Ethereum Classic Review: de originele Ethereum-blockchain

Hoewel Ethereum Classic een bekende Ethereum-vork is, zijn er een aantal dingen die dit project op zichzelf laten opvallen.

Etheruem Classic heeft voordelen als een vork. Gezien de overeenkomsten met Ethereum, is uitwisselingsintegratie zo veel eenvoudiger en dit heeft geleid tot een brede acceptatie van Ethereum Classic en zijn native ETC-token.

Het is echter echt het overwegen waard?

In deze Ethereum Classic review zal ik proberen daar antwoord op te geven. Ik zal ook de acceptatie op lange termijn en het prijspotentieel van ETC-tokens analyseren.

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic is een op blockchain gebaseerd gedecentraliseerd cryptocurrency-platform en het oudste om slimme contracten uit te voeren, hoewel het niet de meest bekende is om deze zelfuitvoerende autonome applicaties op te nemen.

Het Ethereum-platform, de blockchain die is gevorkt om Ethereum Classic te creëren, is waarschijnlijk het bekendste slimme contractplatform, maar velen weten niet dat het niet het oudste is.

Wat is Ethereum Classic

Etheruem-vork van Ethereum Classic. Beeld Bron

Slimme contracten op Ethereum Classic worden gebruikt om het voordeel van een gedecentraliseerd governancesysteem te bieden. Door het gebruik van slimme contracten garandeert Ethereum Classic dat er geen mogelijkheid is van censuur, manipulatie, monitoring of externe inmenging in zijn governancesysteem.

Dit was de oorspronkelijke bedoeling voor slimme contracten, en Ethereum Classic hield zich eraan na de splitsing van juni 2016 in de Ethereum-blockchain die Ethereum Classic creëerde. Die splitsing vond plaats als reactie op de DAO-hack waarbij binnen enkele minuten $ 70 miljoen werd gestolen.

Ethereum Classic Fork

De groep die voor de vork was, was van plan de blockchain terug te draaien tot een punt voorafgaand aan de hack, en zo het verloren geld te herstellen. Degenen die voorstander waren van Ethereum Classic, de originele Ethereum-blockchain helemaal terug naar het genesisblok, waren van mening dat hoewel het aanvankelijk juist leek om het gestolen geld te herstellen, er een zeer goede reden was om dit niet te doen.

Volgens de ETC-onafhankelijkheidsverklaring, er waren verschillende grieven tegen de oprichters van Ethereum, waarvan de meeste draaiden om acties die in strijd waren met de principes van decentralisatie.

Het belangrijkste was echter dat ze beweerden dat een hardfork om de verloren DAO-fondsen te herstellen in strijd was met twee belangrijke aspecten van wat peer-to-peer contant geld en slimme contractgebaseerde systemen waarde geeft: fungibiliteit en onveranderlijkheid.

DAO Hack-geschiedenis

Geschiedenis van de DAO-hack. Beeld Bron

Fungibiliteit is het kenmerk van elk geld waarbij een eenheid van de valuta gelijk is aan een andere eenheid van de valuta. Dus één dollar is gelijk aan elke andere dollar en één Bitcoin is gelijk aan elke andere Bitcoin.

In het geval van Ethereum beweren de Ethereum Classic-ondersteuners dat door het terugdraaien van de blockchain één ETH niet langer gelijk is aan één ETH. Door de terugdraaiing was de $ 70 miljoen in ETH gestolen niet zo goed als andere ETH, en werd het censuur waardig geacht.

Onveranderlijkheid betekent dat een blockchain onveranderlijk en onschendbaar is. De transacties die als geldig worden beschouwd, zijn die welke door het netwerk zijn geaccepteerd via het wiskundige cryptografische protocol.

Hierdoor kunnen transacties onbetwist worden, en als dit wordt verbroken, moeten we bedenken dat alle transacties nu twijfelachtig zijn, aangezien een veranderlijke blockchain betekent dat elke transactie kan worden gewijzigd. Dit stelt de blockchain bloot aan fraude en roept vragen op over alle gedistribueerde applicaties die bovenop de blockchain draaien.

