Ethereum Classic Mining: stapsgewijze beginnershandleiding

In dit bericht geven we je alles wat je moet weten over het delven van Ethereum Classic als beginner.

Hoewel Ethereum Classic (ETC) als een relatief gemakkelijke munt wordt beschouwd om te minen, zijn er een aantal dingen die u moet overwegen voordat u begint met hashen voor sommige ETC’s..

Deze omvatten factoren zoals het type hardware dat u koopt voor de mijnsoftware die u installeert en de configuratie van genoemde software. Er is veel optimalisatie dat kan worden gedaan om uw mijnrendement te verhogen.

Met dat gezegd zijnde, laten we meteen naar onze stapsgewijze handleiding voor klassieke Ethereum-mijnbouw gaan.

Ethereum Classic Overzicht

Voor degenen die het niet weten, Ethereum classic is eigenlijk de originele Ethereum-blockchain. De huidige Etheruem-blockchain is eigenlijk een vork van Ethereum-klassieker.

We hebben dit uitgebreid besproken in onze post over Etheruem classic vs. Ethereum, maar de enige splitsing kwam neer op een meningsverschil in de Ethereum-gemeenschap. In juni 2015 vond een beroemde gebeurtenis plaats, de DAO-hack genaamd. Dit was het moment waarop een hacker de code van een project kon misbruiken om miljoenen ETH over te hevelen.

Er waren enkele ontwikkelaars die voorstander waren van het hard forking van de code (huidige Ethereum-ontwikkelaars), maar er waren anderen die dit beschouwden als een schending van de “code is law” -regel. Daarom hebben de Ethereum-ontwikkelaars de code gesplitst om de gebruikers te redden van wie hun ETH tijdens de hack was gestolen.

De klassieke ontwikkelaars van Ethereum werden afgekeurd en bleven de bestaande Etheruem-blockchain draaien. Dit is de nu de Ethereum-klassieker die we vandaag hebben.

Kunnen we Ethereum Classic mijnen?

Net zoals Ethereum een ​​Proof-of-Work-cryptocurrency is, is Ethereum Classic ook een Proof-of-Work-cryptocurrency. Dit betekent dat het kan worden gedolven, en het goede nieuws is dat de netwerkmoeilijkheden voor Ethereum Classic veel lager zijn dan voor Ethereum, waardoor het geschikter is voor miners die GPU’s gebruiken in plaats van ASIC-rigs..

Een van de beste plaatsen waar u naar kunt kijken om een ​​idee te krijgen van de winstgevendheid van de mijnbouw van verschillende munten is whattomine. Ethereum classic wordt vaak gezien als een van de meest winstgevende munten om te mijnen. Hieronder ziet u een screenshot van de ETC-mijncalculator.


ETC-winst op wat te mijnen

Ethereum Classic winstgevendheid op WhattoMine

Zoals je kunt zien, is de vereiste hashrate om break-even te spelen voor je mining slechts 56 Mh / s op het moment van dit bericht. Dit is bijna de helft van dat voor de hashpower die nodig is om break-even te draaien op Ethereum. Aangezien ze allebei worden gedolven met het Etash-mining-algoritme, is het een goed idee om je hashing-kracht op.

Wat is er nodig om Ethereum Classic te ontginnen

Mining Ethereum Classic is vergelijkbaar met elke andere Proof-of-Work-munt en je hebt vrijwel dezelfde hardware en software nodig. Om te beginnen heb je een portemonnee nodig die Ethereum Classic kan opslaan. Hoewel er veel portemonnees zijn voor Ethereum, zijn er minder die Ethereum Classic kunnen bevatten, dus zorg ervoor dat die van jou een ETC-portemonnee is, geen ETH-portemonnee. Voor deze tutorial gebruik ik de Exodus-portemonnee, maar je kunt ook Coinomi of een van de hardware-wallets gebruiken, naast andere keuzes.

Natuurlijk heb je hardware nodig om te minen, en de betere keuze zijn de duurdere Nvidia grafische kaarten, zoals de 1080 en 1080i. Je kunt ook mijnen gebruiken met AMD GPU’s, maar ze blijken minder krachtig te zijn voor Ethereum Classic-mijnbouw. Een andere vereiste is minimaal 4 GB RAM, ofwel speciaal video-RAM ofwel systeem-RAM. Als je technisch geneigd bent, is de beste opstelling er een met meerdere GPU’s, er kunnen er maar liefst zes worden gecombineerd in één mijnbouwinstallatie.

