ETHLend Review: gids voor de Crypto Lending Marketplace

ETHLend (LEND) is gemaakt als een gedecentraliseerd peer-to-peer leen- en uitleenplatform voor cryptocurrency.

Het probeert het probleem van wanbetalingen op leningen op te lossen, waardoor kredietverstrekkers worden behoed voor verliezen die worden geleden wanneer kredietnemers hun leningen niet kunnen terugbetalen. Het stelt houders van cryptocurrency ook in staat om de waarde van hun digitale activa te ontgrendelen zonder dat ze die activa hoeven te verkopen.

Maar kunnen ze zich onderscheiden van de talloze andere uitleenplatforms?

In deze ETHLend-beoordeling zal ik dieper ingaan op het project, evenals het LEND-token en het acceptatiepotentieel op de lange termijn. Ik zal u ook enkele toptips geven waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van ETHLend.

Hoe ETHLend werkt

ETHLend gebruikt de Ethereum-blockchain om veilige leningen mogelijk te maken met een eenvoudig peer-to-peer-leningsmodel. In de praktijk creëren leners een leningsverzoek dat een op Ethereum gebaseerd smart contract creëert.

Voorbeeld van ETHLend-lening

Eenvoudige uitleg van ETHLend Lending

Het slimme contract wordt gemaakt met behulp van de gegevensinvoer door de lener, zoals het bedrag van de lening, de gevraagde rentevoet en de duur van de lening. Daarnaast voert de lener ook het adres in van zijn of haar cryptocurrency en het bedrag dat als onderpand moet worden gebruikt.

Wanneer het slimme contract is gemaakt, wordt de cryptocurrency die als onderpand is geplaatst, overgedragen naar het slimme contract. Zodra dat gebeurt, is de lening beschikbaar voor geldverstrekkers om te financieren. Leners kunnen ook bladeren door aanbiedingen voor leningen en kredietverstrekkers kunnen door leningsverzoeken bladeren om die te kiezen die er aantrekkelijk voor hen uitzien.

En als de lener de lening niet op tijd terugbetaalt, wordt dat onderpand overgedragen van het slimme contract naar de geldschieter om de lening te dekken. Zodra de geldschieter de tokens heeft ontvangen, zijn ze vrij om ze te houden of op de open markt te verkopen.

ETHLend Marketplace

De ETHLend Marketplace en zijn voordelen

Omdat het hele ding wordt gedaan via Smart Contracts op de Ethereum-blockchain, is het allemaal erg veilig. Zelfs ETHLend heeft geen toegang tot de tokens die als onderpand in het Smart Contract worden bewaard.

Het hele proces zorgt voor een superieure uitleendienst die geen tussenpersoon nodig heeft, waardoor het een eerlijker en goedkoper systeem wordt voor leners en een minder risicovol systeem voor geldgevers. Dankzij blockchain-technologie profiteert iedereen.

Kredietverlening en onderpand bij ETHLEND

Met het ETHLend-systeem kunt u verschillende cryptocurrencies lenen. Op dit moment is het mogelijk om ETH, LEND, DAI, TUSD en ETH te lenen die zijn gekoppeld aan een aantal fiat-valuta’s. U kunt op dit moment geen directe fiat-valuta lenen, maar dat is een functionaliteit die het ETHLend-team in de toekomst wil toevoegen.

Leners kunnen ETH, BTC, LEND en meer dan 180 andere ERC-20-tokens gebruiken als onderpand voor leningen. De vereiste LTV is 50%, of 55% bij gebruik van LEND-tokens, wat betekent dat de meeste leningen 200% onderpand hebben. Het ETHLend-team heeft dit gedaan om zoveel mogelijk risico voor geldverstrekkers weg te nemen.

