Ethereum Classic Wallets: Top 9 veiligste plaatsen om ETC op te slaan

Ethereum Classic (ETC) is de meest bekende vork van Ethereum die tot stand is gekomen vanwege de beruchte DAO-hack in 2016.

Sindsdien is het project steeds sterker geworden en heeft het zelfs de bijnaam “an Ethereum Fork” kunnen schudden. Tegenwoordig blijft het een van de top 20 cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie en staat het genoteerd op een aantal beurzen.

Als u Ethereum Classic bezit, wilt u natuurlijk de beste ETC-opslagoptie vinden.

In dit bericht geef ik je de top 9 beste Ethereum Classic-portefeuilles. Ik zal je ook enkele toptips geven om je ETC veilig te “Hodl”.

Top 9 Ethereum Classic-portefeuilles

Aangezien Ethereum Classic een fork van Ethereum is, is het ook een ERC20-standaardtoken. Dit betekent dat alle wallets die Ethereum ondersteunen ook Ethereum classic zouden moeten ondersteunen. Daarom zijn er nogal wat portemonnees die u kunt gebruiken om uw ETC op te slaan.

Gezien deze brede selectie, besloot ik om in te gaan op degenen die de meeste van mijn vakjes aanvinken. Dit omvat factoren zoals beveiliging, bruikbaarheid en ondersteuning door de gemeenschap. Hieronder vindt u de lijst met de beste ETC-wallets en opslagopties (in volgorde van voorkeur).

Ledger Nano S (hardware portemonnee)

Omdat hardwareportefeuilles de veiligste manier zijn om cryptocurrency op te slaan, is het geen verrassing dat de populaire Ledger Nano S een topkeuze is onder Ethereum Classic-gebruikers. Mensen houden niet alleen van de veiligheid die ze krijgen van dit kleine USB-achtige apparaat, maar ze houden ook van het gemak en gebruiksgemak.

Ledger Nano S Ethereum klassieke portemonnee

Schaf vandaag nog uw Ledger Nano S aan

Sluit hem gewoon aan op de USB-poort van een computer en je hebt een portemonnee die ETC en honderden andere verschillende cryptocurrencies kan opslaan, om nog maar te zwijgen van alle duizenden ERC-20-compatibele tokens.

Hoewel het gebruiksgemak geweldig is, blijft het beveiliging die deze portemonnee bovenaan bijna elke lijst met beste portefeuilles houdt. De Ledger Nano S bevat recovery seed, PIN-bescherming, 2-factor authenticatie en een gepatenteerd beveiligd besturingssysteem samen met een slimme chip om de portemonnee fraudebestendig te maken.

Bovendien, omdat dit een hardware wallet is, houdt het uw privésleutels offline en weg van de dreiging van hackers. Wanneer u een transactie met een Ledger ondertekent, blijft deze op het apparaat staan, dus zelfs als u malware of virussen op uw pc had, kunnen ze uw privésleutel op geen enkele manier lezen.

Hoewel de Ledger Nano S voldoende is voor uw ETC-opslagbehoeften, wilt u misschien wachten tot de Ledger Nano X uitkomt. Dit heeft veel meer opslagruimte en een aantal opwindende functies die niet op de Ledger Nano staan. Ze accepteren momenteel pre-orders en zullen binnenkort beginnen met verzenden.

Trezor Model One (hardware portemonnee)

Dit is weer een erg populaire hardware wallet die is ontwikkeld door een bedrijf in Praag genaamd “Satoshi Labs”. Net als de Ledger Nano kan hierin veel meer worden opgeslagen dan alleen Ethereum Classic. Er zijn meer dan 1.000 munten en tokens die het ondersteunt.

Ethereum Classic Trezor

Trezor Model One & Trezor Model T

De Trezor Model One is iets goedkoper dan de Ledger Nano en kost € 69. Qua functionaliteit maakt het ook verbinding met uw pc via een USB-kabel. Het gebruikt dan een Chrome-browserplug-in en de “Trezor Bridge” zodat uw apparaat kan communiceren met uw browser.

