Elixir (ELIX) Review: complete beginnershandleiding

Elixir is een op Ethereum gebaseerd platform dat betalingen, leningen en crowdfundingdiensten op de Blockchain biedt.

Het bedrijf ziet decentralisatie als een broodnodig antwoord op de beveiligings- en efficiëntieproblemen waarmee veel van de huidige financiële diensten worden geconfronteerd.

Door gecentraliseerde servers lopen de vitale gegevens van gebruikers het risico gehackt te worden (zoals in het geval van Equifax), en de huidige gecentraliseerde krediet- en betalingsmodellen kosten tijd en geld om te verwerken, waarvoor gebruikers uiteindelijk hoge kosten moeten betalen..

Op basis van deze problemen is het Elixir-token ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen betalingen te doen, leningen aan te maken / aan te vragen en crowdfundingprojecten te realiseren, allemaal in één ecosysteem met behulp van de slimme contracttechnologie van Ethereum.

Ze willen eerst een mobiele app ontwikkelen om de acceptatie onder reguliere en niet-crypto-gebruikers te maximaliseren.

Betalingen Ledger

Elixer biedt een eenvoudige interface waarmee gebruikers in eerste instantie betalingen kunnen verzenden en ontvangen met Elixir-token en Etheruem.

Het betalingsboek houdt alle inkomende en uitgaande transacties op de applicatie bij, evenals leningen en informatie over de staat van elke lening.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om hun account lokaal aan een adres of rechtstreeks aan de Elixir-app gekoppeld te houden.

Ze kunnen ook hun contacten met de app synchroniseren, zodat ze efficiënter geld naar vrienden en familie kunnen sturen.

Betalingsgrootboeken zijn gekoppeld aan een crypto-portemonnee, die los staat van de app en toegankelijk is, zelfs als de app is verwijderd.

Peer-to-peer-leningsplatform

Uitleenplatform Elixir

Onder traditionele leningsstructuren krijgt de lener het voordeel van een lening, terwijl de kredietgever het voordeel krijgt dat hij zijn lening met rente terugkrijgt.

Elixir verbetert dit op twee manieren. Ten eerste door Etheruem slimme contracten te gebruiken om de verwerking van elke lening efficiënter en goedkoper te maken. Ten tweede door een op stimulansen gebaseerd kredietmodel te creëren waarbij zowel de kredietgever als de ontvanger worden beloond voor het aangaan van een succesvolle leningsovereenkomst waarbij op tijd wordt betaald.

Door een mobiele app aan te bieden, hoopt Elixir een sociaal betalingsnetwerk tussen vrienden en familie te creëren.

De initiële leningsstructuur zal geen onderpand of rente bevatten, maar zal er uitsluitend op vertrouwen dat zowel de geldgever als de kredietnemer worden gestimuleerd door beloningen om een ​​succesvolle leningsovereenkomst aan te gaan waarbij op tijd wordt betaald.

Na verloop van tijd zal het platform gebruikers een risicoscore toekennen die aangeeft aan welke personen het veiliger is om te lenen of te lenen. Ze zullen ook een nieuw soort kredietscore kunnen vormen op basis van het aantal tokenbeloningen dat is verdiend met succesvolle leenovereenkomsten.

Op dit punt zal onderpand worden geïntroduceerd in het kredietmodel, en ze hopen ook institutionele kredietverstrekkers op te nemen.

Beloningen

Volgens hun White paper is het exacte beloningsmodel dat door Elixir wordt gebruikt als volgt:

Bij het aangaan van een lening kunnen geldschieters en leners kiezen of ze een mijnbouwperiode willen opzetten zodra de lening is terugbetaald. Met de mijnfunctie die wordt ingeschakeld door slimme contracten, kan de geldschieter zijn ELIX voor een vasthoudperiode in zijn portemonnee vergrendelen, waarna de geldschieter en lener beide beloningen ontvangen.

Momenteel gaat 65% van de beloning naar de kredietgever voor het nemen van risico en 35% naar de kredietnemer voor het op tijd terugbetalen van de lening. Als een lener een lening te laat terugbetaalt, ontvangt de geldgever 100% van de beloning.

Crowdfundingplatform

Met behulp van slimme contracttechnologie hoopt Elixirs Blockchain- en niet-Blockchain-bedrijven een platform te bieden om geld in te zamelen.

Het platform (genaamd “Boost”) stelt gebruikers in staat te investeren in projecten met behulp van het crowdfunding-token van Elix. De toegang tot een community van investeerders betekent dat gebruikers zich niet naar meerdere verschillende platforms hoeven te begeven om het publiek te verzamelen dat nodig is om hun fondsenwervingsdoelen te bereiken.

Er zal een minimumdrempel zijn die moet worden bereikt en de totale financiering kan het aangevraagde maximumbedrag niet overschrijden.

Elix neemt een percentage van het ingezamelde geld als inkomsten.

Geschiedenis & Team

Het platform is gelanceerd in september 2017. Sindsdien hebben ze een bèta van hun betalingsgrootboek uitgebracht, evenals crowdfunding- en leendiensten voor testen.