ETH & amp; LENEN

Lenen met ETH- en LEND-tokens. Afbeelding via ETHLend-blog

ETHLend onderzoekt ook het idee om Ethereum Domian Names te gebruiken als een bron van onderpand voor leningen. De logica achter de verhuizing is dat EDN’s Ether hebben gedeponeerd om ze te beveiligen, en de domeinnamen hebben ook een eigen waarde. De moeilijkheid is de subjectieve aard van die waarde.

ETHLend-gebruiksgevallen

Naast het voor de hand liggende gebruik bij het ontgrendelen van waarde van aangehouden cryptocurrency en het verstrekken van liquiditeit aan leners, zijn er verschillende andere toepassingen waarvoor ETHLend waarde zou bieden. Het is mogelijk om het platform te gebruiken om geld in te zamelen voor ICO-investeringen.

Het kan worden gekoppeld aan de USD of andere fiat-valuta’s om de volatiliteit voor kredietverstrekkers te verminderen. En in de toekomst, zodra alle soorten fysieke activa tokens hebben gekregen om ze te digitaliseren, kan letterlijk alles worden gebruikt als onderpand voor een lening van ETHLend.

Een ander interessant idee dat voor het platform is voorgesteld, is de toevoeging van gedecentraliseerde verzekeringen. In dit geval zouden verzekeringsmaatschappijen het risicoprofiel van ETHLand-gebruikers kunnen beoordelen en hun verzekeringspolissen kunnen aanbieden op basis van het risicoprofiel van de gebruikers.

Het ETHLend-team

ETHLend is eigendom van en wordt beheerd door het Fintech-bedrijf Aave, en is opgenomen in Estland. Ondanks dat het hier geregistreerd is, bevindt het grootste deel van het team zich in Helsinki, Finland.

De ETHLend-website en de Aave-website hebben geen informatie meer over het team. Voorheen stonden er 22 teamleden en 6 adviseurs op de website vermeld. De oprichter en CEO van ETHLend is Stani Kulechov en hij wordt vergezeld door Jordan Lazaro Gustave als COO.

Oprichters van ETHLend

Oprichters van ETHLend. Afbeelding via ETHLend-blog

Ondanks het schijnbare gebrek aan marketing bij ETHLend, waren er verschillende teamleden die zich bezighielden met marketing en mediacorrespondentie. Er zijn ook een aantal juridische, financiële en technische adviseurs op het project vermeld. Wat ik mis, zijn echte ontwikkelaars en programmeurs.

Voordelen van ETHLend

Het grote voordeel van ETHLend is dat het een betrouwbaar uitleenplatform is. Dat voorkomt dat iemand leningen en leninggegevens wijzigt of manipuleert. U krijgt volledige transparantie over de leners en geldschieters, wat de kredietverleningssector eerlijkheid en democratie zal brengen. En omdat ETHLend een wereldwijd platform is, geeft het toegang tot de miljarden wereldburgers zonder bankrekening.

Gebruikmaken van digitale activa

Een van de belangrijkste voordelen van de ETHLend-service is de mogelijkheid om nu contant geld te krijgen voor uw digitale activa en dat geld te gebruiken terwijl uw digitale activa in waarde blijven stijgen. Het is veel beter dan uw cryptocurrency te moeten verkopen en later winst mislopen. Met behulp van ETHLend kunt u het benodigde geld krijgen voor andere investeringen, of om een ​​bedrijf te starten, of zelfs voor een noodgeval zoals ziekte of ongelukken.

Belastingvoordelen

In veel landen moet u belasting betalen over uw cryptocurrency, maar de regelgeving is in veel rechtsgebieden nog steeds behoorlijk verwarrend. Sommigen weten nog niet eens hoe ze dit nieuwe soort activa moeten classificeren.

Als u uw cryptocurrency verkoopt, moet u in de VS tenminste een vermogenswinstbelasting betalen over de waardestijging, namelijk uw winst. Als u in plaats daarvan een lening aangaat tegen uw cryptocurrency, kunt u die belastingen uitstellen tot een latere datum.

