft te downloaden. Electron Cash gebruikt SPV-technologie om de beveiliging van de portemonnee te verbeteren en tegelijkertijd het downloaden van de volledige blockchain te vermijden.

Electrum Cash-functies

Enkele van de Electron Cash-functies

De code is allemaal afgeleid van de originele Bitcoin Electrum-portemonnee, die in dit geval is aangepast om opslag en overdracht van Bitcoin Cash mogelijk te maken. De code is allemaal open source en is gecontroleerd en veilig geverifieerd door de community.

De Electron Cash-portemonnee biedt u geweldige functies, zoals:

  • Koude opslag: U kunt uw Electron Cash-portefeuillesleutels in een veilige en offline koude opslagomgeving bewaren – weg van hackers en onverlaten
  • Offline kijken naar portemonnee: U kunt uw offline sleutels veilig bewaren en toch uw portemonnee online bewaken met een portemonnee die alleen kijkt. Op deze manier kunt u inkomende transacties en saldi volgen zonder uw privésleutels te riskeren.
  • Multisig-mogelijkheid: Als u de mogelijkheid om transacties te ondertekenen wilt delen, kunt u een portefeuille met meerdere handtekeningen instellen.
  • Bewijscontrole via SPV: Alle transacties worden geverifieerd door het gebruik van SPV-technologie.
  • Geen lock-in: Houdt u niet van Electron Cash? Geen probleem, u kunt uw privésleutels altijd exporteren vanuit Electron Cash en ze desgewenst in een andere portemonnee gebruiken
  • Snelheid & Betrouwbaarheid: Electron Cash maakt gebruik van externe servers om de Bitcoin Cash blockchain op te slaan. Uw portemonnee zal veel sneller met deze knooppunten synchroniseren omdat het niet de hele blockchain hoeft te downloaden. Bovendien zijn deze gedecentraliseerd en overbodig, zodat u geen downtime heeft.

Wat is SPV?

SPV is een afkorting voor Simplified Payment Verification. Het concept dateert uit de originele Bitcoin-whitepaper, geschreven door Satoshi Nakamoto. SPV is een methode om een ​​portemonnee te voorzien van verbeterde beveiliging zonder de hele blockchain te hoeven downloaden.

Met SPV valideert de portemonnee zijn eigen transacties door ervoor te zorgen dat ze zijn bevestigd in de blockchain. Het maakt gebruik van de beste header-chain met het meest cumulatieve bewijs van werk en de juiste hashing-moeilijkheidsgraad.

SPV-betalingen Bitcoin-whitepaper

Uittreksel uit Bitcoin-whitepaper op SPV-transacties

Omdat Electron Cash een gedistribueerd netwerk van servers gebruikt om verbinding te maken met de blockchain, staat SPV altijd aan in uw portemonnee en is er nooit downtime. De Electron Cash-servers verwerken alle zware blockchain-bewerkingen en -vragen, maar uw privésleutels ondertekenen alleen lokaal op uw eigen apparaat. De privésleutels verlaten uw apparaat nooit en worden nooit naar de Electron Cash-servers gestuurd.

Is Electron Cash veilig?

Toen Electron Cash voor het eerst werd uitgebracht in augustus 2017, waren er een aantal waarschuwingen om de portemonnee te vermijden bij het verzamelen van de nieuw aangemaakte Bitcoin Cash. Ze begonnen allemaal met een verklaring die destijds door Electrum werd vrijgegeven. Die verklaring was als volgt:

De persoon die de binaire bestanden van Electron Cash verspreidt, heeft besloten anoniem te blijven en gebruikt de valse naam “Jonald Fyookball” om de binaire bestanden van Electron Cash te ondertekenen. Dus als deze binaire bestanden code bevatten die is ontworpen om uw bitcoins te stelen, zal de auteur van de diefstal anoniem zijn en veilig weglopen met uw geld. Dit gevaar wordt verergerd door het feit dat het standaardgedrag van Electron Cash is om al uw Electrum-portefeuilles in stilte naar zijn eigen directory te kopiëren.

Het bleek dat er niets misdadigs was in de hoofdontwikkelaar die een pseudoniem gebruikte, en er was niets in de Electron Cash-portemonnee dat bedoeld was om iemands Bitcoin of Bitcoin Cash te stelen. De portemonnee blijft veilig en is zo geliefd bij de gemeenschap dat hij een beoordeling van 4.7 heeft in de Google Play Store en een beoordeling van 4.8 in de Apple iTunes App Store..

Merk op dat er ook een phishing aanval op de Electrum-portemonnee in december 2018, wat ertoe heeft geleid dat meer dan 771 BTC is gestolen. Dezelfde phishing-hack zou ook de Electron Cash-portemonnee beïnvloeden, aangezien de code was afgeleid van de Electrum-portemonnee, maar er waren geen bevestigde accounts van BCH die door deze hack werden gestolen.