ETC Mijnbouwkaarten GPU

Nvidia- en AMD-GPU-kaarten die worden gebruikt in ETC Mining

Je hebt ook mijnsoftware nodig en er zijn verschillende keuzes. De meest populaire en degene die ik voor deze tutorial ga gebruiken, is de Claymore Dual Ethereum mijnwerker beschikbaar op Bitcointalk-forums. Deze miner kan worden gebruikt met zowel Nvidia als AMD GPU’s en heeft versies voor zowel Windows als Linux. Het ondersteunt ook dual mining, dus als je meer ervaring krijgt, kun je onder andere Ethereum Classic en Siacoin of Decred dual minen..

Een andere optie is Ethminer, die kan worden gedownload van Github en ook zowel AMD- als Nvidia-kaarten ondersteunt, evenals Windows en Linux.

Degenen die besluiten dat ze niet bezig willen zijn met alle technische aspecten van mijnbouw, kunnen overwegen om te gebruiken MinerGate, die een grafische gebruikersinterface biedt en geen andere instellingsvereisten heeft dan het downloaden van de applicatie en het laten weten van MinerGate naar welk ETC-adres de munten moeten worden verzonden. Dit is de makkelijkste oplossing, maar geeft ook het laagste rendement.

Een laatste overweging is of je de mijne solo gaat doen of dat je lid wilt worden van een mijnbouwpool. Je geeft een klein percentage van je mijnwinsten op (meestal rond de 1% voor de meeste mijnbouwpools), maar door je hashkracht te combineren met andere mijnwerkers kun je meer regelmatige uitbetalingen krijgen. Twee populaire Ethereum Classic-mijnpools zijn Nanopool en Ethermine

Laten we nu eens kijken naar de stapsgewijze instructies voor het minen van Ethereum Classic.

Mijnbouw Ethereum Classic op de gemakkelijke manier

Ik ga Nanopool gebruiken als mijn Ethereum Classic-mijnpool, omdat ze het supergemakkelijk hebben gemaakt om aan de slag te gaan door een snelstart-app te maken die het downloaden en instellen van de mijnsoftware een fluitje van een cent maakt..

Bovendien is Nanopool een van de meest populaire mijnpools, met wereldwijde servers en genoeg geschiedenis waarvan ik weet dat ze betrouwbaar zijn. Er is een 1% mijnbouwpoolvergoeding, maar dat is vrij standaard bij het gebruik van een mining-pool.

Ga eerst naar Nanopool.org en klik op de Quick Start-knop onder Ethereum Classic.

Ethereum Classic Selection Nanopool

Selecteren wat je wilt minen op Nanopool

U krijgt een set van vijf eenvoudige instructies te zien. De eerste geeft aan dat u Nvidia of AMD voor uw GPU moet kiezen. Wanneer u op de juiste knop klikt, gaat u naar GitHub om de mijnsoftware te downloaden. U downloadt het als een .zip-archief en pakt het vervolgens uit in een map op uw computer.

Merk op dat de Nvidia-keuze je naar de FinMiner-software brengt, terwijl de AMD-keuze je naar de Claymore Dual Ethereum-mijner brengt, die eigenlijk kan worden gebruikt voor zowel AMD- als Nvidia-kaarten, en de voorkeur heeft gehad voor Ethereum Classic-mijnwerkers.

We zullen mijnbouw bekijken met zowel de Finminer als de Claymore, hoewel dit laatste de voorkeur heeft.

Met behulp van de Claymore Miner

Nadat u de Claymore-bestanden heeft gedownload en uitgepakt, moet u een configuratiebestand genereren om het uit te voeren. Er zijn een aantal online tools die u hierbij zullen helpen, hoewel Nanopool er ook een heeft.

U kunt nu teruggaan naar het Nanopool Quick Start-menu en op de knop onder stap 3 klikken om uw configuratiebestand te genereren. Dit is het bestand dat de mijnwerker start en specificeert de verschillende parameters, zoals de server waarmee verbinding moet worden gemaakt, en naar welk Ethereum Classic-adres de inkomsten moeten worden verzonden en naar welk adres secundaire inkomsten (Siacoin of PascalCoin) moeten worden verzonden.