Het heeft echter geen zin om dit alleen te doen om belasting te vermijden. Onthoud dat u rente moet betalen over elke lening, dus het uitstel van belasting is alleen nuttig als u de lening echt nodig hebt om mee te beginnen.

Potentiële risico’s van ETHLend

Er zijn echter een paar dingen die een risico kunnen vormen bij het uitlenen op ETHLend. Dit heeft meestal te maken met welke informatie ontbreekt over het uitleenproces.

Slechte disclaimers en proces

De ETHLend-website legt behoorlijk slecht uit hoe het hele proces werkt, en in plaats daarvan gooit u vrijwel direct in het leen- of uitleenproces zonder een duidelijke uitleg over hoe het platform werkt, wat de vergoedingen en verantwoordelijkheden zijn, en vele andere aspecten. van het leningsproces. Er moet duidelijkheid worden toegevoegd en er moet meer uitleg worden gegeven voordat mensen in het leenproces worden gegooid.

Arbitrageproces

Decentralisatie kan veel van de veelvoorkomende problemen in de kredietsector oplossen, maar hoe zit het met geschillen? Als twee partijen het over iets oneens zijn, moet er nog steeds een onpartijdige derde partij zijn om het geschil te horen en de kwestie tussen de twee partijen op te lossen..

Dit vereist een soort centrale autoriteit. Zijn dat ETHLend-medewerkers? Of een groep onafhankelijke arbiters? Naarmate meer mensen het ETHLend-platform gaan gebruiken, zal dit probleem eerder eerder dan later aan de oppervlakte komen.

Het LEND-teken

LEND is een ERC-20-token dat voor verschillende doeleinden wordt gebruikt in het ETHLend-ecosysteem. Een daarvan is om de LTV voor kredietnemers te verhogen van 50% naar 55%. Een andere is om te profiteren van microstaking op het platform. Ik zal hier later meer over praten. LEND-houders kunnen ook profiteren van functielijsten voor hun leningen. En natuurlijk kan LEND worden gebruikt om vergoedingen op het platform te betalen.

ETHLend hield hun ICO in november 2017 en haalde $ 16,2 miljoen op door bijna 1 miljard tokens te verkopen voor $ 0,0176 elk. Kort nadat het token verstrikt raakte in de crypto-ijver van december 2017 en januari 2018, bereikte het een recordhoogte van $ 0,442615 op 7 januari 2018.

Binance LEND

Registreer bij Binance en koop LEND-tokens

Sindsdien heeft het token zijn prijs gestaag zien dalen, en na het bereiken van een historisch dieptepunt van 0,006225 op 7 december 2018, is de prijs licht gestegen, maar blijft ver onder zijn ICO-prijs. Vanaf 29 april 2019 is één LEND $ 0,008323 waard, wat neerkomt op een verlies van meer dan 50% voor degenen die bij de ICO hebben gekocht.

U kunt LEND niet kopen met fiat-valuta en u hebt BTC of ETH nodig als u LEND wilt kopen. Het is verkrijgbaar bij een handvol beurzen, waaronder BiteBTC, ABCC en Binance.

Er lijkt een redelijk liquiditeitsniveau te zijn voor LEND-tokens op deze beurzen. Meer dan 50% van het volume wordt echter verhandeld op BiteBTC, een minder bekende beurs. In feite zijn de prijzen van deze uitwisseling uitgesloten van de berekening van de LEND-prijzen op CoinMarketCap.

Zodra u uw LEND-tokens heeft, wilt u deze op een veilige locatie opbergen. Omdat LEND een ERC-20-token is, kunt u het in elke ERC-20-compatibele portemonnee bewaren, maar om van de voordelen van het aanhouden van LEND-tokens te profiteren, moet u ze in de portemonnee van ETHLend bewaren..