Elixir Team

Elixir-teamleden. Bron: elixirtoken.io

Op hun website staat dat ze van plan waren hun mobiele app in het tweede kwartaal van 2018 openbaar uit te brengen, gevolgd door hun webapp in kwartaal 3. De rest van het jaar zal worden besteed aan verder onderzoek en ontwikkeling en integratie met andere applicatieservices..

Elixer-kenmerken van een jong en technisch gefocust team:

David Jackson

David is afgestudeerd aan de Stanford University met ervaring in ondernemerschap, technologie en financiën. Voordat hij bij ELIX kwam, werkte David in het Stanford Intelligent Systems Laboratory (SISL), Stanford Space Rendezvous Lab (SLAB) en een laboratorium voor nanodeeltjes aan de Duke University. David heeft een bachelordiploma in engineering van de Stanford University.

Melanie Plaza

Melanie is een full-stack ontwikkelaar met ervaring in consulting & startups in een vroeg stadium. Vóór ELIX was Melanie CTO bij To the Tens, medeoprichter bij Crunch button, full stack developer bij Vyu & AE Studio en heeft onderzoek gedaan bij Mt. Sinai en Yale. Ze heeft een B.S. van Yale.

Devin Smith

Devin is de CTO van AE.studio en heeft 15 jaar technische werkervaring & vrije tijd voor het ontwikkelen van dynamische, gebruikersvriendelijke websites en apps bij elke stap van het publiceren van websites en apps. Hij heeft gewerkt aan projecten voor bedrijven als Walgreens, Toyota, Tokidoki, Luma Pictures, Rode Kruis en meer.

Fernando Camargo

Fernando is een front-end ontwikkelaar met een passie voor het creëren van mooie gebruikerservaringen met geavanceerde webtechnologieën. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het werken voor grote bedrijven en startups over de hele wereld, waaronder Samsung, Nokia, Ask.com, VW, Getty Images, Garnier en Havaianas..

Voordelen

Elixir is inderdaad best een interessant fintech-project met een aantal voordelen. De volgende zijn de belangrijkste die we kunnen isoleren.

  • Oplossen van fundamentele problemen op het gebied van bankieren / financiën (veiligheid, efficiëntie, enz.).
  • Biedt een unieke service die lenen / lenen, betalingen en crowdfunding allemaal op één platform biedt.
  • Technisch gefocust team en actieve community van ontwikkelaars
  • De lage marktkapitalisatie van Elixir-tokens van $ 9.696.368 betekent meer potentieel voor rendement.

Nadelen

Hoewel Elixir veel positieve eigenschappen heeft, waren we van mening dat de volgende factoren een last kunnen zijn voor de grootschalige acceptatie ervan.

  • Het team is een beetje onervaren aangezien de meesten in de twintig zijn. Op lange termijn kunnen ze profiteren van meer senior management.
  • Ze zullen veel concurrentie ondervinden van andere betalings-, krediet- en crowdfundingplatforms zoals SALT, ETHLend, Request Network, OmiseGo en Waves om er maar een paar te noemen. Hun meest unieke aanbod is de mogelijkheid om die 3 functies op één platform aan te bieden, maar afzonderlijk zijn die functies niet zo uniek binnen de Blockchain-ruimte.

Muntprestaties & Waarde

Elixir-munttoken

Vanaf 24 mei 2018 kost Elixir (ELIX) $ 0,30 per token. Het token werd op 23 september gelanceerd tegen een prijs van $ 0,021. Het bedrijf heeft geen eerste muntenaanbod gelanceerd en staat momenteel op # 493 voor marktkapitalisatie ($ 9.696.368).

ELIX bereikte zijn hoogste prijs op 8 januari op $ 2,44, wat ongeveer 8 keer de huidige prijs is. Aangezien de cryptomarkt een neergang doormaakt, kan dit een goede munt zijn om op te letten, omdat het aanzienlijke winsten kan opleveren als het terugkeert naar zijn piekprijs tijdens een nieuwe bull run op de cryptomarkt..

Elix kan worden verhandeld op de volgende uitwisselingsplatforms: Kucoin, Coinexchange.io, EtherDelta.

Gevolgtrekking

Elixir gebruikt Blockchain-technologie om gebruikers veiligere en efficiëntere manieren te bieden om betalingen te doen, geld te lenen / te lenen en hun projecten te financieren.

Ze hebben tot nu toe aanzienlijke vooruitgang geboekt door een bètaversie voor hun betalingsplatform en de slimme contractarchitectuur voor hun uitleen- en crowdfundingplatforms te hebben ontwikkeld.

Ze hebben te maken met zeer zware concurrentie in de ruimte van platforms die een bijzondere focus hebben op leningen, betalingen of crowdfunding.

Elixir zal hun 3 services moeten ontwerpen om net zo robuust te zijn en naadloos met elkaar te integreren om een ​​concurrentievoordeel te hebben ten opzichte van andere Blockchains.

Dit zijn nog erg vroege dagen in de Blockchain-kredietverlening, betalingen en crowdfunding, dus er is geen duidelijke marktleider. Dit betekent dat Elixir een sterke speler zou kunnen worden als ze grote partnerschapsovereenkomsten konden sluiten of meer vooraanstaande adviseurs en ontwikkelaars konden rekruteren..

Uitgelichte afbeelding via elixirtoken.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me