Waarom Ethereum Classic

Ondanks dat het door velen over het hoofd wordt gezien, heeft Ethereum Classic consequent een van de grootste blockchain-netwerkactiviteiten. De activiteit is vergelijkbaar met die van Litecoin en is groter dan wat we zien van Bitcoin Cash.

Waarom Ethereum Classic

Waarom Ethereum Classic. Afbeelding via website

Naast de netwerkactiviteit heeft Ethereum Classic ook een groot aantal toegewijde ontwikkelaars. In feite zijn er drie verschillende ontwikkelteams die zich inzetten voor de langetermijnvisie van Ethereum Classic.

Toegevoegd aan dit alles zijn talloze externe financieringsbronnen en een toewijding om een ​​veilig netwerk te creëren dat iedereen kan gebruiken, waardoor Ethereum Classic elke dag, elke week en elke maand een beetje meer blijft groeien..

Leidende principes van Ethereum Classic

Ethereum classic wordt uitgevoerd op de principes van onveranderlijkheid, gemeenschap en technologie. Als de langstlopende smart contract blockchain die er bestaat, kun je erop vertrouwen dat de Ethereum Classic blockchain zal blijven bestaan ​​als een winkel van waarde, en niet zal worden weggevaagd door een of andere foutieve visie van ontwikkelaars.

Ethereum Classic-technologie

Ethereum Classic draait op de wiskundig geverifieerde Ethereum Virtual Machine (EVM) en is een zeer efficiënte manier om waarde over te dragen en Internet of Things (IoT) -toepassingen uit te voeren. Alles bij elkaar maakt dit Ethereum Classic tot een zeer efficiënt uitwisselingsmiddel dat alle IoT-apparaten ter wereld kan verbinden.

Bovendien heeft Ethereum Classic verschillende ontwikkelteams die werken aan het verbeteren van de technologie en het creëren van partnerschappen die het gebruik van Ethereum Classic verspreiden naar elk gebied waar blockchain-technologie nuttig kan zijn..

Ethereum Classic onveranderlijkheid

Elk Ethereum Classic-account kan alleen door de eigenaar worden gewijzigd. Dit is een filosofie die wordt gedeeld door cryptocurrencies zoals Bitcoin en Litecoin. Andere blockchains gebruiken een andere filosofie die bekend staat als governance, waarbij de houders van de cryptocurrency economische of sociale macht op de blockchain kunnen gebruiken om te stemmen over wijzigingen die van invloed zijn op ieders account.

De ontwikkelaars van Ethereum Classic geloven niet in dit model. Stel je voor dat banken rekeninghouders toestaan ​​te stemmen op rekeningwijzigingen op basis van hoeveel geld elke persoon op zijn rekening had staan. Het betekent dat de rijkste rekeninghouders konden stemmen op wijzigingen die het geld effectief van de kleinere rekeninghouders afnamen.

Governance is een systeem waarin de rijken en machtigen, degenen met de meeste bekendheid en bekendheid, degenen zijn die het laatste woord hebben over het monetaire systeem. Ethereum Classic is zo ontworpen dat dit nooit zal gebeuren.

Ethereum Classic-gemeenschap

Hoewel blockchains voornamelijk bekend staan ​​als gedecentraliseerde grootboeken, is de waarheid dat veel gemeenschappen en leiderschap gecentraliseerd zijn. Dit betekent dat er relatief weinig mensen voor iedereen beslissingen nemen.

Ethereum Classic is doelbewust gestructureerd, dus dit kan niet gebeuren. Ontwikkelingsverantwoordelijkheden zijn verspreid over veel verschillende partijen, waardoor de verborgen centralisatie waar andere blockchains het slachtoffer van worden, wordt vermeden.

De Atlantis Hardfork

Ethereum Classic voltooide de Atlantis Hardfork op 12 september 2019.