Hoewel de Trezor Model One voldoende zou moeten zijn om uw Ethereum Classic op te slaan, is er een meer geavanceerd model. Dat is de Trezor Model T die € 149 kost. Behalve dat het meer munten ondersteunt dan de Model One, heeft het een LCD-kleurenaanraakscherm waardoor het iets intuïtiever en gebruiksvriendelijker is.

Exodus (desktopportemonnee)

De Exodus-portemonnee is een desktopportemonnee die kan worden gebruikt voor het opslaan van Ethereum Classic en meer dan 100 andere digitale activa. Toen het werd gelanceerd, was het een baanbrekende portemonnee vanwege zijn mooie en intuïtieve gebruikersinterface. Die vonk is niet verloren gegaan, en zowel nieuwe als ervaren liefhebbers van cryptocurrency zullen genieten van de Exodus UI.

Iets dat ik erg leuk vond aan Exodus was hun Shapeshift-integratie. Shapeshift is een niet-bewaarplichtige cryptocurrency-uitwisselingsservice die u kunt gebruiken om snel uw ETC om te zetten in een van de munten die door de uitwisseling worden ondersteund. Het is niet nodig om eerst naar een externe centrale te sturen!

Ethereum Classic op Exodus

Exodus iOS- en Mac-applicaties. Afbeelding via Apple iTunes en Exodus

Een ander voordeel van Exodus is dat ze samenwerken met Trezor om je munten op hardwareniveau te beveiligen. In wezen betekent het partnerschap dat u alle munten die u op uw Trezor hebt, kunt beheren via de Exodus-portefeuillesoftware. Dus als je geen fan bent van de Trezor browser UI, kun je altijd Exodus gebruiken!

Voor de mobiele gebruikers heeft Exodus een mobiele app beschikbaar op iOS. Helaas biedt het slechts ondersteuning voor een handvol activa, waaronder Ethereum classic niet. Dit zijn echter slechts de inleidende fasen en ze zullen meer ondersteuning toevoegen. Ze zullen in de niet al te verre toekomst ook een versie voor Android uitbrengen.

Jaxx Liberty Wallet (Multi Platform)

Jaxx Liberty is een multi-valuta en multi-platform portemonnee die is ontwikkeld door Anthony Di Iorio, de mede-oprichter van Ethereum. Naast het opslaan van Ethereum Cash, biedt de Jaxx-portemonnee ondersteuning voor meer dan 80 andere cryptocurrencies. En het heeft desktopversies (Windows, Mac OS en Linux), mobiele versies (Android, iOS) en een Chrome-browserextensie.

De Jaxx Liberty is ontworpen als een one-stop-shop voor liefhebbers van cryptocurrency en biedt naast de veilige portemonnee ook een portfoliofunctie, nieuwsfeeds, marktgegevens, blockchain-verkenners en een in-wallet exchange..

Jaxx Liberty Portemonnee

Jaxx Liberty Android Wallet UI. Afbeelding via Play Store en Exodus

De portemonnee zelf wordt geleverd met een industriestandaard seed-zin van 12 woorden voor back-up en herstel. Hiermee kunt u de portemonnee indien nodig op elk apparaat herstellen. Om uw privacy en veiligheid te behouden, worden deze seed-zin en de privésleutels van de portemonnee uitsluitend op uw apparaat bewaard en nooit naar Jaxx verzonden.

Versleuteling en wachtwoordhashing voegen een extra beveiligingslaag toe. U krijgt ook het gemak van ondersteuning voor QR-codes en integratie met Shapeshift voor snelle en gemakkelijke uitwisseling van cryptocurrency.

Aan de andere kant is een gebrek aan 2-factor authenticatie en enkele vragen over de beveiliging van de portemonnee in het verleden.

Atomic Wallet (Desktop & Mobiele portemonnee)

De Atomic Wallet is meer dan alleen een portemonnee, het is ook een gedecentraliseerde exchange die transparante, cross-chain, onveranderlijke cryptocurrency-transacties mogelijk maakt via de portefeuilles gedecentraliseerde atomaire swap-uitwisseling.

Een van de geweldige kenmerken van dit type atomaire swap is dat het kan worden gedaan zonder dat u zich hoeft te registreren of invasieve KYC / AML-verificaties hoeft te verstrekken. En voor degenen die de voorkeur geven aan een meer traditionele uitwisseling, zijn Shapeshift, Changelly en ChangeNOW geïntegreerd met de portemonnee.