Uw Electron Cash-portemonnee instellen

U kunt de mobiele versies van de Electron Cash-portemonnee downloaden van het Google Play winkel of uit de Apple-app winkel. De desktopversies kunnen allemaal rechtstreeks worden gedownload van de Electron Cash-website.

Als u de desktopportefeuille gaat downloaden, controleer dan of u officieel bent https://electroncash.org/ website. Er zijn in het verleden nepsites gemaakt om gebruikers op te lichten met een nepportemonnee.

Electron Cash downloaden

Download de door u gekozen Electron Cash-versie van de website

Het is ook belangrijk dat u de nieuwste versie van de portemonnee heeft, wat alleen mogelijk is door te downloaden vanaf de officiële site.

Hieronder volgen de stappen die u moet doorlopen om uw Electron Cash-portemonnee in te stellen. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat u een Windows-versie instelt, hoewel u vergelijkbare stappen zou volgen wanneer u deze op een ander apparaat / besturingssysteem installeert.

1. Download Wallet

Ga naar https://electroncash.org/ en scrol omlaag naar het gedeelte ‘Downloaden’ van de website. Zoek de juiste downloadlink en klik erop om de portefeuille te downloaden.

Zowel het uitvoerbare als het draagbare bestand kunnen worden uitgevoerd zonder dat u programma’s op uw pc hoeft te installeren. Als u Electron Cash in de toekomst op uw pc wilt hebben geïnstalleerd voor gemakkelijke toegang, kunt u het installeerbare. Deze handleiding maakt gebruik van de Windows 4.0.2 EXE-download.

Notitie ✍️: Om de authenticiteit van deze download te verifiëren, kunt u altijd een checksum op de bestanden uitvoeren (instructies hier​Dit vereist vaardigheden op de commandoregel en is niet voor iedereen weggelegd, maar kan een veiligheidslaag toevoegen.

Als volledig open source wallet kunt u ook de broncode downloaden en bevestigen dat deze volledig boven boord is – meestal voor de ontwikkelaars.

2. Uitvoeren van Electron Cash

Wanneer u op de link klikt, wordt u gevraagd of u wilt uitvoeren of opslaan (of annuleren). Ga je gang en klik op “Uitvoeren”. Als Windows Defender het programma markeert, komt dit waarschijnlijk doordat de ontwikkelaar van Electron Cash niet bekend is bij Windows.

Windows Defender Electron Cash

Windows toestaan ​​het uitvoerbare bestand uit te voeren

Dit is gewoon Windows dat Windows is en u kunt veilig op “Meer info” klikken en vervolgens op “Toch uitvoeren”.

3. Serververbinding

Electron Cash biedt u de mogelijkheid om automatisch een server te kiezen en verbinding te maken, of om handmatig een server te selecteren. In de meeste gevallen wilt u Electron Cash de servers automatisch en willekeurig laten selecteren.

Keuze van externe server Electron Cash

Externe servers kiezen

De enige reden dat u misschien een specifieke server wilt selecteren, is als u deze beter vindt dan de servers die automatisch worden gekozen. U kunt bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een bepaalde serverhardware-installatie of u kunt een server kiezen die dichter bij u staat dan de willekeurig gekozen server.

3. Een naam kiezen

Vervolgens wordt u om een ​​naam voor het portefeuillebestand gevraagd. Hier kunt u elke gewenste portemonnee-naam selecteren, maar als dit de eerste keer is dat u uw portemonnee instelt, kunt u deze gewoon gebruiken default_wallet. Zodra de naam is ingevoerd, kunt u op “Volgende” klikken.

4. Type portemonnee

Bij de volgende stap wordt u gevraagd welk type portemonnee u wilt opzetten. Als u een eenvoudige Bitcoin Cash-portemonnee wilt, kunt u “Standaardportemonnee” selecteren. Als alternatief, als u de ondertekening onder twee partijen wilt splitsen, kunt u ‘multisignatuur’ kiezen.

Welke Wallet ElectronCash

Het type portemonnee kiezen om in te stellen

Top Tip ?: Als u een bedrijf runt dat Bitcoin Cash als betaling gebruikt, kan multisig een ideale opzet zijn. U kunt de sleutels tussen u en uw zakenrelaties splitsen

Als alternatief, als u al enkele privésleutels heeft die u wilt importeren en instellen met Electron Cash-portemonnee, kunt u deze optie gebruiken.

5. Startwoorden en privésleutels

Het volgende is een prompt voor de Keystore. Als je een nieuwe portemonnee aanmaakt, kies je ‘Create a New Seed’. Als je een adres veegt, kies je ‘Ik heb al een seed’, ‘Gebruik openbare of privésleutels’ of ‘Gebruik een hardwareapparaat’. Klik volgende”.