Zoals we eerder in dit artikel hebben gezien, is een hardfork een radicale verandering en kan het worden gedaan om transacties terug te draaien. Hardforks worden ook gebruikt om beveiligingslekken op te lossen, wijzigingen door te voeren of nieuwe functies toe te voegen. In het geval van de Atlantis-hardfork wordt er gewerkt aan het toevoegen van zowel beveiligingsoplossingen als nieuwe functies aan Ethereum Classic.

Volgens Ethereum Classic Labs is de Atlantis-hardfork een no-rush-update die bedoeld is om de functionaliteit uit te breiden en de compatibiliteit met Ethereum te verbeteren, wat leidt tot eenvoudigere samenwerkingen met andere blockchains. De hardfork zal ook de stabiliteit van het Ethereum Classic-netwerk verbeteren in een poging om het type aanval van 51% dat Ethereum Classic in januari 2019 leed te vermijden..

Ethereum Classic Atlantis

De Atlantis Hardfork. Beeld Bron

Kortom, de hardfork wordt ondernomen om een ​​aantal Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) te implementeren die door de gemeenschap zijn goedgekeurd. Sommige hiervan bestaan ​​al jaren, en met de hardfork zal Ethereum Classic worden opgetrokken naar het nieuwste Ethereum-protocol, wat een betere interoperabiliteit tussen de twee blockchains mogelijk maakt..

In totaal worden er 10 EIP’s geïmplementeerd door de hardfork, inclusief verbeteringen aan de beveiliging, verbeteringen aan de prestaties, contracten om zkSNARKs te verbeteren, operationele code-upgrades en verbeteringen aan de stabiliteit van het Ethereum Classic-netwerk.

Het voorstel voor de hardfork is te zien op GitHub, maar de eenvoudige samenvatting is:

“Schakel de uitstekende Ethereum Foundation Spurious Dragon en Byzantium netwerkprotocol-upgrades in op het Ethereum Classic-netwerk in een hard-fork met de codenaam Atlantis om maximale compatibiliteit tussen deze netwerken mogelijk te maken.”

De Atlantis-vork zal naar verwachting een bredere interoperabiliteit tussen blockchains en off-chain scaling-protocollen mogelijk maken. Het is belangrijk om deze interoperabiliteit tussen blockchains te bieden, omdat dit nodig is om de traditionele bank- en betalingssystemen te verstoren.

Breder project

In tegenstelling tot veel andere blockchain-projecten, valt de ontwikkeling van Ethereum Classic niet onder één team. Er is een kernteam onder Ethereum Classic Labs, maar er zijn andere groepen die delen van het Ethereum Classic-ecosysteem uitvoeren. Al deze groepen werken samen om de groei en acceptatie van het Ethereum Classic-protocol te bevorderen.

Ethereum Classic Labs (ETC Labs)

Het team van ETC Labs is waar het Core-ontwikkelingsteam woont en het voorziet in de kantoorruimte voor projecten, het ontwikkelen van industriële verbindingen en het verstrekken van financiering voor het Ethereum Classic-project.

Ethereum Classic Labs

Afbeelding via Ethereum Classic Labs

De ETC Labs heeft kantoorruimte in San Francisco en Singapore en werkt met het langetermijndoel om de ontwikkeling van alle Ethereum Classic-projecten te versnellen en het Ethereum Classic-ecosysteem en de gemeenschap te ondersteunen..

Het ETC Labs Core-team doet het grootste deel van de ontwikkeling voor Ethereum Classic-projecten. Het is ook betrokken bij het ondersteunen van de behoeften van de blockchain en het leveren van de nodige tooling voor dApp-ontwikkeling, mijnbouw en blockchain-services. Het kernteam van ETC Labs werkt volgens een missie die achterwaartse compatibiliteit, decentralisatie en onveranderlijkheid van de staat waardeert.