Atomic ondersteunt momenteel meer dan 500 cryptocurrencies naast Ethereum Classic, en ze voegen steeds meer ondersteuning toe. En het is beschikbaar als zowel mobiele (Android en iOS) als desktop (Windows, Mac OS, Ubuntu, Debian, Fedora) versies.

Atomic Wallet ETC

Atomic Wallet-functies en gebruikersinterface

De portemonnee heeft een gemakkelijk te begrijpen gebruikersinterface, die zowel intuïtief als krachtig is. Naast het ondersteunen van de naadloze uitwisseling van zoveel cryptocurrencies, ondersteunt het ook aankopen met uw creditcard in de portemonnee. Wanneer je dat combineert met de atomic swap-mogelijkheid en integratie met Shapeshift / Changelly / ChangeNOW, is dit niet alleen een portemonnee maar een volwaardig handelsplatform.

Het team achter Atomic Wallet is ook een sterke kracht in de blockchain-wereld. Dat team omvat de CEO van Changelly, Konstantin Gladych, oprichter van de Bitcoin Foundation Charlie Shrem en Simon Dixon, die de CEO is van BnkToTheFuture.com.

De nadelen van de portemonnee zijn een gebrek aan tweefactorauthenticatie en multi-handtekeningen en het ontbreken van open source-code.

Coinomi (Desktop & Mobiele portemonnee)

Coinomi is een portemonnee met meerdere valuta’s die meer dan 1.500 cryptocurrency-activa kan opslaan. Het was lange tijd alleen een Android-app, maar sinds kort is er iOS-ondersteuning toegevoegd en zijn desktopversies beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen (Windows, Linux en Mac OS).

Coinomi is een hiërarchische deterministische portemonnee, wat betekent dat u gemakkelijk back-up en herstel krijgt, en veilige privésleutels die lokaal op uw eigen apparaat worden opgeslagen. De portemonnee beschermt ook uw privacy, zonder dat u zich hoeft aan te melden om de portemonnee te downloaden en te gebruiken.

Coinomi Portemonnee Ethereum Classic

Coinomi Wallet in de iStore en op Mac. Afbeelding via iTunes en Coinomi

Coinomi werd gelanceerd in 2014 en heeft sindsdien miljoenen gebruikers gewonnen. Het heeft ook al die tijd geen succesvolle hackpogingen. Het wordt ook hoog gewaardeerd, met 4,5 sterren in de Apple App Store en 4,6 sterren in de Play Store. Coinomi synchroniseert ook naadloos tussen desktop- en mobiele versies.

Net als de andere multicurrency-wallets die we hierboven hebben vermeld, heeft Coinomi ook Shapeshift-integratie. Dus als u uw Ethereum Classic snel wilt inwisselen voor een andere munt, kunt u dit rechtstreeks vanuit de portemonnee doen.

Trust Wallet (mobiele portemonnee)

Trust Wallet is een van de hoogst gewaardeerde mobiele cryptocurrency-portefeuilles die kan worden gebruikt om niet alleen Ethereum Classic te verzenden, ontvangen en op te slaan, maar ook bijna elk ERC-20- en ERC-223-token. De Android-versie van Trust Wallet, die ook open-source is, heeft een waardering van 4,6 sterren in de Play Store, terwijl de iOS-versie, die helaas closed-source is, een waardering van 4,8 sterren heeft in de Apple App Store..

Trust Wallet bewaart al uw sleutels lokaal op uw eigen apparaat, en aangezien er geen accountregistratie-eisen zijn om de app te gebruiken, blijft u anoniem terwijl uw sleutels volledig onder uw controle blijven. De portemonnee fungeert ook als een Web 3.0-browser waarmee u kunt communiceren met een van de dApps die op de Ethereum-blockchain worden uitgevoerd.

De Trust Wallet neemt beveiliging serieus en zorgt voor verhoogde beveiliging met optionele pincode en vingerafdrukscan. Dit betekent dat zelfs als iemand uw apparaat zou kunnen stelen, ze geen transactie kunnen ondertekenen tenzij ze uw pincode kenden en uw vinger hadden!