Genereer Seed Words Electron

Kiemwoorden genereren

Er wordt een nieuwe seed-zin van 12 woorden gemaakt. Dit is de zin die kan worden gebruikt om uw portemonnee te herstellen als u uw wachtwoord vergeet of de toegang tot uw privésleutels verliest.

Waarschuwing ⚠️: Zorg ervoor dat u deze kiemzin in twee exemplaren opschrijft en op een veilige locatie bewaart. Bewaar het helemaal niet in digitale vorm.

Zodra u uw seed-zin heeft, kunt u op “Volgende” klikken. U wordt vervolgens gevraagd om de seed-zin opnieuw te typen. Dit is de manier waarop Electron Cash ervoor zorgt dat u het heeft gekopieerd. Typ het in en klik op “Volgende”.

6. Een wachtwoord aanmaken

Zodra Electron Cash uw startwoorden heeft geverifieerd, kunt u een wachtwoord kiezen voor gemakkelijke toegang. Als u een wachtwoord kiest, worden uw portefeuillebestanden gecodeerd en dit wachtwoord is nodig elke keer dat u de portefeuille wilt openen en transacties wilt verifiëren.

Wachtwoord kiezen om portemonnee te versleutelen

Een wachtwoord kiezen

Je hebt wel de mogelijkheid om de portemonnee onversleuteld te laten, maar dat zou ik ten zeerste doen dit af te raden. Als een hacker toegang kan krijgen tot niet-versleutelde sleutels, kunnen ze gemakkelijk geld uit uw Electron Cash-portemonnee sturen.

Zodra u uw wachtwoorden heeft bevestigd, kunt u op “Volgende” klikken

7. Je bent klaar

Dat is het. U wordt in uw portemonnee opgenomen. De standaard toont uw geschiedenis, maar de tabbladen “Verzenden” en “Ontvangen” zijn duidelijk zichtbaar. Als u de menu’s bovenaan doorloopt (Bestand, Portemonnee, Weergave, Extra, Help), ontdekt u een heleboel functies.

U kunt volledige details en instructies voor elke functie krijgen door de Electron Cash te bekijken YouTube video-tutorials.

CashShuffle

Bitcoin Cash-transacties zijn relatief eenvoudig te traceren door bedrijven die blockchain-audits uitvoeren. Daarom zullen gebruikers van cryptocurrency elke gelegenheid aangrijpen om hun transactie te verbergen en hun BCH privé te gebruiken (zoals de bedoeling van Satoshi was).

CashShuffle is een nieuw en opwindend protocol dat net is vrijgegeven en de plug-in wordt momenteel alleen ondersteund door Electron Cash. De eenvoudigste uitleg van wat de CashShuffle-plug-in doet, is dat transacties van verschillende gebruikers willekeurig worden geschud op weg naar het adres van de ontvanger..

CashShuffle ElectronCash

CashShuffle-instellingen in Electron Cash

Dit is vergelijkbaar met de transactie “Mixins” die worden voltooid in het Monero (XMR) -protocol. Door deze transacties te schudden, wordt het voor elk bedrijf of individu moeilijker om te traceren waar de oorspronkelijke transactie vandaan kwam.

Dit is niet standaard ingeschakeld in de Electron Cash-portemonnee, dus u moet het eerst inschakelen. Dit kun je doen door op het kleine CashShuffle-logo rechtsonder in de portemonnee (naast het open slot) te drukken. We gaan niet in op de stappen die nodig zijn om CashShuffle te gebruiken, maar u kunt dit zien handige video voor een intuïtieve gids.

Gevolgtrekking

Alleen jij kunt beslissen of je deze portemonnee wilt gebruiken, maar of je Bitcoin Cash in je bezit hebt, of van plan bent om Bitcoin Cash te krijgen en geen portemonnee met meerdere valuta’s hebt om het in te bewaren, of dat je het gescheiden wilt houden van uw andere munten om wat voor reden dan ook, de Electron Cash-portemonnee is een complete en veilige keuze.

Er is veel nagedacht en tijd gestoken in de ontwikkeling van de portemonnee, en gebruikers zijn het erover eens dat het alle functies heeft die elke cryptocurrency-gebruiker zou willen, of ze nu net zijn begonnen of al sinds het begin Bitcoin in handen hebben..

Uiteindelijk zal de beslissing vrijwel zeker neerkomen op de vraag of u alleen Bitcoin Cash opslaat, of dat u ook andere munten wilt opslaan. Als je nog andere munten hebt en een portemonnee met meerdere valuta’s kunt vinden die al je munten ondersteunt, kun je die portemonnee misschien gewoon voor het gemak kiezen. Of misschien kiest u voor een hardware wallet voor meer veiligheid.

Als u een enkele munt wilt, is de Bitcoin Cash-portemonnee de Electron Cash-portemonnee een solide keuze.

Uitgelichte afbeelding via CashShuffle

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me