Ethereum Classic Claymore Config

Ethereum Classic Claymore-configuratie

Merk op dat het secundaire portefeuilleveld verplicht is, dus u moet SiaCoin of PascalCoin kiezen en een portefeuilleadres genereren. Dat kan betekenen dat u een SiaCoin- of PascalCoin-portemonnee moet downloaden en installeren.

Klik “Genereer​.

Zodra u op de knop Genereren klikt, wordt een ander .zip-bestand gemaakt. U moet dit .zip-bestand downloaden en vervolgens de inhoud (dpools.txt, epools.txt en start.bat) uitpakken naar dezelfde map waarin u de mijnwerker in de eerste stap hebt uitgepakt. U wordt gevraagd of u bestanden met dezelfde naam wilt overschrijven, klik op Ja.

Claymore Config-bestanden plaatsen

Plaats Claymore Config Files in de mining-map

Nu om wat munten te delven!

Ga naar de map waar je alles hebt uitgepakt en dubbelklik op het ‘start.bat’ -bestand.

Claymore Miner loopt op de achtergrond

Claymore miner hashing voor ETC in de opdrachtregel. Beeld Bron

De mijnwerker zal verschillende stappen doorlopen om de parameters te verifiëren en zal vervolgens de mijnsoftware starten. Als alles naar behoren werkt, ziet u dat de software shares begint te zoeken.

FinMiner gebruiken

Als u ervoor kiest om de FinMiner te gebruiken door op de Nvidia-keuze te klikken, moet u enkele aanvullende wijzigingen aanbrengen.

Net als bij Claymore moet u het .zip-bestand downloaden van de Github-opslagplaats voor de FinMiner. Nadat u de bestanden heeft gedownload en uitgepakt, moet u de mijnwerker configureren om te worden uitgevoerd.

Open vervolgens het config.ini bestand met Kladblok of iets dergelijks en voeg het volgende in onder de regel “Adres om geld naar toe te sturen”, waarbij u de regel “wallet =” vervangt:

wallet = YOUR_ETH_ADDRESS

algoritme = Ethash

munt = ETH

rigName = UW_WERKER

email = YOUR_EMAIL

pool1 = eth-eu1.nanopool.org:9999

pool2 = eth-eu2.nanopool.org:9999

pool3 = eth-us-east1.nanopool.org:9999

pool4 = eth-us-west1.nanopool.org:9999

pool5 = eth-asia1.nanopool.org:9999

Merk op dat u moet vervangen UW_ETH_ADRES met uw werkelijke Ethereum Classic-portefeuilleadres en u kunt UW_WERKER en JOUW EMAIL met werkelijke waarden, maar het is niet strikt noodzakelijk. Sla het bestand op en sluit het.

Nu hoeft u alleen nog het Finminer.exe-bestand uit te voeren en het wordt gestart in de opdrachtregel en begint met mijnen, net als bij het bovenstaande voorbeeld van claymore.

Conclusie

Met de Nanopool-configuratietool is Ethereum Classic-mining een eenvoudige taak die niet meer dan 20 minuten zou moeten kosten om op te zetten en aan de gang te krijgen, zelfs als dit de eerste keer is dat u ooit een cryptocurrency hebt gedolven. En als dat te lang is, ga dan gewoon naar MinerGate, waar je de GUO-client kunt downloaden en binnen 5 minuten of minder kunt minen, afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding.

Het andere geweldige aan het minen van Ethereum Classic is dat de hash-kracht die nodig is om winstgevend te zijn, nog steeds vrij laag is, omdat de netwerkmoeilijkheid van de munt laag blijft. Een sterke spelcomputer zou vrijwel zeker winstgevende ETC-mining zijn tegen de huidige prijzen.

En om het nog zoeter te maken, kun je zelfs SiaCoin of PascalCoin gebruiken terwijl je Ethereum Classic aan het minen bent, zodat je als het ware meer waar voor je geld krijgt. Hoewel je niet rijk wordt van deze munten omdat je aan het minen bent met je CPU, is het toch een mooie kers op de taart.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me