En voor degenen die van het vaste inkomen van proof-of-stake-munten houden, heeft de Trust Wallet ingebouwde ondersteuning voor het uitzetten van Tezos, VeChain, Callisto en TomoChain.

Emerald Wallet (Core Wallet)

Dit is de officiële Ethereum Classic Core-portemonnee die u kunt downloaden van de Ethereum Classic Github. Dit is niet de gemakkelijkste portemonnee om te gebruiken, is alleen beschikbaar op pc en kan alleen ETC bevatten.

Het belangrijkste voordeel van de Emerald-portemonnee is echter dat u een volledig knooppunt kunt uitvoeren. Wanneer u een volledig knooppunt gebruikt, draagt ​​u bij aan de decentralisatie van het netwerk en daarmee aan de beveiliging ervan. Dit vereist dat je de hele blockchain downloadt, wat behoorlijk wat tijd kan duren.

Ethereum Classic Core-portemonnee

Een volledig knooppunt en de gebruikersinterface van Emerald Wallet uitvoeren. Afbeelding via Ethereum Classic

Als u de Emerald-portemonnee liever gewoon gebruikt zoals hij is en niet wacht tot deze de volledige blockchain heeft gedownload, kunt u deze natuurlijk altijd als een extern knooppunt uitvoeren. Dit doet dan echter het doel van het gebruik van de Emerald-portemonnee teniet en misschien wilt u kiezen voor een van de meer gebruiksvriendelijke opties hierboven.

Papieren portemonnee (koude opslag)

Als u van plan bent uw Ethereum Classic voor een langere periode vast te houden zonder er toegang toe te hebben, kunt u een koude opslag overwegen. Dit is een methode waarbij u uw sleutels offline haalt en via internet ontoegankelijk maakt voor hackers.

Misschien is een van de beste manieren om munten op deze manier op te slaan, het gebruik van een papieren portemonnee. In wezen bewaar je je privésleutel op een fysiek stuk papier met een QR-code. U kunt hiervan gebruik maken ETC-generator voor papieren portemonnees om de jouwe op te zetten.

Waarschuwing ⚠️: bewaar uw papieren portemonnee in geen enkele elektronische vorm op uw pc. Dit zal het doel tenietdoen als een hacker toegang kan krijgen!

Er zijn natuurlijk nog andere risico’s verbonden aan een papieren portemonnee. Als iemand het in handen krijgt, kunnen ze gemakkelijk uw munten stelen. Als je het papieren zaadje verliest, verlies je ook de toegang tot al je munten. U wilt dus waarschijnlijk meer dan één kopie op zeer veilige en beveiligde locaties bewaren.

Gevolgtrekking

Daar heb je het, de top 9 beste Ethereum Classic-portefeuilles en opslagopties die momenteel beschikbaar zijn.

Misschien is de beste methode voor veilige opslag en regelmatig gebruik een hardware wallet. Als u uw munten voor langere tijd wilt bewaren, kunt u natuurlijk een papieren portemonnee en een koelcel gebruiken. U kunt uw Ethereum Classic zelfs opsplitsen over verschillende papier- / hardwareportefeuilles om uw risico te spreiden.

De crypto-portefeuilles met meerdere valuta’s zijn geweldig als je andere munten hebt en ze allemaal in dezelfde portemonnee wilt houden. Het is ook een pluspunt als deze portemonnees ook mobiele apps hebben. Uit het bovenstaande lijkt het alsof de Exodus-portemonnee en Coinomi / Jaxx Liberty hiervoor de beste keuze zijn.

Natuurlijk, welke portemonnee u ook besluit te krijgen, zorg ervoor dat u oefen beveiliging 101. Download geen verdachte bestanden, houd uw portemonneesoftware up-to-date en zorg ervoor dat uw antivirusprogramma’s actief zijn.

Tenslotte, Hodl je munten in stilte. Niemand hoeft te weten hoeveel ETC u bezit en hen te laten weten dat dit buitensporige risico’s met zich meebrengt.

Beste plaatsen om ETC te kopen

  • Coinbase Pro
  • Binance
  • Bitstamp
  • Kraken

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me