ETC Coöperatie (ECC)

Het ECC is opgericht als financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van Ethereum Classic. Het biedt financiering voor drie belangrijke aspecten van het Ethereum Classic-ecosysteem, namelijk marketing, ontwikkeling en gemeenschap.

Om hun doelstellingen te bereiken, fungeren ze ook als een verbinding tussen de verschillende teams, onderhouden ze een deel van de community-gebaseerde software en bereiken ze ook andere op Ethereum gebaseerde gemeenschappen..

IOHK (Grothendieck)

Deze tak van het Ethereum Clssic-ontwikkelingsteam is gericht op het creëren van een sterk Ethereum Classic-ecosysteem, met onveranderlijkheid als de kern van de blockchain. Het team bestaat voornamelijk uit door wiskunde en wetenschap gedreven ontwikkelaars en ingenieurs, van wie sommigen al vanaf het begin bij Ethereum Classic werken.

IOHK Ethereum Classic

Beeld Bron

De primaire focus van de ontwikkeling van het team is de node-client Mantis, die een eenvoudige verbinding biedt met de IOHK Daedalus Wallet UI, zodat gebruikers hun ETC-tokens gemakkelijk kunnen beheren.

Gemeenschap

Als een splitsing van Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency, en met een geschiedenis die teruggaat tot 2016, is het niet verrassend om de omvang te zien van sommige van de gemeenschappen die rond Ethereum Classic zijn gebaseerd.

De grootste hiervan is hun Twitter aanwezigheid, waar ze 230.000 volgers hebben. Ze nemen ook zwaar deel op Twitter, met meerdere dagelijkse tweets en re-tweets van andere opmerkelijke cryptocurrency-projecten.

De sub-Reddit want het project is ook behoorlijk indrukwekkend, met net geen 25.000 volgers. Er is hier ook behoorlijk wat activiteit, met op de meeste dagen verschillende berichten en talloze reacties op veel van die berichten. Het is absoluut een levendige en actieve gemeenschap.

Een minder actieve ruimte zijn de Ethereum Classic-forums, maar dat komt waarschijnlijk omdat mensen voor hun vragen en discussies neigen naar de bekende sub-Reddit. Toch is het forum dagelijks actief en is het verre van ter ziele.

De laatste, maar zeker niet de minste zijn de Telegram en Onenigheid kanalen voor het project. De eerste heeft momenteel meer dan 6.200 gebruikers en de laatste loopt niet ver achter met bijna 6.100 gebruikers.

Het ETC-teken

Toen ETC in juli 2016 werd gelanceerd, was het iets minder dan $ 1. De dag na de lancering bereikte het zijn laagste punt ooit van $ 0,452446 en heeft niet achterom gekeken. Het sprong snel hoger en bereikte binnen een week $ 3,53. Het kon dat niveau echter niet vasthouden en kroop langzaam omlaag totdat het in oktober 2016 weer onder $ 1 handelde.

Het bleef tot maart 2017 tussen $ 0,80 en $ 2, en begon toen aan een rally die het de komende maanden met grote sprongen zag stijgen. In mei was het meer dan $ 7 en tegen het einde van die maand was het meer dan $ 20. Het bleef het grootste deel van de zomer van 2017 rond het $ 20-niveau.

ETC Prijsprestaties

ETC Prijsprestaties. Afbeelding via CMC

In september was het wat afgekoeld en de volgende twee maanden bleef het voor het grootste deel tussen $ 10 en $ 12 handelen. De rally werd in november hervat en ETC klom snel door het $ 20-niveau, vervolgens het $ 30-niveau en het $ 40-niveau, en bereikte uiteindelijk op 21 december 2017 het hoogste punt ooit van $ 47,77..

Na moeite om hogere niveaus te behouden en in februari 2018 weer even boven de $ 40 te komen, daalde het token en besteedde het grootste deel van de komende zes maanden tussen $ 15 en $ 20..