LENEN voor micro-uitzetten

Sinds augustus 2018 heeft ETHLend het concept van micro-staking LEND geïntroduceerd om het aantrekkelijker te maken voor beleggers. Micro-staking creëert in feite een Smart Contract op het platform waar een klein bedrag aan ETH wordt verzonden voor elke transactie en wordt omgezet in LEND om te worden vastgehouden als een Global Staking Deposit.

Periodiek wordt een klein percentage van de LEND-tokens vrijgegeven aan een gebruiker die Smart Contract inzet. LEND-tokens worden door gebruikers ontvangen op basis van het bedrag aan ETH dat ze naar de Global Staking Deposit hebben gestuurd. Op deze manier vertaalt een groter gebruik van het platform zich in grotere beloningen.

Microstaking ETHLend

Microstaking en token-distributie naar Global Staking Deposit. Bron

De LEND in het Smart Contract van de gebruiker blijft groeien zolang een gebruiker actief is. Ze kunnen deze inzet claimen terwijl ze actief zijn, maar een klein bedrag wordt als boete voor vervroegde opname teruggestort naar de Global Staking Deposit. Als de gebruiker de volledige inzet wil innen, moet hij wachten tot hij inactief is op het platform en zich vervolgens terugtrekken tijdens de uitbetalingstermijn.

Inzetten die niet zijn opgenomen tijdens de uitbetalingstermijn zijn vergrendeld en kunnen alleen opnieuw worden geactiveerd door de gebruiker die het platform opnieuw opent en gebruikt.

ETHLend versus zout

ETHLend is niet het enige uitleenplatform voor cryptocurrency dat momenteel op de markt is. Een van de meest bekende concurrerende projecten is dat van Salt.

Zout is een gecentraliseerd uitleenplatform voor cryptocurrency. Het belangrijkste verschil tussen dit en ETHLend is dat het u de mogelijkheid geeft om regelmatig fiatgeld te lenen in ruil voor uw crypto als onderpand. Dit betekent dat u onmiddellijke fiat-liquiditeit kunt ontgrendelen voor uw cryptovaluta.

ETHLend versus zoutleningen

Zout versus ETHLend

Bovendien is Salt een meer gevestigd bedrijf met een sterk team en een sterke adviseurspool. Ze hebben ook een functioneler en intuïtiever uitleenplatform ontwikkeld dat door duizenden crypto-gebruikers is gebruikt om leningen te verstrekken.

Dat gezegd hebbende, staat Salt lending niet voor iedereen open. Zo kunnen alleen geaccrediteerde investeerders in de VS erin investeren. Dit betekent dat ze moeten kunnen aantonen dat ze meer dan $ 1 miljoen aan nettowaarde hebben. Het is ook alleen beschikbaar in sommige Amerikaanse staten, het VK en Nieuw-Zeeland.

Dit betekent dat gebruikers die zich in andere landen bevinden, niet kunnen profiteren van Salt-leningen. Bovendien betekent dit ook dat het netwerk meer gecentraliseerd is dan dat van ETHLend. Zoals we allemaal weten, is centralisatie altijd een risico voor een betrouwbare blockchain.

Gevolgtrekking

ETHLend is op zoek naar een complete oplossing voor gedecentraliseerde kredietverlening. Ze verwachten dat dit het kredietverleningsproces aantrekkelijker zal maken voor kredietnemers en kredietverstrekkers, en dat het de miljarden wereldburgers zonder bankrekening een alternatief zal bieden als het gaat om lenen..

Het systeem is ontwikkeld om de risico’s voor kredietverstrekkers te minimaliseren en tegelijkertijd de voordelen voor kredietnemers te maximaliseren. Dit geldt vooral voor degenen die de liquiditeit van hun digitale activa ontsluiten.

ETHLend biedt een manier om cryptocurrencies aan te houden om te genieten van prijsstijging, terwijl ook de huidige contante waarde wordt ontgrendeld om deel te nemen aan extra investeringen of om een ​​bedrijf te financieren.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me