Van daaruit bleef het lager handelen, niet het dieptepunt totdat het begin 2019 onder de $ 5 kwam. Het was in staat zich te herstellen in juni, waarbij het weer bijna $ 10 aantikte. Het daalde in juli en augustus en wordt vanaf september 2019 verhandeld tegen $ 6,30.

Kopen & ETC opslaan

Als u ETC wilt kopen, is dit beschikbaar op bijna alle grote beurzen en ook op de meeste kleinere beurzen.

Als we naar het bredere marktvolume kijken, lijkt het vrij hoog te zijn en goed verspreid over het aanbod aan beurzen. Dit betekent dat de liquiditeit niet afhankelijk is van een enkele beurs, wat een goed voorteken is voor het verhandelen van het token.

Binance ETC

Registreer bij Binance en koop ETC-tokens

Als we de individuele beursorderboeken wat nader bekijken, blijken ze redelijk gezond te zijn. Zo blijkt op Binance het orderboek van ETC / BTC vrij diep te zijn en is er hier een sterke omzet. Daarom is het onwaarschijnlijk dat de bestellingen veel wegglijden.

Zodra u uw ETC heeft gekocht, wilt u deze van de beurs halen en in een veilige offline portemonnee bewaren. Er zijn een aantal wallets die het token ondersteunen. We hebben eerder een lijst met de beste klassieke Ethereum-portefeuilles besproken, die ongetwijfeld de juiste portemonnee-oplossing voor u zullen hebben.

Ontwikkeling

Hoewel er in de pers veel is over de ontwikkeling van Ethereum Classic, worden de daadwerkelijke resultaten bevestigd?

Een van de beste manieren om de onbewerkte ontwikkelingsoutput van een open source-project te bepalen, is door hun openbare codebronnen te bekijken. Daarom besloot ik over te gaan naar de Etheruem Classic GitHub.

In hun GitHub heb ik gekeken naar het aantal code commits dat het afgelopen jaar gepusht is. Hieronder staan ​​de totale commits naar drie van hun meest relevante repositories.

Ethereum Classic GitHub

Verbindt zich meer dan 12 maanden om opslagplaatsen te selecteren

Zoals u kunt zien, is er in deze repositories niet zoveel activiteit geweest. Dit is slechts een fractie van de code die in het Ethereum GitHub. Toegegeven, er werken veel meer ontwikkelaars aan Ethereum.

Je moet er ook rekening mee houden dat een groot deel van de Ethereum Classic-ontwikkeling plaatsvindt in andere repositories, zoals die van ETC-labs bijvoorbeeld. Je hebt ook een hele reeks aan ontwikkeling die wordt gedaan bovenop het Ethereum Classic-protocol. U kunt doorgaan naar hun website en zie alle projecten die erop voortbouwen.

Gevolgtrekking

Ethereum Classic is gemaakt door een groep ontwikkelaars en communityleden die vonden dat Ethereum niet trouw bleef aan de principes van gedecentraliseerde cryptocurrencies toen de leiding besloot de blockchain terug te draaien om gestolen geld terug te geven aan gebruikers van de DAO-hack.

Hoewel het op het eerste gezicht nobel lijkt, ondermijnt het juist de kwaliteiten van vervangbaarheid en onveranderlijkheid waarvoor cryptocurrencies worden gewaardeerd..

Sinds de afsplitsing van Ethereum is het Ethereum Classic-project blijven groeien en bloeien, wat aantoont dat het niet alleen een gril was die de oprichters ertoe bracht zich af te splitsen van Ethereum. Of het kan blijven groeien en zijn bereik kan vergroten, valt nog te bezien, en zo’n vraag is altijd een grote onbekende in de nieuwe grenzen van blockchain-ontwikkeling.

Hoewel we er niet zeker van zijn dat Ethereum Classic iets nieuws brengt, behalve de ‘Code is Law’-filosofie, biedt het genoeg dat het een van de overgebleven blockchains kan zijn zodra de onvermijdelijke consolidatie in de ruimte begint..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me